'Ik zou dat niet doen, meer wisselingen bij Feyenoord werkt niet bevorderend'
Maandag, 4 december 2017 om 11:23

Brad Jones keepte zaterdag een goede wedstrijd voor Feyenoord tegen Vitesse (1-0), maar maakte in de afgelopen weken de nodige fouten. Veel supporters zien daarom graag dat Kenneth Vermeer weer een kans krijgt onder de lat. Volgens Sonny Silooy zou Giovanni van Bronckhorst er echter niet verstandig aan doen om die wissel nu door te voeren.

Jones werd anderhalf jaar geleden aangetrokken als vervanger van de destijds geblesseerde Vermeer. Ook na diens herstel bleef de Australiër in het doel staan en dat is ook deze jaargang weer het geval, nu Vermeer is hersteld van een nieuwe blessure. De druk op Jones is volgens Silooy toegenomen. "Afgelopen jaar stond Jones onbevangen onder de lat, terwijl er nu meer van hem wordt verwacht. Die druk kan ertoe leiden dat je soms ook foutjes gaat maken", zegt hij in De Telegraaf.

De oud-voetballer van onder meer Ajax vindt dat Vermeer in ieder geval tot de winterstop op de bank moet blijven. "Ik zou dat in ieder geval niet nu doen", zegt Silooy over een keeperswissel. "Nog meer wisselingen in de basiself werkt denk ik niet bevorderend. In de winterstop kun je wel tegen Jones en Kenneth Vermeer zeggen dat ze beiden weer de kans krijgen om zich te bewijzen. Nu is het vooral belangrijk het vertrouwen in elkaar weer terug te krijgen, want dat lijkt nu soms te ontbreken."

Meer nieuws
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
0
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
26
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
LeMessias
 
7
4 december 2017 om 11:38
"afgelopen jaar stond Jones onbevangen onder de lat, terwijl er nu meer van hem wordt verwacht. Die druk kan ertoe leiden dat je soms ook foutjes gaat maken" Ik mag hopen dat je als 35 jarige keeper niet meer `onbevangen` onder de lat staat, maar als een echte professional.
 
Superb
 
2
4 december 2017 om 11:55
Je kunt ook zeggen dat een echte professional zo onbevangen mogelijk onder de lat moet staan. Verder heeft Gio al aangegeven dat Jones in ieder geval tot de winterstop zijn eerste doelman blijft. Hij heeft zijn foutjes gemaakt maar heeft ook nog steeds veel krediet na vorig seizoen. Er mag ook niet vergeten worden dat hij met een compleet 'nieuwe' verdediging voor zich speelt waardoor het voor hem ook lastiger wordt.
 
Arnout108
 
5
4 december 2017 om 11:47
Jones heeft vorig seizoen gewoon het seizoen van z'n leven gehad. Dat gaat hij nooit meer beter doen. Ik was toen ook voorstander om hem te laten staan omdat hij toen foutloos keepte en voor heel veel rust zorgde. Dit seizoen is dat totaal anders. Hij keept wisselvallig en zorgt ook niet meer echt voor rust. Ik zou hem tot de winterstop lekker laten staan en daarna Vermeer een echt grote kans geven in de voorbereiding.
 
Apocalyps
 
1
4 december 2017 om 11:51
Wat is Jones zijn niveau nu werkelijk? Zijn z'n optredens van vorig seizoen representatief voor de keeper Jones of was dit gewoon een uitschieter? Ik ken Jones totaal niet, heb hem ook nooit gevolgd of eerder van hem gehoord voordat hij bij Feyenoord aan de slag ging, maar is hij (zoveel) beter dan Kenneth? Graag objectieve reacties...
 
MGMV
 
12
4 december 2017 om 12:10
Ik denk zelf dat het niveau van vorig seizoen representatief is voor 'm, aangezien hij toen veel meer in zijn kracht werd gebruikt; hoge ballen wegstompen/vangen. Toen had hij met Botteghin en v/d Heijden een stevig centrum voor hem die veel dieper stonden dan nu het geval is met bijv. van Beek en Tapia. Daardoor werd het spel van de tegenstander veel meer verplaatst naar de zijkanten voor voorzetten, terwijl hij dit seizoen veel meer in 1 tegen 1 situaties terecht komt. Daarin is Vermeer veel beter. Het zijn dan ook twee totaal verschillende keepers en eigenlijk zou Vermeer dus beter passen bij de huidige verdediging. Maar het is gewoon lastig om keepers te wisselen. En dit seizoen ook een aantal slippertjes gemaakt, wat, denk ik, ook te wijten is aan een gebrek aan vertrouwen/vastigheid.
 
AsRoma8
 
1
4 december 2017 om 12:16
Bij NEC en het jaar daarna was hij ook al goed.
 
vedetterut
 
1
4 december 2017 om 11:57
Vanaf het moment dat Vermeer vorig jaar in de winterstop weer fit was begon Jones steeds meer en meer fouten te maken en dat heeft hij dit seizoen tot in den treure doorgetrokken. Jones kan niet met concurrentie omgaan, daar wordt hij zenuwachtig van. Dat is het teken dat je geen topkeeper bent, hij is naruurlijk ook niet voor niets zijn hele leven reservekeeper geweest en had voor zijn komst naar Nederland nergens overtuigd. Kenneth is een veel betere keeper die wat mij betreft gewoon ten alle tijden moet spelen, dat gelul van 'je kunt nu niet wisselen' of 'Jones was vorig jaar belangrijk' kan ik echt helemaal niets mee. De beste die moet spelen. We gaan Vermeers prestaties in de jaren daarvoor ook niet aanhalen als argument. Die jongens kennen Vermeer ook allemaal al tijden en gaan echt niet opeens allemaal rare fratsen uithalen als er iemand anders achter ze staat die zowel keepend, voetballend als communicatief beter is.
 
Simpatico
 
3
4 december 2017 om 11:57
Ik zou hem inderdaad ook al 6 weken geleden hebben gewisseld. Als Vermeer zijnde zou ik toch ook gek worden. Je concurrent zo zien klungelen, maar zelf niet eens een kans krijgen. Tja.
 
Orgullo
 
1
4 december 2017 om 12:34
Dit dus. Vermeer zal wel Als je Jones had willen wisselen had je het twee weken geleden moeten doen. Nu hij twee wedstrijden relatief foutloos (heeft ook weinig te doen gehad) gespeeld, en dan durft Gio het al helemaal niet aan.
 
WouterSL
 
0
4 december 2017 om 15:05
Keneth was geblessseerd
 
BendeR
 
0
4 december 2017 om 16:32
Net uit een zware blessure komen is het ook altijd maar afwachten op welk niveau je terug komt. Vermeer is misschien pas net op zn niveau en zal eerst wedstrijd ritme op moeten pakken. Denk zelf ook dat Vermeer de betere keeper is, maar als je Jones tijdens het seizoen laat vervangen is dat zeker niet zonder risico. Heeft veel met vertrouwen te maken en op het moment dat Vermeer eigenlijk weer bijna hersteld was, zie je een zwakkere optreden bij Jones. Die denkt er duidelijk dus wel over na, wat als etc. Na de winterstop zal Vermeer gewoon onder de lat staan.