'In de jeugd van Chelsea heb ik al wat gewonnen, dit is wel even iets anders'
Maandag, 1 mei 2017 om 11:00

Na twee seizoenen op huurbasis bij Vitesse, gaat Lewis Baker komende zomer terugkeren naar Chelsea. Door de bekerwinst neemt de Engelse middenvelder een onvergetelijke ervaring mee terug naar Londen. De Arnhemse club zal voor altijd een plek in het hart van Baker hebben, zo zegt hij tegenover het Algemeen Dagblad.

"In de jeugd van Chelsea heb ik al wat toernooien gewonnen, maar dit is wel even iets anders. Ik zal mijn twee jaar bij Vitesse en zeker deze overwinning nooit vergeten", zegt Baker, die een belangrijk aandeel had in de weg naar de bekerfinale. De Engelsman scoorde op Het Kasteel tweemaal in de met 1-2 gewonnen halve finale tegen Sparta Rotterdam.

Komende zomer keert Baker weer terug naar Chelsea. "Vitesse is een fantastische club en ik voelde dat ik iets moest terugdoen voor deze club. Gelukkig heb ik mijn aandeel gehad in deze historische bekerzege. Ik zal mijn twee jaar bij Vitesse nooit vergeten en blijf ze in de gaten houden, ook als ik weer bij Chelsea zit", besluit de 22-jarige middenvelder.

Meer nieuws
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
   
20:16
20:16
Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
3
   
20:00
20:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
19:52
19:52
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
NUFC_U2
 
8
1 mei 2017 om 11:15
Voor zijn doen speelde hij gisteren matig.... Dat kan natuurlijk. Is verder het hele seizoen al sterkhouder geweest. Baker was voor ons een geweldige speler met een fenomenale traptechniek en altijd een goede drive. Heel mooi dat hij 2 seizoen is gebleven en dat hij Vitesse en deze prijs in zijn hart ook draagt. Was 1 van de betere huurlingen van Chelsea net zoals Traore, Van Aanholt, Kalas, Atsu. Hopelijk komt hij volgend seizoen echt aan de bak bij Chelsea.
 
Sammerens
 
2
1 mei 2017 om 11:40
Baker zijn grootste valkuil is naar mijn mening zijn wisselvalligheid. Hij komt soms heel laks en ongeã¯nteresseerd over. Ik kan me de uitwedstrijd tegen de Eagles herinneren en we hebben ons de hele wedstrijd kapot zitten ergeren aan hem. Wandelde maar een beetje rond en liet totaal geen beleving of werklust zien. Zo heeft hij helaas nog veel te veel van die wedstrijden. Uiteraard kan dat ten dele komen omdat hij gehuurd is en het hem wellicht iets minder interesseert, maar als hij echt wat van zijn carriere wil maken dan moet hij toch echt stappen zetten om wekelijks exact hetzelfde op de mat te leggen.
 
Diinn_7
 
2
1 mei 2017 om 11:26
Ik kijk nooit naar Vitesse dus kan iemand mij een beetje zeggen of het een goede speler is en of hij bij Chelsea zou kunnen doorbreken
 
Savoyeh
 
1
1 mei 2017 om 12:18
Mooie vraag in de topic. De vraag zou eigenlijk moeten zijn, zie jij een door Chelsea verhuurde speler doorbreken Nee. Ik denk dat je alleen bij Chelsea doorbreekt wanneer je niet verhuurd wordt en direct doorstroomt naar de hoofdmacht maar anders ben je alleen interessant wanneer je heel veel geld kost bij een andere club. Chelsea zijn jeugd opleiding is een schijnvertoning.
 
Odo-
 
0
1 mei 2017 om 15:03
Ik ben het er niet mee eens dat het een schijnvertoning is. Er spelen heel veel goede spelers verspreid over Europa die uit de jeugd van Chelsea komen. Ja, weinig breken er door bij Chelsea zelf, maar dat is het goed recht van Chelsea. Maar het is een goede opleiding, dat valt niet te ontkennen.
 
Savoyeh
 
0
1 mei 2017 om 16:26
Ja, maar de jeugdspelers van Chelsea komen grotendeels vanaf hun 16e naar Chelsea en worden dan al vrij vlot verhuurd. Tot die leeftijd hebben ze dus bij andere clubs doorgebracht (groot deel kwam lang van Feyenoord af) dus dan is de pluim toch eerder voor een club als Feyenoord dan voor Chelsea? Daarna worden ze verhuurd dus echt opleiding doen ze dan ook niet, dat doet dan weer de club die de speler huurt. Dus ja, het blijft in mijn ogen een schijnvertoning. Ze hebben sterke jeugdspelers maar niet door hun geweldige systeem.