Iniesta reageert via statement op controverse over 'racistische' foto
Dinsdag, 8 januari 2019 om 13:30

Andrés Iniesta heeft middels een statement zijn excuses aangeboden voor een controversiële foto die hij op 6 januari op Instagram plaatste. De middenvelder van Vissel Kobe deelde op social media een foto van de viering van Driekoningen, een populair feestdag in Spanje. Op de foto waren twee personen zwart geschminkt, iets wat volgens velen niet door de beugel kon.

Iniesta werd beticht van racisme, onder anderen door Maecky Ngombo, die in het seizoen 2015/16 en 2017/18 voor Roda JC Kerkrade speelde en inmiddels uitkomt voor Ascoli. "Dit is belachelijk. We leven in 2019 en jij doet nog aan blackface? Je had moeten snappen dat dat niet acceptabel is. Je zult nu wel met vage excuses komen, maar dit is fucking racistisch. Haal het weg!"

Inmiddels heeft de Spaanse middenvelder middels zijn adviseurs een statement naar buiten gebracht over de kwestie. "De aanwezigheid van de Drie Koningen behoort tot de cultuur van ons land, een traditie die al jaren bestaat, waarbij men de meest magische dag van het jaar met de kinderen wil vieren. Een traditie die Andrés Iniesta ieder jaar viert."

"We willen de ophef over deze foto, waarop drie personen met kleding en make-up de Wijzen uit het Oosten moeten voorstellen, dresseren. Op geen enkel moment wilde Andrés Iniesta iemand kwetsen met deze foto. Hij verontschuldigt zich dan ook aan degenen die zich beledigd voelen", zo luidt het statement van de entourage van Iniesta, die sinds afgelopen zomer actief is in Japan.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
4
   
00:00
00:00
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
5
   
23:58
23:58
Johan Derksen raadt Ajax totaal andere trainer dan Graham Potter aan
8
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
25
   
23:51
23:51
CL-finalist Borussia Dortmund rakelt oude tweet van PSG op uit 2020
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties gegeven.