Internazionale reageert op massale berichtgeving over Christian Eriksen
Dinsdag, 7 januari 2020 om 07:21

Internazionale ontkracht de berichten dat Christian Eriksen deze maand de overstap naar het Giuseppe Meazza maakt. Tal van media uit Denemarken, Engeland en Italië suggereerden de voorbije dagen dat de middenvelder van Tottenham Hotspur nog deze maand voor minimaal twintig miljoen euro naar de blauwzwarte club uit Milaan zal worden getransfereerd. Het contract van de Deen loopt immers in de zomermaanden ten einde.

Inter ontkrachtte maandagavond de massale berichtgeving, al erkent men wél dat men op zoek is naar onder meer een middenvelder. "We hebben contact met diverse zaakwaarnemers en clubs om de al hoge kwaliteit van de selectie te verhogen", erkende algemeen directeur Giuseppe Marotta. "Het einde is nog niet in zicht. We willen het rustig aan doen en de juiste beslissingen nemen, ook al betekent dat wellicht dat we geen spelers halen."

"Ik wil liever geen namen noemen, maar we zijn zeer actief op de transfermarkt. Wie er komt, hangt ook af van wie er gaat", vervolgde de sportbestuurder van Inter. "Op dit moment zijn we op zoek naar een middenvelder en een vleugelaanvaller. Als spelers vragen om te mogen gaan, zullen we proberen om daarin mee te gaan, maar voorlopig hebben dergelijke verzoeken niet ontvangen."

Marotta wenste niet in te gaan op de eventuele komst van Arturo Vidal, maar stond wél even stil bij de berichtgeving over Eriksen. "Het is een eer dat we als Inter vaak in verband gebracht worden met spelers van grote kwaliteit, maar we hebben geen contact gehad met Tottenham. Ik hoef jullie niet te vertellen dat hij een getalenteerde speler is en ook niet dat hij in de zomer transfervrij is."

"Ik denk dat veel clubs interesse hebben. Hij is een interessante voetballer, maar ik ga hier niet zeggen dat we met zijn club of zaakwaarnemer in gesprek zijn", benadrukte Marotta. Real Madrid, Manchester United, Paris Saint-Germain en Juventus werden de voorbije maanden eveneens genoemd als mogelijke bestemming van Eriksen, die ook de aanstelling van José Mourinho bij Tottenham vooralsnog geen reden vindt om zijn verblijf te verlengen.

Meer nieuws
   
22:40
22:40
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
0
   
22:11
22:11
De schoonzoon van Earnest Stewart kan het kampioensfeest van PSV verzieken
5
   
22:02
22:02
Cristiano Ronaldo beleeft droomavond met perfecte hattrick voor Al-Nassr
2
   
21:10
21:10
Ajax-huurling Mikautadze scoort, levert assist en pakt zeer dubieuze rode kaart
19
   
20:28
20:28
Real Madrid verovert 36ste landstitel na nederlaag van FC Barcelona bij Girona
53
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
Zuidenaar
 
7
7 januari 2020 om 07:42
Huh, wat heb je aan vleugelaanvaller in een 352 systeem?
 
Oelie Wapper
 
23
7 januari 2020 om 07:58
Eriksen is al jaren middenvelder bij de Spurs. Hij heeft alleen bij Ajax in het allereerste begin op de vleugel gespeeld, maar daar bleek al dat hij daar niet op zijn best was.
 
Oelie Wapper
 
0
7 januari 2020 om 11:05
Ah, makes sense. Maar ook dat kan prima in 3-5-2, als je geen backs gebruikt op de vleugels, maar vleugelaanvallers. Met backs wordt het meer 5-3-2 en met vleugelaanvallers wordt het meer 3-5-2. Die vleugelaanvallers moeten dan overigens wel ook een verdedigende taak uitvoeren. Kijk naar United, waar Young is omgevormd van winger naar wingback.
 
AVDS_85
 
0
7 januari 2020 om 08:23
Die kun je in het midden van een 5 middenveld neerzetten, achter Lukaku en Martinez
 
JFK010
 
1
7 januari 2020 om 08:34
Precies dat idee had ik dus ook: Lukaku en Martinez weg sturen zoals Sneijder dat vroeger deed met Milito!
 
alkatorian
 
0
7 januari 2020 om 11:21
En Eto’o. Wat een dodelijke aanval was dat zeg. Herinner me nog een geweldige pass van Sneijder op Eto’o op Stamford Bridge.
 
Martyn7
 
5
7 januari 2020 om 08:33
Moet je je eens voorstellen dat een Vidal en Eriksen daar straks op het middenveld staat. Dat zou echt een geweldige kwaliteitsimpuls zijn voor dit elftal. Heb gisteren ook met respect gekeken naar de knappe 1-3 winst tegen Napoli. Vooral de voorhoede met Lukaku en Lauturo is al heel erg goed, maar met de juiste aanvoer nog stukken beter
 
JFK010
 
1
7 januari 2020 om 08:36
Als ze die allebei er nog bij krijgen, dan wordt het idd een mooi elftal! Ik hoop dat het ze lukt!
 
jajaja007
 
10
7 januari 2020 om 08:38
Ik vind Vidal een van de meest onderschatte voetballers op dit moment. Elke keer als hij invalt weet hij de wedstrijd naar de kant van Barcelona op te draaien. Zijn vechtlust past dan ook uitstekend bij Inter. Ook AC Milan zou hem goed kunnen gebruiken overigens.
 
Stijlvol
 
1
7 januari 2020 om 10:03
Plus 1! Arturo wordt inderdaad altijd weggemoffeld als een speler die niet hoort bij Barcelona. Het tiki-taka dat ooit werd gespeeld door Barca is al jaren verdwenen. In het hedendaagse voetbal heb je ook een krachtpatser in je elftal nodig. Ik moet zeggen dat Arturo behoorlijk meedraait in het combinatievoetbal van Barca. En ook nog mooi: hij scoort regelmatig! Wat mij betreft zit hij prima op zijn plek in het Camp Nou!
 
jajaja007
 
0
7 januari 2020 om 11:09
Nouja hij heeft bij Barca geen basisplaats dus als ik hem was zou ik mooi naar AC of Inter gaan. AC milan heeft hem het hartst nodig, hij kan een belangrijke rol spelen in het "serieuzer" worden van de spelers daar.
 
Benzema20
 
0
7 januari 2020 om 11:23
Gisteren speelde ze zelfs nog zonder sensi en barella in de basis die terug kwamen van een blessure. Met eriksen en vidal heb je echt een dodelijk middenveld . Nu nog een sterke wingback en inter heeft echt een sterk elftal alleen de backs zijn al jaren dramatisch. Zou ook zo niet weten wie inter kan aantrekken ?
 
meisterhim10
 
0
7 januari 2020 om 15:46
Er is een die Inter wel volgt maar stilhoudt. Hij kost wat aardig vanwege eigendom van Atalanta en top rendement. Kent de Serie A en het 352 systeem als geen ander. Raden is nu toch wel een makkie?
 
Orgullo
 
4
7 januari 2020 om 08:50
Ik gun Inter het kampioenschap wel na jaren dominantie van Juve. Mooi elftal, als ze daar Eriksen aan kunnen toevoegen is echt een bazenelftal. Zonde dat ze er al uit liggen in de CL.
 
SpeedyAFC
 
0
7 januari 2020 om 11:07
Zal echter niet nu zijn, Erikssen is transfervrij benaderbaar daar zin contract binnen zes maanden afloopt. Reken maar dat zijn zaakwaarnemer nu overal met topclubs in gesprek is om komende zomer te komen tegen een dik tekengeld.
 
MarcoVerratti
 
0
7 januari 2020 om 11:24
Ik vrees wel dat als we Eriksen niet in januari binnenhalen, hij helemaal niet gaat komen. Transfervrij is Eriksen voor elke topclub een aanwinst, en met Real en Barcelona zal Inter niet kunnen concurreren. Dan in de zomer maar vol inzetten op Milinkovic-Savic!
 
Agnelli
 
0
7 januari 2020 om 12:12
Nou Juventus, worden we wakker? Khedira, Can, Matuidi eruit en Erikssen erin. Eindelijk de creatieve man op het middenveld dan. Maar ik droom nog wel lekker verder, zal niet gebeuren.
 
jajaja007
 
1
7 januari 2020 om 15:09
Hoezo Matuidi eruit? Speelt hartstikke prima en geeft altijd alles wat hij heeft. Can, Khedira mogen van mij inderdaad vertrekken samen met Rabiot.
 
Agnelli
 
0
8 januari 2020 om 12:20
Ik geloof dat het zijn laatste contract jaar is en er is tot op heden niet verlengt. Zijn leeftijd zit ook niet mee. Hij doet zijn werk inderdaad prima maar als al deze heren blijven komt er absoluut geen Erikssen.
 
MamiDemirci
 
0
7 januari 2020 om 15:52
Als we Paratici moeten geloven gaat Emre Can nergens heen want hij zou ‘belangrijk’ voor Juventus zijn. Zou helemaal gek worden als fan zijnde bij het horen van zulke uitspraken. 20 mil voor Eriksen is echt een no-brainer. Maar ik denk dat hij al naar Inter gaat.
 
MamiDemirci
 
0
8 januari 2020 om 23:16
Die gaat dus gewoon naar Inter ??. Past hij wel goed bij denk ik. Is die creatieveling die ze zoeken. Zou geweldig zijn en eigenlijk nog meer goals betekenen van LaLu.