'Jaloerse' Ten Hag met de grond gelijk gemaakt: 'Hij heeft een hele nare kant'
Maandag, 27 mei 2024 om 11:16

Erik ten Hag won zaterdag met Manchester United ten koste van stadgenoot Manchester City de finale van de FA Cup (1-2). Hugo Borst is van mening dat de Haaksberger zich bij Ajax heeft bewezen, maar bij the Red Devils in twee jaar niet goed heeft gepresteerd.

Manchester United eindigde dit seizoen achtste in de Premier League, de laagste eindrangschikking sinds 1990. "Het is beschamend voor een club met zo'n enorm budget", schrijft Borst in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

De journalist noemt het zwak dat Ten Hag altijd klaagt over een waslijst aan blessures, want in de ogen van Borst tellen excuses in de topsport niet. De columnist licht vervolgens 'een nare kant' van Ten Hag uit.

"Er openbaart zich een eigenschap die Ten Hag echt zou moeten onderdrukken. Hij zei in Voetbal International dat mensen overdreven lyrisch doen over Feyenoord, dat stabiel was, maar niet top."

Borst stelt dat het niet netjes is om zoiets te zeggen over een collega-trainer, die ook nog naar Engeland vertrekt. Vanaf 1 juni begint Slot aan zijn nieuwe dienstverband bij Liverpool.

"Ten Hag zegt over Slots overgang iets aardigs, maar ook: 'Hij komt in een beter vaarwater terecht dan ik destijds toen ik vanuit Nederland naar Manchester United ging. Qua structuur in de club, qua balans in de selectie.' Weer excuses. Een beetje jaloers."

Volgens Borst had Ten Hag het ook kunnen omdraaien door te benadrukken dat Slot bij Feyenoord aanzienlijk minder financiële armslag had dan hij bij Ajax. "Slot heeft Feyenoord drie keer opnieuw opgebouwd, dominant voetbal gespeeld en hoofdprijzen gewonnen. Dan had hij kunnen zeggen dat hij dat geweldig knap vindt."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
20:00
20:00
Live meepraten op het EK: Oostenrijk - Frankrijk
0
   
19:56
19:56
België begint EK met verrassende nederlaag na negatieve hoofdrol Romelu Lukaku
18
   
19:37
19:37
Engelse supporter wordt dag na wedstrijd tegen Servië wakker in het stadion
2
   
19:22
19:22
Schouten, Minteh en Kadioglu staan allemaal op het lijstje bij dezelfde topclub
0
   
18:52
18:52
Groningen dreigt 'kind van de club' kwijt te raken na mislukte onderhandelingen
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (92)

 
arsenal890
 
247
27 mei 2024 om 11:20
Ik ben het eigenlijk nooit eens met Borst maar hier geef ik hem wel gelijk in. Ten Hag doet soms hele gekke uitspraken wat echt totaal onnodig is. Soms wel vrij zielig eerlijk gezegd.
 
Damsterdam
 
86
27 mei 2024 om 11:39
Maar zijn uitspraken over Feyenoord kloppen toch gewoon? Feyenoord was stabiel, maar niet top. Anders waren ze wel doorgegaan in de Champions League toch? In hetzelfde interview geeft hij trouwens ook gwn aan blij te zijn voor Slot dat hij naar Liverpool gaat, maar dat haalt VZ niet.
 
arsenal890
 
131
27 mei 2024 om 11:46
Feyenoord heeft meer goals gemaakt, meer punten gepakt en minder goals tegen dan vorig jaar. Dus Feyenoord was vorig jaar top en nu alleen stabiel? Dat klinkt niet bepaald logisch. Dit is slechts 1 van de vele bijzondere uitspraken van ten Hag.
 
Damsterdam
 
18
27 mei 2024 om 11:50
Dan kijk je alleen naar de Eredivisie. Europees telt ook toch? Daarnaast zegt Ten Hag ook nergens dat Feyenoord vorig jaar wel top was toch.
 
Feye_88
 
47
27 mei 2024 om 11:52
Feyenoord was juist niet stabiel in de eerste seizoenshelft. Met name in de eerste 2 wedstrijden hebben we onnodig punten laten liggen. Anders was de competitie nog een stuk spannender geweest. In de 2e seizoenshelft hebben we beter gepresteerd dan PSV overigens en een half seizoen niet verloren. Feyenoord is voor Feyenoordbegrippen meer dan top. We hebben in jaren niet zo goed gevoetbald en zoveel kapitaal op het veld gehad.
 
arsenal890
 
9
27 mei 2024 om 11:54
Europees dat is natuurlijk een veel kortere momentopname dan een competitie van 34 wedstrijden. Ja ruimschoots kampioen worden is toch top? Als je dat niet top vind dan zegt dat wel veel.
 
Maximus2702
 
35
27 mei 2024 om 12:11
Als je de historie bekijkt heeft Feyenoord zelden zo goed seizoen gehad. Het is dus enorm knap wat Arne heeft gepresteerd met Feyenoord. Ik vind dat wellicht nog wel knapper dan de successen die EtH bij Ajax heeft gehad omdat hij daar ook 'beter terecht kwam'
 
Feye_88
 
26
27 mei 2024 om 12:18
Volgens mij is wat Slot bij Feyenoord neer heeft gezet vooral interessant, omdat de hele club op alle gebieden de aansluiting heeft gevonden met de NL top. We hikten altijd tussen de subtop en de top in. Maar nu zijn we eindelijk weer een topclub, met kapitaal op het veld, een gezonde bankrekening en een herkenbaar spelend elftal. Als je kijkt hoe Feyenoord erbij stond voor Slot kwam, was het helemaal anders. We waren bang voor 7 magere jaren, we verloren van Wolfsberger AC in de slechtste wedstrijd die ik ooit van Feyenoord zag. Onze aanvoerder wilde graag naar de grote concurrent. Er stond geen kapitaal op het veld. Kokcu leek af te glijden naar het rijk der eeuwige beloftes. Slot en Arnesen hebben alles op zn kop gezet. Malacia, Aursnes en Sinisterra hebben ons de financiële boost gegeven om te kunnen investeren. En nu hebben we zomaar een team met een marktwaarde die ongeveer gelijk is aan die van PSV en 100 miljoen meer dan dat van Ajax. Ongekend voor Feyenoord.
 
ForzaZitterd
 
22
27 mei 2024 om 12:39
Ik kan me nog herinneren voorafgaand aan de 6-2 tegen Ajax, dat Ajax een selectiewaarde van ~300 miljoen had tegenover 20 van Feyenoord. Prachtig hoe de club zover is gekomen, van Immers tot Wieffer.
 
Critic0
 
13
27 mei 2024 om 13:01
Waarom Moet hij daar precies uitspraken over doen ??? Dat is de grote vraag Dat laat alleen zien dat hij diep jaloers is dat hij maar een subtop team heeft gekregen en Slot Liverpool , een echte topclub. Hij beseft niet dat goed presteren in zijn tijd niet zo heel moeilijk was omdat hij gewoon goede spelers had. En hij laat bij man u zien dat hij dat niet beheerst.
 
Weef
 
9
27 mei 2024 om 13:28
@Damsterdam: Maar heeft PSV het dan echt zo extreem veel beter gedaan in Europa? Zij hebben nipt de groepsfase CL overleefd en Feyenoord nipt niet, waar ze het misschien wel hadden verdiend. Allebei daarna ietwat ongelukkig uitgeschakeld door een sterke tegenstander. PSV was dit seizoen natuurlijk wel beter, maar het verschil tussen Feyenoord en PSV was kleiner dan het verschil met de rest van de eredivisie. En het is gewoon erg onhandig van Ten Hag om hier zo'n uitgesproken mening over te hebben. Komt raar over
 
ninjakai
 
4
27 mei 2024 om 14:01
@feye_88 Ten Hag zegt niets gek, Borst zegt iets geks. Ten Hag zegt er wordt overdreven lyrisch gedaan er is stabiel gepresteerd. Soortgelijk aan de prestatie als vorig jaar (zelfs iets beter). Echter ben je nooit in de buurt geweest van het bedreigen van PSV in de titelrace. Dat kan toch nooit een top prestatie zijn. Met uitspraken als voor Feyenoordbegrippen etc. Feyenoord is een topclub het is geen willem 2. Je moet dan ook top eisen, doe je dat niet wordt het niet veel of ben je tevreden met een derde plek op afstand van PSV en Ajax. Nee toch, Feyenoord moet altijd een geduchte concurrent zijn voor de titel.
 
Weef
 
7
27 mei 2024 om 14:47
@ninjakai: Volgens mij is er niks geks aan dat je wat waardering krijgt als je het op één na hoogste puntenaantal behaalt uit de clubhistorie en waarmee je van de afgelopen 10 jaar zeven keer kampioen zou zijn geworden. En het is heel raar en oncollegiaal dat Ten Hag de noodzaak voelt om daar iets over te zeggen. Hij had beter gewoon zijn mond kunnen houden.
 
Thamike
 
2
27 mei 2024 om 18:07
@Weef wat een onzin. Iedereen heeft toch gezien hoe slecht de eredivisie was dit jaar. Of geldt dat alleen als Ajax 4x kampioen wordt. Met zoveel punten en nog steeds niet in de buurt van PSV en internationaal ook niet heel denderend. That’s all. Meteen alle Feyenoorders op hun teentje getrapt terwijl het juist positief is alleen hoef je niet Lyrisch te doen. Van Hanegem krijgt al stress als Ajax een trainer aanstelt waar sommige denken, dat is een interessante optie. Meteen een column en de meeste die hier reageren konden het wel vinden. Slot is fantastisch geweest voor Feyenoord en afgelopen jaar heeft winner stabiel gehouden wat bijna nooit gebeurt in Rotterdam. Geweldig toch?
 
MancunianB
 
23
27 mei 2024 om 12:33
Als er iets beschamend is dan is het wel deze columm van Borst. Zelden iemand zulke onzin die mijlenver van de werkelijkheid staat zien uitkramen. Meneer wil weer even aandacht en doet dat over de rug van ETH en United. Zulke "journalisten" die zo maar wat roepen zouden verantwoordelijk voor hun uitspraken gehouden moeten worden. Eigenlijk verdient zo iemand het platform niet, want je beïnvloed de publieke opinie met onzin en verzonnen informatie. Beschamend!
 
arsenal890
 
44
27 mei 2024 om 12:47
Ja vast jij bent de meest objectieve United fan die er rondloopt. Het enige wat beschamend is zijn ten Hag zijn uitspraken.
 
Kakadu
 
7
27 mei 2024 om 13:08
Ten Hag heeft dit toch gewoon gezegd in een interview? Snap je frustratie niet zo.
 
4Ever4Ajax
 
6
27 mei 2024 om 13:09
@arsenal890: Altijd een 'objectieve' Arsenal-supporter. En nee, ik ben geen United fan. Ik vind het commentaar van Hugo Borst erg makkelijk en is allemaal al eerder door anderen gezegd/geschreven. Als ik er met een afstandje naar kijk, zie ik een coach die het heel zwaar heeft. Dat zal deels echt wel door hemzelf komen, maar je kan niet eromheen dat United een verdomd moeilijke club is om te leiden (na Ferguson heeft nog niemand voldaan) en heeft hij echt bizar veel blessures gehad dit seizoen. Hoeveel Ten Hag hier zelf debet aan is, kan ik niet beoordelen maar Hugo Borst en jij ook niet.
 
Dr.Jero
 
6
27 mei 2024 om 13:18
Niet voldaan is een ding, maar beschamende resultaten in de PL en CL. En de fa cup winst is mooi en de winnaar verdiend het altijd maar ook die weg was beschamend zo af en toe (kijk alleen al naar de halve finale). Al is de prijs volledig verdient. Gewoon onnodig om een sneer uit te delen als je zelf verre maar dan ook verre van naar de mogelijkheden presteert.
 
arsenal890
 
10
27 mei 2024 om 13:19
4ever4ajax, Waarom kan een Arsenal fan niet objectief reageren dan? Jij als Ajacied bent dan wel objectief over ex Ajax coach ten Hag?Ik snap niet zo goed waarom je daar op ingaat. Het gaat om het gedrag van ten Hag. Je kan moeilijk concluderen dat die zich nogal normaal gedraagt. Alle uitspraken op een rijtje dan zie je een coach die in een moeilijke tijd zich niet rustig kan houden. Tip, kijk is naar het interview bij Viaplay en wat reacties tijdens persconferenties.
 
4Ever4Ajax
 
2
27 mei 2024 om 13:42
@arsenal890: Jij bent degene die Mancunianb beticht van subjectiviteit, ik niet. Dan moet je niet over mij gaan beginnen, dat is dan nogal zwak.
 
arsenal890
 
6
27 mei 2024 om 13:50
Lees zijn reactie is door. Dan kun je niet concluderen dat er enige objectiviteit te zoeken is. Lees daarna de rest van de reacties in dit artikel, dan zie je dat veel niet-Arsenal fans dezelfde mening hebben als dat ik heb. Maar dan ben ik degene die niet objectief is? Terwijl je zelf allesbehalve objectief bent omdat het een ex ajax coach is, die succesvol was bij jouw club. Dat vind ik nogal zwak.
 
ManUtd36
 
5
27 mei 2024 om 15:07
Goh, een Arsenal fan, die ook nog is Feyenoord fan is, spreekt over objectiviteit over ten Hag haha. Moet niet gekker worden
 
arsenal890
 
4
27 mei 2024 om 15:23
Kijk gerust naar de reacties in dit artikel, toch wel veel niet Arsenal fans en niet Feyenoord fans die het met mij eens zijn. Zou ik er dan toch objectief naar kunnen kijken?
 
ManUtd36
 
5
27 mei 2024 om 16:41
Daar gaat het niet over. Je hebt het over objectiviteit. Dat je anti ten Hag bent is inmiddels wel duidelijk. Je hebt er een dagtaak aan
 
Deenb
 
54
27 mei 2024 om 11:21
Wat EtH heeft gezegd over Feyenoord en indirect over Slot is inderdaad niet collegiaal en beschamend. Maar we mogen als Nederlandse media nu toch ook gewoon "blij" zijn voor ten Hag en daar een artikel aan wijten? Nederlandse trainer wint met Manchester United een van de meest iconische voetbalprijs, iets in deze richting? Zure media.
 
RomBomCu
 
23
27 mei 2024 om 11:27
Twee Nederlandse trainers die volgend seizoen voor de boeg staan bij de (naar mijn mening) twee grootste Engelse ploegen ooit qua historie en achterban. Daar kan je alleen maar je petje voor afnemen inderdaad. In het wespennest dat United heet hebben de afgelopen jaren meerdere toptrainers (Mourinho, van Gaal o.a.) het niet voor elkaar weten te boksen. Hopelijk krijgt ten Hag nog de tijd volgend seizoen en kan hij deze wat doen aan die vreselijke selectie.
 
TheRoscoe
 
40
27 mei 2024 om 12:09
Mourinho werd 2e met United. En Ten Hag is geen trainer daar volgend seizoen.
 
TILBURG013
 
23
27 mei 2024 om 12:12
En won ook nog de EL..
 
MessiBazoer
 
46
27 mei 2024 om 11:27
Het is ook gewoon niet waar. Feyenoord heeft meer goals, meer punten en haar eigen punten record gebroken. PSV heeft gewoon een bizar goed Eredivisie seizoen gehad, in een normaal seizoen was Feyenoord waarschijnlijk kampioen geworden.
 
Ijsmuts
 
8
27 mei 2024 om 11:33
Ik snap niet zo goed waar dat puntenrecord vandaan komt. In 1973 eindigde Feyenoord 2e met omgerekend 85 punten, eentje meer dan dit seizoen. Sinds de invoering van 3 punten voor winst is het wel het record.
 
Feye_88
 
4
27 mei 2024 om 12:02
haha klopt. Ironisch dat ook dat seizoen een ander team kampioen werd.
 
FCRRR
 
9
27 mei 2024 om 11:43
In Nederland is het een troostprijs en in Engeland een iconische voetbalprijs ik zie het verschil niet zo
 
Westend
 
5
27 mei 2024 om 13:09
In Nederland is het alleen een troostprijs voor de clubs die hem niet gewonnen hebben. Als Nederlandse club valt er sowieso weinig te winnen en die beker geeft je gewoon garantie op Europees. Denk dat je als club niet arrogant lacherig over de beker mag doen wat dat betreft. Het is gewoon een prijs
 
Lierse1997
 
7
27 mei 2024 om 13:16
Klopt. Maar je kan de FA Cup wel een hoogdravend epitheton geven maar het blijft gewoon een bekertoernooi dat je wint.
 
Stec
 
14
27 mei 2024 om 11:24
Het probleem is, denk ik, dat Ten Hag zich altijd iets extra moet bewijzen, omdat hij uit het oosten van het land komt. Daar is hij ongenadig hard voor aangepakt door journalisten (vraag me niet waarom), en dan krijg je deze minder sympathieke kant dat hij zichzelf altijd iets oppoetst, soms ten koste van anderen. Hij had gewoon moeten zeggen: Slot heeft het fantastisch gedaan, ik kijk ernaar uit om de degens met hem te kruisen. Maar ja. Twee fantastische trainers, daar mogen we als Nederlanders trots op zijn.
 
Cipollini
 
68
27 mei 2024 om 11:29
Haha wat een gelul. Arne Slot komt uit de Randstad wilde je zeggen?
 
Salerno1919
 
32
27 mei 2024 om 11:33
Dat minderwaardigheidscomplex hebben veel van de mensen van het platteland echt zichzelf aangepraat hoor. Niemand ervaart hen als achtergesteld nl
 
fiorenoord
 
9
27 mei 2024 om 11:42
Nederland is zo klein dat het toch allemaal niets uitmaakt. Alsof ik minder respect zou hebben voor iemand die toevallig oostelijker dan Utrecht woont.
 
madmarcel
 
35
27 mei 2024 om 11:52
@salerno: dat is niet helemaal waar hoor. In de regio Amsterdam zijn er echt heel veel mensen die neerkijken op mensen uit het noorden en het oosten van het land. Nou is dat gewoon een gebrek van die Amsterdammers,maar niet iedereen kan dat relativeren
 
GillesDB9
 
14
27 mei 2024 om 12:00
Alle echte Amsterdammers wonen toch niet meer in Amsterdam. Dus lekker boeiend wat de mensen in Amsterdam van de rest van Nederland vinden...
 
moetnogtanken
 
9
27 mei 2024 om 12:05
Ik denk dat de enige die echt een achterstand hebben de Limburgers zijn. Die worden door voor mensen belachelijk gemaakt en dat krijg je ook mee als daar naartoe gaat. Per Schuurs heeft wel eens gezegd dat hij op zijn eerste dag bij Ajax hoorde dat het eerste dat ie moest doen is, fatsoenlijk praten. Nou is dat waarschijnlijk een grapje, maar eigenlijk geen grap.
 
Feye_88
 
3
27 mei 2024 om 12:06
Een beetje een kip en het ei verhaal. Het eindigt in ieder geval met een eierdop en een kuikentje.
 
Koriander
 
4
27 mei 2024 om 12:20
Zichzelf aangepraat? Mijn moeder, die uit Groningen komt, zat in de trein terug naar huis toen twee jongens uit Den Haag de hele reis Groningers belachelijk maakten en ridiculiseerden. Ik heb zelf eens van een afstandje in de trein een groepje jongens en meiden hetzelfde zien doen. Ook op mijn werk was er een meisje dat zich steeds op die manier gedroeg. Er is gewoon een subgroep die het geweldig vindt dat ze in iets grotere steden in het westen wonen en zich daardoor blijkbaar kosmopolitisch wanen. Ze kijken neer op mensen die anders leven en wonen. Bolkestein heeft dit ook eens aangekaart in een video die ik jaren geleden heb gezien. Ik weet trouwens niet of dit mechanisme achter de opmerking van Ten Hag zit. Ik moet eerst het interview lezen; misschien kan Hugo Borst het niet hebben dat Ten Hag kanttekeningen plaats die gerechtvaardigd kunnen zijn. De financiële opmerkingen van Borst zijn raak, maar Ten Hag heeft in de Champions League bijvoorbeeld dingen laten zien waar Slot niet aan kan tippen en Peter Bosz in zijn eerste jaar terug in de Eredivisie heeft Slot echt afgetroefd in die competitie.
 
Feye_88
 
6
27 mei 2024 om 12:29
@koriander Ik ben in de Achterhoek opgegroeid. En ik heb heel vaak soortgelijke gesprekken over 'stads'n of westerlingen' aan moeten horen. Eigenlijk veel vaker dan dat ik in Rotterdam gesprekken heb moeten aanhoren over mensen buiten de randstad. In alle regio's van ons land leven kansloze mensen die anderen beoordelen op hun afkomst.
 
Critic0
 
4
27 mei 2024 om 13:05
En zoals je hier merkt zijn vaak juist mensen uit het noorden en oosten die juist de Randstad mensen niets vinden. Dus??
 
moetnogtanken
 
0
27 mei 2024 om 13:42
@critic0 en toch is dat anders. Mensen van het platteland hebben toch een wat minderwaardige houding tov van de Randstad. Net zoals witte mensen geen grappen mogen maken over zwarte mensen, maar andersom wel. Maar dan in een andere mate. Het centrum van de macht ligt in Nederland nou eenmaal in de Randstad.
 
GillesDB9
 
1
27 mei 2024 om 14:48
Het echte centrum van de macht ligt tegenwoordig in Veldhoven.
 
Emz01
 
11
27 mei 2024 om 11:33
Dat Ten Hag soms onnodig hard werd aangepakt door journalisten, ben ik het met je eens. Maar dat heeft toch niets te maken met het feit dat hij uit het Oosten van het land komt? Slot komt ook gewoon uit het Oosten van het land
 
GillesDB9
 
24
27 mei 2024 om 11:33
Wat een nonsense Stec. Slot komt niet uit de Randstad, net als dat Bosz niet uit de Randstad komt. De reden dat ETH aangepakt werd, lag vooral in zijn eigen media optreden. Waarom ga je Engelse termen gebruiken wanneer je jezelf maar amper in het Nederlands uit kunt drukken? Want ja, hij schoot nogal eens uit de heup... een echte cojboj die Erik.
 
Migi
 
15
27 mei 2024 om 11:37
Ten Hag is gewoon niet zo'n soepel spreker, daarom steken mensen weleens de draak met em. Lekker boeie dat ie uit het Oosten van het land komt.
 
Feye_88
 
8
27 mei 2024 om 12:04
Is noord-oost overijssel minder Oost-NL dan zuid-oost Overijssel??? Is Bergentheim een soort westerse oase in het Overijsselse platteland?
 
Andres13
 
2
27 mei 2024 om 12:35
Jazeker. Onderschat het mooie Banthem niet. Machtig mooi dorpje
 
Douwe Dabbert
 
4
27 mei 2024 om 13:02
Banthum….??
 
Andres13
 
0
27 mei 2024 om 13:08
Scherp
 
ECKKKTE
 
5
27 mei 2024 om 12:46
Wie bunt onmeunig trots om vant platteland te kom’n en wie hebt genne niks te bewies’n.
 
GLENNN
 
25
27 mei 2024 om 11:31
Tsja. Af en toe heeft hij een kronkel in zijn kop hoor. Zeker na een wedstrijd wel vaker. Dan heeft hij een dominant United gezien, maar die heb ik al 2 jaar niet meer gezien zo'n beetje. Of een ''beter'' United haha. Die man is af en toe echt de realiteitszin kwijt.
 
OREELY
 
11
27 mei 2024 om 11:32
dat is vooral wat je wil lezen of zien. dat mensen overdreven lyrisch zijn over feyenoord sta ik neutraal in. Ze hebben leuk en goed voetbal laten zien onder Slot, maar het was inderdaad ook weer niet zo fantastisch dat ze met 3 vingers in de neus kampioen werden al die jaren, bijwijze van. Twee keer van AS Roma in een tweeluik verloren. Dat andere punt heeft Ten Hag gewoon gelijk in, ik heb het interview niet gehoord of gelezen. Dus ik neem even aan dat Ten Hag dit niet als sneer richting Slot wil doen maar gewoon een statement. Man Utd wordt slecht gerund, de organisatie staat anders dan bij liverpool en het team is veel minder in balans zoals hij zelf al aangeeft. Het is eigenlijk apart dat het tweede jaar, waar Ten Hag dus meer zijn afdruk zou moeten laten zien, het een stuk minder is in de competitie. Dit komt meerendeels door de blessures op cruciale plekken in het veld... Maar dat hoort ook bij het managen van het team, lijkt erop dat ze geen plan B hebben met de andere spelers die hij tot zijn beschikking heeft.
 
OuassimTi
 
3
27 mei 2024 om 11:38
XAVI zei ook zoiets, we weten allemaal hoe dat is afgelopen.
 
madmarcel
 
33
27 mei 2024 om 11:49
Ik heb Ten Hag eigenlijk altijd een hele onsympathieke man gevonden...ook in zijn Ajax periode al.
 
vochtpony
 
16
27 mei 2024 om 11:54
Ik heb laatst een interview gezien van ETH met Viaplay. Een tenenkrommende, belerende en vooral vervelende houding van ETH. Het lijkt (zal ook best zo zijn) dat hij constant gefrustreerd is en zijn eigen positie op allerlei manier probeert veilig te stellen. Het slechtste komt in hem naar boven zo lijkt het
 
JtjeVtt
 
32
27 mei 2024 om 12:08
Ik had bij Ajax ook al niet zo veel met hem nee, ik vind Slot in zijn interviews een verademing t.o.v. Ten Hag. Realistisch, nuchter en sterke analyses. Bij Ten Hag lijkt het soms wel alsof hij een totaal andere wedstrijd heeft gezien. Ook zijn opmerkingen over Overmars onlangs schoten mij nogal in het verkeerde keelgat.
 
Beremd
 
2
27 mei 2024 om 12:38
Haha. Ik heb met hem wel eens een gepraat (nog in de tijd toen die assistent was bij Twente). Was echt een aardige vent. Ook heel veel spelers lopen nog steeds met hem weg. Misschien dat ie nu wel erg arrogant en belerend is en dat hij buiten zijn schoenen is gaan lopen, maar zo'n figuur lijkt het me niet. Ik denk alleen dat hij altijd erg ongelukkig is in zijn interviews en ook in praatprogramma's waardoor je wat minder sympathie voor hem krijgt.
 
Regulator
 
5
27 mei 2024 om 12:02
We hebben een cultuur waar we meer vanuit het kritische (beter gezegd: negatieve) spreken dat het positieve. Onze media het beste voorbeeld. Het is in die zin wel erg ironisch dat Borst hierover commentaar heeft. Juist hij is 1 van degene die zich vaak genoeg laatdunkend over anderen uit. Alhoewel ik hem hierin gelijk geef, is het wel erg misplaatst om hierover commentaar te geven. Beter was het om eens in de spiegel te kijken en na te denken of z'n eigen commentaar misschien ook op hemzelf van toepassing is.
 
DNSDKR
 
1
27 mei 2024 om 12:40
Misschien moeten wij eens afleren het vooral over anderen te hebben. Wat voor toegevoegde waarde heeft het om de mening van Ten Hag over Feyenoord te horen? Of wat hij van het ontslag van Overmars vindt? Boeie! Hij is coach van Man Utd, laten we het daar lekker bij laten. Vwb Borst heb je gelijk, dat is ook een azijnzeiker van de bovenste plank. Maar die krijgt in ieder geval nog betaald om zijn mening over alles en iedereen te geven.
 
Mearte
 
17
27 mei 2024 om 12:02
Ik vraag mij nog steeds af hoe ten Hag erbij komt dat iedereen overdreven lyrisch was of is over Feyenoord? Volgens mij zegt iedereen dat Feyenoord gewoon een goed seizoen heeft gedraaid en dat het geen kampioen is geworden omdat psv uitzonderlijk goed heeft gespeeld het hele seizoen. Heb daarnaast veel meer kritiek gehoord dit seizoen, vooral ook vanuit de eigen hoek en aanhang. Dat terwijl Feyenoord ten opzichte van vorig jaar meer punten en betere statistieken kan overleggen. Dus ik snap überhaupt niet waar deze uitspraak op gebasseerd is.
 
Bij-zonder
 
4
27 mei 2024 om 12:08
Enigste periode dat men lyrisch waren was na Lazio thuis. Toen stond Feyenoord er ook gewoon goed voor in de CL. Daarna hield het wel op met de lofzang. Gewoon een goed seizoen maar niet meer dan dat. Overigens wel grappig dat Ten Hag het met een veel groter budget in een makkelijkere poule het nog veel slechter deed dan Feyenoord. Was hij toen ook zo kritisch of had hij smoesjes?
 
273618
 
1
27 mei 2024 om 13:16
Precies dit. Het overdreven lyrische was wat mij betreft vooral richting PSV. Ja, ze waren fantastisch in de Eredivisie en Europees 'OK'. Dat was blijkbaar voldoende voor sommige media om de vergelijking met het Ajax dat de wereldbeker won te maken.
 
mitchajax020
 
7
27 mei 2024 om 12:04
Als er 1 of meerdere nare kanten heeft dan is het Hugo Borst wel, azijn zeikerd eerste klas
 
Maximus2702
 
4
27 mei 2024 om 12:14
Daar ben ik het dan ook wel weer volledig mee eens.
 
superfarmers
 
5
27 mei 2024 om 12:42
Hij heeft er dus verstand van. Dat kun je ook zien in dit stuk. Zegt veel waarheden over ETH.
 
Quillinho
 
2
27 mei 2024 om 17:16
Dat heet eigen interpretatie, jij laat het overkomen als een feit.
 
superfarmers
 
1
28 mei 2024 om 08:56
Ik probeerde vooral grappig te zijn. Maar je kunt toch niet ontkennen dat ETH toch wel heel vaak heel slecht in het nieuws komt. Ook met zijn opmerking over Ajax en Overmars. Er was een tijd dat van de Sar steeds niet naar voren wilde treden dat ten Hag het eigenlijk best wel goed deed, maar op dit moment doet hij het gewoon heel slecht in interviews.
 
TheRoscoe
 
13
27 mei 2024 om 12:12
Ten Hag heeft in de media vaak ruzie met spoken. Het is opeens overdreven hoe Feyenoord bejubeld werd, terwijl het dit seizoen vooral over PSV gaat (en terecht), hij praat al heel het seizoen over zijn issues met het buitenspeldoelpunt van Garnacho tegen Arsenal (we hebben lijnen, maar het was kennelijk nog steeds geen buitenspel voor Ten Hag) en hij wijst alleen maar naar anderen. Pure Calimero. De winnaar heeft altijd gelijk, maar dan word je ook nog eens 8e met het slechtste United in het Premier League-tijdperk. Dan gaat een bekertje je niet helpen.
 
Batouwe
 
7
27 mei 2024 om 12:14
Heh Borst zegt exact wat ik hier gisteren ook neerzette. Helamaal eens met Borst. Weet niet of dat een goed teken is.
 
WAC79
 
7
27 mei 2024 om 12:28
Hier heeft borst 100% gelijk in, rare uitspraken van ten hag, Feyenoord heeft gewoon een heel goed zeizoen gedraait, en met het aantal punten werd je waarschijnlijk gewoon kampioen normaalGesproken
 
SjempjesLiek
 
4
27 mei 2024 om 12:38
De enige die ik in de media lyrisch over Feyenoord hoor is de beste levende Ajacied aller tijden. Verder vind ik de lofzang niet overdreven geweest dit seizoen. Het waren meer de complimenten aan het adres van Slot hoe hij het DNA van Feyenoord heeft veranderd. Ten Hag komt op mij over als een heel tegendraadse man die onder hoogspanning staat. De opmerking dat Slot in beter vaarwater komt is overigens ook een teken van onzekerheid en angst. Bovendien heel oncollegiaal.
 
Andres13
 
5
27 mei 2024 om 12:41
Ik heb respect voor de prestaties van Ten Hag bij zijn clubs, maar als persoon in de media kan ik mij goed vinden in de woorden van Sjoerd Moussou. Ten Hag heeft er een handje van om rare uitspraken te doen met vaak een arrogant randje. Bij verlies zeggen dat de tegenstander alleen maar heeft gewonnen dankzij zijn eigen team. Afgelopen week nog zichzelf de perfecte kandidaat voor Man Utd noemen. Engelse analisten continue terecht wijzen op het feit dat Man Utd veel blessures heeft en dat het daar allemaal aan ligt. Gewoon nare trekjes en slechte excuses die hij niet nodig heeft. Neem eens een voorbeeld aan een Slot, Oosting of Hake. Ook trainer uit het Oosten die wel nuchter blijven
 
superfarmers
 
0
27 mei 2024 om 12:44
Bij ajax heeft ETH zeker gepresteerd. Dat dat jaren gebeurd is met veruit de duurste selectie is een gegeven.
 
Eligaraso
 
4
27 mei 2024 om 12:51
Met alle respect maar mijn opa had met dat ajax nog gepresteerd… alsof we daar echt de hand van ten Hag zagen of meer de handen van tadic, martinez, frenkie, de ligt, blind, alvarez …. Pff ten hag en de man die alleen met ja knikkers kan werken
 
Shepherd
 
3
27 mei 2024 om 12:54
Wat een achterlijk, opgeklopt, nietszeggend nieuws. Ten Hag sprak juist zijn waardering uit voor Slot, zei dat hij de perfecte coach voor Liverpool was. Hij vond ook dat Feyenoord het dit jaar minder goed gedaan had. Daar komt dan een kop boven: Ten Hag vindt waardering voor Feyenoord overdreven! Daar reageert Borst dan weer op, want hij rekent erop dat iedereen alleen de kop leest en niet het stuk. En dat klopt, want iedereen gaat nu Borst weer gelijk geven.
 
SjempjesLiek
 
8
27 mei 2024 om 13:07
Ik heb het stuk vorige week hier gelezen en daar geeft hij aan wat jij nu benoemt, maar ook dat men te lyrisch over Feyenoord doet en Slot in beter vaarwater komt dan hij bij Man Utd. Dat zijn gewoon hele nare trekjes als je zulke uitspraken doet. Mensen hier even wegzetten alsof ze alleen de titel lezen is ook nogal hooghartig.
 
Shepherd
 
0
27 mei 2024 om 13:10
Kom op zeg, je mag toch best zeggen dat Feyenoord het minder goed gedaan heeft dan iedereen zegt? Als dat al 'naar' is. Ten Hag krijgt elke week te horen dat hij er niets van kan, waarbij vergeleken van hij over Slot zegt nogal mild is. Is dat dan ook allemaal naar? Mag dat ook niet meer?
 
SjempjesLiek
 
5
27 mei 2024 om 13:18
Dat mag, als het ook daadwerkelijk zo is. Ik heb alleen Van Basten lyrisch horen zijn, verder vind ik het erg meevallen en zijn het voornamelijk complimenten voor Slot hoe hij het DNA bij Feyenoord heeft veranderd. Niets overdreven aan en alle complimenten juist voor Bosz dit seizoen. Ten Hag zoekt de nuance terwijl daar helemaal geen reden toe is. Vind zijn opmerkingen gewoon oncollegiaal en staan los van hoe de Engelse media hem beoordelen. Zelfkritiek is hem ook vreemd overigens.
 
aapie
 
8
27 mei 2024 om 12:57
Je weet ook dat Slot andersom nooit zulke uitspraken over Ten Hag en zijn team zou doen. Slot is namelijk wel beschaafd, zeer intelligent en altijd sympathiek. En ik denk dus uiteindelijk ook een veel betere trainer dan Ten Hag, maar dat gaat de tijd uitwijzen.
 
TheOracle
 
0
27 mei 2024 om 13:16
Stabiel, maar niet top klopt natuurlijk als een bus. Feyenoord presteerde stabiel, want meer punten dan vorige seizoen, maar niet top, want PSV is de top dit seizoen.
 
Cantona81
 
0
27 mei 2024 om 13:36
Prima dat Ten Hag word terecht gezet vanwege zijn uitlatingen hoor. Niks mis mee. Maar dat dan door Hugo Borst moet ?????????. Die doet zelf niet anders als het aan komt op uitspraken of kreten in de media die vaak nergens op slaan.
 
jaakke
 
1
27 mei 2024 om 14:15
Borst….. En toen was het klaar met lezen.
 
nielsdeman
 
0
27 mei 2024 om 14:38
Hugo, wat was hugo in vorm toen het over de misstanden elin de ouderenzorg ging!
 
Bruine Kevin
 
0
27 mei 2024 om 17:55
Wat Feyenoord betreft heeft Borst gelijk, maar wat Ten Hag betreft kun je het ook omdraaien. Hij heeft de afgelopen 2 seizoenen meer prijzen gepakt met United dan Chelsea dat veel meer financiële middelen had. En ook meer prijzen gepakt dan Arsenal en Spurs, die een betere selectie hadden.
 
afcajr
 
1
27 mei 2024 om 23:41
Die schijn arrogantie staat ten Hag niet. Ik snap best dat hij zichzelf verdedigd maar de toon en de manier waarop past niet bij hem. Ik hoop dat die blijft zitten, het is een goede coach. Anderzijds komt hij sowieso weer aan een mooie club en zal hij in de toekomst nog genoeg prijzen pakken.