Inter boekt negende overwinning op rij en dendert door naar landstitel
Maandag, 4 maart 2024 om 22:45

Inter heeft maandagavond de negende competitieoverwinning op rij geboekt na een zege op Genoa: 2-1. De ploeg van trainer Simone Inzaghi dendert op die manier verder door naar de landstitel in Italië en behoudt de voorsprong van vijftien punten (!) op nummer twee Juventus. Genoa blijft op plek twaalf staan.

Bijzonderheden:


Inter ging met Denzel Dumfries en Stefan de Vrij in de basis op jacht naar de volgende driepunter in de Serie A. Davy Klaassen zou negentig minuten op de bank blijven zitten. Het duurde een half uur voordat de thuisploeg op voorsprong kwam via Kristjan Asllani. De Vrij schoof in naar het middenveld en bereikte Nicòlo Barella tussen de linies.

De Italiaan bereikte Alexis Sánchez, die de bal kort aannam en daarna meegaf aan Asllani. De Albaniër wist Genoa-doelman Josep Martínez vervolgens met een hard en hoog schot te verschalken: 1-0. De tweede treffer van Inter zou slechts acht minuten later alweer vallen.

De videoscheidsrechter besloot om arbiter Giovanni Ayroldi naar het scherm te roepen na een vermeende overtreding van Morten Frendrup op Barella. Ayroldi wees na het zien van de beelden naar de stip. Sánchez eiste de strafschop op en stuurde Martínez de verkeerde kant op: 2-0. Genoa deed in de tweede helft nog iets terug via een schitterende volley van Johan Vásquez, maar tot een gelijkmaker kwam het niet meer.

Meer nieuws
   
11:03
11:03
Atalanta-coach vreest voor einde seizoen van EK-kandidaat Marten de Roon
11
   
10:47
10:47
Go Ahead Eagles pikt absolute smaakmaker op in de Keuken Kampioen Divisie
3
   
10:38
10:38
Borussia Dortmund maakt van peperdure PSG-aanvaller prioriteit nummer één
3
   
10:14
10:14
Maddison geeft duidelijke boodschap af aan Koeman over EK-selectie Nederland
48
   
09:52
09:52
Rasmus Højlund rekent met cryptische Instagrampost af met opvallende kritiek
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
Lierse1997
 
1
4 maart 2024 om 22:48
Heel matige wedstrijd van inter. Zeker de periode na de 2-1 was gewoon oerslecht. Volledig weggespeeld met momenten en geen kans bij elkaar kunnen voetballen voor een hele periode. Uiteindelijk wel voor de 27e Serie A-wedstrijd op rij geen tegengoal in de laatste 15 minuten. Alexis ook geen slechte wedstrijd vond ik zelf. Begint echt steeds beter in vorm te geraken. Asslani ook een mooie goal, maar wel een slechte tweede helft. Al bij al wel gewoon het resultaat dat moest natuurlijk. Inter nu na 27 potten evenveel punten als vorig jaar en Inzaghi de coach met het meeste overwinningen ooit in zijn eerste 300 Serie A wedstrijden.
 
Hangover96
 
4
5 maart 2024 om 00:00
Tsja, maar de slechte wedstrijden ook winnen, dat doet een kampioen. Inter is echt indrukwekkend bezig, had ik vooraf niet verwacht, met het vertrek van sterkhouders Brozovic, Lukaku, Onana en Skriniar, en de aankoop van figuren als Klaassen en Arnautovic. Maar er is vrijwel niets van te merken, knap werk van Inzaghi hoor.
 
Lierse1997
 
1
5 maart 2024 om 00:09
Ongelofelijk knap inderdaad. Vorig jaar was in de competitie eigenlijk gewoon echt slecht, zeker in de eerste 3/4e helft van de competitie en ook het voetbal was eigenlijk vaak matig. Maar dit jaar echt geweldig aan het presteren. Marotta verdiend ook echt gigantische credits. Eigenlijk al sinds de titel door financiële problemen keer op keer sterkhouders zien vertrekken en dan met weinig geld de markt op moeten om vervangers te halen en dan toch de huidige selectie kunnen samenstellen.
 
Hangover96
 
1
5 maart 2024 om 00:22
Er komt op zich wel enige mazzel bij kijken dat er weinig blessures zijn bij sleutelspelers, en dat de complete Serie A concurrentie er dit jaar echt helemaal niets van bakt, maar alsnog spelen ze absoluut beter voetbal dan vorig jaar en zijn er idd hele goede gerichte aankopen gedaan met Thuram, Sommer en Calhanoglu. Eigenlijk gaat deze selectie tegen allerlei voetbalwetten in, een karrevracht ouwe dertigers (Darmian, Klaassen, Arnautovic, Mkhitaryan, Cuadrado, De Vrij, Acerbi, Sommer, Calhanoglu, Alexis Sanchez) en totaal geen jonge spelers, maar het werkt op 1 of andere manier toch.
 
Lierse1997
 
3
5 maart 2024 om 00:26
Hakan zit ondertussen al in zijn derde seizoen ??. En verder is dat inderdaad de stijl momenteel. Veel geld is er niet dus dan kies je voor oudere spelers omdat die goedkoper zijn of omdat hun contracten vaker aflopen. Je kan er je bedenkingen bij hebben maar daardoor staat er wel veruit de breedste selectie van de Serie A momenteel. Komend jaar komen er met Zielinski en Taremi ook weer twee niet echt jonge spelers transfervrij bij. Maar wel spelers met zeer veel kwaliteit.
 
035feyenoord
 
0
5 maart 2024 om 08:44
Was Inter zo matig, of was Genoa zo goed? Die ploeg kan wel lekker voetballen hoor. Heb echt van Genoa genoten bij vlagen
 
RamonDiaz
 
0
4 maart 2024 om 22:51
Hele matige wedstrijd van Inter waarbij Genoa zeker een gelijkspel had verdiend. Snel vergeten en blij zijn met de drie punten.
 
PromesHeld
 
1
4 maart 2024 om 23:11
Dit geeft Inter niet meer uit handen.
 
ZLuuk
 
1
4 maart 2024 om 22:53
Gaat langzamerhand wel tijd worden dat nóg grotere clubs dan Inter, voor zover mogelijk, deze Inzaghi naar de bovenkant van de kandidatenlijst gaan schuiven. Doet het al jaren uitstekend in de Serie A en komt ook gewoon goed over. Deze wedstrijd was er eentje om te vergeten maar ze gaan fluitend naar de titel.
 
afgpower
 
0
4 maart 2024 om 22:55
Genoa bood goed tegenstand. Tweede helft was het vooral uitverdedigen. Ze bleven maar drukken. Wel paar leuke truckjes gezien van Thuram en Arnautovic. Drie punten zijn nu het belangrijkste. Je kan niet alle wedstrijden ruim winnen. 15 punten voorsprong op Juventus. Dat is een lekkere marge.
 
quagliarella07
 
0
4 maart 2024 om 23:00
Hele slechte wedstrijd maar daar is het mee gezegd, want het belangrijkste zijn de 3 punten. Zaterdag Bologna uit kan zomaar zijn dat Inter daar punten gaat verspelen met het oog op Atletico. Maar dat maakt niet zoveel uit want je staat 15 punten los van Juve. Het komt dichterbij de 2e ster het gaat ook niet meer mis.
 
real8madrid
 
1
4 maart 2024 om 23:39
Na City het team dat ik Madrid het minst graag zie loten indien ze beide de kwartfinales halen. Enorm onderschat hoor Inter, geweldig team dit seizoen.
 
Zermatt_Person
 
0
5 maart 2024 om 12:26
Arsenal? Dat lijkt me ook een team om niet graag te loten.
 
real8madrid
 
0
5 maart 2024 om 15:11
Maar al te graag. Sterk team maar mentaal nog niet daar en bovendien een speelstijl die Madrid ligt. Psv/bvb, Barca, PSG, Arsenal, Bayern, Inter, City in die volgorde en die 3 laatste liggen mijlenver van die anderen wat betreft hoe graag (of niet dus) ik ze zou treffen.