Barcelona identificeert vijftal linksbacks
Woensdag, 19 januari 2022 om 11:00

Hellas Verona gaat een poging wagen om Panagiotis Retsos naar de Serie A te halen. De centrale verdediger moet overgenomen worden van Bayer Leverkusen, waar hij komende zomer uit zijn contract loopt. (Gianluca Di Marzio)

Internazionale gaat in januari niet meewerken aan een vertrek van Ivan Perisic naar Chelsea. De Kroatische vleugelspeler is aan het einde van dit seizoen transfervrij en staat in de belangstelling van verschillende topclubs. (Fabrizio Romano)

Barcelona is op zoek naar een nieuwe linksback en heeft naast Nicolás Tagliafico nog vier andere verdedigers op het oog. Ook Alex Sandro (Juventus), Alex Telles (Manchester United), Alfonso Pedraza (Villarreal) en Raphaël Guerreiro (Borussia Dortmund) worden genoemd. (Gerard Romero)

Leandro Fernandes en Mark Pabai mogen in januari vertrekken bij PEC Zwolle. Het afgelopen zomer gekomen tweetal kwam in de eerste seizoenshelft weinig aan spelen toe en traint sinds de winterstop al niet meer mee met de eerste selectie. (Voetbal International)

Manchester City gaat volgende week voor het eerst om de tafel met de entourage van Erling Braut Haaland. The Citizens zijn van plan om komende zomer een serieuze poging te wagen om de spits over te nemen van Borussia Dortmund. (Sports Illustrated)

Paris Saint-Germain denkt nog altijd aan Zinédine Zidane. De Franse grootmacht onderhoudt contact met de clubloze oefenmeester, die in Parijs de opvolger van Mauricio Pochettino moet gaan worden. (ESPN)

Meer nieuws
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: RB Leipzig - Borussia Dortmund
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
romanista23
 
13
19 januari 2022 om 11:21
Haaland naar city gaat hebben ze echt een compleet team niet normaal.
 
Japie_Krekel
 
17
19 januari 2022 om 11:49
Ik hoop nog steeds dat hij naar Real gaat of een andere mooie traditieclub. City is dat ook wel maar zie ik hedendaags toch meer als een olieclub die alles koopt wat los en vast zit door toedoen van zo een sjeik
 
MCFC1982
 
5
19 januari 2022 om 12:59
Weeral fout japie, ze kopen niet alles wat los zit. Anders hadden ze al lang mbappe en haaland gehaald. Dus fout jongeheer. Maar goed we weten u haterig gedoe naar city geen grenzen kent. Top gozer jij ????
 
Japie_Krekel
 
4
19 januari 2022 om 14:28
Hoe kan het dan dat ze de laatste jaren 1.68 miljard hebben gespendeerd? Bovendien lees ik hier dat ze wel degelijk met Haaland bezig zijn en Mbappe wil sowieso alleen naar Real Madrid dus bij hem zijn ze wasrschijnlijk kansloos
 
GLENNN
 
10
19 januari 2022 om 11:22
Perisici naar Chelsea. Is wel iemand die de gehele linkerflank kan bestrijken en met 5 verdedigers kan hij wel als wingback spelen in de rol van Chilwell. Aanvallend nog sterk dan Chilwell in mijn ogen. Haaland naar City zou wel mooi zijn. Vooral om te zien hoe hij omgaat in een team dat zo dominant op balbezit speelt, terwijl Haaland toch iets meer een counterspits is dan een combinatiespits in mijn ogen. De backs van FC Barcelona. Ik snap het oprecht niet. Tagliafico zit op de bank bij Ajax en heeft zeker voetballend en aanvallend gezien niet de kwaliteiten die FC Barcelona in een back zoekt. Enige voordeel is dat hij relatief goedkoop is en defensief wel een stuk sterker is dan de gemiddelde linksback. Alex Sandro haalt volgens mij al 2 jaar geen heel erg hoog niveau meer bij Juventus. Zal ook niet voor een appel of ei mogen vertrekken daar en denk ook niet dat hij qua salaris een goedkope jongen is. Lijkt mij niet de ideale back voor FC Barcelona, gezien zijn vorm/niveau van de afgelopen 2 jaar.. Alex Telles heeft ook niet het niveau. Aanvallend is hij meer dan prima, defensief is hij in mijn ogen uitermate zwak. Wel nog een aardige snelheid, maar hij speelt ook niet alles bij United. Al had ik het idee dat hij de laatste wedstrijden wel weer meer aan het spelen toekwam t.o.v. Shaw (die het destijds wel erg goed deed). Alfonso Pedraza speelt aardig veel bij Villareal als back, terwijl die ook nog Moreno hebben (die meer als LM speelt) en ook Estupinan. Best knap. Aardige lengte voor een back. Enige voordeel bij hem zijn zijn lengte en zijn nationaliteit: Spaans. Ik denk dat hij qua snelheid en voetballend vermogen toch wel iets te kort komt voor het niveau waar FC Barcelona weer naar toe wilt. Raphaël Guerreiro vindt ik de enige echt goede optie in dit rijtje. Is defensief aardig fel, kleiner van stuk en vooral aanvallend enorm goed (ook aan de bal). Speelde ook wel eens als LM of middenvelder destijds, maar zal ook niet goedkoop zijn (tenzij hij een aflopend contract heeft natuurlijk). Verder is mij wel opgevallen dat Guerreiro aardig wat (spier)blessures heeft gehad de afgelopen jaren. Volgens mij heeft hij sinds zijn komst bij Dortmund in 2016 al 77 wedstrijden gemist voor Dortmund, voornamelijk door spierblessures (en 1 enkelblessure wat ik meen te hreinneren). Als men dan toch een vervanger wilt halen voor Alba, ook voor de lange termijn, en hij moet het liefst Spaans zijn, zou ik toch eerder gaan voor Grimaldo of Gaya. Ook geen goedkope opties, maar bovenstaande opties zullen ook (bijna allemaal) niet goedkoop zijn.
 
Martyn7
 
12
19 januari 2022 om 11:23
Elke linksback die ertussen staat is beter dan Tagliafico. Zie ik hem naar Barcelona gaan? Eerste reactie is 'nee'. Maar met het jarenlange wanbeleid wat daar is gevoerd sluit ik niks uit, aangezien ik Tagliafico als de goedkoopste optie beschouw.
 
voetbal456123
 
3
19 januari 2022 om 11:28
Nee hij is juist 1 van de betere Die van juve united en Dortmund kunnen er ook niet veel meer van
 
BaronVonBorsig
 
5
19 januari 2022 om 11:49
Guerreiro is meer een linkshalf, maar daarin is het echt een uitstekende voetballer hoor.
 
LindaNolta
 
0
19 januari 2022 om 12:47
Twee jaar terug wel, nu is hij veruit de minste LB in dit rijtje.
 
NL_Modric
 
5
19 januari 2022 om 11:42
Die Alex Sandro is al 3 a 4 jaar lachwekkend bezig bij Juve. Guerrero is eveneens zwak defensief. Ik denk dat kwa prijs kwaliteit verhouding Nico een van de beste opties is.
 
Martyn7
 
1
19 januari 2022 om 12:20
Snap ik hoor, ik begrijp je overweging ook. Maar als we het hebben over de speelstijl die je wilt spelen en ervan uit gaande dat je dus 90% van je wedstrijden domineert heb je toch meer aan een aanvallende linksback dan een blind paard die een duel niet schuwt. En daarin zie ik zeker een Guerreiro of Pedraza als beste optie. Alex Sandro is lachwekkend bezig, zal allemaal gerust. Maar daarentegen kan ik niet bepaald zeggen dat Nico de sterren van de hemel heeft gespeeld, afgezien van dat ene jaartje.
 
FCB_Catalunya
 
0
19 januari 2022 om 17:21
Andere tijden in Barcelona, of heb jij de bestuurswissel niet meegekregen. Ik hoef geen van deze jongens te zien overigens, Guerreiro is de beste maar past niet in het systeem, hij is veel meer een linksmidden.
 
HakimSkijack
 
3
19 januari 2022 om 11:24
Haaland was toch niet geïnteresseerd in een transfer naar Engeland?
 
THenry_228
 
3
19 januari 2022 om 11:31
Ik kan dat moeilijk geloven en volgens mij heeft nog geen enkele betrouwbare bron dat bevestigd. Het kan zijn dat hij een voorkeur voor Real heeft maar Plan A bij Real is Mbappé en daarnaast hebben ze ook nog Benzema. Gaan die wel voor Haaland gaan? Lijkt mij iets van het goede teveel in 1 window, tenzij ze naast Bale ook Hazard en Isco kunnen lozen. Barcelona droomt van Haaland maar het zou een (financiele) aanfluiting zijn mocht Barcelona Haaland kunnen halen? Naast de transfersom van 75 miljoen, komen er nog mega commissies voor Raialo en Haaland Sr bij, en dan moet je Haaland nog 40 miljoen per jaar betalen. Ik dacht gelezen te hebben de gehele 'operacion Haaland' minstens 300 miljoen kost (over 5 jaar gespreid,waarvan het financiele zwaartepunt is seizoen ligt met de transfersom, commissies en lonen) Kortom, ik zou een transfer naar Engeland niet uitsluiten.
 
HakimSkijack
 
1
19 januari 2022 om 11:36
Als je het zo stelt ligt een transfer naar Real of Barca inderdaad niet zo voor de hand. Barca had ik bij voorbaat al uitgesloten ivm het financiele verhaal. Real leek me nog de meest realistische optie, maar met het verhaal van Mbappe (en dan nog Benzema erbij) lijkt Haaland iets teveel van het goede.
 
Lierse1997
 
3
19 januari 2022 om 11:39
De contracten van Bale, Marcelo en Isco lopen af en gaan niet verlengd worden.
 
vtotheb
 
1
19 januari 2022 om 11:31
Lucky linksbacks! Altijd leuk, stapje opzij zo'n wespennest in. Ga toch heen, Barca.
 
Busby
 
1
19 januari 2022 om 11:40
Pericis blijft me verbazen. Van Roeselare naar Brugge en dan Dortmund. Bij Dortmund niet echt gelukt dus dacht dat Wolfsburg wel zijn niveau was maar daarna goed gedaan bij Inter en zelfs uitleenbeurt bij Bayern was best wel goed en nu weer heel goed bij Inter. Naar mijn mening moet hij daar gewoon blijven en contract verlenen tenzij hij nog in Qatar ofzo veel meer kan verdienen.
 
Lierse1997
 
2
19 januari 2022 om 11:52
Was toen samen met Sherjill MacDonald echt een sensatie bij Roeselare. Dat waren toch mooie tijden.
 
Oelie Wapper
 
0
19 januari 2022 om 12:22
Klinkt een beetje zoals FM een paar jaar geleden, dan kwam je ook heel vaak op deze namen uit. Vooral Telles heb ik heel vaak gehad, fungeerde uitstekend als aanvallende VL of VVL.
 
Viscaa
 
3
19 januari 2022 om 12:28
Barca moet zich focussen op Gaya. Bij far de beste optie en met komende zomer nog 1 jaar contract ook redelijk goedkoop op te pikken vermoed ik.
 
Noano
 
0
19 januari 2022 om 12:45
Van de opties die hier in de wandelgangen staan vind ik Tagliafico wel de best eoptie voor Barca, denk dat hij het beste past bij het spel wat Barca graag wil spelen.
 
FCB_Catalunya
 
0
19 januari 2022 om 17:22
Je moet altijd proberen Grimaldo weer terug te halen. Heeft zichzelf bewezen bij Benfica en ik vind hem een mooie speler. Dit lijstje word ik niet vrolijk van, allemaal net niet.