Jasper Cillessen staat voor rentree in LaLiga door besluit Ernesto Valverde
Vrijdag, 3 mei 2019 om 23:02

Jasper Cillessen gaat hoogstwaarschijnlijk in de basis starten in de wedstrijd van Barcelona tegen Celta de Vigo. Trainer Ernesto Valverde gunt veel van zijn basisspelers rust voor het competitieduel van zaterdag, aangezien volgende week dinsdag de return tegen Liverpool in de Champions League op het programma staat. Zodoende staat Cillessen voor zijn eerste minuten in LaLiga dit seizoen.

Barcelona is reeds kampioen van Spanje, waardoor het duel met Celta weinig prioriteit heeft voor de Catalaanse grootmacht. Eerste doelman Marc-André ter Stegen is buiten de wedstrijdselectie gehouden, net als andere basiskrachten. Ook Sergi Roberto, Gerard Piqué, Jordi Alba, Sergio Busquets, Ivan Rakitic, Luis Suárez en Lionel Messi zijn niet in de selectie opgenomen door Valverde.

Voor Barcelona ligt de focus nu vooral op presteren in de Champions League en in de finale van de Copa de Rey. De ploeg van Valverde won woensdagavond met 3-0 van Liverpool, waardoor de finale van de Champions League lonkt. Daarnaast kan men ook nog de Spaanse beker pakken, wat mogelijk de laatste wedstrijd van Cillessen wordt in dienst van Barcelona.

De Oranje-international is de vaste doelman in de Copa del Rey. Om hem weer wat ritme op te laten doen en Ter Stegen rust te geven, zal Cillessen, afgezien van de Champions League-duels, waarschijnlijk alles gaan spelen. Cillessen heeft onlangs kenbaar gemaakt dat hij meer speeltijd verlangt en een transferwens heeft. "Ik ga eerst met vakantie en hopelijk komt er een nieuwe club waar ik kan spelen, want ik wil graag spelen", aldus de doelman.

Meer nieuws
   
20:15
20:15
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
20
   
20:08
20:08
Winkelmedewerker belandde per ongeluk op selectiefoto PSV: 'Kan niet voetballen'
0
   
19:45
19:45
De stemmen zijn geteld: winnaars Bronzen Schilden van de vierde periode bekend
0
   
19:32
19:32
Sfeer slaat om in interview Ten Hag en Weijland: 'Als jij je werk zou doen...'
31
   
19:28
19:28
Potter wekt ergernis op in onderhandeling met Ajax: 'Als je het zo speelt...'
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (26)

 
ACmilan73
 
38
3 mei 2019 om 23:11
Lekker bezig pik! Kan hij ook even wat toevoegen voor zn 3,5 miljoen op jaarbasis
 
NeMJB
 
20
3 mei 2019 om 23:11
Hopelijk een goede pot voor hem. Kunnen de scouts en data analisten weer dat up-to-date data van hem krijgen. Toch wel erg belangrijk als iemand hem zal willen kopen
 
SonnyDo
 
46
3 mei 2019 om 23:15
Het is gewoon belachelijk dat de 1e keeper van Oranje in 3 seizoenen maar 2 wedstrijden in La liga heeft gespeeld
 
fcpsv78
 
9
3 mei 2019 om 23:22
Gelijk heb je . Het zijn telkens de verkeerde brillen van de bondscoaches die ze om op hun gezicht zetten. Genoeg keepers met ritme en fitheid .
 
Guaporta
 
116
3 mei 2019 om 23:32
Gelukkig hebben we alternatieven voor Jasper Cillessen in het Nederlands elftal die wekelijks een handvol schoten van Heracles, Fortuna Sittard en Emmen de tribunes in zien gaan of de bank van Europese subtoppers voorzien van appelschijfjes in de rust. Natuurlijk is het een opvallende situatie dat de doelman van het Nederlands elftal relatief weinig minuten maakt bij zijn club, maar de beste doelman hoort gewoon te spelen. En dat is Jasper Cillessen met een behoorlijke afstand op zijn concurrenten.
 
AjaxNL!
 
58
3 mei 2019 om 23:36
Wie dan? Zoet, Krul, Bizot, Padt? Neh, doe mij Cillessen die 10 potjes per seizoen speelt dan maar.
 
cruyflegacy
 
36
3 mei 2019 om 23:45
Er is een erg groot verschil tussen trainen met luuk de jong en Leo Messi. Zie het als een berghuis - pele verhouding ...
 
SonnyDo
 
24
3 mei 2019 om 23:50
Je begrijpt me verkeerd , wat ik bedoel is dat Jasper bij iedere andere CL club in de basis zou staan .
 
SpeedyAFC
 
13
4 mei 2019 om 01:14
Maar geen enkele keeper die het in Oranje beter doet dan Cillessen. Uiteindelijk draait het alleen maar om de prestaties en die zijn van Cillessen uitstekend te noemen.
 
JaouadAmhaouch
 
1
4 mei 2019 om 04:27
Klopt, Luuk de jong kan met afstand beter koppen dan messi??
 
LinkinPark13
 
17
4 mei 2019 om 04:36
Daarentegen zal Luuk de jong nooit een bal binnenkoppen in een CL finale, iets wat Messi dan wel weer heeft gedaan
 
SjonnyvdBeek
 
118
3 mei 2019 om 23:28
Tja, wat moeten we anders. Jeroen Zoet heeft nóg minder LaLiga-wedstrijden gespeeld de afgelopen jaren.
 
Blaugranaa99
 
10
3 mei 2019 om 23:29
Toch speelt hij bij een van de beste clubs tet wereld. Oranje stelt ook niet meer zoveel voor als 5/6 jaar geleden. De eerste keeper van de nummer 1 België bankt ook bij Real.
 
Craig Tucker
 
0
4 mei 2019 om 10:21
Het is vooral frustrerend dat we niemand beter hebben. Hij is twee klasse beter dan Zoet, Vermeer, Padt, Bijlow etc etc, Logisch dat hij eerste keeper is, maar ik heb liever dat hij gewoon naar een subtopper gaat en 40 wedstrijden per jaar keept.
 
Moyashi
 
4
3 mei 2019 om 23:20
Ik had gehoopt dat Rakitic en Vidal ook wat rust zouden krijgen. Hopelijk spelen ze maximaal 1 uur of vallen ze pas tweede helft in. In grote wedstrijden heb ik liever Vidal en Rakitic. Rakitic helemaal, want die speelt beter in belangrijkere wedstrijden en Vidal is een vechter die tegen Liverpool aardig pot speelde. We mogen in de return Liverpool niet veel kansen geven om op te bouwen en helemaal die backs van hun niet, want die geven vaak van die geweldige crossballen op de heren voorin waar je u tegen zegt. Dit is wel mooi dat Cilessen eindelijk minuten mag maken. Ook goed voor hem in aanloop naar de Copa finale. Kan die tenminste wat echte wedstrijdritme op doen nu het nog kan. Denk jammer genoeg dat hij wel weggaat hierna en hij verdient ook wel elders een basisplaats. Misschien PSG of United nu De Gea wat minder lijkt te worden?
 
Ronaldinhogcho
 
6
4 mei 2019 om 00:37
Raktic zit niet in de selectie.
 
Moyashi
 
1
4 mei 2019 om 02:20
Oh, top thanks voor correctie. Ik dacht dat hij wel opgeroepen was. Dat is goed om te weten dan, want ik hoop dat hij weer mag starten tegen Liverpool. Hij heeft in grote wedstrijden af en toe onverwachtse schots op doel waar geen rekening mee gehouden wordt en ik hoop dat als Messi te hard gedekt wordt, dat hij dan weer zo een gelegenheid krijgt om uit te halen. Daarnaast blijft hij een belangrijke schakel op 't middenveld.
 
Ronaldinhogcho
 
0
4 mei 2019 om 00:38
Tegen liverpool was hij wat flauwtjes, niet van zijn gewoonte .
 
Guaporta
 
19
3 mei 2019 om 23:22
Niet meer dan logisch aangezien Jasper Cillessen op een uiterst ongelukkig moment geblesseerd raakte en daardoor de Clásico's aan zich voorbij moest laten gaan. Al lijkt het natuurlijk vreemd om spelers speelminuten te geven die geen toekomst bij de club lijken te hebben. Als hij daadwerkelijk zijn zinnen heeft gezet op een vertrek bij de club zie ik eigenlijk geen directe reden om hem te verkiezen boven jeugdspeler Iñaki Peña buiten dat het 'een beloning voor zijn professionele werkhouding' zou zijn. Overigens hoop ik überhaupt dat Ernesto Valverde geen speelminuten meer gaat geven aan spelers als Jeison Murillo of Kevin-Prince Boateng. Had bijvoorbeeld graag gezien dat Abel Ruiz deel uit zou maken van de wedstrijdselectie, dit zijn namelijk wedstrijden waarin hij onder relatief lage druk kan debuteren in de basis. Door de afwezigheid van Juan Miranda in de wedstrijdselectie (in samenspraak met de coach van het tweede elftal hebben ze hem even buiten de publiciteit gehouden) lijkt Valverde niet in de gewenste 4-3-3 aan te kunnen treden. Toch jammer, want ik had zelf gekozen voor een opstelling met Juan Miranda en Abel Ruiz in de basiself.
 
Moyashi
 
10
3 mei 2019 om 23:43
Over je eerste alinea, als je doelt op waarom Jasper voorkeur krijgt boven op Inaki Pena, dan zou dat wellicht voor de scouts van andere clubs kunnen zijn. Er zullen ongeacht scouts aanwezig zijn om naar zijn spel te kijken en wellicht tikt zijn performance zijn prijskaartje wat omhoog. Aangezien het eind van seizoen is en er geruchten rondgaan dat die vertrekt is dit geen slecht keuze.
 
Vesta
 
3
4 mei 2019 om 02:05
Waarom wordt Miranda buiten de publiciteit gehouden dan?
 
Guaporta
 
3
4 mei 2019 om 08:57
Juan Miranda is eigenlijk in twee jaar tijd gepromoveerd van Juvenil A naar Barcelona B en van Barcelona B naar het eerste elftal. Blijkbaar is dat te snel gegaan voor hem en dacht de club dat het verstandig zou zijn om hem tot het einde van het seizoen even onder Garcia Pimienta te laten spelen (een oefenmeester die erom bekend staat dat hij jonge spelers beter maakt).
 
FilipMich
 
0
4 mei 2019 om 08:43
Idd, zonder vleugellinksback is 4-3-3 geen optie. Een defensieve 4-4-2 (met Coutinho als spelmaker op het middenveld) of een verkapte 3-5-2 (als je echt iedereen wil roteren) lijkt het meest voor de hand liggend. De hamvraag is of je Vidal, Coutinho en Dembele wel wil starten of enkel 30 minuten wil geven met het oog op Liverpool. Ik zou Coutinho en Semedo wel durven starten (na 60 min Wague en Vidal brengen en Dembele de laatste 20 min nog wat ritme geven) in een 4-4-2 (lijkt me de beste keuze want het is op Balaidos en een gelijkspel is goed genoeg vandaag). Ales moet wijken voor Liverpool gezien Dembele de 4-0 heeft gemist.
 
PorQue
 
2
3 mei 2019 om 23:54
Hey wat goed, dan kan hij zeggen dat hij gekeept heeft in competitie in het seizoen dat Barca kampioen werd.
 
okidoki78
 
0
4 mei 2019 om 07:10
Heeft ook echt totaal geen uitstraling he... dat helpt ook niet
 
FilipMich
 
0
4 mei 2019 om 08:36
De volledige selectie is Cillessen, Iñaki Peña, N. Semedo, Todibo, Coutinho, Arthur, O. Dembélé, Malcom, Lenglet, Murillo, Prince, Aleñá, Vidal, Umtiti, Vermaelen, Riqui Puig, Collado en Wague. Ben benieuwd naar de formatie. 3-5-2 als je echt iedereen wil roteren in de basis (dus inclusief Vidal, Dembele Coutinho en Semedo die je als invaller wel 30 minuten kan geven voor ritme)