'In 2007 waren Karim en Lasse niet beste-voetballer-van-het-land-materiaal'
Donderdag, 23 februari 2017 om 20:20

Het niveau van de Eredivisie holt al jaren hard achteruit, merkt ook analist Kenneth Perez. Volgens hem is het veelzeggend dat spelers als Karim El Ahmadi en Lasse Schöne tot de betere voetballers van de Nederlandse competitie behoren. "Dat komt niet omdat zij de laatste tien jaar zo veel beter zijn geworden, maar omdat de rest steeds minder werd", aldus Perez.

Ook financieel is de Eredivisie niet aantrekkelijk. "Vanuit de Deense top hoef je echt niet meer naar een subtopper als Heerenveen, Vitesse of Utrecht te gaan", zegt de Deen in gesprek met Voetbal International. "Sportief en financieel kun je dan beter naar bijvoorbeeld de Tweede Bundesliga. Alleen Ajax, PSV of Feyenoord zijn nog een verbetering. De transfer van Nicolai Jørgensen begreep ik wel."

Toch zou Perez zijn jonge landgenoten adviseren om de overstap naar de Eredivisei te maken. "Vanuit hier is het eenvoudiger om door te groeien naar de buitenlandse top. Een mooie tussenstap", aldus Perez, die van mening is dat het niveau van de Eredivisie in zijn tijd hoger was. "Karim El Ahmadi en Lasse Schöne worden nu gezien als de sterkste spelers van de competitie. Dat komt niet omdat zij de laatste tien jaar zo veel beter zijn geworden, maar omdat de rest steeds minder werd. In 2007 waren Karim en Lasse aardige spelers, maar echt niet beste-voetballer-van-het-land-materiaal."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
11
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (32)

 
stengun
 
47
23 februari 2017 om 20:30
dat EL Ahmadi en Schone gezien worden als bepalende spelers, is deels doordat zij over veel ervaring beschikken en gewoon een goed stabiel niveau hebben. ook zijn het allebei uitstekende club-voetballers. niet iedereen hoeft een stap hogerop te maken, daar hebben we spelers als Dolberg, Kongolo en Propper voor
 
djablacka
 
2
23 februari 2017 om 21:16
Helemaal mee eens. Wat ik trouwens niet geloof, is dat ze in de tweede Bundesliga meer betalen dan de 3-4-5 ton die je bij de subtop van Nederland krijgt.
 
JdW17
 
8
23 februari 2017 om 21:20
In 2007 liep bijvoorbeeld Cocu rond als ervaren speler, dat is toch even een speler van een ander niveau dan El Ahmadi en Schone. En ik vind spelers als Dolberg, Kongolo en Prã¶pper toch ook niet van het kaliber van bijvoorbeeld Sneijder en Alex.
 
lausho
 
8
23 februari 2017 om 22:04
Nu loopt Kuijt rond...
 
JdW17
 
5
23 februari 2017 om 22:59
Kuijt is nu zelf zijn basisplaats verloren. Cocu schoot PSV hoogstpersoonlijk naar de titel. Cocu was nog gewoon topniveau toen hij kwam, Kuyt zeker niet meer.
 
Voorland
 
1
23 februari 2017 om 22:37
Mooie reactie. Helemaal waar. In Nederland moeten we nu even koesteren wat we wel hebben. El Ahmadi en Schone zijn daar goede voorbeelden van. De andere spelers moeten we gebruiken om geld binnen te harken. Er komen vanzelf weer generaties waarmee we internationaal weer mee gaan doen.
 
Mobiku
 
0
24 februari 2017 om 10:37
Perez is een zuurpruim. Schone en KEA hebben zich wel degelijk ontwikkeld tot goede spelers. Karim heeft aangetoond zich in de premier league staande te kunnen houden. Iets wat je van Perez niet kan zeggen. Het niveau is wellicht gedaald maar hij kiest toch echt 2 verkeerde jongens uit. Zij hebben zich juist uitstekend ontwikkeld in de afgelopen jaren.
 
YungSuarez
 
3
23 februari 2017 om 20:33
Goh het is inmiddels ook al 10 jaar geleden, toen waren ze nog volop in ontwikkeling. VZ: waarom worden me reacties altijd verwijderd?? Toen ik vroeg wat de beste FIFA was werd die verwijderd.
 
feye88
 
12
23 februari 2017 om 20:54
Je moet on-topic blijven. Dat is niet zo moeilijk...
 
YungSuarez
 
9
23 februari 2017 om 21:19
Dat was ik eerst ook, want het ging over Valencia. Dat betrok ik daarna op FIFA. Niet meteen oordelen als je niet weet wat er precies speelt. Dat is niet zo moeilijk...
 
feye88
 
4
23 februari 2017 om 22:00
Dat maakt niet uit. Valencia was niet het onderwerp van het topic. Het was waarschijnlijk nieuws rondom Valencia. En niet nieuws dat aan Fifa gerelateerd is. Zodra je van dat onderwerp afwijkt wordt je comment verwijderd.
 
maradungatje
 
4
23 februari 2017 om 22:36
Waarom wordt jouw comment dan nu niet verwijderd? En de mijne zo wel?
 
Arnout108
 
8
23 februari 2017 om 20:39
Zo zie je maar hoe belangrijk ervaring is in een competitie met relatie jonge selecties. Ik denk dat we ons in Nederland vaker moeten richten op spelers die ook in de middenmoot van de topcompetities kunnen spelen maar liever voor de prijzen gaan op een lager niveau. Nu zijn dit daar dan niet de beste voorbeelden van maar ze laten dus wel zien hoe belangrijk ervaring met kwaliteit kan zijn.
 
Juicher
 
2
23 februari 2017 om 21:10
Ik denk dat dit ook steeds meer doordringt bij de top3 met Feyenoord als voorbeeld. Het is geen toeval dat Feyenoord constant presteert en een relatief hoog leeftijdsgemiddelde heeft vor Eredivisie begrippen.
 
Arnout108
 
6
23 februari 2017 om 21:24
Feyenoord doet het nu goed met Bottegin en El Amhadi inderdaad maar je ziet ook dat de PSV met Moreno en Guardado de afgelopen jaren goed heeft gepresteerd in Europa en in de eredivisie. Ik denk echt dat je soms meer hebt aan een paar spelers als Bottegin die waarschijnlijk niet meer beter gaat worden dan aan een Riedewald die nog alle potentie heeft.
 
JdW17
 
0
23 februari 2017 om 21:24
PSV doet dat inderdaad ook al een paar jaar met Guardado als beste voorbeeld. Maar ook bijvoorbeeld Luuk de Jong zit eigenlijk ook aan zijn top bij PSV vind ik zelfde geld voor bijvoorbeeld Viergever bij Ajax.
 
Voetbalfan
 
6
23 februari 2017 om 20:41
Waarom kwam David jensen dan van nordsjealland naar Utrecht? Eerste half jaar als tweede keeper en met een geluk bij een ongeluk in de basis gekomen. Heeft al heel vaak aangegeven dat dit een volkomen verbetering is met de Deense competitie waar je soms voor nog geen 2000 man speelt! En hij verdient natuurlijk ook meer dan in Denemarken.
 
RodyTeulings
 
11
23 februari 2017 om 20:57
Jezus ik ben ook klaar met die Kenneth Perez zeg. Hij was een van mijn voorbeelden als voetballer, maar wat is hij zuur geworden zeg. Conservatief en immer pessimistisch...
 
falcao
 
1
24 februari 2017 om 01:24
Conservatief zijn is niet per definitie slecht. Teveel verandering en in een te snel tempo leidt louter tot kinderziektes en collateral damage.
 
PatrickBeukema
 
3
23 februari 2017 om 20:58
Ach wat voor super carrière had Perez zelf ook alweer. Altijd dat maar naar beneden halen van de eredivisie, kijk tegen wie Schöne allemaal een vrij trap erin geknalt heeft.. zeker mazzel allemaal
 
tazmanic2
 
0
24 februari 2017 om 09:35
@patrickb Wel heel erg veel, ja.als je het vergelijkt met Ronaldo, is het minder. Die eist ook alles open haalt ook nog geen 40%. Eigenlijjk hoor je ze dus zo niet eens te nemen, die vrije trappen. En die geroemde zogenaamde routine.... Opgehaald bij de Graafschap en Nec? Laat me niet lachen! (monaco gezien? Daar loopt routine, met jonge gasten) Natuurlijk is het een redelijke voetballer, maar geen niveau Ajax. Hoelang is hij ook alweer bij Ajax? Juist! Sinds ze geen kampioen meer zijn!! Daaraan is hij niet alleen schuldig, het tekent wel. Meer verantwoordelijk is degene die hem opstelt. Net 2 jaar verlengd. Pech voor de Ajaxieden, hier.
 
Benjamins
 
8
23 februari 2017 om 21:00
Denk dat het maar deels waar is, schöne en el ahmadi zijn natuurlijk ook niet meer de spelers die ze in 2007 waren. Op deze manier kan je elke speler wel gaan beoordelen, maar ze zijn natuurlijk als speler ook wel gegroeid.
 
NJfromVOL
 
2
23 februari 2017 om 21:17
Nee, inderdaad. Beiden zijn en veel beter geworden en hebben meer ervaring waardoor ze ook nog eens waardevoller voor hun team zijn. Wel mee eens; als dit onze toppers zijn, zijn we wel achteruit gegaan.
 
jannoww
 
7
23 februari 2017 om 21:10
Als je dit soort logica gebruikt om niveau te meten dan kunnen we ook zeggen dat met spelers als Schwaab en Westermann die er bij PSV en Ajax niet aan te pas komen we er weer beter voorstaan als Duitsland, waar deze spelers zeer bruikbare krachten waren. Deze spelers hebben zich gewoon goed ontwikkeld. Perez stelde in 1997 ook niets voor, toen hij nog voor MVV speelde. Later uitgegroeid met zijn ervaring tot een prima eredivisie speler. Wat ik wel vind is dat de eredivisie de nodige routine ontbreekt. Je ziet de gemiddelde leeftijd bij de top 3 omhoog gaan en je ziet ook gelijk het gat met de rest. De trend dat spelers nu eindelijk beginnen terug te keren vind ik een hele goede, zij kunnen jonge spelers iets leren en wellicht ook vertellen dat je het juiste moment moet kiezen om de juiste club te kiezen, ipv de eerste de beste zak met geld. De tendens dat je als talent vind dat je op je 19e al een vaste basisklant moet zijn moet echt doorbroken worden, dit haalt het niveau omlaag. Een mooi voorbeeld vind ik nu bij Ajax: Dolberg is een exceptioneel talent, dan mag je best vroeg gebracht worden. Maar middelmatige talenten als El Ghazi en Riedewald mogen later gebracht worden.
 
jannoww
 
2
23 februari 2017 om 21:10
Als je dit soort logica gebruikt om niveau te meten dan kunnen we ook zeggen dat met spelers als Schwaab en Westermann die er bij PSV en Ajax niet aan te pas komen we er weer beter voorstaan als Duitsland, waar deze spelers zeer bruikbare krachten waren. Deze spelers hebben zich gewoon goed ontwikkeld. Perez stelde in 1997 ook niets voor, toen hij nog voor MVV speelde. Later uitgegroeid met zijn ervaring tot een prima eredivisie speler. Wat ik wel vind is dat de eredivisie de nodige routine ontbreekt. Je ziet de gemiddelde leeftijd bij de top 3 omhoog gaan en je ziet ook gelijk het gat met de rest. De trend dat spelers nu eindelijk beginnen terug te keren vind ik een hele goede, zij kunnen jonge spelers iets leren en wellicht ook vertellen dat je het juiste moment moet kiezen om de juiste club te kiezen, ipv de eerste de beste zak met geld. De tendens dat je als talent vind dat je op je 19e al een vaste basisklant moet zijn moet echt doorbroken worden, dit haalt het niveau omlaag. Een mooi voorbeeld vind ik nu bij Ajax: Dolberg is een exceptioneel talent, dan mag je best vroeg gebracht worden. Maar middelmatige talenten als El Ghazi en Riedewald mogen later gebracht worden.
 
WalterKorporaal
 
0
23 februari 2017 om 21:25
perez oja die wereld voetballer?daarom kwam hij ook niet verder dan de eredervisie ?karim en lasse doen het gewoon goed '.en ik vindt het voetbal wel weer iets beter worden in nederland over geheel.en je kunt nu en 10 jaar geleden niet vergelijken.wordt echt misselijk van al die oud profs die een mening hebben of het zelf de grooste wereld voetballers waren en waarom als meneer perez er zoveel verstand van heeft is hij dan geen yrainer bij grote club? ach ja wordt zowie zo misselijk van al den die gevoetbalt hebben en nu van alles zeggen over het voetbal van nu ,,,,is alleen nog haat en nijd ,,,vroerger was het echt vermaak nu pure allleen hoe kan ik er geld aan verdienen ...voetbal is ten eerste vermaak meneer perez
 
lausho
 
1
23 februari 2017 om 22:03
Ik wordt wel een beetje moe van dat naar beneden praten van de ED, we hebben een competitie met prachtig aanvallend voetbal, gaan niet mee in het grote geld (prima!) en een hele spannende titelstrijdt. Perez was zelf ook een laatbloeiertje en weinig bijzonders. Schone en El Ahmadi zijn ook laatbloeiers. Beide gewoon internationals van hun land en zouden ook prima in een grote competitie mee kunnen draaien.
 
SonnyDo
 
1
23 februari 2017 om 22:59
De Knvb moet eens wat meer geld in de JL investeren !! Er loopt meer dan genoeg talent rond in de JL .
 
Fromtheonkel
 
4
23 februari 2017 om 23:43
Waarom wordt shone toch zo opgehemeld? Heeft een goeie trap maar is zo traag en slap in de duels dat ajax met hem altijd onder druk komt te staan. Ik baal echt dat hij verlengt heeft, vandaag ook weer werkelijk alle duels verloren.
 
Achates1
 
0
24 februari 2017 om 06:17
Hebben we die zuurpruim ook weer. Die jongens waren toen 20. Hoe belangrijk en goed was meneer Perez op zijn 20:e? Niet beter dan die twee. Ja; het niveau is naar beneden gegaan, maar El Ahmadi en Schöne waren als ze 10 jaar geleden 30 waren ook meer dan uitstekende voetballers geweest voor de clubs waar ze nu spelen.
 
tomdecocq
 
0
24 februari 2017 om 07:37
10 Jaar geleden waren Schone en El Ahmadi nog heel jong, dus zeker niet gek dat zij in 10 jaar nog gegroeid zijn en daardoor een van de sterkere spelers van de Eredivisie zijn geworden. Dat de Nederlandse competitie hard achteruit is gegaan ben ik het wel volledig mee eens, het begint echt erg bedroevend te worden, Europees gezien tellen we bijna niet meer mee. Zijn soms uitschieters en is het dit seizoen hopen dat Ajax na Legia nog een ronde verder kan komen. Enige wat voor Nederland zal helpen is meegaan met de grote competities, maar dan heb je miljardairs nodig die clubs gaan kopen, maar of dat nou leuk is weet ik ook niet...
 
Willem1609
 
0
24 februari 2017 om 18:59
Volgens mij werd er juist wel veel van deze twee jongens verwacht. De absolute top bereiken werd niet verwacht, maar men kon al vroeg zien dat deze jongens begaafde voetballers waren, die zich nu met hun ervaring schikken in een rol als mentor, leider op het middenveld. Nuttige voetballers met ervaring zijn juist broodnodig in de Eredivisie. Een team vol 'nieuw' Messi's of Ronaldo's, daar wordt geen team kampioen mee.