'Ik zei tegen Marc Overmars: 'hier ben ik echt niet blij mee''
Zaterdag, 15 september 2018 om 07:52

Dick Advocaat bereikte woensdag een mondeling akkoord met FC Utrecht en zal spoedig zijn handtekening zetten onder een contract voor de rest van het seizoen. De Hagenaar is de opvolger van de ontslagen Jean-Paul de Jong en grootaandeelhouder Frans van Seumeren is blij met de komst van Advocaat.

Van Seumeren stelt in De Telegraaf dat de spelersgroep van FC Utrecht mogelijk 'een gifkikker' nodig heeft. "Wij hebben ook nog eens een heel internationale groep met Zweden, Denen, Fransen en Duitsers. Dick heeft zich overal bewezen. Hij heeft in Engeland, Rusland, allemachtig waar niet, gewerkt. Mensen kijken tegen hem op."

Advocaat wordt in De Galgenwaard bijgestaan door onder anderen Zeljko Petrovic. Het duel met FC Emmen van zondagmiddag zal nog begeleid worden door de andere assistenten Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys. Van Seumeren erkent dat er veel trainerswisselingen zijn bij FC Utrecht en dat hij dat het liefst anders had gezien.

De eigenaar wilde Erik ten Hag bijvoorbeeld 'helemaal niet kwijt': "Hij had nog een driejarig contract en dan komt heel snel Ajax al op de deur kloppen. Ik zei tegen Marc Overmars: 'hier ben ik echt niet blij mee. Hij is een van mijn belangrijkste pionnen'. Ik heb Erik met tegenzin laten gaan. Toen hij bij FC Utrecht tekende, besprak hij zijn ambities en daarom waren er ook afkoopsommen in zijn contract opgenomen. Maar je verwacht niet dat hij zo snel vertrekt."

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt komst Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstruc
13
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
4
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
29
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
wve
 
5
15 september 2018 om 08:06
Utrecht had een solide basis toen ten hag weg ging. Nu begint het weer op 0 met advocaat. Een verkeerde keuze verpest het meteen.
 
Pluspakket
 
8
15 september 2018 om 08:06
Toptrainer voor Utrecht. Kunnen ze dit seizoen in alle rust een goede en stabiele technische staf samenstellen voor volgend seizoen
 
OlafSchouten
 
6
15 september 2018 om 08:10
Dick advocaat zal denk ik voor de rest van het seizoen een prima trainer zijn, maar meer ook niet.
 
vlieger
 
0
15 september 2018 om 09:22
Afkoopsommen in contracten is toch ook gewoon niet zo slim? En anders moet je toch zeker wel kunnen vastleggen dat zo iemand niet in de winterstop kan vertrekken? Ik begrijp wel dat je als Utrecht (of andere subtoppers) zijnde je beperkingen hebt als het gaat om vastleggen van spelers/trainers, maar dit was wel de slechtste oplossing. Pech misschien, maar je moet toch overal rekening mee houden en dit is wel het laatste wat je wil.
 
Jaimy87
 
1
15 september 2018 om 15:56
Niet slim? Soms moet je wel. Als ten Hag geen afkoopsom in z’n contract kreeg was ie waarschijnlijk nooit naar Utrecht gekomen. Nu heeft ie er een tijdje gezeten, wat neergezet en krijgt Utrecht nog een afkoopsom voor hem ook! Misschien toch wel slim.
 
JDG84
 
8
15 september 2018 om 09:44
Ik ben misschien de enige, maar ik vind advocaat absoluut geen goede trainer voor utrecht. Sterker nog, ik vond het gewoon geen goede trainer. Vanaf het jaar bij psv is die man enkel bezig zijn hagje te redden. Het is nu ook aftellen tot de eerste keer dat die keihard zijn spelers af gaat vallen. Dick heeft een tactiek en dat is hangen en wurgen. Heel erg inzakken en dan hopen op een uitval. Het is een trainer die gehaald wordt door clubs die op hun laatste benen lopen. Niet voor niets dat hij een gemiddelde tijd van 1,33 jaar bij een werkgever zit in zijn carriere. Eerste termijn psv en daarna zenit, verder altijd snel weg weer. Ik snap dat een ploeg dick inschakelt als ze door slechte resultaten laag staan en de trainer eruit gooien. Dick kan een ploeg op korte termijn dusdanig omzetten naar zijn tactiek dat ze daarmee punten kunnen behalen. Maar het seizoen is niet nog 10 wedstrijden, dus waarom dick nu? Hij begint aan zijn 6de “avontuur sinds mei 2016. 6de in 27 maanden waarvan hij er 17 bij oranje zat. Ik verwacht zelfs niet eens dat hij tot het einde van het jaar blijft zitten bij utrecht. Ik hoop dat ik het fout heb hoor voor utrecht en de fans, maar ik heb echt helemaal niks met dick advocaat zoals je leest haha
 
Mexicanooo
 
1
15 september 2018 om 09:58
@jdg84: ik vind dat de kracht en charme van Dick Advocaat vooral in zijn liefde voor het spelletje zit. Hoewel hij tactisch helemaal niet verkeerd is, maakt juist dat gedeelte, het menselijke, hem misschien af en toe een `zwakke` coach. Waarom? Nou, naast dat je een type als Advocaat moet mogen om hem te respecteren (hij straalt geen gezag uit bijvoorbeeld), hanteert hij vooral de tactiek van de boel met de mantel der liefde bedekken en speelt hij liever niet te aanvallend. Daar moet je net de spelers voor hebben (in de zin van dat de spelers voor je door het vuur moeten gaan). Bij Zenit zaten mensen die enorm veel respect voor hem hadden. Met zulke voetballers kan Dick Advocaat prijzen pakken. In Nederland is die trainingsstijl een beetje achterhaald, omdat veel spelers geen vaderfiguur zoeken maar echt een drammer: onze cultuur vind ik te lief voor aankomende voetbaltalenten.
 
Formus
 
4
15 september 2018 om 11:24
JDG84: moet je zeggen dat ik ook geen Advocaat fan ben. Vind hem tactisch best wel zwak. Maar sinds een aantal jaar vind ik hem een stuk benaderbaarder en zijn zijn interviews leuk om te horen. Daarom vind ik het wel leuk dat ie terug is. Maar hoop dat Utrecht ook wel wat meer aan hem heeft, maar ben er bang voor.
 
Japie_Krekel
 
0
15 september 2018 om 12:24
@jdg84 wel een mooi uithang bord voor Utrecht natuurlijk met zijn status en hoeveel zal het uitmaken? de meeste trainers zijn net zo goed als hun spelersmateriaal
 
Janta
 
1
15 september 2018 om 12:43
Je kan wel een mooi uithangbord hebben met Advocaad maar als je het materiaal niet hebt die voldoen aan zijn ambities dan kom je nog niet ver. Sparta kan daar over meepraten.
 
Japie_Krekel
 
1
15 september 2018 om 12:50
@janta ik denk dat elke trainer was gedegradeerd met dat Sparta, die selectie was echt armoedig. ik vind Advocaat geen verkeerde trainer als ik kijk naar een hoop andere trainers in de Eredivisie. Vd Gaag had imo perfect bij Utrecht gepast maar die is naar NAC Breda gegaan. voor de rest zijn er momenteel niet echt veel goede trainers voor handen dus dan snap ik wel dat je nu voor een jaartje een ervaren coach als Advocaat haalt zodat je rustig op zoek kan gaan naar een goede hoofdcoach voor langere termijn