'In oktober hebben ze onder Keizer ook al met Ten Hag gezeten'
Dinsdag, 15 mei 2018 om 00:30

De Telegraaf meldde vorige week dat Frank de Boer door Ajax is gepolst om in te springen wanneer Erik ten Hag ontslagen wordt en dat nieuws werd stellig ontkend door Ronald de Boer. Namens de krant zegt Valentijn Driessen te begrijpen dat het nieuws niet bevestigd wordt. Maandagavond benadrukt hij bij Natafelen op FOX Sports dat De Boer wel degelijk is benaderd, maar dat het nieuws wat de club betreft niet naar buiten had mogen komen.

"Ik heb Frank ernaar gevraagd en het is totale onzin. Hij zei tegen me: 'Als praten met een perschef een indicatie is dat je met Ajax praat, dan zal het zo zijn.' Maar hij is helemaal niet gepolst", zei Ronald de Boer donderdag nog als reactie op het nieuws uit het dagblad. "Hij is gepolst om het eventueel over te nemen als het dadelijk verkeerd gaat", herhaalde Driessen maandagavond. "Het is anticiperen op wat er eventueel kan gebeuren. Met Ten Hag is precies hetzelfde gebeurd. In oktober hebben ze onder Marcel Keizer ook al met Ten Hag gezeten. Dat werd in alle toonaarden ontkend. Dat begrijp ik wel, want het ondermijnt de positie van de trainer."

Kees Jansma gaf tijdens het programma aan dat hij zich niet kan voorstellen dat Ajax al bezig zou zijn met een eventuele opvolger voor Ten Hag, die pas in januari aan zijn klus in Amsterdam begon. "Er zijn heel veel dingen die wij niet officieel weten en dingen die we officieus niet mogen weten", aldus Driessen in een reactie. "Soms komen er dingen naar boven, waardoor je zaken weet die je eigenlijk niet hoort te weten en die helemaal niet in de publiciteit mogen komen. Dit is bijna eerstehands informatie."

Frank de Boer reageerde niet op het nieuws en ook vanuit Ajax kwam er geen reactie. Driessen begrijpt dat wel. "Ze gaan hier natuurlijk niet op reageren. Ik begrijp dat ook het kamp De Boer niets zegt, want dan ondermijn je de positie van Ten Hag. Het komt ook helemaal niet gelegen dat dit in de krant staat."

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
12
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (35)

 
TheoSanders
 
21
15 mei 2018 om 00:51
En Frank de Boer maakt zich onsterfelijk door met Ajax weer 4 keer op een rij kampioen te worden.
 
FCRRR
 
0
15 mei 2018 om 12:12
Ik mag toch aan nemen dat er wel een club voor Frank de Boer komt en dat hij niet gaat wachten tot het mis gaat onder ten Hag. Misschien is er gesproken dat mocht er geen club dat hij dan wellicht beschikbaar is mocht het wederom mis gaan. Maar dat is een verhaal met zoveel als-en.
 
FiliusDeorum
 
7
15 mei 2018 om 00:59
Journalistiek in het algemeen (en in het bijzonder bij de Telegraaf) is soms toch wel bijna een vorm van kunst te noemen, iets zo kunnen brengen dat het bijna niet ontkracht kan worden en als iemand dat tóch probeert er met simpele maar op het oog sterke one-liners voor kunnen zorgen dat er nog meer onzekerheid ontstaat. Kan me niet voorstellen dat dit waar is, zou wéér betekenen dat niet alle koppen dezelfde kant op gedraaid staan binnen Ajax, al zou dat ook een zeldzame situatie zijn. Misschien naïef van me, maar ik hoop dat dit niet meer dan een trieste poging is van Driessen om een slechte soap die eindelijk op pauze staat nieuw leven in te blazen.
 
JipVissers
 
16
15 mei 2018 om 01:08
Naja als dit echt niet waar is zou Ajax natuurlijk keiharde stappen kunnen ondernemen tegen de telegraaf vanwege imagoschade. Ik heb hoe dan ook een hekel aan de Telegraaf, altijd zo spectaculair willen zijn en alles overdrijven. Meer een reality-soap dan een krant.
 
FiliusDeorum
 
6
15 mei 2018 om 01:39
Inderdaad, één van de basisfuncties van een krant zou toch het geven van objectieve informatie moeten zijn, dat hebben ze bij De Telegraaf duidelijk niet begrepen. Leg daar bijvoorbeeld hun schimmige verleden in de Tweede Wereldoorlog (o.a. financiële steun aan de Nsb) nog naast en het wordt voor mij moeilijk om positief te denken over die krant. De mensen die er nu werken hebben natuurlijk niks te maken met dat laatste maar het past voor mij, gezien door m'n gekleurde bril, in een breder verhaal.
 
thucan
 
1
15 mei 2018 om 08:46
Gelukkig geef je in je laatste alinea je gekleurde bril aan OT: dit verhaal kan natuurlijk gewoon kloppen, alhoewel niet bijzonder geloofwaardig. Wel weer sensatie die niet kan worden weerlegd, dat maakt het natuurlijk interessant voor de lezer.
 
Kowalski
 
0
15 mei 2018 om 10:52
Objectiviteit is allang een utopie, media draait tegenwoordig op clicks.
 
hansje1969
 
7
15 mei 2018 om 06:06
Of het verhaal FDB klopt, weet ik niet. Maar ik weet wel dat Alfred Schreuder al zes weken voor het ontslag van Keizer al was gepolst uit betrouwbare bron. Dus zijn verhaal over Ten Hag zal echt niet gelogen zijn. Dus het verhaal over Frank de boer is wellicht ook gewoon waar.
 
messibarsa
 
1
15 mei 2018 om 07:56
Logisch dat na het drama,ajax haast had om schoon schip te maken...en andere trainers ging polsen. 3 Ajacieden konden niet meer overweg met Keizer en het seizoen moest nog beginnen.
 
Kowalski
 
0
15 mei 2018 om 10:53
Het verklaart wel waarom Keizer na die 'goede week' tegen AZ en PSV ontslagen is.
 
joker030
 
6
15 mei 2018 om 01:08
Ten Hag was gewoon niet slim om al in de winterstop naar Ajax te gaan. Vooral omdat geen trainer is die ooit op dat niveau had geacteerd. Dan had hij zogezegd zijn proces bij Utrecht dit jaar tot een goede einde kunnen brengen en met een goede voorbereiding kunnen werken aan een zijn Ajax. Nu staat hij als trainer als 3-0 achter. het
 
arsen(e)al
 
6
15 mei 2018 om 01:18
En wie had dan vanaf de winterstop moeten coachen?
 
guesss
 
6
15 mei 2018 om 01:39
Keizer?
 
Noldries
 
8
15 mei 2018 om 01:13
Ik lees hier wel vaker zeker vorige week toen dit aan het licht kwam, dat De Telegraaf een sensatie krant is en dat het niet waar was Laybad hadden ze ook goed vorige week zien we nu, precies ook de details wat ze vermelde (4 jarig contract) Ze hebben toch wel vaak bij het juiste eind bij De Telegraaf. Al die politieke spelletjes bij Ajax dat is juist onze enige echte vijand de laatste jaren. Hoop gewoon dat Ten Hag het goed gaat doen, voor hem en voor Ajax. Frankie zou wel de opvolger zijn overigens.
 
FiliusDeorum
 
7
15 mei 2018 om 01:48
Ik kan natuurlijk niet voor anderen spreken maar voor mij geldt dat als ik De Telegraaf een op sensatie beluste krant noem ik het over hun berichtgeving in het algemeen heb. Op het gebied van voetbal hebben ze het inderdaad meestal bij het rechte eind. Ik zie De Telegraaf ook zeker niet als vijand van Ajax maar wél als (tot op zekere hoogte) tegenstrever van intellectuele ontwikkeling door hun in mijn optiek lage standaarden bij het schrijven van artikelen en bieden van informatie en context. Dat is trouwens ook maar mijn mening en dus weinig waard, m'n opa leest De Telegraaf en hij is een stuk wijzer dan ik ben.
 
guesss
 
3
15 mei 2018 om 01:49
Klinkt als een mooie documentaire. Ajax die op zoek gaat naar de snitch die lekt naar de media en ondertussen van links en rechts genaaid wordt door inside info in de media. Nu nog beetje geweld (gestoorde hooligans ofzo) erin en je hebt een mooie serie te pakken op netflix. on: blijft merkwaardig dat er zoveel gelekt wordt, als je mag werken binnen zo'n mooie organisatie (elke eredivisieclub) mag je toch wel enige trouw verwachten? (blijkbaar niet)
 
pukkiedukkie
 
0
15 mei 2018 om 02:06
Guess.... Er zijn teveel omhoog gevallen egootjes..... Te veel oud bekenden die overal een mening over hebben.....
 
thucan
 
0
15 mei 2018 om 08:51
Inherent aan ambitie is helaas vaak lange tenen hebben en dat is dan blijkbaar een reden om anderen dwars te gaan zitten, wellicht voor eigen gewin, of uit rancune
 
Finalvoetbal
 
8
15 mei 2018 om 01:18
Je zag bij Natafelen dat eigenlijk niemand dat verhaal van Valentijn geloofde. Freek Jansen, Jansma en Perez vooral. ??
 
farmerboy
 
0
15 mei 2018 om 07:22
Welke agenda heeft Driessen eigenlijk? Zoveel mogelijk negatief over Ajax berichten? Ik hoor hem nooit over PSV.
 
Tornado72
 
0
15 mei 2018 om 07:41
De Telegraaf is dan ook de huiskrant van Ajax. Driessen is de kritische journalist en de Groot de verstokte fan die alles voor zoete koek slikt. Zo houden ze een mooi evenwicht bij het Amsterdamse huisblaadje.
 
sloep01
 
0
15 mei 2018 om 08:25
Ah daar hebben we leugenaar en fantast Driessen weer hij blijft maar koeioneren met zijn gezwets en roddels dat blijft doorgaan tot ten Hag is ontslagen , en dat zou waarschijnlijk zijn grootste wens zijn maar ik hoop dat hem dat niet gaat lukken wat een misselijkmakend ventje is dit toch .
 
Arnino
 
2
15 mei 2018 om 08:55
En als dan f. De boer word aangesteld had die nog gelijk ook.
 
PNedVed
 
1
15 mei 2018 om 09:40
Volgens mij is een modus operandi geen sluitend bewijsstuk en komt dit verhaal voor de rest meer over als een roddel. Ik vind het dus moeilijk om dit zomaar te geloven. Dat F. de Boer hoog op de lijst staat als mogelijke vervanger van Ten Hag in de toekomst lijkt me logisch, maar dat er al actie is ondernomen en gesprekken zijn geweest betwijfel ik.
 
mayarood
 
0
15 mei 2018 om 11:00
Ik denk dat er wel degelijk gesproken is, maar niet op de manier van Driessen. Ik denk namelijk wel dat er onofficieel met de Boer gesproken is: hij heeft immers vrienden bij Ajax. Daarbij denk ik dat dit alleen aan de orde is als Ajax weer uitgeschakeld wordt voor Europees voetbal. Dat was de reden voor de wisseling van Keizer voor ten Hag. Zo heeft ten Hag tijdens het seizoen de ploeg al leren kennen zodat hij na de vakantie gewoon verder kan bouwen. Als men Keizer het seizoen had laten afmaken had men weer met hem de kwalificaties met hem ingemoeten en dat durfde men niet aan. In de zomer een trainer vervangen kan voortaan desastreus uitpakken bij een club die zich Europees wil laten zien.....
 
pinko
 
0
15 mei 2018 om 10:55
Logisch, want je moet in de voetbalwereld altijd een stap vooruit denken als je bepaalde ontwikkelingen signaleert. Bij Ajax zijn ze er nu (eindelijk) achter gekomen dat Ten Hag totaal niet bij de club past (dat had iedere voetballeek de bestuurders in Amsterdam wel kunnen voorspellen), maar dat je het niet nog bonter kunt maken om hem nu al de laan uit te sturen. Dat gebeurt uiteindelijk in augustus wanneer Ajax wordt uitgeschakeld voor het behalen van Europees voetbal. Dan komt Frank de Boer terug, past bij de club en geen enkele andere club wil deze trainer nog, dus die is vrij en direct inzetbaar. Natuurlijk krijg je dan weer betonvoetbal, maar wie maalt daar bij Ajax om zolang de winsten (financieel) zich blijven opstapelen. Er is maar 1 verliezer, en dat is de supporter. Wangedrag aan de top blijft nog gewoon lonen....