'Je moet de loting zelf goed maken, door je goed voor te bereiden'
Woensdag, 29 november 2017 om 11:14

De loting voor het WK vindt komende vrijdag plaats in het Kremlin. België zit bij die loting in pot 1, maar kan alsnog op landen als Spanje, Engeland, Kroatië of Colombia stuiten. Bondscoach Roberto Martínez heeft wel bepaalde voorkeuren, maar beaamt dat er geen goede of slechte loting zal bestaan voor de Rode Duivels.

"Er zitten erg sterke teams in pot twee, die het heel goed gedaan hebben in hun kwalificatiegroep, zoals Engeland of Spanje. Maar ook tegen Peru spelen lijkt me niet makkelijk. Zij zijn al 36 jaar niet meer op een groot toernooi geweest en zullen ontzettend enthousiast zijn", wordt Martínez tijdens een persconferentie geciteerd door Het Nieuwsblad.

"In de groepsfase heb je nog foutenmarge. Het is eerder in de knock-outfase dat het echt wel van groot belang is tegen wie je uitkomt", vervolgt de Spaanse bondscoach van de Belgen. "Ik denk niet dat er zoiets als een goede of slechte loting bestaat. Je moet hem zelf goed maken, door je goed voor te bereiden. De loting bepaalt de richting die onze voorbereiding zal uitgaan."

Tijdens de loting zal ook bekend worden in welke speelsteden België zijn wedstrijden zal afwerken. Martínez hoopt lange vluchten te kunnen ontlopen. "Vluchten van meer dan drie uur zullen onze voorbereiding altijd verstoren. In onze kwalificatiecampagne hebben we het steeds met vluchten van minder dan drie uur gedaan, en hebben we ons telkens goed weten aan te passen", stelt Martínez. "Als blijkt dat we meer dan drie uur zullen moeten vliegen van ons basiskamp in Moskou, hebben we misschien een andere aanpak nodig."

Meer nieuws
   
12:10
12:10
De Telegraaf: Ajax is concreet voor Sandler maar heeft concurrentie van PSV
27
   
11:56
11:56
Marcel Brands geeft Slot heel belangrijke tip om te kunnen slagen in Engeland
11
   
11:46
11:46
Brands bevestigt belastingstelling van PSV: 'Het is een interessante speler'
4
   
11:15
11:15
Live meepraten in de Eredivisie: NEC - AZ
33
   
11:15
11:15
Live meepraten in de Eredivisie: PEC Zwolle - Heracles Almelo
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
Gooner4
 
3
29 november 2017 om 11:38
Met deze ploeg kun je alle tegenstanders verslaan, maar dan moet het tactisch wel goed in orde zijn. Ben echter bang dat onze Zuiderburen niet verder gaan komen dan een kwart of heel misschien een halve finale. Hoop echter ten harte dat ze kampioen worden met het voetbal dat ze kunnen spelen.
 
Blieke
 
0
29 november 2017 om 13:54
Kwart zal wederom het hoogst haalbare zijn, of Martinez moet veranderen in een tactisch meesterbrein. In de kwalificatie werd nog teveel geteerd op individuele kwaliteiten. Ach, het gaat nu tactisch toch al wat beter dan onder Wilmots. En ze oefenen tenminste op stilstaande fases nu...
 
Ijsmuts
 
2
29 november 2017 om 14:28
Oranje speelde in 2014 in de kwartfinale tegen Costa Rica. Hoe kan je nou roepen dat dit het hoogst haalbare is? Dat hangt toch volledig van de vorm, tactiek en loting af? Als je nou roept dat je zeker 5 landen hoger inschaalt kan ik daar nog in komen... maar dit is gewoon gokwerk
 
Blieke
 
1
29 november 2017 om 14:59
En Nederland had strafschoppen nodig na een 0-0. Het had niet veel gescheeld of NL lag er daar al uit. Ik heb Belgiã« heel de kwali gevolgd en ondanks beterschap zijn de oude kwaaltjes nog altijd aanwezig. Belgiã« ging er de vorige eindrondes ook uit in de kwartfinales, tegen twee gewiekste teams. Dus dat ik stel dat de kwartfinale het hoogst haalbaar is, is redelijk beredeneerd. Op het EK zat het bijvoorbeeld ook goed qua loting maar liet de ploeg het gewoon afweten. Dat toernooi was de kans om EK te worden.
 
Kowalski
 
2
29 november 2017 om 13:03
Met een absolute toptrainer a la van Gaal één van de titelfavorieten. Zonder - wat nu het geval is - kwart of misschien halve finale. Schat Duitsland, Spanje, Frankrijk (!) en Brazilië stuk voor stuk hoger in.
 
Jimmmmm
 
0
29 november 2017 om 13:08
2de ronde tegen een topland en we vliegen terug. Je weet nu al dat het zo gaat lopen. Defensief is het tactisch dramatisch. Enigste hoop is dat de 3 centrale verdedigers in wereldvorm zitten.
 
Blieke
 
0
29 november 2017 om 14:19
In principe heeft België zonder blessures een wereldverdediging met daarachter nog eens Courtois. Alleen de spoeling is defensief vrij dun. Hopen dat Vermaelen ergens een club vindt in de winter en zonder blessures blijft, want Boyata, Kabasele, Lukaku of Ciman vormen een serieuze defensieve downgrade.
 
Jimmmmm
 
0
29 november 2017 om 15:10
Kaba is nog wel een niveautje hoger dan die anderen maar nog een stuk onder alderweireld kompany jantje en fitte vermaelen. Zijn optreden voor Belgie was soms ongelukkig al hadden ze de 0 gehouden. Die van watford vinden hem de beste verdediger van de premier league na de top 6 team (Liverpool mss niet) verdedigers. Maar goed het gaat niet alleen om hoe goed de spelers zijn maar ook de verdedigende discipline met betreking tot flankverdedigers en def midds. Voor mij kan kdb niet op de 8 als carrasco flankverdediger is. Dan krijg je onstabiliteit waarbij verdedigers niet durven inschuiven. Met radja op 8 gaat het wel of kdb op 8 en jantje flankverdediger. Beste aanval wint geen wk, beste verdediging doet dat.
 
Gooner4
 
1
29 november 2017 om 17:35
Ik zou gewoon 4-3-3 o.i.d. spelen. Oprotten met die 3-4-3, slaat nergens op. Daar heeft Belgie ook niet de spelers voor. Zet Vertonghen en Alderweireld centraal, Lukaku en Munier op de flanken, dan haal je ook het meeste uit jongens als Carrasco die anders op zo'n wingback plek moeten spelen.
 
Jimmmmm
 
0
29 november 2017 om 18:26
Nog liever Carrasco op wingback dan Lukaku leftback. Vertonghen kan er dan spelen, maar sorry Lukaku opstellen is suicide.
 
Weerniet
 
1
29 november 2017 om 13:36
Als België de onrust buiten de deur kan houden en minder statisch speelt dan op het EK tegen Italië en Wales dan zit de halve finale er zeker in. Maar als de zenuwen weer toeslaan bij de Duivels dan kunnen ze ook zomaar na 3 wedstrijden weer thuis zitten.
 
Ardiles
 
0
29 november 2017 om 16:21
Het is idd onbegrijpelijk dat de KBVB geen topcoach aan het hoofd van deze unieke, getalenteerde generatie zet. Het lijkt wel of ze er alles aan doen om GEEN prijzen te pakken. Eerst boer Marc en nu deze rare snuiter. Dit zegt veel over het voetbalverstand van onze bobo's (heb je onze voorzitter al eens gezien? En ik dacht dat het na de vorige clown niet erger kon). Als echt alles 200% meezit zit een finale er wel in. Maar dat geldt voor nog 10 landen evenzeer. Met een topcoach zouden we idd 1 vd outsiders op de titel zijn, maar Van Gaal mogen jullie houden. Die is jaren geleden al een karikatuur van zichzelf geworden, maar dat dringt blijkbaar nog niet door boven de Moerdijk.