Jans vergelijkt handhaving met start WOII: 'Je kan niks beloven'
Zondag, 15 januari 2017 om 23:38

Door de nederlaag tegen Ajax blijft PEC Zwolle in de degradatiezone verkeren. Toch is trainer Ron Jans ervan overtuigd dat hij zijn ploeg in de Eredivisie kan houden. Een belofte wilde de oefenmeester er echter niet van maken en legde met een opvallende vergelijking uit waarom niet.

"We kunnen wel iets beloven, maar de minister-president zei voor de Tweede Wereldoorlog ook dat we rustig konden gaan slapen. Drie dagen later spraken we Duits. Wat dat betreft moeten we oppassen met beloftes", zegt Jans in gesprek met FOX Sports. PEC Zwolle staat momenteel op de zestiende plaats, met veertien punten uit achttien wedstrijden.

De afstand tot de veilige plek vijftien is slechts twee punten momenteel. "Wij doen er alles aan om in de Eredivisie te blijven. Als we dat volhouden, ben ik ervan overtuigd dat we erin blijven", zegt de trainer van PEC Zwolle, die aan het einde van het seizoen vertrekt. Jans vindt de vergelijking met de Tweede Wereldoorlog dan ook niet misplaatst. "Waarom? Het is misschien wat overdreven deze vergelijking, maar de strekking is dat je niets kunt beloven."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
10
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
keffie270
 
3
16 januari 2017 om 01:42
Vind het minder vreemd dan het in het begin doet vermoeden. Hij wil gewoon geen valse beloftes doen en gebruikt dit als voorbeeld. Zo slecht is het niet! Ik hoop overigens toch wel dat PEC blijft hoor! Laat ADO maar degraderen, dan zien ze misschien in daar hoe dramatisch het is. Kunnen ze een jaartje opbouwen in de JL. Roda en Excelsior zijn minn andere kandidaten. Laat mooie clubs als Sparta, PEC en Go Ahead maar mooi blijven!