Iniesta tekent in Japan: 'Ik heb vertrouwen in dit project'
Donderdag, 24 mei 2018 om 09:46

Vissel Kobe heeft Andrés Iniesta gepresenteerd. De 34-jarige middenvelder kwam woensdagavond in Tokyo aan en signeerde donderdag op een persconferentie in de hoofdstad zijn tweejarige contract bij de huidige nummer zes van de J-League. Algemeen directeur Hiroshi Mikitani liet weten verheugd te zijn met de komst van Iniesta.

"Iniesta is een topspeler in het wereldvoetbal", begon Mikitani zijn relaas. "Velen herinneren zich onder meer zijn voortreffelijke doelpunt in de WK-finale van 2010 en sinds 2015 heeft Iniesta Barcelona als aanvoerder geleid. Vorig jaar werd hij de eerste speler in de geschiedenis van de club die een contract voor het leven ondertekende met Barcelona."

"Barcelona heeft een uniek systeem waarin jonge spelers worden opgeleid, de cantera en La Masía. Iniesta komt daar vandaan en van daaruit is hij sinds zijn debuut in 2002 uitgegroeid tot een topspeler op het internationale podium. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij met zijn leiderschap en voetbalkwaliteiten een inspiratie wordt voor niet alleen Vissel, maar voor de gehele Japanse voetbalgemeenschap", aldus de bestuurder.

"We kijken uit naar zijn prestaties en denken dat hij een goede bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van de nieuwe generatie voetballers. De jonge fans en spelers krijgen nu de kans om te genieten van de speelstijl van Iniesta en Andrés zal een grote impact hebben op het voetbal in Japan en de rest van Azië. Met Vissel willen wij de beste club in Azië worden." Mikitani voegde eraan toe dat Iniesta ook een grote commerciële waarde vertegenwoordigt en dat de Spanjaard ook wordt ingezet om de J-League wereldwijd te promoten.

"Sport heeft de kracht om vreugde te brengen en om mensen te verenigen. Teams en spelers hebben de kracht om mensen te inspireren en daarom ben ik zo blij en trots dat deze dag eindelijk gekomen is. We zullen er alles aan doen om Iniesta hier te ondersteunen", besloot Mikitani. Iniesta, die met rugnummer acht gaat voetballen bij de werkgever van onder anderen Lukas Podolski en Mike Havenaar, liet op de door sponsor Rakuten georganiseerde persbijeenkomst weten dat het 'een belangrijke dag' voor hem is.

"Dit is een nieuwe uitdaging in mijn carrière. Ik heb vertrouwen in dit project, Japan is een prachtig land en ik ben hier gekomen om te presteren met mijn medespelers. Ik heb veel respect voor het Japanse voetbal en wil eraan bijdragen met de hulp van mijn ploeggenoten", aldus de 129-voudig international. "Ik heb verschillende aanbiedingen gekregen, maar heb vanwege het erg interessante project voor Vissel gekozen. Ze toonden mij hun vertrouwen en daarnaast is Japan een prachtig land met veel cultuur."

Meer nieuws
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
17
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
10
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
1
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
   
19:59
19:59
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
18
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
Buitenspelgoal
 
28
24 mei 2018 om 09:57
Dan nu officieel: Geen Iniesta meer bij Barcelona. Dat is toch wel wennen.
 
Lucas_XXX
 
17
24 mei 2018 om 09:58
Als iemand naar het oosten mag vertrekken is Iniesta het wel
 
HaagseKoerd
 
72
24 mei 2018 om 10:17
Teamgenoot van Mike Havenaar. Lache zeg
 
Naku
 
43
24 mei 2018 om 10:32
Groot van fan iniesta, maar blijf dat ik geloof, ik heb vetrouwen, etc etc. in dit project zon onzinnige uitspraak vinden. Niemand geeft geen ene cent om zon club en Iniesta ook niet. Waar hij vertrouwen in heeft zijn de centen en een leuk buitenlands avontuurtje voor een paar jaar.
 
Boris19
 
18
24 mei 2018 om 10:47
Natuurlijk is dat de reden, maar tijdens je presentatie kun je dat moeilijk zeggen. Staat ook nogal lullig tegenover je nieuwe werkgever.
 
Naku
 
26
24 mei 2018 om 10:50
Je kan ook zeggen, van alle clubs waar ik heen kon sprak Vissel Kobe mij het meest aan. Ik wilde altijd al eens de Japanse cultuur meemaken en ik hoop dat ik de fans van Vissel Kobe blij kan maken met mijn spel de komende jaren. Dat verhaal over project altijd. Een project begint ergens en eindigt ergens. Dit is gewoon een voetbal club die 20 jaar geleden opgezet is, is al lang geen project meer.
 
 
3
24 mei 2018 om 11:04
Natuurlijk is het nog een project. Het is maar hoe je het bekijkt. In mijn ogen zijn clubs als Tottenham en Arsenal bijvoorbeeld ook projecten. Deze clubs bestaan al heel lang, maar bij Tottenham willen ze een vaste Engelse grootmacht worden en bij Arsenal willen ze weer terug haken bij de Europese top. Project kun je op verschillende manieren definiëren. Maar persoonlijk geloof ik er ook niets van dat voetballers daar gaan vanwegfe een project. Ik zou dan ook zeggen dat het Japanse cultuur mij aanspreekt en het een andere uitdaging is. We kunnen veel zeggen wat we willen, maar voetballen en wonen in Japan is heel anders dan in Europa. Wat dat betreft is het nooit verkeerd om op het einde van je carriére te oriënteren. En natuurlijk sp[eelt geld een grote rol. Maar zoals Boris al zei komt dat lullig over naar je werkgever.
 
Kowalski
 
74
24 mei 2018 om 11:14
Spreek alleen over een project, als je er voor naar Hornbach gaat.
 
FCU75
 
13
24 mei 2018 om 10:54
Hij benoemd ook niet wat voor project er bedoeld wordt. Misschien is de projectnaam wel 'belachelijk veel geld op Iniesta's bankrekening'. Logisch dat hij daar vertrouwen in heeft.
 
rubentje13
 
2
24 mei 2018 om 11:03
Denk dat geld inderdaad een grote speelt en misschien heeft Rakuten (shirtsponsor van Kobe en Barcelona) ook wel het een en ander toegeschoven. Daarnaast denk ik ook dat Iniesta behoefte heeft aan een land waar hij nog enigszins normaal over straat kan, omdat Japan niet het meest voetbalgekke land is ter wereld en daarnaast nog een prachtig land. Denk dat hij daar lekker de laatste jaartjes van zijn carrière kan blijven in alle rust.
 
MSN10
 
1
24 mei 2018 om 11:19
Geloof mij nou maar ik denk dat hij in Tokyo ook niet makkelijk over straat kan. Het is dat wij denken dat de voetbalgekte daar niet zo groot is. Het is hem gegund
 
NipponIchiban
 
3
24 mei 2018 om 11:52
Nakamura, Kagawa, Nakata, Peter Aerts en Sem Schilt (beide ex-kickboxers) kunnen/konden daar allemaal niet makkelijk over straat. Laat staan zo'n legende als Iniesta. @rubentje13 Vergis je niet in de populariteit van voetbal in Japan. Tegenwoordig de sport die het meest gespeeld wordt ondanks dat Sumo worstelen en honkbal meer toeschouwersaantallen hebben. Ik geloof zelfs dat de J-League en de Eredivisie op dezelfde hoogte liggen qua bezoekersaantallen gemiddeld.
 
MSN10
 
3
24 mei 2018 om 11:18
Voor de centen? Hij verdiende al heeel goed en als het echt om de centen ging kon hij elders ook grof verdienen. Iniesta is gewoon klaar oo het aller hoogste niveau en hij zelf een voetbal liefhebber zou toch gewoon blijven als hij het aankon toch? Tenminste naar mijn mening dan.
 
SavedByTheBell
 
2
24 mei 2018 om 11:24
Ik vind het toch jammer dat jongens als Xavi en Iniesta nog te zien zijn in een ander shirt dan dat van (in dit geval) Barcelona. Ik snap dat ze door willen blijven voetballen omdat ze liefhebber zijn van het spelletje, maar het doet voor mij wel ietwat afbreuk aan de legende om zulke jongens dan met veredelde amateurs (met name Xavi) over een veldje te zien hobbelen. Het project dat hem aanspreekt zal wel mede mogelijk worden gemaakt door sponsor Rakuten door hier en daar wat centjes over te maken.
 
Elmatador27
 
0
24 mei 2018 om 12:06
Nou ja het is niet voor iedereen weggelegd om tot richting je 40e te voetballen op het allerhoogste niveau. Dat Iniesta en Xavi klaar zijn in Europa zegt al genoeg dat hun sportieve carrière er op zit. Daarom zitten ze ook ver weg waar bijna niemand in Europa hen nog in de gaten houdt. Deze jongens hebben altijd alles gegeven voor de club en alles gewonnen wat er te winnen viel. Daarom is er voor mij geen sprake van afbreuk aan legende zijn. Het is ook wel duidelijk dat het niet alleen om de centen gaat, want in China kon Iniesta nog veel meer verdienen. Uiteraard gaat hij veel verdienen maar als je dat aangeboden krijgt weiger je dat toch niet. Het is ook mooi geld dat hij kan investeren in zijn projecten. Eigenlijk heeft Iniesta juist 20 miljoen meer per jaar afgewezen en lijkt mij dat geld niet zijn drijfveer is hier. Ook had hij in de PL die 15 miljoen makkelijk kunnen verdienen maar heeft hij ook nooit oren naar gehad.