Invaller Klaassen kan Werder Bremen niet aan zege helpen in Groningen
Zondag, 29 juli 2018 om 16:29

Davy Klaassen beleefde vrijdag door in zijn eerste oefenwedstrijd voor Werder Bremen meteen het winnende doelpunt te maken tegen Arminia Bielefeld een droomdebuut, maar de recordaankoop is er zondag niet in geslaagd om die lijn door te trekken tegen FC Groningen. De middenvelder kwam in het Hitachi Stadion 25 minuten voor tijd in het veld en zag hoe beide ploegen na negentig minuten bij een 0-0 stand het veld weer af stapten.

In de eerste helft had FC Groningen niet veel te duchten van de bezoekers uit de Bundesliga en werd het dankzij een schot van Ritsu Duan zelfs als eerste gevaarlijk. Jesper Drost probeerde het eveneens van afstand, terwijl Tom van Weert na een goede aanval via Doan en Django Warmerdam niet kon afronden. Tijdens en na de onderbreking werd er flink gewisseld en zorgden de bezoekers ook voor het eerste gevaar.

In een evenwichtige tweede helft trof Mimoun Mahi eerst nog het zijnet, terwijl de Trots van het Noorden via een aantal corners ook voorzichtig gevaarlijk werd. Aan de overkant moest Sergio Padt tweemaal ingrijpen bij pogingen van Josh Sargent en de doelman hield op knappe wijze zijn doel schoon. Met Klaassen in de ploeg trachtte Werder nog aan te zetten voor een slotoffensief, maar gescoord werd er niet meer in Groningen.

29 juli 2018 om 16:35
Toch apart, is het een wedstrijd van een Nederlandse eredivisieclub, ligt de focus van het artikel op een speler van de tegenstander.

GroningenTom

40
29 juli 2018 om 16:51
Ja bijzonder. Ik denk dat het met zijn Amsterdamse geschiedenis te maken heeft. Genereert meer clicks .

Master D

26
29 juli 2018 om 17:05
Als Mahi er 2 had gemaakt dan hadden ze de titel kunnen maken "mahi schiet FC Groningen langs Werder Bremen". Echter omdat de wedstrijd weinig om het lijf had en geen hele bijzondere uitblinkers kende hebben ze zich maar op een potentiƫle international bij de tegenstander gericht.

BvdP

27
29 juli 2018 om 17:23
Sorry, maar om een 0-0 van Groningen tegen Werder Bremen in een vriendschappelijke wedstrijd iets aantrekkelijker te maken betrekken ze Klaassen erbij. Vind ik niet zo vreemd. Er zijn veel mensen die het interesseert hoe Klaassen zich manifesteert na zijn dramatisch verlopen vorige seizoen. De inhoud van het artikel doet overigens anders dan de titel doet vermoeden. De focus ligt voornamelijk op het verslaan van de wedstrijd.

cabinessence

2
29 juli 2018 om 20:02
Alle respect voor Groningen, maar ik vind het feit dat Davy Klaassen na 3/4 jaar toekijken weer voetbalt eigenlijk toch wel belangrijker nieuws dan dat FC Groningen gelijk heeft gespeeld in een oefenwedstrijd.

Densje

6
29 juli 2018 om 16:36
Prima wedstrijd gezien. Groningen viel me niets tegen. Paar leuke combinaties gezien maar echt gevaarlijk werden we eigenlijk niet. Padt ook weer keurig natuurlijk. Zeer blij dat hij heeft verlengd!

Finalvoetbal

10
29 juli 2018 om 16:38
Speelde Cassiera ook mee? Zo ja, hoe speelde die?

15
29 juli 2018 om 16:43
Als een natte krant. Speelde trouwens maar een dik kwartier

Densje

7
29 juli 2018 om 16:54
Onzichtbaar maar ook niet echt de kans gekregen om zich te laten zien.

FCG-TvhN

1
29 juli 2018 om 17:20
Cassiera liet vandaag duidelijk zien dat hij nog niet in de basis thuis hoort. Heeft geen bal goed geraakt tijdens zijn invalbeurt.

LovreFC

25
Nou dat was een kwartier zo dik als Genero Zeefuik dan, want hij viel in de 57e minuut in...

MerijnEggens

1
29 juli 2018 om 18:04
Hoort die van weert dan wel in de basis? Hij heeft geen duel gewonnen en was de hele wedstrijd onzichtbaar. Het leek net alsof hij maar wat aan het doen was.

5
29 juli 2018 om 19:02
Speelde wel oke. Legde in ieder geval veel energie op de mat. Had wel moeten scoren.

mattereazzi

9
Ben benieuwd hoe Doan het dit seizoen gaat doen. Ik denk zelfs dat hij nu al een overstap naar een Nederlandse topclub kan maken.

RamonDore

4
Is die doan niet de man die naar PSV of Feyenoord moet voor creativiteit op dat middenveld? Hij heeft de diepgang en werkt zich uit de naad... lijkt wel of ze zitten te slapen bij die clubs voor die positie.. of durven ze het niet aan vinden ze hem te ligt?

29 juli 2018 om 17:29
Laat Doan dit seizoen eerst maar eens bevestigen. Snap well dat een topclub daar nog geen miljoenen in investeert. Ajax heeft hem sowieso niet nodig, maar denk dat hij Psv en Feyenoord ook niet beter maakt. Dan kunnen ze beter een eigen talent de kans geven.

voetbalfreak

0
29 juli 2018 om 18:23
Deed het in de voorbereiding goed, daarbij die Antuna valt me ook wel in positieve zin op. Mexicaan gehuurd can Manchester City.

23
29 juli 2018 om 16:50
Net terug van het stadion. Wat op viel was het druk zetten waarbij Bremen in de eerste helft geen raad mee wist. Buijs fanatiek coachend langs de zijlijn en elke bal word naar voren gespeeld. Ik denk dat Padt in de eerste helft nog nooit zo weinig te doen heeft gehad. Werder Bremen heeft geen kans gehad. Doan speelde met name in de eerste helft fantastisch. En wat is Zeefuik een fantastische verdediger (voor Groningen begrippen). Nadat Klaassen zelf een smerige overtreding maakte werd hij nog evengoed onderuit geschoffeld door Te Wierik die wraak nam. Leuke pot, lekker weer en een mooi sfeertje in het uitvak. We zijn zo'n beetje klaar voor Vitesse uit!

DefisDre

3
1e helft was Groningen de betere, 2e helft was het wel gelijkwaardig. Padt ook weer een paar hele goede reddingen gemaakt.