Janssen benoemt zwakte: 'Als hij daar beter in wordt, kan hij heel ver komen'
Donderdag, 18 februari 2021 om 23:23

Brian Brobbey kende donderdagavond een grandioze invalbeurt. De aanvaller hielp Ajax met een doelpunt in de voorlaatste minuut aan een 1-2 overwinning op Lille OSC, waardoor de achtste finale van de Europa League binnen handbereik is. Brobbey spreekt voor de camera van RTL7 van een terechte overwinning. "Wij waren zeker de betere ploeg", geeft de negentienjarige spits aan.

"Na een domme fout van onszelf hebben we goed doorgepakt", zegt Brobbey, die doelt op de wijze waarop Lille achttien minuten voor tijd op voorsprong kwam: Timothy Weah maakte dankbaar gebruik van een te korte terugspeelpass van Tagliafico en tikte de bal door de benen van Maarten Stekelenburg door tegen de touwen. Een minuut later kwam Brobbey binnen de lijnen als vervanger van David Neres. Tagliafico verdiende vervolgens een penalty waar de gelijkmaker van Dusan Tadic uit volgde en Brobbey bepaalde de eindstand.

Meer: Beuker en De Lang onthullen: vier spelers moeten ‘geraamte’ van Ajax gaan vormen

"Ik scoor en dat is wat ik moet doen", reageert hij. "Ik ben er heel erg blij mee." Met een subtiele voetbeweging zette Davy Klaassen de spits vrij voor keeper Mike Maignan en de invaller slaagde erin om via de doelman raak te schieten. Het was een mooie opsteker voor Brobbey, die zich niet populair maakte door deze maand te beslissen dat hij Ajax in de zomer transfervrij zal verlaten. "Ik wil natuurlijk alles geven voor Ajax, dus ik doe gewoon mijn ding als ik erin kom."

"Dusan speelde de bal naar Davy en ik had al zo'n gevoel dat Davy de bal zou passen, dus ik liep al diep", aldus Brobbey, die de jongste scorende invaller is voor Ajax in een Europese knock-outwedstrijd sinds Patrick Kluivert in de Champions League-finale van 1995. "Ik denk dat we met een goed gevoel naar de return kunnen kijken en ons best moeten doen. Dan pakken we 'm wel. Lille is erg gevaarlijk in de counter en heeft snelle spelers voorin, maar we hebben het goed opgepakt."

Theo Janssen, analist van RTL7, ziet Brobbey als groot talent. "Daar zijn we het wel mee eens. Hij lijkt wel een beetje op Romelu Lukaku: sterk, redelijk rap en hij kan een bal bij zich houden", somt Janssen op. "Maar hij heeft niet echt zachte voeten. Als hij een bal aanneemt, stuitert die een meter of twee weg. Als hij daar beter in wordt, kan hij heel ver komen. In de zestien is hij levensgevaarlijk en hij heeft goede loopacties, maar je kunt hem vaak pakken in de aanname, omdat de bal toch wel een paar meter van hem afstuit. Als hij ergens anders meer minuten kan maken, is dat voor zijn ontwikkeling alleen maar beter."

Meer nieuws
   
20:10
20:10
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
8
   
19:41
19:41
Matthijs de Ligt ontbreekt in basisopstelling Bayern; wel plaats voor Mazraoui
13
   
18:56
18:56
Ancelotti zet Camavinga verrassend genoeg op de bank tegen Bayern
20
   
18:25
18:25
Donkere wolken boven Arnhem: licentiecommissie stelt Vitesse nieuwe deadline
71
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
NIO EV
 
14
18 februari 2021 om 23:27
Goede speler die zich zeker nog wel gaat ontwikkelen wel super jammer dat die niet verlengt Heb er hoop in dat dit toch nog goed gaat komen
 
itsaukeee
 
9
18 februari 2021 om 23:30
Denk je serieus nog dat die verlengt? Lijkt me geweldig maar dat is echt <1%
 
NIO EV
 
10
18 februari 2021 om 23:54
Als hij minuten maakt en belangrijk kan zijn voor ajax in de resterende wedstrijden... misschien denkt die dan wel dat er genoeg mogelijkheden zijn om zichzelf te ontwikkelen achter haller..
 
Suarez 7
 
62
18 februari 2021 om 23:31
Jammer dat hij weggaat. Maar wat komt er weer een lichting talenten aan. Vandaag speel je met twee tieners achterin, iets wat toch wel onderbelicht blijft. Rensch (18) en vooral Timber (19) waren tegen de Franse koploper uitstekend. Overigens mis je vandaag Onana, Mazraoui, Kudus en Haller. Het zegt veel over de breedte van deze selectie.
 
MrKrillin
 
50
18 februari 2021 om 23:35
@suarez je vergeet belangrijkste speler: Gravenberch! Ook jonkie maar super goed al
 
Suarez 7
 
16
18 februari 2021 om 23:46
Hoe kan ik hem vergeten haha. Dan vijf potentiële basisspelers die je mist.
 
ErikTammer
 
6
18 februari 2021 om 23:36
Gravenberch ook
 
jefe24
 
8
18 februari 2021 om 23:41
Gravenberch mis ik in je lijstje. En Kudus, heeft echt pas een wedstrijd of 5 a 6 gespeeld dit seizoen. Dus ik vind hem "missen" wel een groot woord na zo weinig wedstrijden. edit: ik zie al dat er 2 me voor zijn over Gravenberch. Ik moet sneller gaan typen..
 
Soccerfan_1
 
4
19 februari 2021 om 01:52
Waarom steeds Kudus noemen in het rijtje die je mist? Die heeft het hele seizoen amper tot niet gespeeld. Die mis je dus niet in het rijtje basisspelers want dat is hij nooit geweest.
 
ErikdeBosz
 
4
18 februari 2021 om 23:33
Klopt, daarom is ie erg gevaarlijk bij dit soort situaties, waarbij er veel ruimte vrijkomt. Wat is deze man ook ongelooflijk sterk, echt krankzinnig.
 
DiederikJekel
 
13
18 februari 2021 om 23:36
Komt Ajax wel goed weg hoor, hoe kun je daar nou een penalty voor geven. Uiteindelijk is de overwinning wel terecht, Lille kwam niet om te voetballen. Toch jammer dat ze Brobbey niet kunnen behouden zie er wel veel potentie in.
 
ninjakai
 
6
19 februari 2021 om 01:14
Die pingel was precies het gevoel wat Ajax de hele wedstrijd bij Renato sanches had, die kwam overal mee weg. Het kwartje viel echt telkens zijn kant uit bij twijfel. En toen kreeg hij een pingel tegen en was het direct uit met de pret. Hoe Lille trouwens eerste kan staan in de competitie is mij een compleet raadsel, die hebben geen eens 3 fatsoenlijke kansen bij elkaar gevoetbald en zelfs de degradatie kandidaten in de eredivisie spelen de counters beter uit dan lille. Wel een goede keeper, maar kom op zeg.
 
Zytto34
 
30
18 februari 2021 om 23:37
Nou Brobbey bewijst het tegendeel aan de mensen die zeiden dat Ajax met Huntelaar misschien wel de titel verkocht. 2 keer als stormram gekomen en 2 keer de winnende gemaakt. Hebben we eindelijk onze eigen luuk de jong die steeds in de laatste minuten de winnende maakt wil hij niet verlengen. Dat is wel minder hahahaha. Toch de complimenten voor Ten Hag dat hij hem niet a la Boilesen naar het 2de heeft gezet.
 
Bossie
 
2
19 februari 2021 om 06:59
Brobbey is een spits die met het gezicht naar het doel moet spelen. Eigenlijk zou hij in een team dat reactie-voetbal speelt goed tot zijn recht komen
 
pamik17
 
0
19 februari 2021 om 09:50
Wat een verademing Theo Janssen als analist!