Inter loopt wederom averij op in titelrace ondanks wereldgoal Hakimi
Zondag, 10 januari 2021 om 14:28

Titelkandidaat Internazionale heeft wederom dure punten laten liggen in de strijd om de landstitel in de Serie A. Vier dagen na de smadelijke 2-1 nederlaag tegen Sampdoria kwam het elftal van trainer Antonio Conte op bezoek bij AS Roma niet verder dan een 2-2 gelijkspel. De 1-2 van Achraf Hakimi was van grote schoonheid, maar uiteindelijk niet voldoende voor de winst. Stefan de Vrij deed negentig minuten mee bij Inter, dat nu 37 punten heeft verzameld uit 17 competitieduels en daarmee als nummer twee drie punten achter staat op koploper AC Milan (40 punten).

Inter kende een veelbelovende start in het lege Stadio Olimpico. In het eerste kwartier moest Roma-doelman Pau López tot tweemaal toe optreden. Een kopbal van Romelu Lukaku werd over de lat getikt, terwijl een knal van Lautaro Martínez vanuit een moeilijke hoek vakkundig uit het doel werd gehouden door de Spaanse sluitpost. In de zeventiende minuut was het aan de andere kant wél raak. De thuisploeg profiteerde optimaal van balverlies van Inter. Op de rand van het strafschopgebied kwam de bal in bezit van Lorenzo Pellegrini, die de bal vervolgens in de hoek plaatste met een fraaie schuiver. Er waren protesten van Inter over een vermeende overtreding van Nicolò Barella, maar de openingstreffer van AS Roma bleef gewoon staan.

De gasten uit Milaan gingen op de jacht naar de gelijkmaker en via Arturo Vidal slaagde men bijna in die missie. Het gekrulde schot van de middenvelder, na goed voorbereidend werk van Achraf Hakimi, vloog echter naast het doel van López. Kort na rust zag Lukaku een kopbal langs het doel verdwijnen. Korte tijd later werd Martínez in kansrijke positie gestuit door López. De aanvalsdrift van Inter werd in de 56ste minuut alsnog beloond. Een afgemeten hoekschop kwam terecht op het hoofd van Milan Skriniar en diens harde kopbal zorgde voor de verdiende gelijkmaker: 1-1.

Inter rook bloed na de treffer van Skriniar en zeven minuten later stond de 1-2 voor de bezoekers op het scorebord. De mee opgekomen Hakimi kreeg de bal aangespeeld op de rand van het strafschopgebied en legde de bal vervolgens klaar voor zijn linkerbeen. Wat volgde was een schitterende knal in de linkerbovenhoek. López was volstrekt kansloos op de fabelachtige knal van de rechtsback van Inter. Met nog vier minuten op de klok kwam AS Roma langszij dankzij Gianluca Mancini, die enigszins gelukkig met de schouder wist te scoren vanuit een hoekschop. AS Roma bezet de derde plaats, met 34 punten uit 17 duels.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
13
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
3
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
2
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (31)

 
Murad
 
58
10 januari 2021 om 14:31
Wat zullen ze bij Real Madrid denken wanneer ze zien hoe goed Hakimi en Hernandez het doen in Italie? Wat dachten ze uberhaupt toen ze ze weg deden? Heerlijke wedstrijd die over en weer ging. Gelijkspel ideaal voor Milan. Hopelijk laat Juve ook punten liggen vanavond.
 
Bianconeri_
 
14
10 januari 2021 om 14:33
Hakimi is een geweldige voetballer, maar hij heeft in een wedstrijd nog wel teveel 'brainfarts' waarmee hij op simpele wijze ballen verliest. Als hij dat uit zijn spel krijgt dan is het voor bijna ieder topteam een aanwinst. Theo Hernandez is een fenomeen, beste linksback van de Serie A.
 
Arsenallz
 
19
10 januari 2021 om 15:03
En toch blijf ik Theo defensief heel kwetsbaar vinden. Zag je ook weer goed teven Juventus. Zegt ook wel wat over de Serie A dat het hem daar zo makkelijk vergaat.
 
GigiDonna
 
30
10 januari 2021 om 15:08
Oh oh oh, “zegt wat over de Serie A”. Wat een domme opmerking zeg. Er zijn toch vaker spelers die in de ene competitie wel excelleren en in de andere niet. Dat heeft niks met niveau te maken. Zo zijn er spelers die in de Serie A niet uit de verf komen, maar in de Premier League wel goed spelen. Betekent dat meteen dat de Serie A ook een betere competitie is dan de Premier League?
 
Bianconeri_
 
41
10 januari 2021 om 15:10
Weer dat neerbuigend doen over de Serie A. Er zijn gewoon drie van de vier ploegen door in de Champions League en nummer 3 competitie op de coefficientenlijst. Dat eindeloze gelul dat de Serie A of Bundesliga kwalitatief niet zo goed zijn wordt je echt moe van. Rot op naar Engelse of Spaanse artikelen dan.
 
Murad
 
24
10 januari 2021 om 15:30
@arsenallz Als je de naam Bergkamp bij Internazionale noemt duiken ze nog steeds onder stoelen en banken terwijl hij bij Arsenal op handen wordt gedragen. Bewijst maar weer dat het een matige spits is want in Italie kon hij het niet waarmaken.
 
Benzema20
 
2
10 januari 2021 om 18:32
Wat en domme opmerking zeg. Omdat 1 hele speler in de ene competitie geen indruk kon maken maar ergens anders 1 van e betere is zegt het meteen wat over het niveau van de competitie? Zo ken ik ook genoeg gevallen andersom . Neem Salah ... Bij Roma was het gewoon een leuke mee voetballer. Was belangrijk maar spelers als Naingollan Totti en Dzeko waren de sterkhouders. Salah gaay naar Liverpool en schiet daar de hele competitie overhoop . Nou wat is die premier league slecht zeg ..
 
Benzema20
 
2
10 januari 2021 om 18:32
Wat en domme opmerking zeg. Omdat 1 hele speler in de ene competitie geen indruk kon maken maar ergens anders 1 van e betere is zegt het meteen wat over het niveau van de competitie? Zo ken ik ook genoeg gevallen andersom . Neem Salah ... Bij Roma was het gewoon een leuke mee voetballer. Was belangrijk maar spelers als Naingollan Totti en Dzeko waren de sterkhouders. Salah gaay naar Liverpool en schiet daar de hele competitie overhoop . Nou wat is die premier league slecht zeg ..
 
Bianconeri_
 
3
10 januari 2021 om 14:33
Wordt lastig vanavond zonder De Ligt, Cuadrdado, Alex Sandro en Morata.
 
La~Decima
 
10
10 januari 2021 om 14:36
We dachten dat met Mendy en Marcelo aan de ene kant en Carvajal en Vazquez/Nacho aan de andere kant we genoeg backs hadden. Hernandez was niet goed genoeg toendertijds en Hakimi wou direct een basisplek. Zo gek is het dan toch niet om ze te verkopen. Beetje een luxeprobleem. Daarnaast is Hakimi toch echt meer een moderne wingback (ideaal voor je 5 mans) en speelt real altijd met 4 mans verdediging. Staat ook eigenlijk gewoon a-la Karsdorp/Hateboer op het middenveld, past helaas totaal niet bij onze speelstijl. Mooi dat hij het zo goed doet, het is hem gegunt.
 
JoshuaK_
 
27
10 januari 2021 om 15:03
Ik vind het argument over dat Hakimi als wingback niet bij de stijl van Real past iets te makkelijk eerlijk gezegd. Alexander-Arnold speelt bij Liverpool in een 4-mans defensie ook zowat als wingback aangezien hij ook niet kan verdedigen maar het ruimschoots compenseert met z`n offensieve bijdrage. Voor Hakimi geldt exact hetzelfde, en vergeet niet dat de backs van Real tegen de meeste tegenstanders ook meer op de helft van de tegenstander spelen dan rondom hun eigen 16. Als ik Mendy letterlijk elke wedstrijd in balbezit zie stuntelen dan heb ik veel liever Hakimi op die plek gezien zijn ervaring op links bij Dortmund en Marokko. Je had prima Hakimi kunnen gebruiken in de meeste wedstrijden om dan tegen de toppers waar je meer focust op de defensieve organisatie Mendy in te zetten.
 
InsideRMadrid
 
1
10 januari 2021 om 18:24
Jos / Dat kan altijd nog, dat hij naar Real terug komt, afgelopen zomer kon Zidane hem geen selectieplek beloven omdat hij bang was de Marokkaan te weinig te gebruiken en daarnaast wilde Achraf een groot nieuw contract tekenen en Real kon hem dit niet bieden vanwege de corona crisis en Inter wilde dat wel doen, dus Real heeft hem deze stap ook gegund, maar het is absoluut de bedoeling dat hij nog een wit shirt gaat dragen, en ik weet niet of ik hem echt als linksback zou gebruiken, maar we hebben Carvajal ook al vaak gemist dit seizoen, Achraf was prima van pas gekomen voor ons maar ik snap uiteindelijk waarom de club het niet gedaan heeft, hij kan altijd nog terugkeren hier
 
real_forever
 
1
10 januari 2021 om 14:36
Leuk dat ze het zo goed doen in Italië. Hakimi is echter niet beter dan Carvajal. En hij wilde zelf geen bankzitter zijn. Theo is ook niet van het niveau dat Real Madrid nastreeft. Dus ik denk dat Real Madrid er vrede mee heeft.
 
BanuHalima
 
26
10 januari 2021 om 14:52
Theo Hernandez niet van het niveau dat Real nastreeft? Heb je wel theo zien voetballen afgelopen jaar? Hij is de meest scorende verdediger van heel europa die het meest bijdraagt aan de heropleving van Milan, hij is in whoscored team of the year en is op dit moment de beste linksback van heel Europa. Ik snap dat je zuur bent omdat Theo het bij ons zo goed doet maar je hoeft niet je afgunst zo te laten blijken... ??
 
La~Decima
 
1
10 januari 2021 om 14:55
Als je Real kijkt (met name als Marcelo speelt) zie je dat we vooral een back zoeken die kan verdedigen. Vandaar dat we zo blij zijn met Mendy.
 
Murad
 
5
10 januari 2021 om 15:33
Theo is naar mijn mening beter dan iedere linksback die Real op dit moment in de selectie heeft.
 
Dr.Jero
 
1
10 januari 2021 om 16:31
@ banu de meest scorende speelt in schotland. Maar theo doet het heel leuk bij milan. Daar is natuurlijk ook wel ietsjes minder druk en verwachting he ^^
 
BanuHalima
 
2
10 januari 2021 om 14:54
Ze zullen vast en zeker zich achter de oren aan het krabben zijn, want Theo Hernandez is op dit moment de beste linksback van Europa ??
 
BaronVonBorsig
 
22
10 januari 2021 om 15:01
Wat denk je van in Dortmund, man man wat mis ik de tandem Hakimi-Sancho.. Nu staat er een Belgische loodgieter die er geen snars van kan. Soms droom ik nog van die wing-back met 528 longen..
 
kanterealfes
 
19
10 januari 2021 om 15:18
Hakimi beste marokkaanse voetballer nu. Real moest hem zwaar behouden.
 
Dr.Jero
 
2
10 januari 2021 om 16:30
Theo kwam te kort ten tijden bij real. Geen schande hij is nog steeda heel jong. Hakimi heeft ook met de tegenvallende financiën (mede door covid) te maken, er moest nou eenmaal geld binnenkomen.
 
InsideRMadrid
 
4
10 januari 2021 om 18:21
Joe Rogan / Achraf is niet weggedaan, daar hebben we een first-refusal option voor en ik kan je garanderen dat Achraf nog een wit shirt zal dragen. Zijn doelpunt was wel echt een beauty en hij past zich net als bij Dortmund nu weer moeiteloos aan bij Inter. Mooi om te zien, hij heeft veel talent
 
maurootje
 
5
10 januari 2021 om 14:37
Was een heerlijke topper op de vroege middag. Na de achterstand was Inter de baas en ging toch wel eenvoudig van 0-1 naar 2-1, maar ipv de wedstrijd zakelijk uit te spelen of te blijven aanvallen waarin inter altijd het dominantste is, gingen voor de goal hangen, totaal geen druk naar voren meer, dat is toch een domme zet tegen een veel scorende ploeg als Roma? Ze kregen dan ook terecht de 2-2 tegen. Zonde, had niet gehoeven
 
R1ccardo
 
1
10 januari 2021 om 15:03
Ben ik de enige die de corner van de 1-1 dubieus vond ? Fonseca doet het wel echt goed met de ploeg die we hebben alleen spijtig dat we nog geen enkele top match gewonnen hebben
 
zanetti44
 
1
10 januari 2021 om 15:16
Moet eerlijk toegeven dat ik ook mijn twijfels erbij had. Weet niet zo goed of ik er dan nog eventueel blij mee moet zijn maar wel belangrijk dat Inter hier niet heeft verloren uiteindelijk.
 
afgpower
 
2
10 januari 2021 om 15:34
Kon de wedstrijd niet zien. Jammer dat het gelijkspel werd. Zeker als je voorstaat. Heb wel de goals gezien. Prachtige doelpunt van Hakimi. Handanovic zag er wederom niet goed uit bij de gelijkmaker.
 
InsideRMadrid
 
4
10 januari 2021 om 18:19
Als je ook ziet hoe die Hakimi zich moeiteloos aanpast bij Inter, dat is echt een topper in wording. Het kwam in de zomer gewoon niet goed uit om Achraf bij de selectie te houden omdat we ook niet van Odriozola af kwamen, maar Achraf gaat zeer spoedig weer een wit shirt dragen, Florentino heeft er goed aan gedaan om een first-refusal option in te voegen en Inter is niet een club van wereldformaat en bij dit soort clubs kan onze president gelukkig wat druk zetten. Jammer dat Inter zo laat nog die 2-2 tegen kregen. Die wereldgoal van Achraf verdiende wel 3 punten
 
Benzema20
 
0
10 januari 2021 om 18:27
Inter begint weer ouderwets met punten verspelen na een goede seizoenstart. Vidal moet echt stoppen met voetballen. Kan totaal het niveau niet meer aan. Ook weer zo hard geïrriteerd aan conte. Dat een coach 12mil per jaar krijgt om zulke waardeloze keuzes te maken . Kolarov Gagliardini erin maar spelers als Sanchez Eriksen en Sensi die het verschil kunnen maken laat hij weg verpieteren op de bank. Ook weer des contes om zijn ploeg weet achteruit te laten lopen waardoor ie je weer de gelijk maker tegen krijgt in de laatste 5 minuten. Beide goals vandaag ook weer door individuele kwaliteit maar een goal uit een goede normaal aanval zit er niet in .
 
Vardy-Davidson
 
0
10 januari 2021 om 22:57
Na 1-2 van Inter hadden ze moeten doordrukken. IPV terughoudend en verdedigend spelen. #Conte Out.