'Je moet afvragen of het geen mismatch is tussen Ajax en Ten Hag'
Maandag, 16 april 2018 om 07:42

Erik ten Hag maakt vanaf komende zomer een voorbereiding mee als trainer van Ajax en zal de ploeg uit Amsterdam dan meer naar zijn hand moeten zetten. Willem Vissers gaat ervan uit dat de voormalig coach van onder meer FC Utrecht het nog heel moeilijk gaat krijgen, zo vertelde hij zondagavond bij Studio Voetbal.

"Ajax speelt niet meer zo aanvallend", aldus de verslaggever van de Volkskrant. "Ten Hag gaat uit van controle en controle is niet het eerste waar je aan denkt als je aan Ajax denkt. Dus je moet je afvragen of het geen mismatch is." Volgens de journalist ligt er nu al een 'hypotheek' op het komende voetbaljaar.

"Straks zijn er al boze mensen nog voordat het seizoen begonnen is. Er hoeft maar iets te gebeuren of er is alweer gedoe bij Ajax." Dat laatste kan Kees Jansma, voormalig perschef van het Nederlands elftal, beamen. Ook hij stelt dat het in Amsterdam sneller dan in Eindhoven of Rotterdam onrustig wordt als de prestaties niet bevallen.

"Naar buiten toe is het bij PSV altijd rustig en het is een eenheid. Dat betaalt zich nu uit. Je kunt een nederlaag blijkbaar overwinnen met beleid en verstand. In Amsterdam gebeurt het tegendeel." Volgens Jansma had Ajax Marcel Keizer niet moeten ontslaan: "Daarna komt er toch een soort arrogantie naar boven: ze gaan het wel even redden. Waar is die eeuwige hoop op gebaseerd? Hebben ze betere spelers? Dat is al jaren niet meer het geval. Ze winnen niks."

Meer nieuws
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
0
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
25
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
10
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
2
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (33)

 
bjoriesnorie
 
18
16 april 2018 om 07:50
Je kan je haast niet voorstellen, dat Ajax nu meteen weer een trainer er gaat uitgooien. Ik vind dat Ten Hag te makkelijk slachtoffer gemaakt wordt. De eerste goal van gisteren, Jeetje zeg, dat is gewoon een enorme blunder van Wöber. Daarnaast word ik een beetje moe van de hele slappe hap van een selectie. Zorg is een keer voor kerels in de ploeg, die elkaar ook durven aan te spreken. Type Stam, van Bommel, dit soort spelers mis ik bij Ajax. Ook Sanchez was echt een beest achterin, maar over het algemeen kiest Ajax voor brave mannetjes als Veltman, Kristensen en Wöber. Ajax zorg voor kerels in de selectie, zorg voor kerels in de opstelling en voor kerels in het bestuur. Op het moment zie ik namelijk alleen maar zwakke en schreeuwende wijven.
 
De Toekomst
 
2
16 april 2018 om 07:59
Wat dat betreft is er met Klaassen wel een echte kerel vertrokken. Kijk, ik heb niet de indruk dat het een match is tussen Ajax en Ten Hag. Maar met de spelers die nu fit zijn, kan hij ook niet veel kanten op.. Verdediging is schuiven met Wober, Kristensen en Veltman, op het middenveld is alleen Siem over en voorin alleen een half fitte Dolberg of Cassierra.. Met spelers als Viergever, Younes, Sinkgraven, Eiting en Frenkie erbij had je al als trainer al meer kunnen varieren/Je stempel drukken. Nu is het gewoon roeien met de riemen die je hebt.. Wat betreft kerels, tsja.. Daar moeten misschien wat aan gedaan worden. Denk dat we met minder blessures echter ook een eind kunnen komen.
 
SuperVO
 
8
16 april 2018 om 08:21
De Toekomst.. je was niet bepaald mild tov Keizer. Heb ik de uitgaande transfer van Messi onder keizer gemist of...? Keizer moest het toch overduidelijk onder veel moeilijkere omstandigheden doen..?
 
nrvier
 
10
16 april 2018 om 08:47
Ik denk dat Keizer toch even moest gniffelen gisteren. Hetzelfde wat Hake doet als Twente degradeert. Beide aan de kant gezet omdat ze het niet goed zouden doen maar beide opvolgers deden het nog minder goed.
 
De Toekomst
 
2
16 april 2018 om 08:47
Keizer was bij voorbaat al een kansloos verhaal bij mij ja. Trainer zonder bewezen capaciteiten, heeft het nergens afgedwongen om hoofdtrainer van Ajax te mogen worden. Ten Hag heeft zich echter al wel meer bewezen bij Go Ahead en Utrecht. Hij heeft laten zien in staat te zijn iets neer te zetten en daarom krijgt hij meer vertrouwen/ben ik milder voor hem. Maar het gaat nog niet zoals gewenst nee.
 
lausho
 
24
16 april 2018 om 07:51
Als Ten Hag blijft heb ik nul vertrouwen in het komende seizoen, temeer omdat het voor alle spelers een achteruit gang is tov Keizer. Het is een raar mannetje, zal best goede ideeën hebben maar ik zou niks van hem aannemen. Als hij praat over topwedstrijden denk ik, wat weet jij er nou van? Die ervaring heeft hij niet, hij kent Ajax niet en tijd heeft hij al helemaal niet, hij staat al 4-0 achter.
 
The-Jump
 
1
16 april 2018 om 10:06
Denk dat Ajax meer zware wedstrijden speelt, zeker in het begin. Tenzij je Europa naast je neer legt en enkel voor de competitie gaat. Gaat Ajax dus niet doen.
 
De Toekomst
 
4
16 april 2018 om 08:01
Alsof Keizer wist wat topwedstrijden waren.. Van Keizer zou ik minder aannemen dan Ten Hag. Ten Hag heeft het tenminste nog bewezen op Eredivisie niveau.
 
sloep01
 
3
16 april 2018 om 08:18
Degene die hier de grootste schuld heeft is Bergkamp maar die wilde Bosz niet meer macht geven door zijn eigen staf te laten samenstellen dan was hij nooit weggegaan daar is het al fout gegaan , en Keizer zou en moest de opvolger worden van Bosz dat was fout nummer 2 van Bergkamp en v/d Sar , en toen kwam ten Hag maar stond Ajax al 5 punten achter die moet in ieder geval de kans krijgen om van af het begin te starten met een nieuwe groep , Ziyech en Onana zullen wel vertrekken en ook Sien de Jong en Veldman mogen wat mij betreft weg en dan maar weer met frisse moed aan het nieuwe seizoen gaan werken .
 
sloep01
 
1
16 april 2018 om 09:47
Gezien je reactie( ik zou niks van hem aannemen) kan ik wel begrijpen dat jij totaal ongeschikt ben als sporter en totaal niet weet wat topsport inhoud .
 
Dejan
 
7
16 april 2018 om 07:53
Beetje overdreven dit allemaal. Elke club kent pieken en dalen. Kan me ook nog wel herinneren dat men bij PSV werd opgewacht door de eigen fans en dat er heisa was. Nu is dat bij Ajax het geval. Hoe het verder gaat valt niets over te zeggen, bij zowel Ajax als PSV zullen deze zomer veel spelers vertrekken. Er valt nu nog met geen zekerheid te zeggen hoe de selecties er volgend jaar uitzien. Ik denk wel dat een groot verschil is dat bij Ajax die verwachtingen altijd zo hoog zijn, winnen is niet genoeg (zoals bij PSV, er moet mooi voetbal zijn want dat hoort zo. Vraag me wel af wie dat dan precies vind dat dat zo hoort, waarom is winnen niet genoeg? Mooi voetbal moet van secundair belang zijn. Ik denk ook dat elke trainer het lastig zal hebben bij Ajax, Bosz leek er goed mee overweg te kunnen. Zowel qua persoon als visie, maar ja die is nu weg en zie ik niet terugkeren ook.
 
AFCfokke
 
1
16 april 2018 om 08:37
Het is allemaal ook erg overdreven en het was nogal een jaartje. Natuurlijk ga je dat dan niet afsluiten met een kampioenschap, normaal gesproken. Het meest stuitende vind ik echter al die Ajacied die nu alweer bereid zijn om de volgende trainer weg te sturen. Dat zijn allemaal fans die niet meekrijgen wat er in Twente gebeurd, denk ik dan. Het is echter een vergissing te stellen dat mooi voetbal secundair is.. Winnen is slechts een gewenste uitkomst van mooi voetbal. Alleen zijn nogal wat Ajacied hun favoriete slagzin zelf gaan geloven..
 
ninjakai
 
1
16 april 2018 om 10:07
@afcfokke Ze willen de trainer weg, omdat er werkelijk waar 0,0 vertrouwen is in deze trainer. Niemand heeft het gevoel dat hij ergens naartoe werkt. Alle vertrouwen is volledig uit de selectie geslagen en Ajax is meer dan in de zes jaar daarvoor los zand. Dat los zand Ajax heb ik al jaren mogen mee maken en dat hoef ik niet meer te zien. Ten Hag heeft me geen enkele flits gegeven waarop ik positieve gevoelens en ideeën kan baseren. Niet in zijn analyses, niet in zijn visie helemaal niets. Winnen we van Groningen met alle geluk van de wereld komt het zogenaamd door zijn wissels. Gekloot met veltman, ja die nieuwe back is zogenaamd beter, hebben we meer aan, Veltman eruit gegooid en wie mocht gisteren weer als rechtsback opdraven om de punten veilig te stellen? Diezelfde veltman, die heeft echt geen schrijntje vertrouwen meer over, Wober erin, eruit, erin, eruit, die mist ook elke vorm van vertrouwen (onder Keizer begon hij uit te groeien tot een gewaardeerde basiskracht, weinig poespas, sober verdedigen en snelle uitbraken tegenhouden), zag je gisteren echt goed bij de 1-0. Wober gaat overcompenseren en volledig uit positie lopen waardoor en dan gaat het fout, met een simpele beweging volledig uitgespeeld en geen enkele mogelijkheid op herstel. Daarnaast is het wel degelijk vergissing om een prioriteit te stellen dat mooi voetbal bij Ajax het belangrijkste is. Het gaat namelijk niet om mooi voetbal, het gaat om resultaat middels dominant, aanvallend voetbal. Op een gegeven moment is dominant voetbal zogenaamd mooi voetbal geworden, maar de eis is resultaat middels dominant, aanvallend voetbal. Frank de Boer legde dat uit als resultaat middels balbezit en daar waren vele het niet mee eens, juist omdat het aspect aanvallend ontbrak. Bosz legde het uit als massale druk op de tegenstander met snelle balveroveringen en daar konden veel meer mensen zich in vinden omdat daar het aspect aanvallend wel in zat. Let wel dat lukte onder Bosz echt niet altijd, het lukte zelfs vaker niet dan wel, maar als het lukte dan zag je behoorlijk wat facetten wat leidde tot resultaat door dominant aanvallend voetbal. Wat Keizer mogelijk onder resultaat door dominant aanvallend voetbal verstond is eigenlijk nooit duidelijk geworden. En wat ten Hag onder resultaat door dominant aanvallend voetbal verstaat is overduidelijk. Controle echt pure controle met een vrije rol voor Ziyech over rechts. Weet je wie een soortgelijke visie had? Jol. Controle met een vrije rol voor Suarez. Jol had de mazzel dat Suarez een heel ander kaliber was dan Ziyech. Onder Jol werden we ook volledig weggespeeld door Psv. Verschil Ajax kwam steeds terug in de wedstrijd dankzij doelpunten van Suarez.
 
Ewoud
 
1
16 april 2018 om 07:55
Tja, de eerste wedstrijd van de CL voorronde begint volgens mij alweer in juli (correct me if Im wrong) met de nieuwe opzet. Nu weer een nieuwe trainer kan je weer eerst een paar maanden wennen en krijg je weeeer een tussenjaar. Dat lijkt me ook niet ideaal.
 
dur_Wally
 
10
16 april 2018 om 08:11
Mismatch voor 100%. Heb zijn hele aanstelling nooit begrepen. Onder zijn leiding is het achteruit gegaan ipv vooruit. Weg met Ten Hag en neem Van der Sar en Overmars meteen mee.
 
AFCfokke
 
7
16 april 2018 om 08:39
Geef meteen even je wel gewenste personeelsbestand aub.
 
Corona
 
1
16 april 2018 om 11:27
Overmars mag wat mij betreft blijven zitten. Doet het gewoon goed als TD. Van der Sar mag wel pleite en de trainer ook. Misschien van Van Gaal maar overtuigen als trainer en een goede Directeur halen met ervaring.
 
wve
 
3
16 april 2018 om 08:12
Joh het seizoen was al voorbij voordat het begon. We begonnen al met een achterstand. En door het ontslaan van Keizer alleen maar verder is opgelopen.Kunnen we allemaal wel te hag de schuld geven maar dat slaat nergens op. Laten we nu eerst maar eens het volgende seizoen bekijken en europees voetbal halen.
 
NL_Modric
 
0
16 april 2018 om 11:27
Precies dit, binnen 2 maanden uit de beker, geen cl, geen el en een achterstand op Psv. Al had je Guardiola voor de groep gezet, dan nog was je geen kampioen geworden. Nu gewoon gaan experimenteren voor volgend seizoen. Geef Dolberg het vertrouwen, stel Eiting op ipv Schone (die kan wel wat rust gebruiken) en laat Frenkie spelen wanneer fit ipv Beek of Ziyech.
 
wve
 
0
16 april 2018 om 16:40
Daar heeft er weinig mee te maken. Je stond door de situatie nouri al 6 punten achter.
 
wve
 
0
16 april 2018 om 16:40
Daar heeft er weinig mee te maken. Je stond door de situatie nouri al 6 punten achter.
 
NUFC_U2
 
6
16 april 2018 om 08:27
Deze mismatch kon je van te voren al aan zien komen. Ten Hag is zoals Vissers zegt van controle en daar vandaan de voorsprong pakken en consolideren. Bij Ajax wordt verwacht aanvallend, technisch en frivool te voetballen en gogme. Meestal vermakelijk, soms zelfmoord. Peter Bosz etaleerde dat. Ten Hag helemaal niet. Hij en Schreuder zouden veel beter bij PSv passen.
 
Guadalajara
 
5
16 april 2018 om 08:53
Ten Hag is imo meer een Feyenoord trainer.. Ik was strontjaloers dat hij naar Ajax ging. Alhoewel je als trainer never nooit halverwege een seizoen moet instappen. Te weinig tijd om iets naar je hand te zetten, te veel risico, je ziet het. Ik denk nog wel dat Ten Hag uiteindelijk zal komen bovendrijven. Hij heeft imo echt heel veel kwaliteiten. Maar het typische Ajax-voetbal zal met hem niet gespeeld worden. Realistischer internationaal voetbal zal hij beogen, iets wat vandaag de dag nodig is. Althans, dat zeiden de meeste supporters toch ook na Bosz en de naief verloren finale? Minder naief aanvalsvoetbal, meer realisticher voetbal. Of zit ik er naast?
 
Ikzegmaarwat
 
5
16 april 2018 om 08:32
Ik denk dat je dit best als een mismatch mag zien. De balans in de basiself is er niet. Spelers op de bank zijn ontevreden en soms zelfs ongemotiveerd. Ten Hag zet zichzelf zo nu en dan echt voor gek met zn interviews (zoals met de situatie younes) en zoals deze coach Veltman heeft laten vallen, wie ondanks alle kritiek je aanvoerder is - voor een niet duidelijk beter alternatief is belachelijk.. Ik zie t volgend jaar niet gebeuren, ik denk dat vd Sar weer de foute keuze heeft gemaakt en die mag van mij samen met Ten Hag vertrekken.
 
LW88
 
2
16 april 2018 om 08:36
Tja, het is koffiedik kijken. Straks maakt Ten Hag Ajax met 20 punten voorsprong kampioen en zegt iedereen 'zie je wel'. Mag alleen hopen dat hij het elftal eens omgooit en stopt met het opstellen van Schone. De zoveelste trainer die vast blijft houden aan die lamlendigheid.
 
fred-manred
 
1
16 april 2018 om 08:36
Het is gewoon lachwekkend hoe hij zn persoonlijkheid die die bij utrecht had, nu helemaal zoek is. Het is echt een bangerikje tijdens interviews omdat ie niet weet wat ie moet zeggen als trainer van Ajax.
 
burgos
 
1
16 april 2018 om 09:24
Zet Brands maar is bij Ajax,die koopt in 2 jaar een winnend elftal bij elkaar. Het gevit op v/d Sar,slaat nergens op, wat kan die man er aan doen als Wober z.n taken niet uit voert. Nee Overmars,die had een betere Wober moeten kopen,daarom vind ik de grootste schuldigen Overmars,die hoort een goed elftal te kopen, hij heeft het geld er voor,maar hoeveel miskleunen zijn er nu al niet geweest,natuurlijk er waren een paar klappers,. Koop eens een paar spelers van achter in de 20.en dan met een paar jongkies .moet je kijken wat er nu loopt.. veel te jong.
 
ninjakai
 
0
16 april 2018 om 10:13
@burgos, doe ff normaal zeg. Overmars koopt echt heel behoorlijk in. Zelfs meer dan behoorlijk. Wober speelde echt heel solide voor zijn blessure, vervolgens is hij terug van zijn blessure begaat een fout tegen Vitesse en zwemt hij tussen bank en basis. Dat is gekloot van de trainer niet van Overmars. Overmars koopt zeer behoorlijke poppetjes, maar het smeden van een team moet toch echt gebeuren door de trainer.
 
rickv
 
0
16 april 2018 om 11:24
Ik zit er niet zo dicht op maar wat kan Ten Hag nou echt kwalijk nemen? Behalve dat ie misschien beter had moeten weten dan naar dit Ajax gaan? Wat er uiteindelijk ook allemaal speelde, maar Bosz is niet op een goede manier weg gegaan en was in de zomer al duidelijk dat er, net als zovaak, weer allerlei spelletjes binnen Ajax werden gespeeld. Daaruit is op de één of andere manier een onervaren trainer naar voren gekomen omdat waarschijnlijk een paar mensen een natte droom om naast de eigen opgeleiden spelers ook eigen opgeleiden coaches te hebben? Keizer heeft het natuurlijk niet makkelijk gehad gezien alle spelletjes om hem heen en natuurlijk de logisch argwaan richting zijn persoon. Krijgt dan ook nog een behoorlijk drama te verwerken, het is geen excuus, maar het helpt ook niet mee. Je krijgt genoeg goede spelers, maar achteraf mogen toch wel concluderen dat er een disbalans in het elftal zat. Voor mij is dat lastig vast te stellen in september maar binnen Ajax mag je verwachten dat die kennis er wel direct in. Vervolgens ontsla je de trainer en haal je iemand die er ook niks van bakt. Waar ligt het dan aan?
 
Japie_Krekel
 
1
16 april 2018 om 12:09
ik denk dat Ajax zich moet versterken op de drie posities die naar mijn mening het slechtst bezet zijn. dat is de rechtsbackpositie, de controleurs positie op het middenveld en de positie naast De Ligt in het centrum. daar moeten directe kwaliteitsinjecties voor gehaald worden. ook zou ik niet weten waar je een nieuwe speler van het kaliber Ziyech moet vinden dus op de nummer 10 plek zou ik Frenkie De Jong gewoon een kans geven. of die goed genoeg is weet ik niet maar een nummer 10 met de specifieke kwaliteiten van Ziyech zijn niet te betalen voor een Eredivisieclub
 
SanderBreimer
 
1
16 april 2018 om 12:25
Ajax heeft iemand nodig die de ajax tikkeltje arrogantie uitstraalt. Ten hag is heeft de klompen nog aan en wordt door de spelers niet serieus genomen. Overmars had gewwon vol voor Laudrup moeten gaan