'Imperfecte' Payet krijgt trap na van West Ham: 'Wisten dat hij wat mankeerde'
Dinsdag, 25 juli 2017 om 19:52

Dimitri Payet maakte in 2015 voor vijftien miljoen euro de overstap van Olympique Marseille naar West Ham United en anderhalf jaar later bewandelde hij de omgekeerde weg voor bijna dertig miljoen. David Sullivan, bestuurslid van the Hammers, geeft tegenover talkSPORT een trap na aan de Frans international en zegt aan dat de club in 2015 wist dat het een troublemaker in huis haalde.

"We wisten dat er iets mankeerde aan Dimitri, dat is ook waarom we hem hebben gekregen voor vijftien miljoen", aldus Sullivan. "Het was een fantastische aankoop. We realiseerden ons dat we een imperfect persoon binnenhaalden. Dat is ook waarom hij nooit zijn volle potentie heeft bereikt en ook waarom grote clubs de gok niet durfden te nemen."

Payet vertrok via de achterdeur bij West Ham. Hij zette na het EK in Frankrijk in op een transfer, terwijl de club niet van hem af wilde. "Maar ik moet ook toegeven dat hij ons fantastisch van dienst was", stelt Sullivan. "Hij heeft ons achttien geweldige maanden gebracht, met name de eerste twaalf maanden waren geweldig. We wilden hem niet laten gaan, maar we kregen twee keer zoveel dan wat we voor hem betaald hebben. Je moet toegeven dat dat goed onderhandeld is..."

"Het is niet wat we wilden, als West Ham zijnde, maar soms moet je wel verkopen. We zouden hem niet verkopen, alleen als het echt moest. We hadden bespreking na bespreking met hem: hij wilde weg en de manager (Slaven Bilic, red) wilde hem weg hebben. Hij wilde niet een ontevreden iemand in de selectie. Persoonlijk had ik hem nog zes maanden gehouden en hem een slechte tijd bezorgd, maar je moet de manager altijd bijstaan."

Meer nieuws
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
0
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
31
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
AlexDelPiero10
 
7
25 juli 2017 om 20:01
Goed onderhandeld dat zeker, maar het had nog vele malen beter geweest moesten ze de eerste biedingen op Payet aanvaard hebben. "persoonlijk had ik hem nog 6 maanden bijgehouden en een slechte tijd bezorgd" Die kent dus ook niks af van voetbal en wat belangrijk is voor een team en haar teamgeest.
 
Fiodor
 
41
25 juli 2017 om 20:05
In het B-team natuurlijk, om te laten zien dat niemand boven het team staat
 
Zermatt_Person
 
7
25 juli 2017 om 20:10
Die bestuurslid is gewoon een simpel iemand die uit is op wraak tegen iemand. Best zielig zo'n iemand. Verder kon WHU, in de zomer, veel meer verdienen aan Payet dan in winter, dus aan de andere kant had WHU ook pech.
 
NeutraleFanNL
 
12
25 juli 2017 om 20:13
Waarom een simpel iemand? Als het bestuurslid het is, dan is Payet het ook. Payet weigerde te voetballen (werken) om een transfer te forceren. Van 2 kanten niet erg netjes. Het had WHU echt gesierd als ze hem niet hadden nagesneerd en boven dat egocentrische ventje hadden gestaan, maar tja, ik snap WHU wel.
 
Edo
 
2
25 juli 2017 om 23:02
Helemaal mee eens, ze sporen allebei niet. Payet niet en deze man niet. Wees eens volwassen en laat het verleden rusten. Payet is een half jaar weg, ga je met de toekomst bezig houden ipv het verleden.
 
fc barcalona u
 
2
25 juli 2017 om 21:16
Ik vindt dit weer een beetje onnodig natrappen van WestHam. Als directeur weet je die situatie als de beste en Payet zat in een situatie waarbij het logisch is dat je weg wilt. Hij wou niet weg omdat hij zegzelf te goed vond of dat hij meer geld wou verdienen. Hij wou gewoon naar zijn vrouw en kinderen die terug verhuisd waren naar Marseille. Waarom zulke kwetsende dingen zeggen?? Hij heeft veel voor West Ham gedaan en als iemand in zo een situatie zit dan kun je hem toch op een fatsoenlijke manier laten zonder je zo negatief to uitten over een speler. Of zit ik hier fout?
 
Zermatt_Person
 
0
25 juli 2017 om 21:24
Als die directeur zoiets over mij zei, dan zou ik me niet gekwetst voelen hoor, zo kwetsend was het niet wat hij zei.
 
fc barcalona u
 
1
25 juli 2017 om 21:27
Ben er vergeten bij te zetten dat ik ook de reacties van de fans en zijn teamgenoten destijds bedoelde.
 
NeutraleFanNL
 
18
25 juli 2017 om 20:11
Die laatste 2 zinnen stralen wel eenheid uit en laat zien dat de macht niet ligt bij de financiele mannetjes. Leuk clubbie dat Westham, nu ook met Chicarito erbij! Hoop dat ze EL halen.
 
LuisFigo
 
4
25 juli 2017 om 20:17
Fantastische speler geweest voor WHU, misschien wel de beste sinds Di Canio. Jammer dat het zo moest lopen, maar Lanzini, Arnautovic en Chicarito zijn goede vervangers. Hopelijk kan WHU weer een soortgelijk seizoen draaien als 2 jaar geleden waarin van bijna alle topploegen werd gewonnen.
 
SteveKowet
 
2
25 juli 2017 om 20:20
tja een troublemaker paste altijd wel goed bij die club... maarja, het moet nu een deftige club worden met hun lelijke nieuwe stadion en logo, dus dat kan niet meer. ik ga nog ff hoogtepunten van di canio op upton park opzoeken...
 
Starko010
 
2
25 juli 2017 om 20:24
Iemand die de Franse Ligue volgt die weet hoe Payet nu presteert? Ik ben hem compleet uit het oog verloren, maar vond hem ten tijde van het EK echt een wereldtopper.
 
SamiraPersian
 
6
25 juli 2017 om 21:02
Ach laat die Payet met rust. Hij had gewoon heimwee naar zijn oude club en wou daarom weer terug. Wel jammer dat het op zo'n manier ging en hij de transfer moest dwingen.
 
RomaGrunn
 
0
26 juli 2017 om 10:17
Wel nogal een heftige reactie van Sullivan. Wellicht is Payet ook geen makkelijk persoon; maar om zo na te gaan trappen gaat wel erg ver.