James Rodríguez sluit terugkeer uit en hint op nieuw avontuur
Zondag, 1 augustus 2021 om 11:58

James Rodríguez keert deze zomer niet terug bij Real Madrid, zo heeft hij laten weten in een sessie op socialmediaplatform Twitch. De middenvelder werd sinds de overgang van Carlo Ancelotti van Everton naar Real Madrid nadrukkelijk in verband gebracht met een hereniging met zijn voormalig manager, maar ziet een rentree naar de Spaanse hoofdstad niet zitten. Waar zijn toekomst ligt laat de Colombiaan voorlopig in het midden. Everton zou niet onwelwillend tegenover een vertrek van de grootverdiener staan.

Rodríguez werkte in het verleden zowel bij de Koninklijke als bij Everton samen met Ancelotti en dus lag een derde samenwerking in de lijn der verwachtingen. Een rentree in het Santiago Bernabéu behoort voor Rodríguez echter niet tot de mogelijkheden. "Ik weet niet wat er gaat gebeuren", liet Rodríguez zijn volgers weten in een vragenuurtje. "Ik weet het niet. Je weet dat je in het voetbal en in het leven niets kunt plannen. Maar ik weet wel dat ik keihard aan het trainen ben en mezelf zo goed mogelijk voorbereid op het nieuwe seizoen. Dat is alles wat ik zelf in de hand heb."

De middenvelder durft niet te voorspellen waar zijn toekomst ligt. "Het is ingewikkeld", gaat hij verder. "Ik speel waar ik wil spelen. Je moet je bij een club op je gemak voelen. Een terugkeer naar Real Madrid gaat niet gebeuren. Dat is een gesloten cyclus die zich niet gaat herhalen." De Colombiaan werd in 2014 voor tachtig miljoen euro door Real overgenomen van AS Monaco. Rodríguez werd daarmee de vierde duurste speler ooit. Uiteindelijk zou hij tussen 2014 en 2020 zes jaar uitkomen voor Real, waarbij Bayern München hem in de tussentijd twee jaar op huurbasis overnam.

Everton en Rodríguez hebben een maand de tijd om tot een oplossing te komen die beide partijen zint. De middenvelder heeft vernomen dat hij dit seizoen niet in de plannen van Rafael Benítez voorkomt en dat hij vrij is om te vertrekken als het juiste bod op tafel komt. De nieuwe manager van Everton wil een team van consistente spelers, die wekelijks een bepaald niveau aantikken. En hoewel Benítez geen twijfel kent over het voetballende vermogen van de Colombiaanse ster, is de fysieke gesteldheid een grotere zorg. Zijn conditionele gesteldheid en blessuregevoeligheid maakt dat de Spaanse oefenmeester aan het twijfelen is geraken, zo klinkt het.

Rodríguez, die bij Everton nog een contract heeft tot volgend jaar zomer, werd de voorbije maanden met verschillende clubs in verband gebracht. Zo werd zijn naam gelinkt aan Sevilla en was ook AC Milan in de race voor de diensten van de linkspoot. "Ik heb in alle topcompetities gespeeld, behalve in de Serie A", hint hij voorzichtig op een nieuwe uitdaging. In Milaan wordt hij gezien als opvolger van de naar Internazionale vertrokken Hakan Çalhanoglu. Het torenhoge salaris van Rodríguez zou echter een groot struikelblok vormen. Een riant weeksalaris van zo'n 230.000 euro zou voor Everton reden genoegzijn om mee te werken aan een vertrek.

Meer nieuws
   
14:30
14:30
Test jouw kennis over de Champions League en win maar liefst 25.000 euro!
0
   
14:24
14:24
VZ Kort: FC Den Bosch presenteert nieuwe hoofdtrainer
77
   
14:17
14:17
'Potter en Pusic bovenaan de lijst om Arne Slot op te volgen bij Feyenoord'
31
   
13:54
13:54
Ajax maakt werk van komst Chivu als assistent en doet Roemeen enorme belofte
13
   
13:51
13:51
Ten Hag krijgt voor de verandering goed nieuws uit ziekenboeg van Man United
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
ModricMagic
 
7
1 augustus 2021 om 12:12
James is ook niet nodig bij Real. Zou raar zijn om hem alweer terug te halen. Heeft leuk gedaan in zijn debuutseizoen maar dat is het ook wel. Is ook niet goed genoeg voor de absolute top.
 
sander1410
 
1
1 augustus 2021 om 12:17
Vind een club als Betis wel wat voor hem. Zie hem ook graag bij Valencia maar die kunnen ze salaris waarschijnlijk niet betalen.
 
TikkiTakkaToch
 
19
1 augustus 2021 om 14:05
Dat is niet helemaal waar Modric, in z`n 2 seizoenen na zijn debuut had James 41 goal involvement , en dat is ironisch genoeg beduidend meer als.... uitgerekend je idool Modric bijvoorbeeld, misschien daarom je bias? James is feitelijk gezien een creatievere speler als Modric met een veel hogere goal/assist ratio. Ongemakkelijke maar waar. In welgeteld 3 seizoenen heeft James bijna net zoveel G/A als Modric in 9 jaar... (76 vs 89) Ik zeg nergens dat hij beter is, maar om te beweren dat iemand met betere cijfers als Modric "niet goed genoeg is voor de absolute top" is aantoonbaar onjuist.
 
Luka Jovic
 
6
1 augustus 2021 om 15:28
Ja want ze hebben echt dezelfde rol als speler...
 
Samcro
 
10
1 augustus 2021 om 15:46
Modric de CM en James de AM met elkaar vergelijken op G/A het wordt steeds gekker hier. Als James goed genoeg was voor de absolute top had hij wel meerdere CL op zijn naam staan zoals Modric.
 
TikkiTakkaToch
 
6
1 augustus 2021 om 15:51
Haha, dus Modric, met nr10 op z`n rug, was opeens de CM? Dus CM Kroos heeft nooit bestaan? Speelde Kroos sinds 2014 als spits? Centrale verdediger? Wanneer het mensen uitkomt is CAM spelmaker Modric opeens een CM. En ook sinds James weg is speelt Modric als CAM, Kroos zoals altijd CM en Casemiro als CDM.... maar toch komen Modric zijn cijfers niet eens in de buurt van James z`n cijfers als CAM bij Real Madrid. Dat valt niet lekker bij sommige zo te zien hierboven. Hij zal heus wel eens als CM hebben gespeeld, maar sinds 2014 is Kroos toch echt de onbetwiste CM.
 
carzdten
 
1
1 augustus 2021 om 16:54
@Samcro helemaal mee eens, geen idee waar dat op moet slaan en hoe dat ook nog eens 10 likes behaalt. Hij neemt statistieken die werkelijk niets zeggen door hun compleet verschillende rollen in het team. Goals en assists zijn niet alles. Dit is puur appels met peren vergelijken. TikkiTakkaToch waar is überhaupt eigenlijk de aanleiding om James ineens met Modric te vergelijken? Dat is totaal irrelevant, of probeer je gewoon op de persoon in te spelen, wat ook irrelevant is?
 
carzdten
 
2
1 augustus 2021 om 16:58
@TikkiTakkaToch niet om cynisch te reageren, maar een team kan toch ook met 2 CM's en een verdedigende middenvelder spelen, met name in een 433? Dit is geen fifa.. Modric is nu eenmaal geen aanvallende middenvelder.
 
 
9
1 augustus 2021 om 12:18
Van grote vedette op t wk met Colombia die een toptransfer raakt naar real naar een vergeten speler van Everton die ze niet eens meer willen het kan verkeren. Hoop voor deze jongen dat die t nog kan oppakken en er toch wat eerherstel kan plaatsvinden, dat gun ik hem wel komt altijd erg sympathiek over. Miss bij een club als betis of een lazio miss?
 
LondonIsBlue
 
8
1 augustus 2021 om 12:23
Is inmiddels al 30 jaar denk dat er niet heel veel meer inzit helaas. Het was een geweldige speler toen op het wk met Colombia was echt de ster daar op jonge leeftijd. Helaas dat het er nooit uitgekomen is had toch wel meer van hem verwacht bij Real.
 
LukaModric.10
 
8
1 augustus 2021 om 13:11
Onder Ancelotti deed hij het uitstekend. 17 goals en 17 assists in 43 wedstrijden als ik me nog kan herinneren. Voor een middenvelder zijn dit belachelijke statistieken. Daarna kwam Zidane en die koos voor meer zekerheid en gaf de voorkeur aan Casemiro. Daarna werd het minder en minder met James.
 
Bongiorno
 
7
1 augustus 2021 om 12:20
Rodriguez kwam bij Real Madrid na een absolute hype die er was ontstaan vanwege zijn geweldige WK in 2014 en geweldig creatieve spel en vrije trappen bij Porto en Monaco. Het is zonde dat zijn carriere deze wending heeft gekregen door blessures en gebrek aan vertrouwen. Bij zowel Bayern als Real heeft hij vaak genoeg laten zien het niveau aan te kunnen, maar vasthouden is wat anders. De genoemde clubs, AC Milan of Sevilla, lijken perfecte clubs om toch nog een paar jaar te knallen op een hoog niveau. Of hij bereid is om in dit stadium van zijn carriere voor een lager salaris ergens te tekenen is een andere vraag, want Milan en Sevilla kunnen geen 11.5 miljoen per jaar uitkeren aan een speler die veel vraagtekens met zich meebrengt.
 
real8madrid
 
1
1 augustus 2021 om 12:25
Na om en bij de 10 keer in Madrid geweest te zijn wist ik nog niet eens dat het in zuid-Spanje lag zeg... Je leert elke dag echt wat bij. Kom op jongens, niet eens de Zuidelijke helft. OT: Ik denk ook niet dat James iets te zoeken heeft bij Madrid op dit moment. Jammer ik had meer van hem verwacht. Madrid moet net besparen. Niet nog meer spenderen aan spelers die niet 100 procent zeker een kwaliteitsimpuls gaan voorzien
 
FcGrun050
 
0
1 augustus 2021 om 12:48
Zijn carriere begint wel een beetje als een nachtkaars uit te gaan zo. Heeft echt geen onaardig debuutseizoen gehad bij Everton, alleen jammer dat hij zo blessuregevoelig is. Mits fit en in vorm kan hij dezelfde cijfers neerleggen als wat Fernandes en De Bruyne deden bij de Manchester clubs. En nu er nog twijfels zijn bij Sigurdsson met betrekking tot de zedenzaak, kunnen ze hem in Liverpool nog even behouden. Anders moet je met Iwobi op 10 spelen, en die heeft echt niet dat creatief vernuft wat James wel heeft.
 
Jackieboy10
 
1
1 augustus 2021 om 13:21
Dat is wel een heel bizar statement FcGrun050. Er is een reden dat James nooit die stats kan overleggen. Dat is niet alleen zijn blessure gevoeligheid, maar ook zijn gebrek aan constant presteren. Nog voor zijn blessure werd hij al minder bij Everton. En na zijn blessure ook nooit meer op het begin niveau gekomen. James is gewoon niet zo goed als velen doen voorkomen. Prima speler voor teams onder de top, maar niet voor teams in de top. Wat dat betreft zit hij bij Everton dus perfect op zijn plek in mijn optiek. Alleen snap ik Everton wel als ze hem niet willen houden, want hoeveel heb je aan hem over een heel seizoen? Door blessures mist hij veel wedstrijden. En hij is nooit direct weer in vorm. Dus alleen aan het begin van het seizoen heb je echt voor 100% wat aan hem..
 
FcGrun050
 
0
1 augustus 2021 om 13:52
@jackieboy10 - James was in 2046 minuten, betrokken geweest bij 6 goals (0 strafschoppen) en 9 assists. Fernandes is in this case bij 4584 minuten, betrokken geweest bij 28 goals (waarvan 13 strafschoppen) en 17 assists. James is inderdaad na die blessures minder goed wezen spelen, maar hij heeft ook minder materiaal om zich heen. Daarnaast liep Everton onder Ancelotti later ook niet echt lekker meer. En toch legt hij niet hele onaardige stats neer. Fernandes heeft meer dan 2 keer zoveel minuten gemaakt ten opzichte van Fernandes. Maar je kunt niet op hem lenen, door zijn blessures, en dat is een beetje de bottleneck in het verhaal. Echter als je hem een heel seizoen fit kan laten houden, met genoeg mensen erachter, zoals een Gomes, Doucoure, en/of Allan, die dan de controlerende/verdedigende gedeelte van Everton oppakt, dan speelt hij zich wel onderuit op 10 en kan hij genoeg ballen voorzien aan Calvert-Lewin en/of Richarlison of de andere flankspelers.
 
messi_123
 
0
1 augustus 2021 om 14:03
real heeft hem toch niet meer nodig maar ik blijf het jammer vinden was op wk 2014 zo goed, sinds zijn transfer naar real is ie nooit meer zo goed geworden
 
RowdySminia
 
0
1 augustus 2021 om 14:35
toch nooit echt geworden wat ik had en vele andere hadden verwacht ...