Jahanbakhsh: 'Hij is bij Feyenoord als eerst in de gym en vertrekt als laatst'
Donderdag, 9 mei 2024 om 20:50

Alireza Jahanbakhsh is erg onder de indruk van de mentaliteit van Santiago Gimenez. In het programma Kick 't Met van Ziggo Sport is het duo van Feyenoord te gast en aan tafel vertelt de Iraniër dat Gimenez een van de eerste spelers is die op de club is en een van de laatsten die weggaat.

"Ik heb het hem ook verteld, maar een van de dingen die ik heel sterk vond bij Santi is dat hij heel consistent is in de dingen die hij doet", geeft Jahanbakhsh aan. "Sinds dat hij binnenkwam."

Meer: Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Arne Slot wacht emotionele middag in De Kuip | Alireza Jahanbakhsh had bijna voor een andere topclub dan Feyenoord gespeeld

"Misschien heeft hij ook veel tips gekregen van zijn vader (Christian Gimenez, red.), die ook profvoetballer was. Hij kan de ervaring van zijn vader inzetten. Sinds dag één kon je gelijk zien dat hij een harde werker is."

"Hij wil echt leren, hij wil zich constant verbeteren. Dan ga je ook snel resultaten zien. Hij is altijd één van de eerste jongens die naar de sportschool gaat en ook na de trainingen gaat hij langer door."

"Het klinkt misschien een beetje cliché, maar dat is echt zijn dagelijkse routine", vervolgt de buitenspeler van de Rotterdammers. "Hij is eigenlijk altijd op de club. Best verrassend, want als je van buiten Europa komt is alles heel anders."

"Als je dan naar een nieuwe club gaat waar alles ineens heel professioneel is, dan moet je je houden aan de dagelijkse routine, op en buiten het veld. Je kon vanaf het begin al zien dat hij hier zou gaan slagen."

"Mijn verwachtingen waren hoog. 'Het wonderkind uit Mexico'; iedereen heeft hoge verwachtingen. De manier waarop hij het heeft gemanaged en waarop hij presteert voor de ploeg is echt uitstekend", besluit Jahanbakhsh.

Meer nieuws
   
09:48
09:48
Voormalig supertalent vertrekt roemloos door de achterdeur bij Tottenham Hotspur
6
   
09:33
09:33
Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
   
09:06
09:06
Zeearend Hertog verdwijnt na 18 jaar bij Vitesse: 'Mij zien ze daar niet meer'
18
   
08:06
08:06
'Als Bergwijn vertrekt, kan Farioli hem meenemen van Nice naar Ajax'
29
   
07:18
07:18
Pascal Jansen voerde al 'twee prachtige gesprekken', onthult hij aan de NOS
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
fiorenoord
 
9
9 mei 2024 om 21:06
Vind het eigenlijk wel prima dat Santi dit voorjaar zo matig heeft gepresteerd. Er zal toch wat minder aandacht voor hem zijn en de kans dat hij nog een jaartje blijft is een stukje groter. Volgend seizoen lijkt me een mooi moment om te cashen, als hij natuurlijk wel Coen Dillen uit de boeken heeft geschoten.
 
Leeds01
 
7
9 mei 2024 om 21:11
want volgend seizoen gaat hij beter spelen? Als je er nu 35/ 40 kan vangen, meteen cashen.
 
fiorenoord
 
17
9 mei 2024 om 21:19
Daar mag je over het algemeen wel vanuit gaan bij een jonge speler, die ondertussen ook ervaring opdoet in interlands, CL- en EL-duels. Een dipje overkomt elke voetballer ergens in zijn carrière.
 
Oenieboy
 
4
9 mei 2024 om 21:30
Verschil is wel dat dit een speler is die een klein jaartje gepresteerd heeft, maar daarbuiten ronduit matig was. Het verval is wel echt van grote proporties. Al denk ik wel dat hij wel veel meer kan dan afgelopen half jaar.
 
marocberkane
 
34
9 mei 2024 om 21:35
Maakt in zijn eerste seizoen in Europa meteen 20 goals en staat dit seizoen al op 26. Als dat matig is, dan vraag is me af hoeveel je er moet maken om goed te zijn.
 
Migi
 
7
9 mei 2024 om 21:46
Wel realistischer om er bij te zeggen dat het klein jaartje wel 2/3 van zijn hele verblijf in Europa is ??Half jaar bank met goede invalbeurten. Jaar geweldig in de basis, nu 5 maanden minder (al hoop ik dat ie daar overheen is met zn 2 goals en 2 assists de laatste 2 potjes. Nog ff paar erbij in de laatste 2 en gaan.
 
RyanGarcia
 
8
9 mei 2024 om 22:03
Hij speelt oprecht niet goed de laatste maanden. Laat ik het dan maar van de positieve kant bekijken. Laatste 10 wedstrijden 4 goals en 3 assist... Dus het gaat al beter.
 
Migi
 
0
9 mei 2024 om 22:06
Vind niet goed nogal een understatement. Tot aan de bekerfinale waarin het weer beter was vond ik hem 6 wedstrijden echt bizar slecht.
 
RyanGarcia
 
8
9 mei 2024 om 22:07
Van de 2 jaar toch zeker 1,5 jaar prima gedaan. Geleidelijk opgebouwd. Je komt niet aan 60 g/a in 85 wedstrijden door maar een klein jaartje te presteren.
 
hoogers1991
 
1
9 mei 2024 om 22:55
Dan word het straks gevalletje jurgenson
 
Mikeyduff
 
0
10 mei 2024 om 04:49
Hier nog 1. De blessures van Hartman en Wieffer komen in principe ook niet verkeerd uit. Ze missen wss het EK, waardoor een transfer ook kleiner wordt. Dan hoef je volgend seizeon alleen Hancko & Geertruida te vervangen en wellicht Timber. Ivanusec kan volgend seizoen echt indruk gaan maken, zoals die afgelopen weken al een beetje deed en dan kan Paixao naar rechts, waar ik hem veel beter vind. Dan heb je je aanval in principe alweer gereed met Ivanusec Gimenez Paixao Met backups als Sliti, Ueda, Hadj Moussa, Slory, Sauer en wellicht Minteh nog een jaartje. Wieffer en Zerrouki heb je dan nog steeds Een back-up voor Stengs is imo nog eek nodig. Ik vind Milambo namelijk meer een 8, dus ipv Timber. En Lingr wilt weg. Timber, Milambo en daarachter Zechiel voor 8 Rechtsbacks heb je Nieuwkoop en Read, zou nog wel een aankoop moeten komen ipv Geertruida Rcv Beelen + eventuele aankoop een daarachrer aankomend Giersthove LcV is het probleem momenteel. Hier heb je alleen Hancko nu. Dus daar moeten echt 2 spelers voor komen Lv heb je Hartman en Smal Doelmannen Bijlow, 2e keeper moet wss opnieuw gehaald worden, 3e keeper van Sas
 
jurumy
 
1
9 mei 2024 om 23:27
Mijn verwachtingen waren/zijn nog steeds erg hoog van hem! Ik ben benieuwd hoe hoog zijn lat ligt. Na een aantal wedstrijden van hem gezien te hebben gelijk een groot fan van deze unieke spits.