'Ik zou Cillessen aanraden dat als er een kans komt, hij die zeker moet pakken'
Woensdag, 12 december 2018 om 13:33

Jasper Cillessen stond dinsdagavond weer eens onder de lat bij Barcelona, in het Champions League-duel met Tottenham Hotspur (1-1). De sluitpost liet in het treffen een uitstekende indruk achter. Ronald de Boer stelt bij Veronica dat Cillessen zijn kans moet pakken als er een club komt die hem wil overnemen van Barcelona.

"Dit is voor het Nederlandse voetbal alleen maar lekker. We twijfelen er wel eens aan wie de eerste keeper moet zijn bij Oranje. Cillessen heeft laten zien dat hij het moet zijn. Je ziet aan deze reddingen dat hij een hele goede keeper is. Omdat je hem weinig in actie ziet, denk je toch: zijn de trainingen bij FC Barcelona genoeg voor het Nederlands elftal? Maar hij heeft zich elke keer op een positieve manier laten zien", zegt De Boer.

Het contract van Cillessen bij Barcelona loopt nog tot medio 2021. "Voor zijn bankrekening zou ik daar wel blijven", zegt Johan Derksen met een knipoog. "Als hij met anderhalve wedstrijd in een bekertoernooi een betere keeper blijkt te zijn dan Jeroen Zoet, moet hij er gewoon in staan. Dick Advocaat koos bewust voor hem en Ronald Koeman doet dat nu weer."

"Ik zou hem wel aanraden dat als er een mooie club komt, hij die kans zeker moet pakken", voegt De Boer daaraan toe. "Dit zijn wedstrijden die de aandacht van clubs met keepersproblemen kunnen trekken."

Meer nieuws
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
0
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
0
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
   
17:00
17:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
50
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
NJfromVOL
 
5
12 december 2018 om 14:05
Trainen met Messi en Suarez weet je nu wel. Tijd weer voor echte wedstrijden en echte wedstrijdspanning.
 
Wijngaard
 
4
12 december 2018 om 14:06
Ik denk ook dat Cillessen voor heel veel teams echt een oplossing kan zijn. Hoe lang spelen Buffon en Lloris nog? Heeft Arsenal nog een nieuwe keeper nodig? Misschien Juventus?
 
Arsenallz
 
11
12 december 2018 om 14:08
PSG heeft ook nog Areola. Arsenal heeft net Leno gekocht. Juventus heeft Wojech Szcjesny (de naam leer ik nooit spellen) en Perrin. Lloris houdt het nog wel even vol bij Spurs denk ik, Jasper is ook niet meer de jongste.
 
Patroo
 
5
12 december 2018 om 14:32
AS Roma schijnt weer een vervanger te zoeken voor Olsen. Lijkt me ook wel een prima club voor Cillessen, waar hij zonder moeite gewoon 1e keeper wordt. En wellicht na een paar goede jaren dat de Europese top hem wel wilt halen.
 
Arsenallz
 
2
12 december 2018 om 14:36
Ik dacht dat Olsen het best goed deed bij Roma? Het lijkt me alsnog niet ideaal om je keeper te vervangen met een keeper die in de zomer ook alweer dertig is. Dan kun je beter een jongere keeper halen en Olsen als meer ervaren keeper daarachter.
 
Dordt 078
 
1
12 december 2018 om 17:00
En daar zit je alweer mis, keepers gaan juist veel langer mee als een veldspeler. Plus tel daar bij op dat zeker in Italië ze al helemaal niet naar leeftijden kijken en 30+ juist veel meer waarderen dan hier in Nederland waar we iemand die 30 is al een ouwe lul noemen terwijl je eigenlijk dan pas op je best bent
 
Arsenallz
 
13
12 december 2018 om 14:07
Ik denk niet dat een topclub belangstelling heeft in Jasper. De meeste teams zijn prima voorzien van een keeper. Bij teams als Dortmund en Napoli zie ik echter wel een goede kans. Burki heeft geen onuitwisbare indruk achtergelaten evenals de gehuurde Ospina bij Napoli.
 
Mexicanooo
 
5
12 december 2018 om 14:31
@arsenallz: Nou, Ospina keepte gisteren echt een wereldpartij. In de competitie valt het hem iets zwaarder, dat geef ik eerlijk toe, maar een topkeeper herken je in mijn ogen aan top presteren in de grote wedstrijden. Daarna komt pas de constantheid (voor de absolute topkeepers). De wedstrijden waarin er wat van je gevraagd wordt, daarin moet je uitblinken. In zulke matches presteert Ospina geweldig. Net als dat hij een betrouwbare keeper is bij zijn land. Dan hou je naar mijn gevoel Arsenal (leno maakt mijn verwachtingen van hem niet waar), Dortmund (burki, inderdaad) en Inter over (handanovic begint oud te worden; keept echter nu nog prima). Niet de grootste topclubs, maar zeker grote clubs.
 
Arsenallz
 
2
12 december 2018 om 14:33
Ik heb gisteren nog beaamd dat ik vond dat Ospina gisteren een prima pot speelde (wel zwak bij de tegengoal). Desondanks vind ik niet dat hij een onuitwisbare indruk maakt en is hij toch op het moment te makkelijk geklopt bij de goal van Salah, die bal hoefde er niet in. Leno heeft een paar slippertjes gehad, maar het is zijn eerste seizoen, ik zou hem daarom laten staan. Handanovic is inderdaad inmiddels al 34. Ik betwijfel echter of Inter volgende zomer geïnteresseerd is om een 34/35 jarige keeper te vervangen met iemand die inmiddels ook al 30 is.
 
experia91
 
2
12 december 2018 om 14:57
Heeft Arsenal niet een keepersprobleem (volgend seizoen?)? Petr lijkt me ook behoorlijk op zn retour of zou Leno een waardige opvolger kunnen zijn? Ik heb dit seizoen nog weinig Arsenal gezien, dus kan ik niet echt oordelen, maar jij als kenner kan wellicht hier antwoord op geven.
 
Arsenallz
 
0
12 december 2018 om 15:12
Leno heeft een paar kleine fouten gemaakt maar ook hele sterke wedstrijden gespeeld. Het is daarin te vroeg om te zeggen of hij het keepersprobleem definitief kan oplossen bij Arsenal. Keepers moeten vaak in de Premier League toch wennen. Indien Leno het niet kan waarmaken zie ik in Jasper echter ook niet de reddende engel. Aangezien hij komende zomer alweer 30 jaar oud is zie ik liever een jongere keeper staan die minimaal 6-7 jaar mee zou kunnen. De aankopen zoals Allison en Kepa zijn daar voorbeelden van. Kepa kan uiteraard langer mee, maar is momenteel nog minder goed dan Allison. Daarnaast is Cillissen ook niet foutloos, ik heb begrepen dat hij een aantal weken terug bij Barcelona ook nog de fout in ging.
 
Pinpas
 
3
12 december 2018 om 15:00
Ik hoop dat hij naar een mooie club in de Premier League kan. Italië zie ik toch altijd een beetje als een kerkhof voor Nederlandse voetballers waar er een groot verschil zit in wat er van een keeper verwacht wordt. In de PL speel je een heel seizoen op topniveau, ook bij een "mindere" club kan hij dan laten zien wat hij in huis heeft want het is naar mijn mening veruit de beste keeper die we hebben.
 
Arsenallz
 
3
12 december 2018 om 15:16
De Premier League is eerder een kerkhof voor Nederlandse voetballers dan Italië. De laatste tijd zijn er weinig spelers die echt slagen in de Premier League. Te vaak zweven spelers tussen basis en bank. Bijvoorbeeld Janmaat, Fosu-Mensah, van Aanholt. In Italië spelen de Nederlanders toch significant meer. Hateboer, de Roon, de Vrij (die simpelweg boven Miranda in de basis hoort te staan). Met die uitspraak ben ik het dus niet eens. Ik denk dat Jasper in Italië meer kans maakt dan in de Premier League. Zoals Mexicanoo heeft aangegeven is bijvoorbeeld Inter een potentieel team waar hij naartoe zou kunnen gaan, of eventueel Lazio. In Engeland zie ik niet waar hij terecht kan, behalve bij laag(er) geklasseerde teams. Chelsea heeft Kepa, City heeft Ederson, Spurs heeft Lloris, Arsenal heeft Leno, Liverpool heeft Allison, Everton heeft Pickford.
 
FutureBoss
 
2
12 december 2018 om 16:44
Apart dat je van Aanholt noemt. Die is echt al seizoenenlang basisspeler bij CP. Daarnaast speelde Fosu-Mensah voor zijn blessure ook alles dacht ik en heeft Janmaat het bij Watford ook heel goed gedaan. Die heeft eigenlijk gewoon altijd boven zijn kunnen gepresteerd, en dat komt nu naar voren. Verder ben ik het wel met je eens dat veel Nederlandse spelers daar niet slagen, maar dan zijn jongens als Klaassen, Janssen, de Roon en Vorm beter voorbeelden in mijn ogen. Maar goed, dat is een mening.
 
ElPhenomeno
 
1
12 december 2018 om 15:40
De Roman Burki van vorig jaar was heel matig inderdaad. De Burki van dit seizoen is ongrijpbaar. Zal geen reden weten waarom Dortmund momenteel zijn keeper zal gaan vervangen.
 
Arsenallz
 
0
12 december 2018 om 16:04
Dat is een positieve ontwikkeling voor Dortmund. Ik herinner me inderdaad alleen de Bürki van vorig jaar. Wederom een club die de diensten van Jasper dan niet nodig is!
 
SuperBuLi
 
0
12 december 2018 om 15:54
Jasper voor Burki vervangen? Liever niet Burki speelt dit jaar ontzettend sterk. Vorig jaar zou het wel een goede deal zijn maar nu heb je liever Burki hoor.
 
wyzijnkampioen
 
19
12 december 2018 om 14:11
Lekker terug naar Ajax als Onana verkocht is.
 
fatooo
 
2
12 december 2018 om 14:22
is natuurlijk niet erg reëel. Hij is 29 jaar en als keeper kan je nog wel een paar jaar mee dan. Hij is denk ik niet weggegaan bij Ajax om twee jaar op de bank te zitten en terug te keren. Dus verwacht hem na deze zomer bij een Europese subtopper. Zou mooi zijn voor het Nederlands voetbal!
 
wyzijnkampioen
 
2
12 december 2018 om 14:43
Moet er wel eerst een Europese top of subtopclub voor hem komen waar hij kan spelen. Lijkt er voorlopig nog niet op dat hij ergens aan de bak kan. Maar mocht hij interesse hebben om voor Ajax te spelen als Onana verkocht is zal hij welkom zijn in Amsterdam. Dan is hij wel verzekerd van een basisplek en zal hij de beste papieren blijven hebben om eerste doelman van Oranje te blijven.
 
Steeph77
 
0
12 december 2018 om 20:19
Ook als hij niet speelt blijft die de beste papieren hebben voor oranje. Als dat de enige motivatie is kan hij beter blijven waar die is. Daarnaast verwacht ik niet dat hij Barcelona verruilt voor een Nederlandse club
 
Steeph77
 
0
12 december 2018 om 20:18
Lekker realistisch ook. Kan die beter bij barca op de bank blijven zitten. Want Ajax kan ten eerste zijn salaris niet betalen lijkt me, daarnaast verwcht ik dat er wel mooiere clubs voorbij komen die tenminste in een serieuze competitie spelen in plaats van de kansloze eredivisie
 
Japie_Krekel
 
1
12 december 2018 om 14:46
voor een mooie Europese subtopper zou Cillissen zeker een uitstekende eerste keeper kunnen zijn
 
jlenders
 
6
12 december 2018 om 14:53
Ik denk dat hij wel haalbaar is voor Ajax. Hij heeft jaren bij een van de mooiste clubs van Europa gezeten en Ajax is groeiende. Mooie financiële constructie neerzetten en binnenhalen deze topper.
 
AFCA1987
 
1
12 december 2018 om 15:22
Hij heeft zich geweldig ontwikkeld bij Barca.nu kan hij bij een andere topclub gewoon basis staan. Dan hoort hij echt bij de top en kan hij zich nog verder ontwikkelen. Geweldige keeper!
 
fcpatrick
 
0
12 december 2018 om 15:53
Ruim boven de rest krijgt cillessen het hoogste cijfer op deze site. Zou het een toevallig een Nederlander zijn?
 
Kyle66
 
4
12 december 2018 om 16:07
Heb je hem gisteren zien keepen? Hij was de beste speler op het veld.
 
Othman04
 
2
12 december 2018 om 16:47
Dembele
 
Robinozaurus
 
0
12 december 2018 om 18:55
“We twijfelen er wel is aan wie 1e keeper moet zijn bij Oranje” nee ik twijfel daar niet over. Jasper is onze nummer 1, de andere Nederlandse keepers zijn (helaas) ver onder zijn niveau.