'In februari spant het er pas echt om en Real Madrid zal dan op z'n best zijn'
Maandag, 17 december 2018 om 13:58

Real Madrid kent een onrustige start van het seizoen, met tegenvallende prestaties in LaLiga en het daaropvolgende ontslag van Julen Lopetegui. De Koninklijke eindigde in de Champions League wel bovenaan een groep met AS Roma, Viktoria Plzen en CSKA Moskou en werd maandagmiddag tijdens de loting voor de achtste finales gekoppeld aan Ajax. Emilio Butragueño, oud-spits en tegenwoordig directeur public relations van de club, verwacht twee moeilijke wedstrijden voor zijn club.

"Ajax is een team dat erg goed speelt, met een mix tussen talenten en routiniers die het met name thuis erg goed doen. Het zal een mooie confrontatie worden voor de toeschouwer, met twee legendarische teams, twee historische clubs die hebben bijgedragen aan de groei van het toernooi", reageerde de 55-jarige Spanjaard na de loting tegenover Movistar.

Butragueño noemt Ajax en Real Madrid twee teams met 'een offensieve mentaliteit' en voorspelt dat zijn ploeg het niet eenvoudig zal krijgen: "We weten hoe het werkt in een seizoen, in februari gaat het er pas echt om spannen. Wij zullen er dan ook voor zorgen dat we dan op ons best zijn aangezien dan de cruciale wedstrijden in de Champions League en ook in de eigen competitie worden gespeeld."

"We strijden nog mee op alle fronten, het WK voor clubteams is een prachtige kans om onze fans blij te maken en we zijn de titelverdediger in de Champions League. Als Madrid speelt weet iedereen wat er op het spel staat", sluit hij af. Ajax ontvangt de bekerhouder op 13 februari in de Johan Cruijff ArenA voor het eerste treffen van het tweeluik. De return staat bijna drie weken later op 5 maart in het Santiago Bernabéu op de agenda.

Meer nieuws
   
09:14
09:14
Davy Klaassen onthult waar hij komend seizoen hoopt te voetballen
6
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
6
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
20
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (42)

 
wyzijnkampioen
 
10
17 december 2018 om 14:00
Ajax moet thuis een goed resultaat neer zien te zetten. De nul houden is zeer belangrijk. Wint Ajax thuis met 1 of 2-0 acht ik Ajax zeker kansrijk om door te gaan. Ben ook benieuwd of Ajax dan ook kan beschikken over Magallan, Lainez en Lassana Traore dan zal Ajax er ook nog sterker op zijn geworden na de winterstop. Ajax speelt zelf ook meestal veel beter de tweede helft van het seizoen dus het gaan interessante ontmoetingen worden.
 
Bergy
 
49
17 december 2018 om 14:11
Ja Ajax gaat even de winnaar van de laatste 3 jaar uitschakelen. Droom maar lekker verder. In Spanje wordt Ajax afgedroogd.
 
Xyzz
 
54
17 december 2018 om 14:13
Ja dat kan je wel zeggen maar Ronaldo is vertrokken bij Real Madrid en die is onvervangbaar. En aan de andere kant is Blind helemaal ontketend. Wordt dus lastig voor Real om er in te blijven.
 
sinterklazah
 
29
17 december 2018 om 14:21
Inderdaad, als ze Blind in de spits zetten heb je al elke wedstrijd minstens een hattrick
 
Taxidriver213
 
4
17 december 2018 om 14:23
Maar ajax moet madrid sws niet onderschatten. Het klopt dat ze niet in vorm zijn maar zulke ploegen zijn moeilijker te verslaan dan bijv bayern. Bayern speelt veel aanvalender waardoor ze ruimte achterin weggeven. Real gaat op de counter spelen, daar kan ajax juist door de mand vallen. Daarnaast kan real zich herpakken de aankomende periode waardoor ze weer terug zijn op niveau. Misschien niet de niveau wanneer cr7 erbij was, maar beter dan ajax. Dus samengevat, ajax heeft een kans door te bekeren maar ik ben niet zo optimistisch als velen hier die vinden dat we goed geloot hebben.
 
twalig
 
6
17 december 2018 om 14:38
Hoezo counter? Real speelt al een paar niet meer op de counter. Denk je nou echt dat real Madrid tegen Ajax in de eigen 16 gaat hangen en wacht op een counter?
 
passionforpink
 
8
17 december 2018 om 14:48
@bergy Natuurlijk gaat Ajax niet de winnaar van de afgelopen 3 jaar "even" uitschakelen. Real is torenhoog favoriet. Maar als Ajax de strijd en de lef van de wedstrijden in de CL tot nu toe dan weer laat zien, zijn ze echt niet bij voorbaat kansloos. Niet kansloos is iets heel anders dan "gaan we even doen". Normaliter is dit het eindstation. Maar des te mooier als je toch de regerend kampioen eruit zou stoten.
 
Taxidriver213
 
1
17 december 2018 om 15:59
@twalig Nee niet hangen maar ze zijn dodelijk in de omschakeling.
 
Edo
 
1
17 december 2018 om 16:51
Waar komt toch dat enorme vertrouwen vandaan dat alles allemaal goed komt met Real? Natuurlijk, veel goede spelers en een hoop geld. Maar ook: de grootste thuisnederlaag uit de geschiedenis om de oren gehad tegen een matige tegenstander. Veel punten verloren in de competitie. Doen ze dat allemaal voor de lol? Gewoon om zichzelf een betere uitdaging te geven? Real is gewoon favoriet tegen Ajax, maar als ze hun vorm niet verbeteren, dan heeft Ajax een serieuze kans. En als ze zo goed zouden weten hoe ze hun vorm omhoog krijgen, dan hadden ze dat al gedaan.
 
TILBURG013
 
16
17 december 2018 om 14:02
Wat wel echt in het voordeel is van Ajax, is dat Real eerst tegen atletico speelt en daarna tegen barca 2/3 dagen voorafgaand aan de wedstrijden tegen Ajax. Heel raar ook want de data van de CL zijn allang bekend en La Liga geeft Real, Barca en Atletico dan de wedstrijden tegen elkaar. Real ook nog eens tegen beide maarja wel goed voor Ajax natuurlijk!
 
wyzijnkampioen
 
15
17 december 2018 om 14:04
Ja, dit kan wellicht ook gunstig uitpakken voor Ajax.
 
Tornado72
 
6
17 december 2018 om 14:02
Het was inderdaad veel gunstiger geweest voor Ajax om real nu te treffen en niet over een aantal maanden. Ajax draait prima en Real minder. Als real weer echt gaat voetballen zal het nog lastiger worden om ze te verslaan voor Ajax..
 
adjx
 
9
17 december 2018 om 14:47
In de confrontaties tussen Real en Ajax tussen 2011 en 2014 heeft Ajax over het algemeen nooit echt een slechte wedstrijd gespeeld. Ja er zaten doelpuntrijke uitslagen tussen, maar na deze wedatrijden is altijd gesproken over dat ajax voetballend weerdtand heeft kunnen tonen. Dit jaar lijkt echter het team sterker dan toen en bij Real rommelt het al een paar maanden. De vorm moet daar nog maar worden terug gevonden en evt aankopen moeten het ook nog maar op de rit krijgen. Ik zeg niet dat het 50/50 is maar als er een kans is om Real te verslaan, zal hij nu dichterbij zijn dan ooit. Ik ga er voor zitten in ieder geval!
 
Edo
 
5
17 december 2018 om 16:54
Ajax heeft in die periode een keer uit met 2-0 verloren van Real Madrid, maar dat had toen 15-0 moeten zijn. Wat een verschrikkelijke veegpartij was dat, echt gruwelijk. Gelukkig doet dat er nu allemaal niet meer toe. Alle spelers zijn anders, dus het verleden is irrelevant.
 
lausho
 
0
17 december 2018 om 17:28
Dit Ajax is absoluut het beste Ajax sinds tijden inderdaad, we hebben nu wel weer de stap naar de EU subtop gemaakt (roma, Lyon, Schalke, Benfica). Ook is Ajax de tweede seizoenshelft meestal significant beter, dat komt omdat de vele jeugdspelers een ontzettende ontwikkelcurve meemaken en halverwege het seizoen gewoon verder zijn. Daarnaast zijn de routiniers Blind en Tadic inmiddels gewend aan hun medespelers en kunnen we hopelijk nog een verdedigende versterking tegemoet zien, plus dat Veltman weer terug komt.
 
Medalofhonor
 
9
17 december 2018 om 14:04
Pieken op het juiste moment is enorm belangrijk. City en Barcelona zijn op dit moment wel de ploegen in vorm maar Barcelona heeft de laatste jaren te vroeg gepiekt en stonden er niet wanneer ze er wel moesten staan dat deed Real bijvoorbeeld wel, nou is het anders zonder Ronaldo en Zidane maar nog steeds mogelijk. Ik verwacht dat Bayern, Juve en Real na de winterstop meer van zich gaan laten zien.
 
Leeuw087
 
8
17 december 2018 om 14:19
Medalofhonor, Kan alleen maar onderschrijven wat je zegt, is voor Ajax te hopen dat Real ze gaat onderschatten. Ajax zal twee superdagen moeten hebben( vroegpieken ) en Real hopelijk twee iets mindere dagen. Gaat mij er om dat Ajax laat zien dat ze op weg terug zijn naar de subtop van de CL, dan passen twee prachtige wedstrijden tegen Real er goed bij. Als Real beter dan Ajax is over twee wedstrijden, dan heb ik daar geen moeite mee als er maar geen scheidsrechterlijke dwalingen komen.
 
levski1
 
3
17 december 2018 om 14:23
Het is natuurlijk makkelijker om te pieken op het juiste moment, wanneer je je volledig kan richten op de Champions League en geen rol van betekenis meer speelt in de competitie en de nationale beker. Met een significant verzwakte ploeg zal dat dit jaar wel moeilijker worden voor Real, al begrijp ik wel dat hoop doet leven.
 
wandering
 
4
17 december 2018 om 14:28
Barça in vorm? Dan kijk jij toch heel anders naar wedstrijden dan ik, maar gisteren speelde ze goed dat is waar, echter vind ik 1 of 2 wedstrijden goed spelen wat te weinig om te concluderen dat ze in vorm zijn
 
C.F-Granada
 
1
17 december 2018 om 15:29
Muwahh Medal, ik denk dat het dit jaar echt anders is met real. Tuurlijk ik verwacht van Real dat ze er staan, maar het is echt anders dit jaar. Zou ook niet weten in wie je zou moeten vertrouwen (qua spelers) voorheen had je ronaldo. Bale? Kan wedstrijden lang slecht spelen en opeens een belangrijke wereldgoal maken. Isco? Idem dito, kan soms geniaal zijn. Maar is het dit seizoen ook niet. Mordic? Misschien maar verwacht het niet. Zidane was een echte people Manager en daar gingen spelers voor door het vuur, maar in Solari zie ik zo iemand niet. Real is favoriet, maar als ajax ooit kans maakt is het dit jaar.
 
19messi33
 
0
17 december 2018 om 15:48
Nou wat een onzin. Barcelona piekt helemaal niet. Het is dat Messi telkens het verschil maakt want ze hebben al veelste veel punten laten liggen. Hoop juist dat Barcelona in dr maanden maart april mei gaat pieken.
 
FCB_Catalunya
 
0
17 december 2018 om 15:52
Onzin, Barca begint de afgelopen weken weer redelijk te spelen en Pique, Busquets en de rest herpakken zich weer aardig na een flink slechte seizoensstart, maar van 'pieken' is toch nog totaal geen sprake. Als dit pieken is, maak ik me ernstige zorgen. Eens over dat pieken op het juiste moment belangrijk is overigens, hopelijk brengen de topploegen het dit jaar op.
 
FcExclusief
 
5
17 december 2018 om 14:05
Ajax is ook niet bepaald gaan verzwakken in de afgelopen weken. Het balletje gaat echt vele malen makkelijker rond dan 2 maanden terug. Het zou mooi zijn als we er nog een paar procentjes bovenop kunnen doen tegen Real en dan moet ik nog maar zien wie het gaat redden.
 
lausho
 
1
17 december 2018 om 17:31
Juist, plus nog twee gerichte aankopen met een reservekeeper van niveau en een CV met snelheid die nog de nodige counters zou kunnen repareren. Snelheid achterin is een absolute zwakte van dit Ajax, dan speelt Blind ook op z'n beste positie, namelijk voor de verdediging met Frenkie de Jong.
 
Bossie
 
0
17 december 2018 om 14:06
Dit zijn clubs die naar hun vorm toewerken. Die kunnen het zich veroorloven om een paar slechte wedstrijden te spelen in de poulefase. Waarna ze normaal gesproken gereed zijn voor de knock out fase...
 
Edo
 
0
17 december 2018 om 16:58
Ja als ze dat combineren met goede prestaties in de competitie, dan ben ik het met je eens. Zoals Liverpool, die net op tijd in de CL de punten pakken, en in de premier league bovenaan staan. Maar zo is het bij Real niet, die hebben het gewoon op alle fronten moeilijk. Ze zijn al twee trainers verder en Ronaldo is er niet meer. Natuurlijk is het goed mogelijk dat ze de komende tijd hun vorm terugvinden, maar dat is nu echt geen zekerheidje, want juist de zekerheidjes in de organisatie zijn weg bij Real.
 
ArsenalFanehv
 
8
17 december 2018 om 14:08
Ik denk dat Real hier gewoon wint. Vorig jaar waren ze er nog slechter aan toe en gooide ze gewoon PSG eruit. Ja Ronaldo was er toen bij maar wie weet kunnen ze een goede speler erbij halen in januari. Ik acht Ajax niet kansloos maar ik verwacht gewoon dat Real doorgaat.
 
KarimHalimzakar
 
2
17 december 2018 om 14:10
Zoals de directeur zegt we zullen er staan wanneer het er echt toe doet. Dus ajax Bereid je maar goed voor.
 
RonaldinhoG
 
9
17 december 2018 om 14:11
Ik denk toch dat Real Madrid beide wedstrijden gaat winnen. Bovendien kunnen ze iemand halen in de transferperiode. Het maakt niet uit welke speler ze halen ze kunnen gewoon gelijk meedoen tegen Ajax. Als Real Madrid daadwerkelijk iemand gaat halen in de winter dan kan het opeens gaan veranderen bij Madrid. Het kan echt zomaar een oorwassing worden voor Ajax je weet het gewoon niet over 2 maanden.
 
wyzijnkampioen
 
4
17 december 2018 om 14:18
Ajax gaat waarschijnlijk ook weer nieuwe spelers halen.
 
DylanVan Herpen
 
6
17 december 2018 om 14:23
Ja maar real heeft toch wel een stuk meer mogelijkheden met het aantrekken van een nieuwe speler natuurlijk
 
wandering
 
11
17 december 2018 om 14:30
Ajax kijkt naar spelers zoals Doan, Real naar spelers als Neymar of Hazard, toch een iets andere categorie
 
wyzijnkampioen
 
2
17 december 2018 om 14:31
We zullen het zien met wie ze dan op de proppen komen mocht die überhaupt gaan spelen.Ajax kijkt ook naar Lainez, een type Hazard.
 
wandering
 
5
17 december 2018 om 15:14
Een type Hazard of de enige echte ?? niet dat ik verwacht dat ze Hazard gaan halen hoor, maar om het verschil in mogelijkheden ff aan te geven. Ajax heeft natuurlijk altijd kans, maar heel groot is die kans niet
 
XIII
 
0
17 december 2018 om 15:15
Maar die mogen als het goed is niet voor Real uitkomen aangezien ze europees al voor andere clubs zijn uitgekomen. Al zou het dat vanuit EL naar CL en andersom wel mag. Dan zou Hazard nog mogen. Maar ik weet niet zeker of dat dit jaar al geldt die regel
 
Kyle66
 
1
17 december 2018 om 15:44
Ik heb begrepen dat die regel is veranderd, dus eventuele nieuwe spelers mogen gewoon in de CL spelen.
 
Maugaza
 
1
17 december 2018 om 14:15
Nou 'de Gier' heeft ook weer gesproken.. Dit affiche kan alle kanten op gaan. Ajax zou bijvoorbeeld een top wedstrijd kunnen spelen als twee? seizoenen geleden tegen Lyon, maar kan ook na een half uur 0-2 achter staan en met ruime cijfers verliezen. Maar gezien de wedstrijd tegen Bayern, heeft Ajax met veel lef gespeeld. Geduld, is ook een kwaliteit dat in het voetbal te weinig wordt benoemd. En ze stralen gewoon ontzettend veel vertrouwen uit. Ik kan niks zeggen over Real, omdat ik ze niet volg.. Maar na 3 Champions league overwinningen op rij, mag je toch een keer verwachten dat het wat minder wordt. Vooral als spelers die 'dik' worden genoemd en dan op Facebook de popijopie gaan uithangen met de vraag: "ben ik dik of niet?" en dat terwijl het ook een van de sterspelers is van de club, dan lijkt mij dat iets speelt bij die club... Dus trouwe fans van Real Madrid, wat vinden jullie van de loting en wat verwachten jullie van de confrontatie tegen Ajax?
 
Edo
 
0
17 december 2018 om 17:01
Juist in de eerste wedstrijd tegen Benfica was het geduld perfect. Ze speelden toen precies scherp genoeg om kansen te creëren en tegelijk Benfica in bedwang te houden. Als ze scherper waren geweest hadden ze het achterin open moeten gooien, en als ze matter waren geweest, creeer je niks. Echt prima. Dat moeten ze tegen Real ook gaan doen. Dan heb je nog steeds een topdag nodig + een beetje geluk. Maar de kans is er.
 
Edo
 
0
17 december 2018 om 17:03
Wat betreft je laatste vraag; daar ben ik ook benieuwd naar. Van alle ploegen die Real had kunnen loten zou ik denk ik het liefst Schalke gehad hebben, en daarna Ajax of United. Dus je zou kunnen zeggen dat beide ploegen goed geloot hebben
 
SergioRambo
 
2
17 december 2018 om 14:48
Voetballend is Ajax momenteel de betere maar ik verwacht dat Real Madrid, ook zonder Ronaldo ten alle tijden van dit Ajax zal en moet winnen. Het zal evengoed billenknijpen worden
 
VBD79
 
1
17 december 2018 om 16:38
Daar teken ik al voor. Ik hoop dat Ajax er een echte strijd van kan maken en met opgeheven hoofd het strijdtoneel kan verlaten.
 
Bebo
 
0
17 december 2018 om 19:07
Ziet er goed uit. Ff 2c pieken en dan hopelijk volgende ronde tegen winnaar Porto - Roma. Kunnen ze zomaar in halve finale staan