Jack Grealish idolaat: 'Hij is op dit moment de beste in de Premier League'
Donderdag, 27 februari 2020 om 19:25

Kevin De Bruyne gaf woensdagavond andermaal zijn visitekaartje af op het hoogste podium. De Belgische middenvelder gidste Manchester City in de achtste finales van de Champions League met een doelpunt en een assist voorbij Real Madrid (1-2) en is een dag lager onderwerp van gesprek in Engeland. Ook Jack Grealish is diep onder de indruk van De Bruyne.

Grealish neemt het zondag met zijn club Aston Villa op tegen Manchester City in de finale van de EFL Cup en zal dan vermoedelijk tegenover De Bruyne staan. De 24-jarige middenvelder van de club uit Birmingham geeft donderdag via de officiële kanalen van zijn werkgever toe een hoge pet op te hebben van De Bruyne. "Ik ben deels star-struck wanneer ik tegen Kevin De Bruyne speel. Hij is mijn favoriete speler ooit en op dit moment de beste speler in de Premier League", zegt Grealish.

De technicus van Aston Villa benadrukt dat hij De Bruyne als een voorbeeld ziet. "Hij is iemand waar ik persoonlijk enorm naar opkijk en ik probeer mijn spel te spiegelen aan dat van hem. Ik probeer bepaalde aspecten van zijn spel te gebruiken om mijn eigen spel te verbeteren", vervolgt Grealish, die Aston Villa zondag als captain het veld op zal leiden tegen Manchester City.

De begaafde middenvelder beseft dat Manchester City normaliter favoriet is voor het duel op Wembley. "Natuurlijk gaat het zwaar worden, maar het is uiteindelijk maar één wedstrijd. Laten we hopen dat het onze kant opvalt", aldus Grealish. De Engelsman won nog geen grote prijzen in zijn carrière en hoopt daar zondag verandering in te kunnen brengen. "Als je afzwaait als profvoetballer, wil je terugkijken op je loopbaan en medailles veroverd hebben."

Meer nieuws
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
2
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
YoeriCFC
 
35
27 februari 2020 om 19:32
Kevin De Bruyne is een van mijn favoriete voetballers om aan de gang te zien. Alles wat hij doet is nuttig, zit een gedachte achter en komt 9 van de 10 keer nog aan op plaats van bestemming ook. Ik volg hem intensief sinds 2013, gelukkig werd me dat makkelijker gemaakt toen hij in 2015 weer naar de Premier League kwam. Hij is echt veranderd van een geweldige middenvelder hangend aan de rechterkant met een beetje een Beckham-achtige voorzet in de meest complete middenvelder ter wereld. Ik heb ze nog niet zo compleet gezien, en dat maakt hem echt een plezier om naar te kijken! Man, wat baal ik dat Mourinho het niet in hem zag zitten bij Chelsea..
 
Menzor
 
31
27 februari 2020 om 19:44
Volkomen eens met Grealish, De Bruyne is met afstand de beste middenvelder van de wereld op dit moment. Zelf ook enorm van Grealish overigens, heerlijke speler.
 
El Chicharito
 
3
27 februari 2020 om 20:05
Uh Frenkie de Jong? Ziyech? Pogba? Modric? Kroos?
 
Emile Hesky G
 
53
27 februari 2020 om 20:09
Huh? Wil jij zeggen dat een van hen die jij noemt beter is dan De Bruyne? Dan heb je er niet veel van begrepen
 
Gertjuh22
 
23
27 februari 2020 om 20:10
Allemaal minder dan Kevin de Bruyne.. Dat je zelfs Pogba durft te noemen. Die heeft op een paar wedstrijden WK niet veel meer laten zien haha. Als ik een ding kan noemen wat meteen in mij opkomt van KdB zijn dat die lage voorzetten die hij af en toe wel eens geeft. Geniale ballen zijn dat altijd.
 
Boadurum
 
20
27 februari 2020 om 20:15
Pff Frenkie en Ziyech.. die komen net kijken, laat ze eerst maar eens een seizoen 50 wedstrijden op topniveau presteren. De suggestie Pogba is al helemaal lachwekkend. Enige middenvelder die in mijn ogen nog enigszins in de buurt komt qua niveau is Busquets.
 
marcow
 
17
27 februari 2020 om 20:13
Uh Frenkie de Jong, Ziyech....sorry dat is echt het rechterrijtje. Wellicht heeft Frenkie de potentie, maar dan zal hij echt iets meer moeten gaan laten zien. Kevin is een klasse apart, weleens opgelet hoe deze man om zich heen kijkt voor hij de bal gaat krijgen.
 
lizoke
 
0
28 februari 2020 om 09:01
Niet echt om zich heen kijkt, hij weet het al op voorhand. Kdb is op deze moment gewoon nr1, het is bizar hoe makkelijk het allemaal bij hem lukt. En werkt ook nog eens heel hard voor het team. Geeft belangrijke asissts en maakt ook nog zijn doelpuntjes per jaar.