'Je ziet geweldige koppen voor Feyenoord, bij Ajax deugt er helemaal niks van'
Maandag, 20 maart 2017 om 17:34

Ajax liet zondagmiddag dure punten liggen op Woudestein door een 1-1 gelijkspel tegen Excelsior. Het puntverlies werd breed uitgemeten in de media en Toon Gerbrands vindt dat de waan van de dag regeert in Nederland. De algemeen directeur van PSV ziet een parallel met de reacties op de Eindhovenaren, enkele weken geleden.

"Als je de kranten ziet, dan zie je enerzijds de geweldige koppen voor Feyenoord. Bij Ajax deugt er helemaal niks van. Het doet me een beetje denken aan onze periode, een paar weken geleden, waarbij er helemaal niks meer van klopte van PSV", zegt Gerbrands in gesprek met PSV TV. "Je ziet dus dat de kranten, analyseprogramma's en media in de extremen duiken."

"De kunst van beleidsmakers, coaches en directieleden is om daar toch een beetje doorheen te wandelen. Want die hele extremen, daar kom je niet ver mee", gaat de algemeen directeur van de Eindhovenaren verder. "Relativeren hoort niet bij topsport. Ik roep altijd: het is goed of het is slecht. Relativeren betekent dat er belangrijkere dingen in het leven zijn. Die bestaan ook inderdaad wel. Maar als je in de topsport werkzaam bent, gaat het om winst of verlies. Dus relativeren staat niet in mijn woordenboek."

Meer nieuws
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
0
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
25
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
10
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
2
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (32)

 
rr86
 
36
20 maart 2017 om 17:39
Zo gaat het elk weekend in Nederland. Afgelopen donderdag was Ajax fantastisch en meten ze zich weer bijna met de grote landen. Nu kunnen ze er weer niks van. Maar zo gaat het ook met onze talenten. Blind die de Ligt selecteerd omdat de kranten en tv programma`s hem ophemelen. Tekent dat ook gelijk de onkunde van onze bondscoach
 
bliek
 
10
20 maart 2017 om 18:09
Het is niet alleen typisch Nederlandse media. Hetzelfde is de mensen die reageren op forums. De ene keer moet een elleboog zwaar gestraft worden de andere keer niet. Ook zo held het voor voetbal donderdags werd bosz en Ajax geroemd. Vandaag heeft bosz het noet goed gedaan. En bakt hij er niets van. Het is des Nederlands ophemelen kunnen we maar dat duurt superlang en afbraak is binnen een dag weer geregeld.
 
JdW17
 
6
20 maart 2017 om 19:06
Dat ophemelen gebeurd toch ook overal? Elk Engels talent die 3 goede wedstrijden speelt is meteen 30 miljoen waard.
 
elninoo
 
1
20 maart 2017 om 20:18
@bliek. Maar het is toch ook gewoon zo dat Bosz' en Ajax donderdag geweldig waren en er zondag niets van bakte? Of ben ik de enige die dat zo ziet? Bij een team als Ajax waar veel grillige jeugd voetbalt weet je dat dit kan gebeuren. Het is aan Bosz' om die jongens zo te motiveren dat ze niet in de val lopen zoals bij Excelsior. Nu is dat niet gelukt en bakte ze er werkelijkwaar niets van. Dan mag dat ook benoemd worden.
 
bliek
 
0
21 maart 2017 om 07:00
Maar omdat ze er zondag niks van bakte wil niet zeggen dat ze er geen reet van kunnen. En dat is het punt waar het om gaat. In Nederland kunnen ze je binnen een dag van goed team naag bagger praten gaat nergens over. Bosz is met iets bezig en dat is verandering. Verandering heb je biet in 1 week voor elkaar dat is een proces. Het volgende punt wat daar bij komt is dat de selectie niet goed genoeg is om deze hele verandering aan te kunnen. Bosz en Ajax moeten nu een volgende stap gaan maken en daar stokt het ben ik bang voor. Ajax moet gaan investeren en doorselecteren. Degene die te kort komen uitzwaaien en sommige voor de breedte houden. Als ajax er zelf voor gaat zorgen dat er een goede balans tussen kwaliteit en ervaring en jeugd komt dan ben ik ervan overtuigd dat ajax vanaf begin van het seizoen gaat presteren en veel meer goede wedstrijden gaat spelen.
 
PeterVermeuIen
 
9
20 maart 2017 om 17:44
Ajax zit in een groeiproces. Volgend seizoen zijn ze veel sterker dan nu. Dit seizoen heeft Ajax een nieuwe trainer en sommige spelers botsten met de teainer omdat ze hun basisplaats kwijt zijn. Bij Feyenoord en PSV zitten er al vertrouwd in de selectie.
 
PSVJAYJAY
 
8
20 maart 2017 om 17:48
Als je niet leeg gekocht wordt. En dan kan je een hoop miljoenen incasseren maar je kan ook weer opnieuw gaan bouwen. Een beetje wat gebeurt om de 2 jaar.
 
PeterVermeuIen
 
10
20 maart 2017 om 18:03
Peter Bosz zijn eerste seizoen... nu weet Peter precies met wie hij te maken heeft in de selectie en daarvandaan gaat hij met dit selectie groeien. Cocu en van Bronckhorst werken al jaren met dezelfde selectie. Niet slecht dat Ajax op 2e staat.... miljoenen incasseren is voor na dit seizoen. Ziyech is gekomen omdat er veel spelers zijn vertrokken.
 
3*Ajax
 
15
20 maart 2017 om 18:45
Mwah zie alleen Veltman (geen absolute ramp), Traore (zegen van god) en Klaassen (helaas) vertrekken van de basis. Neres en Kluivert op de vleugels en dan 2 backs die er over heen komen. Je as Onana, Sanchez, Viergever, Ziyech en Dolberg behouden en ik zie het goed komen. Voor Klaassen dringen Van de Beek en De Jong (de beste middenvelder van Van de Beek, De Jong, Nouri imo) al een tijdje aan.
 
JdW17
 
1
20 maart 2017 om 19:02
Ik heb het idee dat het op het moment eerder een voordeel dat een nadeel is dat PSV als een paar jaar grotendeel dezelfde ploeg heeft. Spelers als Guardado lijken niet meer de honger te hebben. Al vertrekken bij PSV ook elk jaar belangrijke speler hoor, zoals Wijnaldum en Memphis dat vang je ook niet even zo maar op. En verder heeft Ajax toch ook wel een kern die al lang meedraait, spelers als Veltman, Schã£â¶ne en Klaassen. En ook Viergever, Sinkgraven en Younes zijn er al even. Verrder is het inderdaad een utopie om te denken dat je echt aan een team kunt gaan bouwen, want Nederland is een opleidingsland en een speler als Dolberg is na 2 goede seizoenen weg.
 
PeterVermeuIen
 
0
20 maart 2017 om 23:41
Denk aan Gudelj, Riedewald, Bazoer, Tete, Westermann... deze spelers zijn niet happy... de eerste 4 genoemde spelers zijn van Frank de Boer... Bosz moet dit oplossen poeh... Coco en van Bronckhorst hoeven dat niet is ook voordeel.
 
Troy010
 
6
20 maart 2017 om 18:06
Dat valt mee hoor. Bij Ajax zijn Sanches en Ziyech nieuw in de basis. Bij Feyenoord zijn dit Berghuis, Jorgensen en Jones, dus 1 meer. Bij PSV alleen Ramselaar volgens mij. Alleen de trainer is nieuw maar hoezo zou dat een 'groeiproces' moeten zijn? Volgens mij werden wij ook keihard aangepakt vorig jaar terwijl wij dus ook in een 'groeiproces' zaten. En veel sterker dan nu? Dus dan eindigen ze op +/- 90 punten?
 
surreal
 
22
20 maart 2017 om 18:14
Bij Ajax vergeleken met vorig jaar staat er maar een speler op dezelfde positie dus is dat een wezenlijk verschil. Bovendien vergeet jij Onane, Traore en Dolberg die sinds dit seizoen spelen en dan ook spelers als Viergever, Schone en Sinkgraven die daarvoor niet in de basis stonden. Of te wel de enige basisspelers van vorig jaar zijn Klaassen, Veltman en Younes. Laten we dus niet proberen de werkelijkheid te herschrijven.
 
3*Ajax
 
12
20 maart 2017 om 18:35
Keeper: Cillessen-Onana. Rechtsback: Tete-Veltman. Rechter CV: Veltman-Sanchez. Linker CV: Riedewald-Viergever. Linksback: Dijks-Sinkgraven. Middenveld: Gudelj, Bazoer, Klaassen-Schone, Ziyech, Klaassen. Linksbuiten: Younes-Younes. Spits: Milik-Dolberg. Rechtsbuiten: El Ghazi-Traore. Ik tel 8 nieuwe namen en 9 positiewisselingen. Vraag me af hoe je bij Sanchez en Ziyech komt als Onana, Dolberg en Traore ook nieuw zijn. Verder zaten Sinkgraven, Viergever en Schone voornamelijk op de bank bij Frank en vult Veltman een nieuwe rol in (En ja Veltman heeft 10 duels rechtsback gestaan ivm een blessure, maar speelde daarvoor 120 potjes in het centrum). Klaassen kun je ook nog over twijfelen. Was eerst een 10 nu een 8. Alleen Younes vult nog dezelfde rol in.
 
4fRedondo
 
7
20 maart 2017 om 19:09
Sorry, maar zo kan ik bij Feyenoord ook beginnen. Vermeer - Jones Karsdorp - Karsdorp Van Beek - Bothegin Kongolo - v/d Heijden Nelom - Kongolo El Ahmadi - El Ahmadi Vejinovic - Vilhena Immers/Gustafson - Toornstra/Kuyt Elia - Elia Kramer - Jorgensen Kuyt - Berghuis
 
3*Ajax
 
13
20 maart 2017 om 19:48
Gefeliciteerd. Maar feit blijft dat Ajax 8 nieuwe basisspelers heeft. Schone zat 4 vd 5x op de bank, Viergever speelde pas basis toen Riedewald geblesseerd raakte in Maart en Onana, Dolberg, Traore, Sanchez en Ziyech zaten er vorig jaar 0x bij. Dan speel je gewoon met 8 nieuwe mensen.
 
tomdecocq
 
0
21 maart 2017 om 08:33
Niet, staan veel meer nieuwe bij Ajax, ook Dolberg, Traore, Onana. Dus met Sanches en Ziyech 5 nieuwe. En verder is er met de posities ook meer geschoven, zijn spelers van de bank naar de basis verhuisd, dus ja er is wel een hele hoop veranderd.
 
postduif010
 
9
20 maart 2017 om 17:45
Is ook typisch Nederlands geloof ik. We zijn goed in dingen ontzettend te hypen om vervolgens weer de grond in te boren.
 
PSVJAYJAY
 
2
20 maart 2017 om 17:49
Klopt vrijheid van meningsuiting
 
Miccoli
 
5
20 maart 2017 om 18:02
Mwah, het is meer iets menselijk dan dat het Nederlands is. Wat ik wel weer Nederlands vind is dat wij als nederlanders graag zeggen dat "willekeurige karaktereigenschap" iets Nederlands is.
 
A Iniesta8
 
0
20 maart 2017 om 18:33
Het komt vooral door onkunde dan wijsheid dat de kudde mensen alles eruit gooit wat de meeste vinden, maar dat is al langer bekend. Scorebord journalistiek wordt het ook wel genoemd, of meeloop gedrag(of wat dan ook). De meeste fans hebben nou eenmaal een korte termijn geheugen of een selectief geheugen als het op voetbal aankomt. Zo werd Ajax de wereld ingeprezen na de overwinning op Kopenhagen en wordt het nu amper serieus genomen na het gelijkspel in Rotterdam. Voetbal is gewoon een ontzettend door emotie beã¯nvloedde sport waar gevoel boven feiten staan soms.
 
jacarezinho
 
3
20 maart 2017 om 19:43
Is voetbalzone weer verkeerd aan het overschrijven of zegt Gebrands nou dat hij een slechte bestuurder is? Hij zegt dat je met extremen niet ver komt en beleidsbepalers en bestuurders hierdoor heen moeten wandelen, want met extremen kom je niet ver. Lijkt me relativeren. En ervolgens zegt hij dat relativeren niet in zijn woordenboek staat. Imo een van de beste in NL in zijn vakgebied.
 
mayarood
 
0
20 maart 2017 om 19:57
Kan die arrogante Toon eens wat vaker zijn kop houden? Iedereen met gezond verstand weet toch dat dit zo is. In Nederland hebben we een hele cultuur ontwikkeld van zgn en echte deskundigen die gewoon met de stroom meedrijven. Ik vind het het meest opportunistische geleuter.
 
PF10
 
1
20 maart 2017 om 20:06
Als Ajax de halve finale van de EL haalt vind ik het een prima eerste seizoen van Bosz. Dit acht ik zelfs zeer realistisch. Ook al worden ze tweede. Daarnaast moet Ajax goed beseffen dat als ze nog wat willen in de titelstrijd Feyenoord over 2 weken met flinke cijfers naar huis gestuurd moet worden.
 
hoebie60
 
3
20 maart 2017 om 20:08
Wat een onzin om tevergelijken bosz heeft het gelemaal niet zo goed gedaan, als je het seizoen neemt heeft traore, youness, een dramatisch seizoen gespeeld als je hun assist en score pakt kost dit gewoon de titel, laat staan verdedigend daar waren veldman en sinkgraven ook vaak ondermaats, daarbij een slechte oobouw van achteruit verklaard veel, donderdag was het voetballend ook niet top maar waren ze bereid voor het eerst dit seizoen om voor mekaar tewerken.en veel talenten weg, daarom pleit ik nog steeds voor jonk als hoofd coach
 
FR1963
 
0
20 maart 2017 om 21:30
Wel erg opvallend is het grote verschil tussen de thuis- en uitwedstrijden van de top 3. Met name ajax levert in uitwedstrijden veel te weinig strijd, heeft voor een groot deel met instelling te maken. Ook dat is een kwaliteit. Terecht dat de top daar per wedstrijd op wordt aangesproken.