Jaap Stam verzucht: 'Dat weet jij ook van de sport die jij gespeeld hebt'
Zondag, 22 september 2019 om 17:10

Jaap Stam geeft toe geschrokken te zijn na de teleurstellend verlopen competitiewedstrijd van Feyenoord tegen FC Emmen. De Rotterdammers kwamen zondagmiddag met 0-2 voor te staan in Drenthe, maar mochten uiteindelijk nog van geluk spreken dat de wedstrijd werd afgesloten met een 3-3 gelijkspel, door een laat doelpunt van Jens Toornstra.

Doelpunten van Orkun Kökcü en Luciano Narsingh bezorgden Feyenoord zondag binnen twaalf minuten een 0-2 voorsprong. "We beginnen heel goed. Als je met 0-2 voor komt, dan moet je dat volhouden. Maar dat is het hele probleem", verzucht Stam na afloop voor de camera van FOX Sports. "Als je dat niet doet en je speelt niet vanuit de principes die we afgesproken hebben, dan gaat het soms heel moeilijk worden."

"Dat weet jij ook van de sport die jij gespeeld hebt", vervolgt de Feyenoord-trainer tegenover verslaggeefster Hélène Hendriks, die een verleden heeft als hockeyster. Feyenoord zag Emmen nog in de eerste helft langszij komen en een kwartier na rust kwam de thuisploeg zelfs met 3-2 voor te staan. Een doelpunt in de zesde minuut van de blessuretijd van Toornstra bezorgde Feyenoord alsnog een punt.

"In dit geval schrik je daar wel van, ja", zegt Stam over het verval van zijn ploeg na de 0-2 voorsprong. "Dat is frustrerend, omdat de jongens bij vlagen laten zien dat ze het kunnen. Je kunt op deze manier kansen creëren en doelpunten maken. Dan is het heel jammer dat er toch weer iets insluipt. Je moet dan nog oppassen dat je de wedstrijd niet verliest. Dit is ons onwaardig, het mag gewoon niet gebeuren."

Stam weigert het verval van Feyenoord te wijten aan het drukke programma van de ploeg; afgelopen donderdag kwam men immers in de Europa League nog in actie tegen Rangers FC (1-0 nederlaag). "Na tien minuten spelen kan er nog geen sprake zijn van vermoeidheid. Als je voor staat en het lijkt gemakkelijk te gaan, dan kan een verslapping plaatsvinden. Dat gebeurt bij ons en dat mag niet. Op de een of andere manier sluipt dat er toch in en dat moet eruit. Het begint bij onszelf", besluit de coach.

Meer nieuws
   
16:30
16:30
Live meepraten in de Premier League: Nottingham Forest - Manchester City
1
   
16:26
16:26
RKC Waalwijk pakt punt tegen FC Utrecht, waar Sam Lammers record breekt
6
   
16:19
16:19
Volendam gaat onderuit tegen pover Sparta en lijkt kansloos voor handhaving
0
   
15:52
15:52
Been raadt PSV'er af voor Engeland te kiezen: 'Kan beter naar het zonnetje gaan'
8
   
15:50
15:50
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (34)

 
Dweyer
 
57
22 september 2019 om 17:38
Stam vindt het sportverleden van journalisten wel erg belangrijk zeg. Paar dagen geleden al bij Milan van Dongen en nu bij Helene??
 
InkeMontana
 
9
22 september 2019 om 17:39
Haha wilde precies dezelfde opmerking maken. Stam vindt het heel belangrijk dat zijn interviewer 'op hoog niveau' gesport heeft.
 
ChessPiece
 
2
22 september 2019 om 19:41
@InkeMontana Gek he, dat een topsporter die zich daar helemaal senang in voelde, en al vaker duidelijk maakt dat hij datzelfde eist van alles en iedereen, beter voelt bij mensen die dat gevoel kennen. Of moeten mensen/journalisten die met de nodige zelfingenomenheid dingen (kunnen) roepen volledig getolereerd worden door Stam?
 
FCRRR
 
4
22 september 2019 om 18:39
Ja kansloos inderdaad, houd je bezig met je eigen slecht presterende team en probeer je eigen slechte prestatie niet te maskeren
 
Goalski
 
3
22 september 2019 om 19:37
Dat doet hij toch ook?
 
FR_Ronnie
 
4
22 september 2019 om 19:38
Volgens mij zegt hij nu niks verkeerds. Hendriks heeft vroeger gehockeyd en stam verwijst hier naar met de intentie dat zij ook wel eens snel met 2-0 voorgestaan heeft en alsnog met kunst en vliegwerk een pun t pakt in extremis.
 
Moridin
 
30
22 september 2019 om 17:39
Eens Jaap het is al jaren slappe hap bij Feyenoord. Maar als je dat wil veranderen begin dan ook bij jezelf. Haal er eens eentje uit na 30 minuten. Je ziet hetvtoch gebeuren? Zet dan Burger of Azarkan maar neer. Maar geef een signaal! En ga niet steeds knoeien met buitenspelers in de spits. Als Bannis is wat je heb, dan is het Bannis. Met een beetje redelijke reservespits had je zeker een paar punten meer gehad en beter gespeeld.
 
NJfromVOL
 
28
22 september 2019 om 17:43
En Bannis laat als 17 jarige in een kwartier in de spits meer zien dan eender welk ander.
 
FCRRR
 
2
22 september 2019 om 18:42
Dat valt wel mee hoor, kwalijker is dat er voor Vente geen vervanger is gehaald en dat heeft met visie te maken en die ontbreekt er volledig. Al moet ik zeggen dat ik ook meer van haps, karsdorp en Fer had verwacht eigenlijk. Gelukkig verdien ik mijn brood niet met scouten.
 
snelste
 
16
22 september 2019 om 17:54
Stam moet ff ophouden met elke keer de sport vergelijken, en zeggen dat hij zelf topsport heeft beoefend en de journalist niet, het wordt heel snel heel erg irritant en vooral als hij het elke weekend blijft herhalen. Ophouden Jaap, we weten het nu wel, jij hebt op een hoog niveau gespeeld en wij niet. Dit is echt schandalig slecht wat Feyenoord heeft laten zien. 0-2 voor, en dan nog met de hakken over de sloot 3-3 spelen, dit is echt heel heel erg slecht aan Feyenoord zijn kant, dit kan en mag gewoon niet tegen een Emmen. Feyenoord moet heel snel uit een andere vaatje tappen anders zie ik Stam de kerst niet halen, die heeft niet oneindig veel credit als Gio.
 
lwd12
 
18
22 september 2019 om 18:01
Goed gelezen. Hij verwijst naar Helene Hendrix haar top hockey carrière. Zij heeft wel degelijk op top niveau gespeeld.
 
snelste
 
5
22 september 2019 om 18:14
Of jij moet mijn reactie even goed lezen, ik zeg ook in de eerste zin. Dat Stam moet ophouden met elke keer de sport te vergelijken, en daarmee bedoel ik vandaag met Helene, en vorige week met Milan die geen top sport heeft beoefend, dus het komt allebei op het zelfde neer.
 
CoenKuipers
 
3
22 september 2019 om 18:32
Denk dat jij niet zo goed was in begrijpend lezen op school?
 
FCRRR
 
3
22 september 2019 om 18:45
Topsport is wel topsport, maar wat Feyenoord laat zien op dit moment heeft daar niks mee te maken. Spelers lopen nonchalant achter hun man aan een ander huilt na een doelpunt om die op te dragen aan iemand die 400 kilo coke heeft geript. Je zou bijna denken dat Feyenoord een td mist.
 
lwd12
 
2
22 september 2019 om 19:11
Je meent het @ Japie_krekel dank voor de mededeling.
 
lwd12
 
3
22 september 2019 om 19:17
Ik lees even de hele zin want een , is niet hetzelfde als een . Dus ik lees ook mee " en zeggen dat hij zelf topsport heeft beoefend en de Journalist niet" dus vandaar mijn reactie. Want het klopt niet Helene heeft wel degelijk topsport bedreven.
 
Japie_Krekel
 
1
22 september 2019 om 19:29
@idw12 dat zeker maar Stam moet ophouden met die onzin. of je nou wel of niet topsport hebt bedreven, een wanprestatie blijft een wanprestatie dus waarom is de hockeycarriere van Helene Hendriks relevant in dit verhaal?
 
FR_JC
 
1
22 september 2019 om 20:08
Omdat zij precies begrijpt wat hij bedoelt Japie. Niet zo onnozel doen, je weet best wat er bedoeld word.
 
lwd12
 
0
23 september 2019 om 14:31
Omdat Jaap zegt. Als we niet vanuit afgesproken principes handelen, dan kom je in de problemen. Dit weet jij (Helene) vanuit jouw sport ervaring. Hij geeft dus aan dat hij weet dAt Helene topsport heeft bedreven. Dus de zin waarop ik reageerde was, dat hij moet ophouden aam te geven dat hij topsport heeft bedreven en de Journalist niet. Dat zegt hij dus niet. Dat is alles, verder stelt Helene de vraag namens ons de niet topsportende kijker en ben ik het met je eens dat hij een beter antwoord moet gaan verzinnen. Maar ik reageer dus op een opmerking die hij niet gemaakt heeft.
 
Bobiku29
 
3
22 september 2019 om 19:22
Dat vind ik onzin Snelste. Dat hij dat tegen Milan van Dongen zei, was onnodig. Hier zegt hij het op een manier waar niets mis mee is. Het is vooral deze titel die voor controverse zorgt, niet Stam zelf
 
PeterVermeuIen
 
0
23 september 2019 om 21:14
In het seizoen 2006 / 2007 speelde Stam bij Ajax, 35 tegendoelpunten (!) in de Eredivisie. En buiten Eredivisie nog veel meer! Voordat dit seizoen was begonnen had ik wel verwacht dat Ajax veel tegendoelpunten zouden krijgen. Dat komt omdat Stam tactisch niet sterk is. In zijn gehele carrière bij een andere competitie hoefde stam voortdurend alleen op zijn man te bewaken. Bij Ajax niet want die speelt altijd aanvallend dan is er veel ruimte achterin bij Ajax veel. Zo heeft Stam erg moeite mee.. Positioneel is niet zijn sterkste punt. Dus Stam moet hier veel leren als trainer... Als je tactisch niet zo sterk bent vrees ik of je als trainer wel slaagt. Stam doet alsof hij alles weet, denk aan cursus bij de KNVB die hij anders wil volgen, vind ik het echt jammer! Bij Jong Ajax als trainer vond ik hem ook niet geweldig doen...Eerste keer Stam ontmoet ga je het voelen ja... Voor hem doe ik alles voor... Maar naarmate je met hem meemaakt zie je zijn kwaliteit ....Ga je wel anders denken... Die indruk heb ik...