Jan-Joost van Gangelen: 'Hij heeft ook gewoon een Antilliaanse kont'
Zaterdag, 24 augustus 2019 om 19:20

Leroy Fer was donderdagavond de gevierde man bij Feyenoord. Met twee doelpunten loodste de middenvelder zijn ploeg voorbij Hapoel Beer Sheva (3-0), maar na afloop klonk ook kritiek op Fer. Zo stelde Johan Derksen bij Veronica Inside dat de zomeraanwinst van Feyenoord 'met tien kilo overgewicht het veld op kwam sjokken'. Zaterdagavond is het vermeende overgewicht van Fer ook bij FOX Sports onderwerp van gesprek.

Fer kwam transfervrij over van Swansea City, nadat een blessure hem aan de kant hield in de laatste maanden van het seizoen. "Hij moet misschien nog wel iets fitter worden, maar je ziet wel een bepaalde kracht in de manier waarop hij de doelpunten maakt", stelt Ronald de Boer in een terugblik op de wedstrijd tegen Hapoel Beer Sheva. "Ik denk dat het wel meevalt met zijn vetpercentage. Hij is gewoon gespierd. Ik denk dat het wel iets slanker kan, maar die sprongkracht bij de 2-0 was mooi om te zien."

Presentator Jan-Joost van Gangelen denkt dat Fer zijn voorkomen maar deels in de hand heeft. "Hij heeft ook gewoon een Antilliaanse kont. Een heel grote kont", zegt hij lachend. Vervolgens wordt ook het optreden van Trabzonspor-huurling Edgar Ié uitgelicht: de verdediger maakte een uitstekende indruk en werd door het publiek in de armen gesloten. Ié kwam verdedigend niet in de problemen en viel ook op met zijn rushes naar voren. De Boer en Marco van Basten zijn positief over de eerste wedstrijd van Ié als basisspeler in De Kuip.

"Vorige keer dat hij inviel, vroeg ik me af wat voor type het was", doelt De Boer op de wedstrijd tegen FC Utrecht (1-1) in de Eredivisie. "De bal leek toen niet bepaald zijn vriend. Maar nu zag ik snelheid en kracht bij hem. Hij durfde initiatief te nemen." Van Basten is eveneens onder de indruk van de snelheid van Ié. "Dat scheelt al enorm in het spel van Feyenoord. Af en toe gaat er iets mis bij Feyenoord, maar dan kan hij het oplossen met zijn snelheid."

Meer nieuws
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
4
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
   
17:00
17:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
50
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
Kolarov
 
3
24 augustus 2019 om 19:46
Dit vind ik wel een hele bijzondere titel haha. Maar het is wel zo, niet iedereen is sterk op dezelfde manier. Laat Fer gewoon lekker zn gang gaan, zich bewijzen en dan praat uiteindelijk niemand meer over die 5 kilo extra.
 
Savano
 
16
24 augustus 2019 om 20:11
Wat definieert een Antilliaanse kont? Pure stereotypering hiero ... maar goed dat aankaarten mag ook weer niet natuurlijk. Zullen we bij ider afgeslagen bod op een speler dan ook 'Hollandse gierigheid' speelt weer op roepen?!
 
Supreme
 
1
26 augustus 2019 om 12:43
Iedereen weet direct waar Jan-Joost het over heeft als hij deze term gebruikt. Ken jij een andere bewoording met hetzelfde effect?
 
martijnovic
 
0
24 augustus 2019 om 23:35
Fer blijft hoe dan ook voetballend te kort komen om ooit als basis speler kampioen te worden in de ere divisie.
 
sk-arsenal
 
5
24 augustus 2019 om 23:52
Wat een niveau zeg van Jan en johan. Seedorf was ook gespierd. Barkley heeft ook vollere benen en billen. Ik erger me zo hier aan, de lolbroek uithangen omdat je niks beters te vertellen hebt. Ja het kan zijn dat zijn vet % meer is maar 10 kilo gewoon pure fake nieuws. Dit is gewoon gevaarlijk , hij gedraagt zich als FOX News. Man man man heeft jarenlang als redacteur gewerkt waar zijn bronnen en informatie die in VI kwamen ergens op berust waren. Nu gaat het wel heel ver.
 
rrverdediger
 
0
25 augustus 2019 om 13:01
Barkley heeft toevallig een Nigeriaanse vader. Dat verklaart misschien zijn vollere benen en billen ??. Maar ik zou deze uitspraken niet te serieus nemen. Zoals ik het lees gaf Jan-Joost gewoon op een grappende manier een ‘verklaring’ voor het overgewicht van Fer
 
sk-arsenal
 
1
25 augustus 2019 om 15:03
Dat klopt ook wat je zegt. Ik mis gewoon wat je vroeger bij NOS zag, of nu nog steeds bij BBC ziet. Ze maken ook grappen maar bij Veronica of foxsports lijkt het 70% cabaret en 30% interessant doen. Alsof de Nederlandse volk dom is of zo gehouden moet worden. Het is jammer, dat er onzin wordt toegepast zoals die 10 kg of hij is labiel. Kijk als het nou eens in de zoveel tijd gebeurt oké maar nu gebeurt het op op maandag , dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. En natuurlijk lach ik soms ook mee, maar ik mis analyse en journalistiek gedeelte heel erg.
 
rrverdediger
 
0
25 augustus 2019 om 22:38
Daar ben ik het ook mee eens, ja. Die berichten over analyses van Van Persie bijvoorbeeld zijn erg interessant om te lezen. Veel meer op niveau dan in Nederland. Maar het moet ook niet te serieuze worden, een programma met een goede mix van sterke analyses en af en toe wat humor zou welkom zijn