Italianen grijpen zwak moment Van Dijk aan voor opvallende vergelijking
Woensdag, 18 september 2019 om 06:19

Liverpool begon dinsdagavond teleurstellend aan het nieuwe Champions League-seizoen. De titelverdediger speelde in Italië een zeer matige wedstrijd tegen Napoli en ging uiteindelijk verdiend met 2-0 onderuit. Virgil van Dijk is een van de spelers die wordt aangepakt in de Engelse media, mede door de negatieve hoofdrol die de Nederlandse centrumverdediger vertolkte bij het beslissende doelpunt van Fernando Llorente, al zijn enkele kranten ook complimenteus.

Van Dijk communiceerde in de blessuretijd van de wedstrijd ogenschijnlijk onvoldoende met collega-verdediger Andy Robertson en speelde de bal vervolgens in de loop bij Llorente. Die kon alleen op het doel af en zorgde vervolgens beheerst voor de 2-0. Sommige Engelse kranten zijn na afloop hard voor de doorgaans zo betrouwbare Van Dijk. "Het was een drukke avond voor hem. Hij blokte de bal een aantal keer en won wat cruciale kopduels, maar de Nederlander was zichtbaar gefrustreerd toen Liverpool de wedstrijd uit handen liet glippen. Hij maakte op het eind een ongewone fout", schrijft de Express, die Van Dijk als rapportcijfer een vijf geeft.

De Liverpool Echo heeft kennelijk een andere wedstrijd gezien, want de regionale krant deelt een zeven uit aan Van Dijk. "Hij maakte indruk met de manier waarop hij Liverpool uit de brand hielp bij de hoekschoppen van Napoli. Dat deed hij met zijn kopkracht en uitstekende positionering. Hij droeg echter bij aan de ongelukkige 2-0", zo schrijft de scribent. De Daily Mirror sluit zich hierbij aan en geeft de aanvoerder van het Nederlandse elftal hetzelfde cijfer. "Hij was dominant als gebruikelijk, maar hij had genoeg werk te verzetten." ESPN rekent Van Dijk zijn flater in extremis zwaar aan en laat hem ontsnappen met een nipte voldoende: een zes. "Hij had de volledige controle achterin, tot de blessuretijd. Daarin liet hij zichzelf in de steek, na negentig solide minuten", zo klinkt het.

In Italië heeft Van Dijk weinig indruk gemaakt op Eurosport, dat een 5,5 uitdeelt aan de stopper van Liverpool. "De Nederlander beleefde niet zijn beste avond en onderstreepte dat op twee momenten. Zijn fout leidde er eerst toe dat Adrián in de tweede helft wonderbaarlijk kon redden op Dries Mertens. En in de blessuretijd bediende hij ook nog eens Llorente onbedoeld. Twee grove fouten van hem." Calciomercato vergelijkt Van Dijk met Napoli's verdedigingsleider Kalidou Koulibaly. "De wedstrijd om wie de beste verdediger ter wereld is, is vandaag in een gelijkspel geëindigd."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
maurootje
 
7
18 september 2019 om 07:14
Dit was te verwachten. Liverpool heeft het altijd moeilijk gehad tegen Napoli. Dus ik verwachtte een 1-1. Maar Napoli zelfs gewonnen dus. Ik zat te denken, je zou maar Koulibaly en van Dijk in 1 team hebben, náást elkaar. Zou om te smullen zijn
 
Formus
 
6
18 september 2019 om 08:39
Ben zelf niet zo'n fan van Koulibaly. Vind hem te vaak wat onbeholpen en voetballend echt niet zo best. Wel een beest verder hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar niet echt een superverdediger al la Ramos, Van Dijk.
 
Troy010
 
2
18 september 2019 om 08:41
Naast v dijk zou hij dus fenomenaal zijn. Van Dijk als voetballende verdediger en Koulibaly als no nonsense verdediger die de bal het stadion uit schiet.
 
sjoerd!
 
3
18 september 2019 om 09:03
Ik vind Van Dijk goed maar veel word verbloemd door hoe het team staat. Van Dijk is een leider, onwijs goed in koppen en een aardig goede voetballer. Van Dijk positioneert zich echter eigenlijk achter zijn verdediging a la Beckenbauer waardoor hij minder duels aangaat als bijvoorbeeld Matip. Ook heeft liverpool een middenveld van Henderson, Fabinho en Milner. Allemaal vrij verdedigende middenvelders. Koulibaly daarentegen speelt heel hoog op het veld dus is veel kwetsbaarder met een aanvallend ingesteld team. Het Duo VVD en Kouli zou dan ook alles hebben. Om van te smullen
 
maurootje
 
3
18 september 2019 om 09:09
@Formus en toch is hij voor vele 1 vd betere verdedigers ter wereld. Het is een oer verdediger, en daarbij een beer van een kerel, die ook nog eens snel is en een goede pass in de benen heeft. Ik vind m juist geweldig
 
Formus
 
0
18 september 2019 om 10:03
@maurootje, gelukkig heeft een ieder zijn voorkeur. Persoonlijk hou ik van de rust die verdedigers uitstralen, zowel met als zonder bal. Dat bijna flegmatieke meelopen van Van Dijk als hij verdedigend meeloopt met de bal vind ik geweldig. Ik zou er als aanvaller helemaal nerveus van worden. En die rust die bijvoorbeeld Daley Blind aan de bal heeft als er druk op hem wordt gezet, vind ik persoonlijk ook heerlijk. Vooral als ie centraal speelt. Dat geeft zoveel rust in een team, dat zag je gisteravond ook weer bij Ajax. PS: ik gebruik Blind nu als voorbeeld als voetballende verdediger, zet hem verdedigend echt niet in het zelfde rijtje hoor
 
Juventurin
 
8
18 september 2019 om 11:44
@Troy010 Laat me raden, omdat hij groot, sterk, Afrikaan en zwart is zie je hem als een no nonsense verdediger die de bal het stadion uitschiet? Wat een grap. Ik begrijp echt niet waarom iedereen denkt dat hij een of andere houthakker is, die jongen heeft een vergelijkbaar voetballend vermogen als Van Dijk.
 
Formus
 
0
18 september 2019 om 13:43
Juventurin, ik begrijp je vooroordeel over het vermeende vooroordeel van Troy010, maar waarom doe je dat? Ik vind Kouli bijvoorbeeld voetballend ook niet de beste verdediger. En dat heeft niks met de factoren te maken die jij opnoemt. Dat heeft te maken met het feit dat hij in mijn ogen gewoon een iets mindere voetballer is. Dat kan en mag toch gewoon?! Blind is weer een veel betere voetballer maar een slechtere verdediger. En Harry Maguire is de duurste verdediger ter wereld en die is voetballend ook niet al te best. Dan heeft het toch niets met huidskleur te maken? Beste vooorbeeld voor de andere kant is Sunday Oliseh. Stond altijd CV, maar wat een matige verdediger. Wel een goede voetballer. Etc. Dus iemand mag toch een mening hebben, zonder dat die op jouw vooroordelen is berust? We moeten echt oppassen dat we niet in stereotypen en met vooroordelen gaan leven, want dan kan je echt niets meer zeggen zonder dat het verkeerd geinterpreteerd wordt. Vraag gewoon waarom Troy010 zo denkt voordat je veronderstelt. Maakt het allemaal een stuk vriendelijker in de omgang
 
Juventurin
 
1
18 september 2019 om 21:01
Ga nou niet de moraalridder uithangen hier, het is gewoon een bekend fenomeen dat fysiek sterke en lange Afrikanen over het algemeen zwak zijn met de bal, wellicht waarom Troy010 hem volledig verkeerd inschat. Buiten dat; een sterk standpunt hoort gebaseerd te zijn op feiten. Koulibaly is feitelijk en statistisch gezien goed ket de bal. Dan kan jij leuk vinden wat jij wilt, maar het heeft geen waarde. Het is hetzelfde alsof je zou zeggen dat Aubameyang traag is of dat Messi niet kan dribbelen omdat dat je mening is, simpelweg nonsense. Ohja, Maguire is waarschijnlijk de best voetballende CV in de premier league (afgezien van misschien Vertonghen en Van Dijk), maar omdat hij lomp oogt wist je dat niet. Jammer weer.
 
Formus
 
0
19 september 2019 om 12:26
Heel goed verhaal hoor.... niet dus. Als je met feiten zegt te komen en daarna kom je met `waarschijnlijk` en `misschien`, dan mag je eerst terug naar school om te leren wat feiten daadwerkelijk zijn. En ik een moraalridder.... Nou, dan maar liever een moraalridder dan iemand die achter vanalles weer vooroordelen ziet. Verschuil je daar dan maar lekker achter ipv eerst uitzoeken wat Troy10 nou werkelijk voor reden heeft om dat te zeggen. Maar je schuift het lekker makkelijk af op je vooroordelen. Jammer weer.
 
Juventurin
 
0
19 september 2019 om 17:28
Tja, ik ben niet echt de grootste volger van het Engels voetbal, dus ik kan uiteraard niet het beste oordeel vellen (bij de Serie A weer wel). De statistieken van de Engelsen liggen dicht bij elkaar, maar het punt is dat elk persoon kan zien dat Maguire kan voetballen, zo ook de kenners van het Engels voetbal. Dan komt er vervolgens ene Formus, die op basis van wat ik hier lees nooit een wedstrijdje Leicester of Napoli heeft gekeken, op voetbalzone beweren dat 2 van de best voetballende CV’s ter wereld in werkelijkheid niet kunnen voetballen, puur omdat dat hij dat ‘vindt’, tja nogmaals je kan vinden wat je wilt maar ik vertrouw toch echt meer op statistieken en experts.
 
Formus
 
0
20 september 2019 om 00:04
Juventurin, in alles kom je met vooroordelen, nu weer. Levensles: stop met vooroordelen!!! Ik ben bij zoveel wedstrijden in Engeland geweest, heb alle klasses gezien. En ook Maguire in meerdere klasses. Met Hull in de Championship en ooit ook met Wigan, maar dat kan ik me echt niet meer herinneren, maar dat kan komen omdat dat op City Ground was en daar was ik aardig van onder de indruk. Dus heb hem vaker gezien en hij is mij niet positief opgevallen. En ik mag zeker een mening hebben, net als jij en ieder ander. Tevens staat Maguire niet bekend in Engeland als goede voetballer. Wel als aardige verdediger en dat komt vooral omdat hij 2 van de 3 kopduels wint, wat ten eerste logisch is omdat ie lang is (En eigenlijk nog te weinig want een Van Dijk wint 3 van de 4) en ten tweede omdat ie verdediger is en dan is het makkelijker om kopduels te winnen dan als aanvaller. Zijn crosspasses zijn verschrikkelijk, komen zelden aan (15%) en hij speelt weinig kort spel, wat zijn passingrate überhaupt niet ten goede komt. De recordtransfer van Maguire wordt zelfs in Engeland totaal niet begrepen. Dat je voor een homegrown speler te veel betaalt, dat accepteren ze, maar ze vinden het ook in Engeland minstens 20/25 miljoen te veel. Dus Maguire hoort zeker niet bij de best voetballende CV's. Dat zeggen de cijfers, dat zeggen veel Engelsen en ook de Engelse voetbalvolgers, lees de kritieken maar terug op de aankoop van Maguire door United. 1 van de grootste kritieken was NB: koop dan ipv Maguire......... Koulibaly.
 
TheBrightOne
 
27
18 september 2019 om 07:15
Koulibaly kan niet tippen aan van Dijk, even serieus...
 
Zola10
 
25
18 september 2019 om 07:41
Als het gaat om de vorm van afgelopen jaar was VvD waarschijnlijk wel de betere van de twee. Koulibaly presteert al wel langer op een hoger niveau en kan in mijn ogen zeker wel tippen aan het niveau VvD. Dat hij een onvoldoende heeft gescoord is te begrijpen gezien zijn 2 behoorlijke blunders, ondanks een hoop goede intercepties wordt een verdediger meteen afgerekend op zijn fouten, bij een aanvaller tellen de missers vaak niet maar de gemaakt doelpunten
 
Ajax/barca2014
 
0
18 september 2019 om 14:43
Hoezo presteert Koulibaly al langer op hoger niveau dan VVV? Van dijk speelt bij de absolute top, terwijl Koulibaly gewoon bij een subtopper speelt. Want dat is Napoli. Hebben ze de laatste jaren zelfs een de kwartfinale van de Cl gehaald?
 
Juventurin
 
0
19 september 2019 om 00:07
Dus omdat een CV het niet voor elkaar krijgt om zijn team ver in de CL te laten komen, is het een mindere speler? Wat een nonsense, 2 jaar geleden speelde Van Dijk niet eens CL.
 
AdoDuhhaag
 
7
18 september 2019 om 07:51
Op basis van wat is van Dijk zoveel beter? Omdat die in de geweldige premier League speelt ?! Ik vind Koulibaly verdedigend zelfs beter. Van Dijk is echter wel veel meer een persoonlijkheid en brengt aanvallend ook meer.
 
KopiteRed
 
7
18 september 2019 om 07:53
Kan die ook niet, maar geen sport in de wereld laat meningen zo reactionary zijn als met voetbal. We zijn in staat om messi de beste aller tijden te vinden om een week later te zeggen dat pakweg Ansu Fati beter is of iets dergelijks.
 
Juveitalia
 
4
18 september 2019 om 10:31
Het verschil is echt heel klein tussen die twee. Momenteel zie ik ze al gelijkwaardig.
 
TheJurgenKlopp
 
1
18 september 2019 om 07:17
Wel een heel voorkombare fout zeg. Eerste wat je leert tijdens het verdedigen bij de amateurs is dat je nooit voorlangs het doel speelt als er tegenstanders in de buurt zijn. Tik hem desnoods over de zijlijn joh als je in paniek bent..
 
FR-LFCDirk
 
2
18 september 2019 om 07:35
Speelde een hele sterke wedstrijd met 1 fout, vind een 5 dan wel te ver gaan.
 
KopiteRed
 
13
18 september 2019 om 07:50
Hahaha, van Dijk maakt 1 fout sinds z’n periode bij Liverpool. Die Koulibaly maakt er om de twee weken 1. Koulibaly is een geweldige verdediger maar toch echt in meerdere aspecten een stuk minder dan van Dijk. Als Salah gaat liggen in dat duel met Koulibaly veroorzaakt hij ook gewoon een penal. Tegen Juve was ook 1 grote vernedering voor hem. Een gelijkspel mochten ze willen.
 
barcalover123
 
4
18 september 2019 om 08:04
Koulibaly kostte alleen geen 80 mil. Ah fijn denk dat liverpool haar overige wedstrijden gewoon wint dus geen man over boord. Van Dijk maakt nooit een fout zo iets kan wel eens voor komen
 
AdoDuhhaag
 
5
18 september 2019 om 08:10
Koulibaly kan je vandaag de dag geeneens kopen voor 80 miljoen..
 
Samcro
 
1
18 september 2019 om 08:01
Italiaanse media gaat even vissen op vz en heeft vrijwel meteen flink beet ??
 
KopiteRed
 
3
18 september 2019 om 08:42
Vissen? Het is geen discussie tussen 18-jarigen op twitter he.
 
DenTrainert
 
0
18 september 2019 om 11:23
Koppend is VvD natuurlijk een klasse apart. Wat die achterin in de lucht weghaalt en aanvallend toevoegt kan de kleine Koulibaly niet aan tippen. Beetje dom vd de Italiaanse media om een verdediger die jarenlang al zichzelf op het hoogste niveau bewijst op 1 wedstrijd te beoordelen, alsof dit de eerste grote test voor VVD is. Hij maakte 1 slordig foutje. Mag niet. Maar doet niks af aan zijn bewezen palmares.
 
maurootje
 
3
18 september 2019 om 15:37
"Jarenlang" staat pas 2 jaar bij n club die subtop of hoger is, Koulibaly juist wel al jarenlang. Voor de rest vind ik vind ik de 2 net zo goed.