Italiaanse media wijzen massaal naar dramatische cijfers van Wijnaldum
Donderdag, 1 juni 2023 om 11:40

Georginio Wijnaldum heeft geen al te beste beurt gemaakt tijdens zijn invalbeurt in de finale van de Europa League. De middenvelder van AS Roma kwam in de zeventigste minuut in het veld en maakte de wedstrijd tot aan de allesbeslissende strafschoppenserie, die door Sevilla werd gewonnen, mee. De statistieken van Wijnaldum zijn echter niet al te best en dus zijn de Italiaanse media niet mals in hun oordeel.

Wijnaldum moest als vervanger van Paulo Dybala voor controle op het middenveld zorgen bij i Giallorossi, maar het tegenovergestelde gebeurde. De Nederlander kwam slechts vijftien keer aan de bal, won geen enkel duel en liet een passnauwkeurigheid van slechts 69 procent noteren. De slechte invalbeurt van Wijnaldum zorgde ervoor dat de Italiaanse media het donderdagochtend in hun beoordelingen op hem gemunt hadden.

De meeste kranten haalden bovengenoemde statistieken aan en vonden dat Wijnaldum de slechtste speler van het veld was. Zo beoordeelde La Repubblica hem met een 4 en zegt Il Giornale, dat de Oranje-international een 5,5 gaf, dat hij 'een negatieve invloed had op het spel vanaf het moment dat hij in het veld kwam'. Toonaangevende media als La Gazzetta dello Sport en Il Corriere dello Sport beoordeelden Wijnaldum met een 5 en gaven geen enkele speler een lager cijfer.

De finale in Boedapest ging na 146 lange speelminuten, waarvan er 66 ook daadwerkelijk benut werden, naar een strafschoppenserie. Daarin groeide Yassine Bono van Sevilla uit tot de held door een penalty van Gianluca Mancini te keren en met zijn vingertoppen de strafschop van Roger Ibañez op de paal te duwen. Gonzalo Montiel, die in de WK-finale ook al de beslissende penalty benutte, velde vervolgens het vonnis over Roma.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
The Times weet welke rol Slot precies gaat krijgen binnen organisatie Liverpool
3
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
3
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
28
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (39)

 
Frits de jong
 
130
1 juni 2023 om 11:44
Dit zag iedereen ook gisteren. Speelde net zoals bij oranje verstoppertje en is gewoon passé. Bij oranje moeten we ook zo snel mogelijk afscheid nemen van dit soort spelers en bouwen aan een nieuwe jonge frisse groep spelers waarmee we de komende jaren vooruit kunnen.
 
Feye_88
 
21
1 juni 2023 om 11:48
Klopt. Toch is het gek dat hij heel af en toe in een flits laat zien wat hij kan. De jonge Gini had echt heel veel flair en deed juist alles behalve zich verstoppen. Hij is daarna volwassener geworden in zijn spel, maar het lijkt wel of hij zijn technische vermogens verstopt. Hij is een systeemspeler geworden onder Klopp en gedraagt zich nog steeds zo. Maar bij Roma en onder Mourinho moet je je persoonlijkheid laten zien als je aanvalt. Jammer, want ik ben ontzettend gecharmeerd van Wijnaldum.
 
DNSDKR
 
6
1 juni 2023 om 12:25
Eens, en dan werkt het gebrek aan minuten de laatste jaren ook niet echt mee. Jammer maar helaas, ik zie hem gelet op zijn leeftijd niet meer op niveau komen.
 
jaakke
 
30
1 juni 2023 om 13:16
Zwaar overschatte voetballer, het was weer eens ouderwets slecht van hem.
 
ModricMagic
 
20
1 juni 2023 om 12:24
Echt te triest voor woorden dat Koeman blindelings Wijnaldum loopt op te roepen. Van Gaal zag het al dat Wijnaldum alleen maar aan het aftakelen was. Ook al was die geblesseerd dan nog zag ik Van Gaal hem zeker niet oproepen. Dat hij nog steeds bij de selectie zit en kans maakt op het EK volgend jaar is toch wel schrijnend.
 
Joaquin77
 
14
1 juni 2023 om 14:59
Wijnaldum staat voor mij nog altijd symbool voor een totaal mislukte generatie bij Oranje. Terugblik: ik zie hem nog met Strootman het haperende middenveld vormen. Jaar in jaar uit. En voorin liep Promes aan te tonen het niveau ook niet aan te kunnen, ‘maar hij speelt zo goed in Rusland’ (aldus Advocaat). Dat povere niveau was Oranje een behoorlijke tijd lang, tot de generatie van Frenkie zijn opwachting maakte. Van Strootman en Promes is allang afscheid genomen, nu Wijnaldum nog, die zou wegens zijn verschrikkelijke EK in 2019 eigenlijk nooit meer opgeroepen mogen worden. De man is op, al voor zijn zware blessure. Louis van Gaal zag het, nu ome Ronald nog.
 
wiezie
 
2
1 juni 2023 om 15:35
Helemaal gelijk heb je, ik zag een Wijnaldum die niet vooruit de branden was. Liep echt zwaar alsof je stenen in ze schoenen had en was echt echt beneden niveau
 
Dr.Jero
 
52
1 juni 2023 om 11:44
Gelukkig weet ome ronald precies hoe je m moet gebruiken.. gezelligheid in de bus
 
Kieftenbeld
 
50
1 juni 2023 om 11:44
Dit is toch wijnaldum in een notendop? Verstoppertje spelen op de momenten waar die nodig is. Gelukkig is ome Ronald bondscoach en heeft die niks te vrezen
 
AjaxNL!
 
60
1 juni 2023 om 11:44
Dat maakt voor Koeman niets uit, want hij heeft net zoals Blind 25 jaar geleden een aantal leuke potjes gespeeld! Dat is natuurlijk veel belangrijker dan iemand die hedendaags een leuk seizoen speelt.
 
Bundy_sr
 
20
1 juni 2023 om 11:46
Zonde Wijnaldum moet gewoon langzaam gaan afbouwen wordt dit jaar ook al 33- jaar. Heeft een lange en mooie carriã¨re gehad jarenlang in de Premier League een belangrijke kracht geweest, kampioen geworden en de CL gewonnen zelfs. Gaat ook uitkomen op 90 interlands echt een onderschatte speler eigenlijk als je dit allemaal zo opsomt. Moet lekker naar Turkije, Amerika of Saudi-Arabië gaan om nog 2 jaar lekker te ballen op een lager tempo
 
FCkorsou
 
18
1 juni 2023 om 12:00
@Bundy_sr gezien zijn carrière en wat hij heeft betekent voor het Nederlandse voetbal wordt hij inderdaad enorm ondergewaardeerd. Ik blijf het bijzonder vinden hoe mensen er bijna op hopen dat hij/memphis of Virgil falen, zodat ze hen kunnen afschrijven. Maargoed, ik zou Wijnaldum graag nog eens in de Eredivisie willen zien bij een Feyenoord of PSV. Weliswaar een iets lager niveau, maar door regelmatig te spelen en met zijn ervaring zou hij echt nog wel iets kunnen betekenen. En zeg nou eerlijk, de keuze in Oranje is nou ook niet bepaald zo groot dat je hem kan negeren.
 
jaakke
 
10
1 juni 2023 om 13:17
Ondergewaardeerd?! Noem mij eens een fatsoenlijke wedstrijd van hem bij oranje dan?
 
keffin42
 
0
2 juni 2023 om 13:26
Tegen Frankrijk en Duitsland in 2018
 
Batouwe
 
8
1 juni 2023 om 11:46
Pijnlijke cijfers. Verteld nooit het hele verhaal natuurlijk. Heb wel sterk de indruk dat sinds zijn laatste blessure hij niet meer op het gewenste niveau kan komen. Zag hem eerst graag naar Feyenoord komen nog. Echter als ik dan afweeg wat hij nog zou kunnen brengen zou die afweging zijn niet aan beginnen. En goed ik heb niks voor het zeggen natuurlijk. Het negatieve resultaat op 1 spelers afschuiven is natuurlijk nooit de hele waarheid Italiaanse media.
 
Homelander
 
15
1 juni 2023 om 11:58
Het is eigenlijk het niveau wat hij aantikt sinds dat hij Liverpool heeft verlaten, ook op het EK was hij een spook met 10 passes in een wedstrijd geloof ik, de blessure helpt niet mee maar was niet de oorzaak.
 
marton3103
 
3
1 juni 2023 om 13:12
Cijfers vertellen wellicht niet het hele verhaal, maar deze cijfers van Wijnaldum specifiek valt weinig op af te dingen lijkt me. Kort samengevat speelde Roma na zijn entree met 10 man ipv 11.
 
ChrisAJax92
 
8
1 juni 2023 om 11:46
Heel weinig laten zien inderdaad. Wordt tijd dat er ook afscheid van hem gaat worden genomen bij het NL elftal. Nations Leauge is hopelijk de laatste keer dat hij er bij zit. Met het oog op het EK en verdere eindtoernooien kun je de tijd en moeite beter in jongere spelers steken die nog een tijdje mee kunnen. Zelfde geldt voor Memphis. Zolang hij geen duidelijk afstand neemt van zijn criminele vrienden (promes) zou ik hem niet meer oproepen. Betwijfel alleen of Koeman het durft zijn vriendjes niet meer te selecteren.
 
QPR01
 
17
1 juni 2023 om 11:46
Snap ook niet dat Ronald hem meeneemt, Louis liet hem terecht thuis (voor het WK). Je moet hem 100% bedanken, maar laat hem gewoon thuis. Sinds het EK is hij ontzichtbaar.
 
Robinde Bruyn
 
8
1 juni 2023 om 12:06
Het zou ook gek zijn als Louis een geblesseerde speler meeneemt
 
Pietjuh6
 
3
1 juni 2023 om 11:51
Hij kan gewoon het niveau niet meer aan. Een stapje terug doen zou beter zijn. Helaas dat die merkwaardig genoeg wel opgeroepen wordt voor Oranje. Misschien dat Koeman hem nog een laatste "toernooi" gunt..
 
Homelander
 
8
1 juni 2023 om 11:56
De wissel Dybala/wijnaldum was wel echt dramatisch, daarmee gaf Roma het initiatief uit handen. Wijnaldum heeft niets te zoeken in Europa meer, lekker naar de MLS gaan ofzo met ome Koeman, een Feyenoord of PSV moeten hun handen hier niet aan branden.
 
Yoda
 
5
1 juni 2023 om 11:59
Het valt ook niet mee om in een team van Mourinho, aanvallend gezien boven het maaiveld uit te steken. Wat een bagger spelopvatting en uitstraling zeg. zegt die zelfde krant daar ook nog wat over? Afgezien daarvan, idd niet best ingevallen onze Gini.
 
Ajax/barca2014
 
2
1 juni 2023 om 12:02
Maarje zou dan toch denken dat Wijnaldum dan in zijn element is? Juist onder coaches die hem heel duidelijke instructies geven (klopp, Van Gaal,...) blinkt Wijnaldum uit. Ik denk dus dat hij gewoon het niveau niet meer aan kan, want zelf verantwoordelijkheid nemen is nooit echt de kracht van Wijnaldum geweest. Die voelt zich veel meer op het gemak in de schaduw van anderen die uitblinken.
 
Yoda
 
1
1 juni 2023 om 15:33
Wat bedoel je? Ik zie de link niet tussen het voetbal dat gespeeld wordt en duidelijke instructies? En al helemaal niet hoe dat dan verband heeft met de wedstrijd van Wijnaldum gisteren…
 
Ajax/barca2014
 
1
1 juni 2023 om 18:01
Als Mourinho Wijnaldum duidelijke instructies heeft gegeven over wat hij precies moet doen, dan was Wijnaldum wel altijd het type speler die dit prima deed. Gewoon zijn rol als dienende speler vervullen en absoluut niks in aanvallend opzicht forceren. Op WK van 2014 had hij zo'n rol en ook onder Klopp moest hij gewoon gaten dichtlopen en drie longen hebben. Het feit dat hij gisteren zo dramatisch was geeft mij het vermoeden dat hij het niveau gewoon niet meer aan kan. En laten we eerlijk zijn. Mourinho is wel het type coach die hele duidelijke instructies aan zijn spelers geeft. Voor de gemiddelde voetbalfan is dat niet leuk, maar voor sommige spelers waaronder Wijnaldum is dat zeer prettig.
 
Yoda
 
0
2 juni 2023 om 06:45
Ah, jij gaat er vanuit dat Wijnaldum duidelijke instructies heeft gekregen. En dat hij dus daarom goed zou moeten spelen, maar nu hij dat niet heeft gedaan, leg je verband met het niet nemen van zijn verantwoordelijkheid omdat dat altijd zijn probleem is geweest, omdat hij beter uit de verf komt als hij in de schaduw van iemand kan spelen. Nou dat zie ik niet, die hele theorie. Waar ik me wel in kan vinden is dat hij niet zo best speelde, omdat hij (gezien zijn leeftijd) inmiddels wellicht het niveau niet meer aankan. Maar daar zou ik me dan niet willen baseren op een invalbeurt, want dat kan ook wel eens tegenvallen.
 
ForzaRomale
 
3
1 juni 2023 om 12:01
Ik heb hem altijd een geweldige speler gevonden maar als je hem gisteren zo zag wandelen over het veld kreeg je wel het idee dat het einde carrière is.
 
Mtardelli
 
3
1 juni 2023 om 12:02
Het is na zijn vertrek bij Liverpool alleen maar berg afwaarts gegaan met hem. Jammer, wat ik vond hem op zijn top, altijd wel een bruikbare speler.
 
Harmr
 
8
1 juni 2023 om 12:02
Ik vind de 66 minuten effectieve speeltijd op een totaal van 146 minuten (!!!) veel schokkender als ik eerlijk ben. Dit schreeuwt toch om een regelwijziging met zuivere speeltijd?!
 
Bereta
 
3
1 juni 2023 om 12:09
Wijnaldum was echt heel erg slecht. Het is een subtop speler die nu in zijn najaar door gebrek aan techniek en handigheid aan de bal echt helemaal niets meer te zoeken heeft op dit niveau. Koeman is gewoon een troll. Hij vind het volgens mij ook idioot voor worden dat de KNVB hem weer heeft aangesteld dus is hij gewoon lekker aan het trollen. Dat is klote voor de Oranje-fan, maar gelukkig zijn dat de meeste al lang niet meer in dit land.
 
ModricMagic
 
8
1 juni 2023 om 12:23
Wijnaldum is gewoon vergaande glorie. Takelt alleen maar meer af. Speelde een dramatische wedstrijd zeg. Heb hem niet eens aan de bal gezien zo schokkend was die kerel. Dat Koeman die kerel nog oproept is al helemaal van de zotte. Hij hoort absoluut niet mee te gaan naar het EK.
 
Oortap
 
4
1 juni 2023 om 12:46
Ik heb eigenlijk zelden iemand gezien die zo gigantisch goed kan spelen, maar wanneer het slecht is is ook echt erbarmelijk slecht. Iemand met zijn ervaring die er op een gegeven erbij loopt als het jongetje tijdens gym die altijd als laatst werd gekozen, is bijna onvoorstelbaar. Ook tijdens het Ek2021 had hij iets van 8 balcontacten in 45 minuten tegen Tsjechie.
 
JanMetDeKorte
 
2
1 juni 2023 om 13:08
Maar wel goed genoeg voor Oranje hoor. Het is echt al tijden een drama met hem. Hij moet gewoon de eer aan zichzelf houden. Hij is geen topspeler meer en zou alleen in de middenmoot van Nederland nog van toegevoegde waarde zijn.
 
HakimFR
 
0
1 juni 2023 om 13:38
Hij was gisteren echt verschrikkelijk, overal te laat en elk duel leek hij te verliezen. Niets meer over van de speler van Liverpool die na 95 minuten nog vol gas druk kon zetten. Ik kijk verder geen wedstrijden van Roma, dus ik weet niet of hij het normaal beter doet. Maar op basis van gisteren zijn er betere Nederlandse middenvelders geselecteerd die aanspraak maken op een basisplek.
 
Jeff85
 
0
1 juni 2023 om 13:52
Als Feyenoord zijnde moet je hier toch ook niet meer aan beginnen. Die gaat je team echt niet beter maken. Het is gewoon klaar met Wijnaldum.
 
Salerno1919
 
0
1 juni 2023 om 20:33
Vreselijk speelde die! Weg bij Roma. Snel naar Feyenoord!