Jaap Stam: 'Hij brengt op dit moment niet wat we van hem verwachten'
Zondag, 20 oktober 2019 om 10:24

Feyenoord nam Liam Kelly afgelopen zomer over van het Engelse Reading. Trainer Jaap Stam kende de Ierse middenvelder nog van hun gezamenlijke periode bij the Royals en haalde hem daarom naar Rotterdam-Zuid. Kelly speelde tot dusver twee officiële wedstrijden voor Feyenoord en Stam verklaart in gesprek met de NOS waarom hij niet in aanmerking komt voor een plek in zijn elftal.

"Laat ik zeggen dat het tromgeroffel over hem werd gemaakt door de pers. Dat hoort bij jullie vak", stelt Stam. Kelly heeft bij Feyenoord zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2022. "Maar Liam is gekomen voor de breedte van de selectie. Ook omdat wij afgelopen zomer moesten kijken wat we konden halen met weinig geld. Dan is Liam een speler die op de lange termijn leuke dingen kan gaan doen bij Feyenoord."

"Als ik denk: brengt hij op dit moment dat wat ik van hem ken vanuit Engeland? Dan zeg ik op dit moment: nee. En dat heb ik ook met hem besproken", gaat de oefenmeester verder. De door Reading opgeleide middenvelder speelde totaal 94 officiële wedstrijden voor the Royals. "Hij kan veel beter en moet weer aan de bak om dat te gaan brengen. Als hij dat niet doet, komt hij dus ook niet in beeld om te gaan spelen op dit moment."

Op het middenveld kiest Stam doorgaans uit Leroy Fer, Orkun Kökcü, Jens Toornstra en Renato Tapia. Over de plaats van Kelly in de pikorde is de trainer van de Rotterdammers duidelijk. "Op dit moment is een basisplaats niet aan de orde, omdat hij niet brengt wat we van hem verwachten. Hij komt bijvoorbeeld nog niet aan het niveau van een Fer."

Meer nieuws
   
11:26
11:26
VZ Kort: Parma keert na drie seizoenen terug in Serie A
77
   
11:12
11:12
Santiago Gimenez daadwerkelijk in beeld in top van de Premier League
43
   
10:47
10:47
Manchester United hakt knoop door over toekomst Erik ten Hag
48
   
10:08
10:08
Plottwist: Bayern München krijgt derde afwijzing in zoektocht naar trainer
39
   
10:00
10:00
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
Moridin
 
13
20 oktober 2019 om 10:30
Kelly mist echt alles van een topvoetballer. Zijn fysiek is minder dan beperkt. Om dat te compenseren moet je idioot goed kunnen voetballen en dat kan hij niet. Jaap had blijkbaar een beetje een blinde vlek na een paar goede ervaringen met Kelly.
 
Janta
 
3
20 oktober 2019 om 13:40
Voor de zoveelste keer word het weer bevestigd dat coaches zich niet moeten bemoeien met het aan en verkoopbeleid van een club, spelers scouten is namelijk een vak apart en daar heb je specialisten voor nodig.
 
Orgullo
 
21
20 oktober 2019 om 10:31
Nouja Jaap, je speelt ook wel een beetje met vuur als er spelers op jouw voorspraak per se moeten komen, en die dan totaal niet brengen wat er van ze verwacht wordt. Tekenend voor het technische tekort in de organisatie dat we maar op een aanrader van de trainer zelf afgaan, terwijl als je die kerel drie minuten in de Kuip heb zien spelen weet dat dit 'm nooit gaat worden.
 
TrebleX
 
12
20 oktober 2019 om 10:31
Wie heeft hem dan gescout? Vindt de scouts van Feyenoord al jaren matig. Vind Stam nou ook niet een toptrainer die Feyenoord naar een hoger niveau brengt.
 
repuiztav
 
14
20 oktober 2019 om 10:35
Stam zelf. Die jongen kan prima voetballen, maar is fysiek net een jeugdspeler. Niet goed genoeg dus.
 
palko
 
1
20 oktober 2019 om 13:06
@treblex, misschien hebben ze bij Feyenoord alleen maar 'scouts bij nacht'. Tsja, dan begrijp ik dat ze spelers als Liam Kelly contracteren. .
 
Master D
 
9
20 oktober 2019 om 10:46
Het probleem is dat je spelers als Liam Kelly niet voor de breedte van de selectie moet halen. Dat is namelijk een klap in het gezicht van je jeugdopleiding. Spelers van dat niveau moet je zelf kunnen opleiden
 
Orgullo
 
11
20 oktober 2019 om 11:10
En die hebben we zelf opgeleid. Achraf El Bouchtaoui is al veel beter dan Kelly. Dat is het vreemde aan deze transfer.
 
FR_JC
 
3
20 oktober 2019 om 11:30
Mijn gedachte hierover is dat Stam AEB totaal niet kon, niet wist hoe hij kan spelen en toen maar iemand haalde die hij kende uit zn periode Engeland.
 
pprins
 
1
20 oktober 2019 om 13:09
Deze opmerking verbaast mij ten zeerste inderdaad . Als je iets niet moet doen is dure buitenlandse spelers voror de breedte halen. Daar heb je inderdaad eigen jeugd spelers voor die je dan beter bij de selectie kunt halen
 
willempiedebok
 
4
20 oktober 2019 om 11:19
Vraag me af of Jaap de man is, afgelopen vrijdag een interview op de radio begon hij weer over de journalisten. Standaard reactie als hij kritische vragen krijgt. Dan wordt Jaap vals.
 
 
0
20 oktober 2019 om 11:32
Begin beetje moe te worden van Stam met zn flutargumenten, je kent dr speler dus had je net zo goed een jeugdspeler de bank warm kunnen laten houden. Benieuwd of senesi er vandaag in staat of dat die ook nog niet brengt wat ze van hem verwachten
 
Frankentime
 
25
20 oktober 2019 om 11:33
Beste Jaap, als voetballer was je mijn held. Als trainer hoop ik dat je dat ook wordt. Hier een paar tips:- Stop met kaugom kauwen langs de lijn. Mijn kinderen worden hier misselijk van.- Stop met huilen over journalisten. Laat die mensen hun werk doen. En dat is kritische vragen stellen.- Kleed je eens als een trainer ipv als een wissel. Zie hoe Ten Hag, Van Bommel, v. Bronkhorst er langs de lijn bijlopen.- Kijk ten slotte eens blij. Je hebt een van de mooiste beroepen ter wereld....veel succes Jaap, ik heb nog steeds veel vertrouwen in je!
 
Frankentime
 
0
21 oktober 2019 om 08:40
Pak hoeft inderdaad niet. Maar zoals van Bommel erbij loopt zou prima zijn. Hij hoeft geen trainingskleding aan omdat hij niet gaat trainen. Hoe gaat adidas dat ook zou willen...
 
AnilkumarSo
 
0
20 oktober 2019 om 13:03
Echt ongelofelijk feyenoord verzuipt sneller dan vewacht 1. Geen vaste structuur in directie 2. Geen ervaren technische directie 3. Slechte scouts 4. Slechte screening van jeugd Naar hoofdselectie. 5. Geen ervaren choach heeft naar naar z.n keuze spelers gehaald maar voldoet niet aan z.n eisen. 6. Financieel zware mis aankoop Die jongen is helemaal de dupe De club waar hij voorheen heeft Gespeeld heeft gewoon slim Zakelijk gehandeld en feyenoord Gewoon heel dom klakkeloos op advies betaald. 7. Kwaliteiten van selectie zwaar onder de maat uitgezonderd ( toornstra,jorgensen mits hij fit en scherpte heeft,tapia,sinisterra)
 
Johannes
 
1
20 oktober 2019 om 13:41
Jaap Stam: ‘hij brengt op dit moment niet wat we van hem verwachten’. Nee Jaap jij wel. Wat een humor heeft die kerel.