Jeugdexponent goudhaantje voor Man United in zege op Tottenham Hotspur
Donderdag, 25 juli 2019 om 15:29

Manchester United heeft donderdagmiddag in de International Champions Cup met 1-2 gewonnen van Tottenham Hotspur. Anthony Martial en jeugdexponent Angel Gomes tekenden voor de doelpunten van the Red Devils op Chinese bodem. Lucas Moura trok de stand halverwege de tweede helft gelijk, al was dat niet voldoende om de Londenaren voor een nederlaag te behoeden.

Bij Manchester United kregen zomeraanwinsten Aaron Wan-Bissaka en Daniel James een basisplaats toebedeeld van manager Ole Gunnar Solskjaer. Bij the Spurs was er plaats voor Tanguy Ndombélé, die voor circa zestig miljoen euro werd overgenomen van Olympique Lyon. Martial, die eerder al de paal raakte, was na ongeveer twintig minuten spelen trefzeker. De Franse aanvaller ontliep slim de buitenspelval van Tottenham en liet vervolgens doelman Paulo Gazzaniga kansloos met een beheerste schuiver.

Solskjaer stuurde een geheel nieuw elftal het veld in bij de start van de tweede helft. Dat leverde echter geen verdubbeling van de voorsprong op. Het was namelijk Tottenham dat de stand gelijktrok na 65 minuten spelen. Moura zag een van richting veranderd schot achter Sergio Romero in het doel belanden. The Mancunians lieten het er niet bij zitten en herstelden de voorsprong tien minuten voor tijd, met Gomes als doelpuntenmaker. De achttienjarige aanvaller verschalkte Gazzaniga met een knal in de korte hoek.

Tottenham bleef in het restant van de wedstrijd vechten voor een positief resultaat, maar de formatie van manager Mauricio Pochettino kon een nederlaag niet meer voorkomen. Manchester United leek zelfs nog uit te lopen naar een 1-3 voorsprong, maar een treffer van Marcus Rashford werd geannuleerd wegens buitenspel. De recordkampioen van Engeland vervolgt het avontuur in de International Champions Cup op 3 augustus tegen AC Milan, terwijl Tottenham een dag later aantreedt tegen Internazionale.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
13
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
3
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
2
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
abaaiid7
 
12
25 juli 2019 om 15:36
Goede stroming van jeugd. Greenwood, Gomes, Tuanzebe allemaal doen ze het tot nu toe zeer goed.
 
ZLuuk
 
8
25 juli 2019 om 15:38
Prima voetbal, hoog druk zetten met name in de eerste helft. Leuk voor Gomes dat hij de winnende maakt, moet wel echt doorgeselecteerd worden (denk aan namen als Rojo, Dalot verhuur, Young). Moet mijn eerste inschatting van James wel bijstellen, aangenaam verrast door met name zijn snelheid.
 
SunsRight
 
6
25 juli 2019 om 15:44
Vind James deze voorbereiding positief opvallen. Is verschrikkelijk snel maar is ook een ander type buitenspelen dan wat united afgelopen jaar had.
 
AjaxCunian
 
0
25 juli 2019 om 16:53
Rojo, Dalot, Fred, Matic, Lingard, Mata moeten doorgeselecteerd worden. Tuanzebe, Chong, Gomes mogen van mij meer kansen krijgen. Pereira, McTominay, Martial, Greenwood, Rash, Gomes best goed vandaag.
 
Gabi_e
 
4
25 juli 2019 om 15:41
Leuke wedstrijd gezien! Hopelijk beloofd dit veel goeds voor volgend seizoen. Iemand enig idee wanneer Lukaku gaat vertrekken? En wat gaat er met Sanchez gebeuren?
 
Angelo77
 
5
25 juli 2019 om 15:48
Lukaku vertrekt pad Inter het juiste bedrag neerlegt, zonder gekke conctructies. Sanchez komt wel in de plannen voor van OGS.
 
Angelo77
 
0
25 juli 2019 om 16:56
Verschil daarin is dat OGS hem wel gaat gebruiken. Zidane wil Bale niet gebruiken.
 
Kaka-madrid
 
0
25 juli 2019 om 16:17
Heb de wedstrijd half gevolgd. Leuke wedstrijd! Moura lijkt na vorig seizoen echt vertrouwen te hebben getankt. Deed het goed! Lijkt in niets meer op de speler die hij bij PSG was. En als ik naar Son kijk, denk ik soms toch dat het beter was als hij ipv Hazard was gekomen...