Jansen en Gnocchi opperen niet eerder genoemde versterking voor Ajax
Donderdag, 2 november 2023 om 17:04

Arco Gnocchi zou Marten de Roon graag bij Ajax zien, zo laat de podcastmaker weten in de Pak Schaal Podcast van Voetbal International. Het idee wordt gesteund door hoofdredacteur Freek Jansen, die van mening is dat Ajax-fans momenteel niet verwend moeten doen over een ervaren middenvelder van Atalanta. De Roon beschikt in Bergamo overigens over een contract dat in de zomer van 2024 afloopt.

De podcasthosts concluderen dat Ajax ervaring nodig heeft, zo ook op het middenveld. "Nu gaan heel veel mensen heel boos deze video of hun oortjes uit zetten, maar ik zou qua ervaring en positie De Roon heel graag willen zien", aldus Gnocchi.

Jansen vindt De Roon helemaal geen vreemde optie voor Ajax. "Laten we eerlijk zijn. Een Ajacied heeft op dit moment geen enkel recht van spreken om een super stabiele middenvelder van Atalanta Bergamo, die ook gewoon international is van Oranje, niet te moeten. Als je ziet wat daar nu allemaal rondloopt…"

"Het is wel een andere afslag die je neemt", gaat Jansen verder. "Maar zulke types… Had je maar een 'nummer 6' als Marten de Roon." Wanneer Gnocchi ook Manchester United-linksback Tyrell Malacia oppert, trapt Jansen op de rem. "Malacia? Maar dat is wel de categorie waarvan ik denk: zou die nu terug willen naar Nederland?"

Volgens Jansen moet Ajax zich dapper opstellen op de transfermarkt. "Ik ben het er wel mee eens, we kunnen alles afschieten, bijna elke optie, maar je moet wel iets." De journalist weet dat Ajax in het recente verleden ook zo te werk ging. "Afgelopen zomer niet, want toen haalden ze overal en nergens spelers vandaan."

"Maar Ten Hag deed dat in zijn Ajax-periode ook zo, met Overmars", gaat Jansen verder. "Eerst kijken welke Nederlandse voetballers en spelers met ervaring in het buitenland rondlopen, die haalbaar en van toegevoegde waarde zijn. Daarna in Nederland en dan pas ga je in het buitenland kijken. Je weet gewoon: Nederlandse spelers hebben geen aanpassingstijd nodig. Je hebt nu op de korte termijn versterkingen nodig."

De Roon
De Roon, die volgens Transfermarkt nog 10 miljoen euro waard is, lijkt gezien zijn contractsituatie (contract loopt af, red.) financieel haalbaar voor Ajax. De 32-jarige controleur uit Zwijndrecht, die zijn jeugdopleiding deels genoot bij Feyenoord, speelde de afgelopen zes seizoenen liefst 312 officiële wedstrijden voor Atalanta. Daarin wist De Roon 17 doelpunten te maken en 22 assists af te leveren, maar bovenal een belangrijke bijdrage te leveren aan de wederopstanding van de Italiaanse club.

Meer nieuws
   
19:05
19:05
Premier League-club is het zat en maakt werk van schrappen VAR
10
   
18:29
18:29
Amateur van Hercules maakt absolute droomtransfer naar Borussia Dortmund
5
   
18:05
18:05
De EK-selectie van Frankrijk: dit zijn de spelers die donderdag kans maken
19
   
18:00
18:00
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
   
17:31
17:31
Daley Blind bekroont superseizoen met nieuw contract bij Girona
29
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (33)

 
josfnl
 
4
2 november 2023 om 17:06
Dat zou mooi zijn en een echte spits erbij graag. Brobbey faalt keer op keer.
 
Soccerfan_1
 
6
2 november 2023 om 17:52
Die spits hebben we al maar die krijgt de kans nooit.
 
geitje_7
 
5
2 november 2023 om 17:54
Maar die hebben die mikautadze toch? Dan kun je Brobbey als stormram gebruiken.
 
CROOSWYKER
 
7
2 november 2023 om 17:54
De Roon is feyenoordfans en hij heb al een keer iets geroepen na de winst van Feyenoord op Ajax . Hij zal daar niet geaccepteerd worden
 
KokkieAFCA0341
 
3
2 november 2023 om 18:14
Dat zal het probleem heus niet zijn Crooswyker, De Roon past totaal niet bij Ajax kwa spel, kwa alles eigelijk en zo heel denderend vind ik hem ook niet, afgaande op wat ik zie bij het NL elftal
 
London Calling
 
0
2 november 2023 om 19:32
Dat maakt de gemiddelde speler veel minder uit dan de gemiddelde fan. En na een goede wedstrijd maakt het de fans meestal ook niet meer uit of iemand vroeger nou wel of niet voor een andere club was.
 
nuanceman
 
1
2 november 2023 om 18:23
Ik zou voor een central verdediger gaan , Stefan de Vrij bijvoorbeeld. In elk geval een leider die je ook aanvoerder kan maken.
 
LucasAndersen
 
1
2 november 2023 om 19:01
Sutalo was bij Dinamo ook een leider. Ik zou Allereerst een fatsoenlijke rechtsback halen, dan hoeft sutalo ook niet continu twee man te dekken en kan hij de bal misschien kwijt aan iemand anders dan alleen Hato
 
JK-Ajax
 
7
2 november 2023 om 17:06
Een verdedigende middenvelder die daadwerkelijk kan verdedigen is geen overbodige luxe voor Ajax. Je kan je afvragen of je het salaris etc wil uitgeven terwijl je al drie spelers hebt die daar in principe kunnen spelen.
 
ajaxf1
 
2
2 november 2023 om 17:09
Al kunnen er 30 spelen. Ervaring is nodig en de gasten die er nu spelen hebben duidelijk de kwaliteiten nog niet. Een paar 28-32 jarigen is wat we nodig hebben met leidinggevende kwaliteiten in het veld.
 
PSVMANUNITED
 
11
2 november 2023 om 17:26
Vraag is natuurlijk wel of De Roon dat zelf ziet zitten. Dat is geen goedkope sneer van mijn kant nu het slechter gaat, maar De Roon moet wel een belangenafweging maken en ik vraag me sterk af of die in zijn geval wel in het voordeel van Ajax uitvalt. Ajax is historisch gezien (sportief ontlopen ze elkaar niet zoveel de laatste jaren denk ik met de hoge pieken en diepe dalen die de clubs gekend hebben) een veel en veel grotere club dan Atalanta; maar Atalanta is wel de plek waar hij groot is geworden. Bij Heerenveen is hij redelijk anoniem vertrokken uit de Nederlandse competitie en bij het Nederlands elftal wordt hij al jaren alom verguisd. Voor nu kan het wel zo zijn dat hij het beter zal doen dan de huidige middenvelders van Ajax, maar Ajax gaat binnen nu en maximaal een jaar wel weer meedraaien in de top. Dan gaan die kritieken over dat hij niet kan voetballen wel weer komen en dikke kans dat hij de zondebok wordt. Qua salaris zal hij er niet enorm op vooruitgaan en op de leeftijd die hij nu heeft wordt een terugkeer naar Nederland ook definitief zijn periode in het buitenland op relatief hoog niveau uitzwaaien. Atalanta is ook redelijk wisselvallig en ik weet niet of hij nog weer CL gaat spelen met Atalanta, maar hij heeft er steevast een basisplaats, hij wordt er gewaardeerd, er wordt een systeem gespeeld waar hij optimaal in rendeert (in tegenstelling tot de Hollandse school van Ajax) en hij kan daar een clublegende worden (is inmiddels al de buitenlander met de meeste wedstrijden voor Atalanta. Die paar jaar Ajax daarentegen gaat niemand hem om herinneren denk ik. Hij heeft wel een gezin, maar dat groeit nu ook al jaren in Italië op, dus dat kan ook juist een reden zijn om daar te blijven in plaats van terug te keren.
 
consy
 
0
3 november 2023 om 00:47
Wat heb je aan een middenvelder die elke bal ook zo weer inlevert bij een beetje druk? Helemaal niks.
 
zlatanfan4ever
 
2
2 november 2023 om 17:11
Ik vind het niet eens zo'n slechte optie. JA het is geen echte Ajax speler qua techniek, positiespel etc. maar het middenveld van nu is ook gewoon niet sterk. De Roon zou dan alle gaatjes op het middenveld kunnen dicht lopen en de stofzuiger AKA balafpakker kunnen zijn, zodat anderen kunnen excelleren. Een middenveld met de Roon, Hlynson (of een nieuwe 10) en Vos of vd Boomen zie ik zeker kans hebben op slagen. Dan heb je een balafpakker, een pure aanvallende 10 en een passer of alrounder. Laten we allereerst maar eens beginnen met vanavond 3 punten te pakken, zodat de eerste stap (van 10 makkelijke potjes op rij ''op papier'' (jaja voordat ik op arrogant wordt genoemd) op handhaving is gezet! Daarna zien we wel verder na dit seizoen!
 
mitchajax020
 
6
2 november 2023 om 17:14
Ik zou als Ajax zijnde het even niet over kopen van een speler moeten hebben. Hebben net 115 miljoen ingekocht en wat brengen ze, niets.
 
Carrasco
 
2
2 november 2023 om 17:20
Je mist gewoon ervaring/leiderschap in dit Ajax. Je kan wel jaren niets kopen en wachten tot de spelers ouder worden, maar daar heb je op korte termijn niets aan. Naar mijn inzien zijn er 2 ervaren spelers nodig: Een CV en een verdedigende middenvelder. Die kunnen stabiliteit brengen die de jonge Ajax selectie nodig heeft.
 
Primetime
 
0
2 november 2023 om 18:16
@carrasco, wachten tot ze ouder worden heeft ook geen zin. Die zijn natuurlijk allemaal weg binnen een paar jaar. Of ze het nou goed of slecht doen. Tenzij ze in de ene na de andere blessure vallen
 
fiorenoord
 
16
2 november 2023 om 17:16
Altijd leuk dat journalisten zomaar met namen strooien. Nu ook weer twee uitgesproken Feyenoorders linken aan Ajax. Wat is het volgende voorstel? Blind en Tadic naar Feyenoord?
 
Gabstra
 
2
2 november 2023 om 17:41
Ik denk dat we voor Wijnaldum moeten gaan ??
 
fiorenoord
 
1
2 november 2023 om 18:51
En anders wil Stefan de Vrij nog wel!
 
London Calling
 
0
2 november 2023 om 19:43
Stefan de Vrij is recent ook voorbij gekomen, die stond volgens de Telegraaf, op het lijstje van Steijn.. Overigens zou ik een tijdelijke overgang van Malacia, mits hij fit is en niet veel perspectief op heeft op speeltijd bij United, deze winter niet eens vreemd vinden. Hij wil - moet spelen richting het WK (zeker nu Hartman het daar goed doet en Blind in Spanje aan zijn 28ste jeud is begonnen) en Ajax heeft een back nodig. Overigens is Arco Gnocchi geen journalist maar een fan die in een best vermakelijke podcast met Freek Jansen over Ajax praat. Het zal best nieuwswaarde hebben dat hij dit roept, maar niet veel meer dan wanneer een willekeurige fan op dit forum met een naam komt.
 
Lagelanden020
 
6
2 november 2023 om 17:16
Zo’n beperkte voetballer heeft niks te zoeken bij Ajax
 
IlMaestro21
 
7
2 november 2023 om 17:33
Als beperkte voetballers niet bij Ajax welkom zijn, hou je geen eerste elftal meer over. Los daarvan is DiRono zeker geen beperkte voetballer. Iedereen die het Italiaanse voetbal volgt, zal dat bevestigen.
 
KokkieAFCA0341
 
1
2 november 2023 om 17:55
Ik volg alleen het NL elftal en daarin heeft De Roon mij nog nooit echt kunnen overtuigen, even als Hateboer die het in Italië ook gewoon goed heeft gedaan (nog steeds doet)
 
markerazzi
 
0
2 november 2023 om 18:24
Hij is toch niet minder dan wat er nu een Ajax shirt mag dragen? Maar ik begrijp dat velen hem niet vinden passen. Heeft een uitgesproken mening over z’n trots op Rotterdam en z’n zichtbare prestaties bij NL zijn niet zo denderend. Toch denk ik dat hij wel voor een balans zou kunnen zorgen bij Ajax
 
PanFC
 
0
2 november 2023 om 18:50
Je blaast wel heel hoog van de toren… Ik denk dat de Roon niet eens naar Ajax zou willen en zou het als ik hem was ook niet doen. Heeft het helemaal naar de zin bij Atalanta. Speelt bijna alles, 2 kinderen zijn er vanaf baby ongeveer opgegroeid. Waarom zou je terug willen?
 
Lionpa76
 
3
2 november 2023 om 17:19
Al die personen die spelers naar Ajax duwen. Ik zou graag Messi op 10 en Ronaldo in de spits bij Ajax willen zien. Die 2 moet Ajax halen. Durf mijn maandsalaris op te zetten dat ze kampioen worden. Ajax heeft geld zat om deze spelers over te halen. ???????
 
FCTwenteRSD
 
6
2 november 2023 om 17:19
Waarom zou de roon naar een club gaan die 18e staat in de eredivisie ?? Nee zonder gein, ik vind de roon niks bijzonders hebben. Is gewoon weggegooid geld als ajax hem zou gaan halen.
 
RUTGERRR
 
0
2 november 2023 om 18:19
Alvarez was ook niets bijzonders, maar oh zo belangrijk. De Roon hoeft van mij ook niet te komen, maar het is zeker wel een bruikbare speler. Soms heb je van die onopvallende spelers nodig (al was Alvarez zeer aanwezig met zijn kaartjes). Echter is De Roon in Oranje vaak iets te onopvallend.
 
Homelander
 
0
2 november 2023 om 17:24
Laten we dat maar niet doen dat wordt dan hetzelfde als in Oranje, aangespeeld worden - bal verspelen - eigen balverlies terugveroveren. Heb nog steeds grote verwachtingen van Mannsverk op die positie.
 
Kid Ink
 
2
2 november 2023 om 17:26
Misschien voegt hij leiderschap en wat sturing op het veld toe aan Ajax, maar voetballend is hij gewoon vreselijk matig. Leuk idee maar denk niet dat hij wat toevoegt aan Ajax
 
GJ7300
 
0
2 november 2023 om 22:13
Doe gewoon eigen jeugd maar. Zal me worst wezen al die aankopen. Alleen categorie Anthony lijkt me nog wel wat
 
Indewinkelhaak
 
0
2 november 2023 om 22:29
De Vrij misschien? Of Gudelj? Leeftijd, ervaring, rust, stabiel, centraal spelend...