'Ik zou liegen als ik zeg dat Groenendijk niet op het lijstje van Roda JC staat'
Donderdag, 13 februari 2020 om 11:37

Jeffrey van As is de nieuwe technisch directeur van Roda JC Kerkrade, zo maakte de club uit de Keuken Kampioen Divisie woensdag wereldkundig. Zijn eerste taak is het vinden van een nieuwe hoofdtrainer, daar onlangs een einde werd gemaakt aan de samenwerking met Jean-Paul de Jong. Van As praat met goede bekende Alfons Groenendijk over de vacante positie bij Roda JC. De twee hebben een gezamenlijk verleden bij ADO Den Haag.

Van As vindt het niet gek dat Groenendijk al meermaals is genoemd in Zuid-Limburg. "Ik heb hem aangesteld bij ADO en heel intensief met hem en zijn assistent Dirk Heesen samengewerkt", zegt hij in gesprek met De Limburger. "Dat is een aantal seizoenen heel goed gegaan, al was het dit jaar wat minder. Maar de manier van werken past goed bij elkaar. Fons heeft hier een verleden als speler. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat hij niet op een lijstje staat." Groenendijk stapte in december op na een serie teleurstellende resultaten bij ADO.

"Maar het is nog te vroeg om te zeggen dat hij de nieuwe trainer wordt", aldus Van As, die Groenendijk al heel lang kent. "We hebben tegen elkaar gevoetbald en met elkaar gewerkt. Ik ben ieman die altijd eerlijk is, dus ik ga niet liegen. Ik heb inderdaad gesprekken met hem over Roda JC, maar het is nog te vroeg om te zeggen dat Groenendijk de trainer wordt. Maar dat ik gecharmeerd ben van hem als trainer en mens en dat hij bij de club past is duidelijk."

Van AS heeft nooit getwijfeld over de functie van 'td' in Kerkrade "Ik ben half december weggegaan bij ADO", blikt de bestuurder terug. "Dat heb ik toen afgesloten, dat boek is dicht. Dan ga je op zoek naar een nieuw boek en al vrij snel was ik in gesprek met Roda JC. Die verhalen spraken mij aan, dan ga je je wat verdiepen in de club. Dan ga je denken: Kan ik daar wat van maken?. Ik had er gelijk een heel goed gevoel bij."

Meer nieuws
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
28
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
Wouterke
 
0
13 februari 2020 om 11:49
Als dat haalbaar is dan lijkt me dat een prima keuze. Dat ze al eerder samen hebben gewerkt lijkt me ook een enorm voordeel. Dus ik zeg doen!
 
FR-RKC
 
8
13 februari 2020 om 11:53
De vraag is of je als Groenendijk wil instappen bij dit zooitje ongeregeld. Er zit op korte termijn weinig perspectief bij deze club, en ik schat ook in dat Groenendijk een betere club kan krijgen. Heeft het bij ADO al die jaren prima gedaan. Dit jaar waren de resultaten pover, maar hij moest het dan ook doen met een selectie die niet Eredivisiewaardig is.
 
GOAT1908
 
1
13 februari 2020 om 13:19
Groenendijk stapt toch een maar in blij clubs die al in de problemen zitten
 
FR-RKC
 
0
13 februari 2020 om 13:33
Clubs die in de problemen zitten inderdaad, maar waarbij er wel enige vorm van perspectief aanwezig is. Daar schaar ik Roda JC niet onder.
 
Dewa
 
1
13 februari 2020 om 12:06
Fons is een echte peoplemanager. Soms wel iets te geduldig of te vriendelijk op momenten waar iets anders wordt gevraagd. Maar voor Roda zeker een toptrainer.
 
Ikweetalles07
 
3
13 februari 2020 om 12:09
Alfons is een goede trainer die in mijn ogen bij n mooiere club aan de slag kan dan bij Roda. Dat is al een hele poos een wespennest met een trainerskerkhof, anderzijds kunnen ze niet veel dieper meer zinken. Zie hem liever bij een Eredivisie middenmoter
 
NeutraleFanNL
 
3
13 februari 2020 om 12:20
Deze club is klaar zeg. Je staat bekant onderaan in de Kkd, net een enorm dure trainer ontslagen. Nu haal je met Van As en misschien Groenedijk weer 2 dure grote namen binnen. Het lijkt meer wachten op de definitieve ondergang van deze club...
 
LisandroSemedo
 
0
13 februari 2020 om 17:55
Ach. Zo is Roda JC altijd al geweest. Een megalomane club die op te hoge voet leeft. Ging in het begin wel eens goed Arnold Hendriks en heel veel kapitaal. Sinds ie weg is gaat het bergafwaarts met de club. De bomen reiken in Kerkrade tot de hemel. Alleen realiseert zich niemand daar de wortels verrot zijn en er inmiddels alleen maar brandhout ligt. Dat je krijg als een lange termijn visie meer dan twee decennia niet bij je clubcultuur zit inbegrepen.
 
voetbalfreak
 
0
13 februari 2020 om 12:27
Roda JC speelt op kunstgras, zo'n club wilt hij niet leiden. In 's-Gravenhage werd het hem al niet gemakkelijk gemaakt van bovenaf; dat zal in Kerkrade niet anders zijn, benieuwd of hij hier überhaupt wel in zou willen stappen.
 
Meliora
 
3
13 februari 2020 om 12:30
Roda heeft inmiddels wel aangegeven zo snel mogelijk van het kunstgras af te willen. Voorwaarde is wel dat de gemeente meewerkt aangezien zij eigenaar van het stadion zijn.
 
LisandroSemedo
 
0
13 februari 2020 om 18:21
Je bedoelt; de gemeente betaalt net zoals de stadion huur. (Ja ik weet het, een veredelde regeling met rente en onder voorwaarden met promotie) Jullie hebben geen cent te makken met die tekorten.
 
Meliora
 
0
13 februari 2020 om 22:14
Jij kunt ook nooit normaal reageren als het om Roda gaat he? Quote uit een recent interview met de statutair directeur van Roda: 'de Gemeente Kerkrade is als eigenaar van het Parkstad Limburg Stadion en Sportpark Kaalheide verantwoordelijk voor het onderhoud van het speelveld. Wij hopen allemaal dat Roda JC haar wedstrijden vanaf het seizoen 2020-2021 op natuurgras zal gaan afwerken, echter moeten er dan tevens de nodige aanpassingen worden gedaan aan de velden op Sportpark Kaalheide ter ondersteuning van het eerste elftal. Als in het Parkstad Limburg Stadion natuurgras wordt aangelegd, zullen de trainingen ter bevordering van de kwaliteit van de grasmat worden afgewerkt op Sportpark Kaalheide. Hierover lopen nu met de verantwoordelijken binnen de Gemeente Kerkrade constructieve gesprekken.'
 
De wonderspits
 
2
13 februari 2020 om 12:28
Ach, als je bij Roda instapt weet je in ieder geval zeker dat je na een paar maanden weer naar een andere club kunt uitkijken. Je krijgt er niet de tijd om je te 'vervelen'.
 
hms 030
 
1
13 februari 2020 om 13:38
Als van As weet wat zijn budget is komend seizoen , dan zal hij aan de hand daarvan een selectie samenstellen! Groenendijk zal daar best wat van kunnen maken . In potentie heeft Roda een grote achterban . Als er maar tussendoor geen lijken meer uit de kast komen!