Joey Veerman heeft opmerkelijk veel vertrouwen in return: 'We gaan ze pakken'
Woensdag, 17 augustus 2022 om 00:15

Joey Veerman kijkt met gemengde gevoelens terug op de heenwedstrijd tegen Rangers in de play-offs van de Champions League. Hij zag zijn ploeg via Ibrahim Sangaré op voorsprong komen, waarna Antonio Colak niet veel later voor de gelijkmaker zorgde. In de tweede helft kwamen de Schotten door een enorme fout van Walter Benítez op 2-1, maar een klein kwartier voor tijd kopte Armando Obispo de 2-2 eindstand op het bord. Volgens Veerman had er meer ingezeten voor de Eindhovenaren, vertelde hij voor de camera van RTL 7.

"Als je kijkt naar de kansen die we hebben gekregen, denk ik dat we hier misschien wel hadden moeten winnen", begint Veerman zijn interview. "Dit doet wel pijn. We komen knullig met 2-1 achter, waarna Obispo met een mooie kopbal 2-2 maakt. We nemen wel een goed resultaat mee, maar toch krijg je het gevoel dat we het eerder hadden kunnen beslissen."

Meer: ‘Is Veerman iets voor Slot en Liverpool?’ Driessen en Verweij vellen oordeel | Veerman noemt ploeggenoot bij PSV van wie hij het meest geniet: ‘Zo makkelijk’

PSV had het met name in de eerste helft lastig met de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. In het tweede bedrijf had de ploeg uit Eindhoven de wedstrijd juist beter onder controle. Veerman: "In de eerste helft probeerden we ook al te voetballen, maar laten we zeggen dat het toen niet top ging. In de tweede helft waren de ruimtes tussen de voorste en achterste linie wat minder groot, waardoor André Ramalho sneller kon doorstappen rechts in die half-space. Volgens mij hadden we ze toen onder druk en wisten ze totaal niet meer wat ze moesten doen. Ik denk dat we daarop voort moeten borduren."

Mede daardoor kijkt de 23-jarige middenvelder met vertrouwen vooruit naar de return, die volgende week woensdag om 21.00 uur op het programma staat in het Philips Stadion. "In de ploeg heerst nu het gevoel dat we ze gaan pakken. We hebben thuis tegen Monaco gezien hoe de sfeer in het stadion was. Vandaag was de sfeer ook heel mooi. Het doet gewoon een beetje pijn aan je oren als ze met z'n allen gaan schreeuwen. Dus het is wel mooi om mee te maken. Maar volgende week zorgen onze fans voor minimaal dezelfde hoeveelheid lawaai", besluit hij.

De reactie van Wesley Sneijder
Wesley Sneijder vindt het opmerkelijk dat Veerman zoveel vertrouwen put uit de wedstrijd in Glasgow. "Hij is wel vrij overtuigd van 'we gaan ze volgende week pakken', maar ik weet niet waar dat op gebaseerd is", aldus de oud-middenvelder. "Een gelijkspel is een terechte uitslag. Ik houd er wel van hoor, de bluf: laat ze maar komen. Alleen waar het op gebaseerd is... Maar het is ook in de emotie, je komt net uit een wedstrijd. Spelers beleven het heel anders op het veld."

Meer nieuws
   
16:34
16:34
Salah weigert interviews na ruzie met Klopp: 'Als ik vandaag spreek...'
0
   
15:55
15:55
'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
14
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
49
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
2
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (127)

 
Aqua1
 
17
17 augustus 2022 om 00:30
Moet je eerst zien te voetballen en hoogdruk zetten en blijven gas geven, vrees weer die behoudende tactiek die je tegen Monaco al bijna de kop heeft gekost.
 
Paauwer
 
95
17 augustus 2022 om 00:37
Behoudende tactiek tegen Monaco? Ze konden gewoon niet beter, Monaco was te goed. Psv heeft gewoon super standaardsituaties met die lange kopsterke mensen dat houdt Psv op de been. Thuis moet je wel van Glasgow kunnen winnen dat is een beetje het niveau Twente, Az van de eredivisie zeg maar plek 4, 5 of 6. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je er makkelijk van gaat winnen.
 
Pendeco
 
88
17 augustus 2022 om 07:34
''thuis moet je wel van Glasgow kunnen winnen dat is een beetje het niveau Twente, Az van de eredivisie zeg maar plek 4, 5 of 6. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je er makkelijk van gaat winnen.'' Een Europa League finalist van vorig seizoen van het niveau Twente en AZ noemen, waren onze subtoppers maar tot dat soort dingen in staat. Ik ben bang dat je Rangers een beetje onderschat. Desalniettemin zie ik goede mogelijkheden voor PSV in Eindhoven.
 
Ajajajajax
 
3
17 augustus 2022 om 10:11
@pendeco, hij onderschat de rangers helemaal niet. Het is toch een zeer matige ploeg, het zou vrij schandalig zijn als psv niet doorkomt dat meen ik echt.
 
suitv
 
1
17 augustus 2022 om 10:13
De wens is de vader van de gedachte?
 
yamiown
 
60
17 augustus 2022 om 00:42
Monaco is toch ook een beter team dan PSV? Juist de tactiek (en een flinke dosis geluk) zorgde ervoor dat PSV won. Monaco verkoopt voor tachtig miljoen een speler en haalt voor 40 miljoen nieuwe spelers. Dat kan PSV niet. Vandaag daarentegen kwam Glasgow vaker goed weg dan PSV, Saibari is twee keer enorm dichtbij geweest, Max is erg dichtbij geweest... Al was een gelijkspel op basis van het spel wel verdiend imo. Heb er alle vertrouwen in dat dit in het Philips Stadion goed gaat komen.
 
 
32
17 augustus 2022 om 06:20
Mwoah. PSV was kwalitatief al duidelijk de betere in Glasgow. Dan moeten ze het in Eindhoven makkelijk mannen afmaken. Natuurlijk is de ene partij de andere niet, maar hier is terecht vertrouwen
 
Formus
 
10
17 augustus 2022 om 07:30
Klopt. Maar denk dat Monaco ook datzelfde vertrouwen had omdat ze kwalitatief de betere waren. En we weten hoe dat afgelopen is.
 
 
7
17 augustus 2022 om 07:40
Er is wel een groot verschil in kwaliteit tussen Monaco en Rangers. Natuurlijk is PSV er nog niet, maar dat PSV de favoriet is, dat staat mijn inziens buiten kijf
 
Sjikkes
 
0
17 augustus 2022 om 07:53
Als je al geen vertrouwen meer hebt als op papier de betere bent...
 
F-18/TACP
 
4
17 augustus 2022 om 07:57
@ Mangalitsa Het principe blijft hetzelfde, en daarnaast zou het niet de eerste keer zijn dat een Nederlandse club eruit vliegt tegen een kwalitatieve mindere tegenstander. Puur gebasseerd op de wedstrijd vond ik dat beide clubs niet veel van elkaar onderdeden, waarbij ze beide degelijke/sterke fases afwisselde met slechte. Al moet ik wel toegeven dat ik het wel een leuke wedstrijd vond om naar te kijken, maar goed hopelijk maken de Eindhovenaren het volgende week in eigen huis; al is het naar mijn mening echt "fifty fifty".
 
 
8
17 augustus 2022 om 08:01
Ik vond het verschil in kwaliteit zeer aanwezig hoor. En dan hebben de Schotten straks niet het fanatieke publiek mee. Ik denk wel 70/30 zodoende. Hier hoeft een Nederlandse topclub niet meer van te verliezen
 
jaakke
 
10
17 augustus 2022 om 08:10
Leuk om naar te kijken? Nou dat vond ik juist niet. Het was gewoon een slechte wedstrijd van beide kanten. Weinig vermakelijk voor een neutrale kijker zoals ik.
 
JizZzy
 
1
17 augustus 2022 om 08:12
PSV was veel beter, als ze het niet redden komende week zou het een regelrechte schande zijn. Maar wellicht dat het voetballen tegen een geparkeerde Schotse bus die ik verwacht voor PSV nog lastig zou kunnen zijn? Tegen Monaco thuis was het helemaal niks, maar dat was een kwalitatief betere tegenstander die echt goed voetbalde. Daar zie ik Rangers totaal niet toe in staat.
 
DieGelbeReds
 
27
17 augustus 2022 om 08:14
Alleen dan moeten we samen hier wel even heel eerlijk gaan zijn jaakke. Jezelf een neutrale kijker noemen is, gezien de meeste reacties van jou op PSV-gerelateerde topics, behoorlijk verrassend
 
ninjakai
 
3
17 augustus 2022 om 08:22
@JizZzy, je zegt het zelf al. Over 8 dagen kunnen de schotten zich volledig richten op de counter en worden ze niet meer naar voren geschreeuwd door eigen publiek. Verwacht echt dat het een lastig potje gaat worden. PSV is nou niet een ploeg die perse vanuit balbezit opereert.
 
Formus
 
6
17 augustus 2022 om 08:33
Mangalista, volgens mij begrijp je me verkeerd. Jij zegt dat 'PSV kwalitatief duidelijke de betere was'. Monaco was kwalitatief ook duidelijk de betere tov PSV, maar die gingen als kwalitatief betere juist ook onderuit. Dus dat zou PSV als kwalitatief betere dus ook kunnen overkomen. Hebben ze zelf meegemaakt van de andere kant.
 
 
1
17 augustus 2022 om 08:45
Dat snap ik, maar ik bedoel ook dat ik het verschil in kwaliteit nu groter vond dan dat ik dat vond tussen PSV en Monaco. Ik snap jouw punt. Het zegt lang niet alles. Dat hebben we vorig seizoen tweemaal gezien toen een optisch zwakker Benfica zowel Ajax als PSV uit heeft geschakeld
 
jaakke
 
2
17 augustus 2022 om 15:09
Diegelbereds, je negeert de inhoud en probeert zoals te doen gebruikelijk op de man te spelen. Dat ik reageer op enkele psv topics lijkt me niet verwonderlijk als nieuws daarover courant is vanwege een recent gespeelde wedstrijd. Nogmaals, die wedstrijd was niet vermakelijk, hooguit spannend voor de fans van beide clubs, diegene die anders beweert heeft een roze bril op. Daarvan heb ik geen last bij wedstrijden van psv (uitgezonderd die tegen Ajax), dus ja ik kan neutraal naar een wedstrijd van ze kijken.
 
 
1
17 augustus 2022 om 15:24
Het was zeker wel een vermakelijk potje Jaakke. Ik had het daar ook met anderen over die met beide teams minder hebben. Vermakelijk en heel goed hoeft niet hetzelfde te zijn he
 
Cody-Gakpro
 
46
17 augustus 2022 om 00:31
Buiten het verdelen van het spel ligt deze jongen volgens mij enorm goed in de groep. Echt een aanwinst voor de ploeg. Ik heb er ook wel vertrouwen in dat het volgende week goed gaat komen
 
azeez1991
 
8
17 augustus 2022 om 00:32
PSV heeft het toch goed gedaan ze kunnen het thuis afmaken als het andersom was geweest dan hadden ze het waarschijnlijk niet gehaald maar dit bied wel perspectief
 
dogman
 
135
17 augustus 2022 om 00:33
Dat die gozer nog niet bij het Nederlands elftal zit daar begrijp ik niks van
 
Aqua1
 
16
17 augustus 2022 om 00:38
Een koopje gebleken met zijn goede trap kan Oranje je goed bij hebben..
 
Vigo
 
36
17 augustus 2022 om 00:44
Ik gok omdat hij onzichtbaar is wanneer PSV het moeilijk heeft. Zonder bal is t meestal nog niet veel soeps.
 
manodedios
 
44
17 augustus 2022 om 00:50
Geweldig uitgepakt, hij maakt het in balbezit helemaal waar. Dat moet toch altijd maar blijken, er zijn handenvol voorbeelden van spelers die in de middenmoot/subtop uitblonken en op dit niveau verzuipen. Dit soort uitspraken mogen van mij, maar geven wel een Dries Mertens na de overwinning op Feyenoord bijsmaak. Denk ook dat ze het gaan redden en dat hij het uitspreekt geeft vertrouwen, maar o wee als een Ajacied dit zou zeggen.
 
vp10Arsenal
 
9
17 augustus 2022 om 08:41
Gister was hij anders met afstand de beste aan de kant van PSV.
 
abdelbobo
 
4
17 augustus 2022 om 01:22
Omdat het Nederlands elftal al goed zit met de middenvelders. Berghuis, Klaassen, F. de Jong, Wijnaldum, Koopmeijners. Daarachter heb je vd Beek, Schouten, Til, de Roon. Hier hoort Veerman ook bij.
 
yamiown
 
212
17 augustus 2022 om 01:25
Zie persoonlijk veel liever Veerman dan Klaassen
 
FCTwenteRSD
 
114
17 augustus 2022 om 01:41
Ik zie ook liever veerman dan berghuis
 
Kenada
 
6
17 augustus 2022 om 06:33
Zijn 2 verschillende type spelers. Til kun je meer met klaassen vergelijken. Als je dan voor Veerman kiest heb je meteen een ander systeem.
 
JeromB
 
9
17 augustus 2022 om 07:22
Berghuis en Klaassen worden anders gewoon op de bank gehouden door ene Taylor, en als ze spelen blinken ze de laatste tijd niet echt uit. En dan zie je Veerman week in week uit geweldig spelen bij psv. Doe mij maar Veerman en trouwens ook Taylor in oranje. Dat zijn de spelers die nu in vorm zijn.
 
FlamengoBrasil
 
42
17 augustus 2022 om 07:29
Hij is beter dan Klaassen, Berghuis en koopmeijners.
 
foebele
 
2
17 augustus 2022 om 07:30
Berghuis enmisschien ook wel Klaassen moeten oppassen dat ze niet bij Ajax op de bank komen.
 
MrKrillin
 
32
17 augustus 2022 om 07:37
Flamengo Nee man, hij is beter dan Klaassen, Berghuis, Koopmeijners, Depay, Djanmuna, Bergwijn, Wijnaldum, Blind, De Ligt, van Dijk, de Vrij etc. Kom op man, laat Veerman eerst even op hoger niveau laten zien. Klaassen was enorm goed toen Ajax de EL haalde, mislukt en daarna basisspeler in Duitsland. Eerste jaar bij Ajax ook belangrijk. Berghuis al heel lang goed. Bij AZ, Feyenoord en eerste jaar Ajax in de CL Koopneijners zeer goed bij AZ en ook bij Atalanta basisspeler. Laat Veerman eerst op hoger niveau laten zien, voor je gaat claimen beter te zijn. Tegen Monaco goed gedaan nu kwestie langere tijd en elftal bij de hand te nemen, zoals deze 3 wel al lang gedaan hebben.
 
Psvlld
 
11
17 augustus 2022 om 08:01
MrKrillin - ik snap wat je zegt en we moeten (wederom) niet te hard van stapel lopen. Maar als ik puur kijk naar de kwaliteiten en toegevoegde waarde van Veerman, dan zou hij best mee kunnen. Hij kan het spel verdelen, rust aan de bal en kan doelpunten maken. F. de Jong, Berghuis en Wijnaldum moet je altijd meenemen vind ik, maar bij de rest moet je gewoon kijken naar de vorm. Wijnaldum heeft ook meer laten zien dan het gehele middenveld bij Oranje, maar als je niet speelt of niet in vorm bent (Klaassen, Til, v. de Beek), moeten we verder kijken.
 
jaakke
 
1
17 augustus 2022 om 08:15
Yamiown, dat is maar wat je wil met je middenveld. Veerman heeft een geweldige trap in de benen, maar komt in een wedstrijd als gisteren niet in de 16, lukt het de spitsen niet om goed vrij te komen, dan is zijn waarde heel beperkt. Een Klaassen kan dan iets forceren omdat die als aanvallende middenvelder voor de goal komt. Als je ruimte hebt is een Veerman zeker van waarde.
 
jaakke
 
9
17 augustus 2022 om 08:17
Wijnaldum graag sowieso thuis laten. Dat is nu typisch een overhypte speler die het in oranje maar zeer zelden laat zien.
 
 
6
17 augustus 2022 om 08:25
Frenkie, Veerman, Depay (die wil ik wel eens op 10 zien) lijkt mij een geweldig middenveld. Daarvoor Danjuma en Bergwijn. Achterin vijf man (dumfries, De Ligt, Van Dijk, De Vrij, Malacia) en je hebt een topelftal staan. Ter Stegen kan je ook in het Nederlands uitspreken, dus hem maar op doel, want Bijlow heeft het even niet (maar straks vast wel weer) en de rest kan er niet gek veel van!
 
myvision
 
3
17 augustus 2022 om 08:35
Ik wil me hard maken voor jouw Noppert in Oranje Mangalitsa haha!
 
 
1
17 augustus 2022 om 08:46
Ik niet! Eén zwaluw maakt nog geen zomer. Al maakt hij inderdaad wel een uitstekende indruk tot op heden. Hele betrouwbare doelman. Maar natuurlijk ook geen Oranje-materiaal
 
Psvlld
 
17
17 augustus 2022 om 08:51
Wat is het met het woord ‘overhypt’ tegenwoordig? In welke zin is Wijnaldum ‘overhypt’? Wijnaldum is jarenlang onze beste middenvelder geweest en heeft een geweldig CV waar al onze middenvelders (op de Jong na) van kunnen dromen. En ook die zie ik niet zomaar de CL winnen met een aandeel in de halve finale. Hij wordt ouder, trager en is niet in zijn beste vorm - maar toch ondanks dat past het woord ‘overhypt’ totaal niet bij een speler als Wijnaldum. Elke andere speler zouden we roepen dat hij ervaring een rol speelt, maar het is geen geheim dat onze belangrijkste spelers als het aankomt op doelpunten (Depay en Wijnaldum) verbazingwekkend weinig krediet hebben op dit Forum.
 
naalvies
 
1
17 augustus 2022 om 08:57
Van al deze spelers die jij nu noemt is Veerman ongeveer de enige die standaard een basisplaats heeft
 
erodinho
 
0
17 augustus 2022 om 09:38
Ik zie liever Taylor van een Veerman.
 
Yojimboo
 
0
17 augustus 2022 om 11:08
Mijn gevoel zegt het zelfde. Maar dan zie ik toch dat Klaassen vaak scoort bij Oranje. Ook 2 verschillende type spelers vind ik persoonlijk.
 
Beautjeh
 
2
17 augustus 2022 om 07:25
Zou wel eens een middenveld willen zien van de Jong, Veerman en Koopmeiners. Ontzettend veel creativiteit en zijn alle 3 ook niet te beroerd om verdedigende taken op te pakken
 
vdm1
 
4
17 augustus 2022 om 07:38
Naast Frenkie heb je 2 waterdragers nodig.
 
FGLJN
 
3
17 augustus 2022 om 07:40
Dit hele goede niveau haalt hij pas sinds een paar weken. En in die tussentijd is er geen wedstrijd van het Nederlands elftal geweest. Dus zo gek is dat toch niet? Tijdens de vorige NL wedstrijd speelde hij nog niet zo goed als hij nu doet.
 
F-18/TACP
 
1
17 augustus 2022 om 08:00
@ Dogman Laat hem eerst maar eens nationaal en internationaal een sterk seizoen bij PSV spelen.
 
ErnumsJung
 
2
17 augustus 2022 om 09:23
Hij heeft nog niet bij Oranje gezeten omdat hij nu sinds een paar wedstrijden uitblinkt bij PSV. Hij is met name afgelopen seizoen veel wedstrijden onzichtbaar geweest, had waarschijnlijk met de overgang van Heerenveen naar PSV te maken. Hij is nu echt goed bezig, echt een genot om naar zijn passes te kijken (de vergelijking met Pirlo die gemaakt is, is niet voor niets, hij mag de veters van Pirlo al strikken). Als hij deze lijn doortrekt dan zit ie erbij de komende Nations League wedstrijden en dan mag hij wat mij betreft de plek van Til overnemen. Weet niet of hij een serieuze kans krijgt op het WK, daar heeft ie nog te weinig internationale ervaring voor denk ik. Wijnaldum zal er weer bijkomen en je hebt Frenkie, Klaassen, Berghuis en Koopmeijners die op dit moment beter zijn. Maar hij zou een goede “stand in”kunnen zijn.
 
PSVAR78
 
1
17 augustus 2022 om 09:58
Nouja, Klasse en Berghuis lijken minder speeltijd te krijgen komende tijd. Ik zou een selectie (houd niet in dat je gaat spelen) niet gek vinden hoor. Is iig een signaal dat hij goed bezig is
 
demptd81
 
1
17 augustus 2022 om 12:32
Ik denk dat het feit dat Joey zich regelmatig afmeldde voor Jong Oranje omdat hij daar geen zin in had ook niet helemaal meegeholpen heeft. Toch wel een beetje een dubieuze mentaliteit als je het mij vraagt.
 
El Fenomeno
 
35
17 augustus 2022 om 00:38
Thuis met het publiek erachter moet het wel goedkomen, ik zie PSV enkel uitgeschakeld worden als ze enorm veel pech gaan krijgen met een vroege rode kaart of dat ze een dozijn aan kansen gaan missen.
 
manodedios
 
25
17 augustus 2022 om 04:22
of een keepersfoutje
 
Soccer81
 
6
17 augustus 2022 om 00:42
Ik denk ook dat psv ze gaat pakken, maar pas nou op met dit soort uitspraken als speler.. die Tavernier en die Colak moet je uitschakelen, dan valt de rest ook uit elkaar
 
RDK010
 
5
17 augustus 2022 om 00:43
Goeie speler met de juiste mentalieit. Ik vind dat hij de creativiteit is die Feyenoord mist. Helaas was er nog geen geld, want dit was DE speler die Slot echt wilde hebben. Al gun ik het Gio van harte, als Nederlander wens ik PSV ontzettend veel succes in Europa.
 
afc34-
 
4
17 augustus 2022 om 01:17
Zowel Rangers als Psv zouden een leuker toernooi beleven in de EL, alleen levert die CL zo bizar veel geld op dat je zelfs met 6 verliespotten er meer uithaalt dan winst EL. Voor Nederland goed dat Psv doorgaat, in een ideaal scenario (voor coëfficiënt) na de winter door in de EL en daar een paar rondes overleven. Overwinteren in de CL is mogelijk maar meer dan de 16e finale zie ik er voor Psv niet inzitten.
 
G-schock
 
7
17 augustus 2022 om 02:04
Als je als PSV zijnde de CL haalt en je zou door de groepsfase komen heb je toch een top seizoen gehad Europees gezien? Ook de dan behaalde punten zie nog maar eens bij elkaar te sprokkelen in de europa League.
 
 
4
17 augustus 2022 om 06:23
Het zou razend knap zijn als een Nederlandse ploeg in de CL zou overwinteren. Misschien zelfs twee. De kans is niet groot (1 al niet), maar het feit dat we het er al over kunnen hebben is mooi. Dat kon een paar jaar terug nog niet
 
SilverFront
 
4
17 augustus 2022 om 07:48
@mangalitsa hoezo zou de kans van 1 team overwinteren in de CL niet zo groot zijn? Ajax raasde vorig jaar nog door de groepsfase heen met 6 overwinningen. Dat gaat niet nog een keer gebeuren, maar met een redelijke loting hebben ze toch gewoon altijd een goede kans om door te gaan als nummer 2? Voor PSV wordt het wel heel erg lastig. En dan vooral vanwege de pot positie, de kansen voor PSV vanuit pot 4 op een gunstige poule zijn wel erg klein.
 
Sir Paul
 
8
17 augustus 2022 om 08:11
Silverfront. Mocht PSV de CL halen hebben pot 4 en pot 1 in ieder geval beide tegenstanders uit pot 2 en 3. Als pot 1 de zwaarste uit 4 loot en 4 de zwakste uit 1 kunnen poules vrij gelijkwaardig zijn. Ajax kan dus in een kwalitatief even sterke poule komen als PSV. En is Ajax nou zoveel beter dan PSV? Tijd zal t leren. Bij plaatsing zal PSV nog de boer op gaan.
 
 
2
17 augustus 2022 om 08:13
Het is geheel afhankelijk van de loting, maar ik denk (oprecht met alle respect) dat Ajax niet weer zo'n poule krijgt als dat het vorig jaar kreeg. Daarnaast vind ik Ajax op zowel het middenveld als achterin niet heel sterk. Zeker achterin niet. Alvarez en Timber zijn echte klasbakken, maar de rest acht ik echt een heel stuk minder. Dus krijg je pittige tegenstanders, is het gewoon knap als je het alsnog redt. PSV idem dito. Dat middenveld van PSV vind ik beter dan dat van Ajax, maar achterin is het zeer fragiel (vergelijkbaar met Ajax) en voorin is PSV een stuk beter weer. Al met al ontloopt het elkaar weinig en zullen ze niet snel favoriet zijn voor overwintering. Maar zoals je terecht aangeeft: Dit is ook erg afhankelijk van de loting. En PSV moet natuurlijk eerst nog Rangers overleven!
 
jaakke
 
2
17 augustus 2022 om 08:22
Ik denk dat jij je vergist. Ajax heeft nog een en ander aan spelers gekocht, een rechts en links back, een lange spits en het belangrijkste: veel ervaring in het spelen van de CL. Voor dit psv is dat allemaal nieuw en mogen eerst de leercurve door. Ik schat Ajax veel hoger in dan psv op dit moment. Ook al heeft psv van ze gewonnen.
 
 
1
17 augustus 2022 om 08:42
Ik moet het met die twee verdedigers nog maar zien. Je hebt daarmee ogenschijnlijk ook geen toppers opgehaald. Ik geloof best dat het prima spelers zijn, maar meer vooralsnog niet. En verder weinig zin om het daarover te hebben. Het gaat hier over de leuke partij van gisteren waarbij PSV zichzelf in een prima uitgangspositie heeft gemanoeuvreerd.
 
TechnoBastard
 
1
17 augustus 2022 om 09:04
Ik ook Jaakke. Al zou ik het persoonlijk heel fijn vinden om de jonge jongens van PSV die leercurve eens te zien doormaken
 
SilverFront
 
0
17 augustus 2022 om 09:07
@sir paul, ja maar het verschil tussen pot 1 en pot 4 is wel immens natuurlijk. Toegegeven is Eintracht Frankfurt uit pot 1 natuurlijk ook geen Europese topclub, maar je hebt voor de rest wel City, Bayern, Real, PSG etc in die pot zit zitten. Terwijl je in pot 4 teams tegen komt als Celtic, Brugge, Bodo Glimt, Kopenhagen. Er is inderdaad een kans dat de poules van Ajax en PSV niet veel voor elkaar onderdoen, maar die kans is wel erg klein. Verder weet ik niet of Ajax zoveel beter is dan PSV. Feit is wel dat Ajax de laatste jaren Europees gewoon veel beter presteert, dus geef ik ze daar wel het voordeel ja.
 
SilverFront
 
5
17 augustus 2022 om 09:12
@mangalitsa je vindt PSV voorin beter dan Ajax? Nou sorry hoor, maar Luuk, Gakpo, Madueke en Sairabi winnen het niet van Antony, Brobbey, Bergwijn en Tadic. Middenveld van Ajax is nog niet zo slecht, Alvarez doet niet veel onder voor Sangare. En met Klaassen, Berghuis, Kudus, Taylor, Tadic evt heeft Ajax sowieso meer smaken dan PSV. Verdediging is bij beide niet top inderdaad, al hebben we natuurlijk nog bijna niks gezien van Bassey en Sanchez bij Ajax. Bassey en Timber is in potentie een ijzersterk duo, als Bassey zijn Rangers niveau weer kan aantikken. Ajax krijgt zeker niet weer zo'n poule als vorig jaar nee, maar feit is dat ze al jarenlang veel beter presteren dan PSV op Europees niveau. En dat lijkt me niet zomaar toeval.
 
 
4
17 augustus 2022 om 09:37
Ho Dat was een misverstand. Ajax vind ik voorin beter. PSV op het middenveld en achterin allebei zwak. Voor de rest uiteraard niet met jou eens
 
Sir Paul
 
0
17 augustus 2022 om 09:41
Silver zit zeker wat in. Ajax presteert Europees veel beter dan PSV laatste jaren. Ajax durft ook meer terwijl PSV wat teveel respect heeft en de kat uit de boom kijkt. Ik wil in Eindhoven ook iets meer zelfbewustzijn zien Dan is er imo meer mogelijk. Laat die lui maar achter de bal aan rennen. Durven voetballen.
 
Regulator
 
44
17 augustus 2022 om 00:44
Ik houd ontzettend veel van spelers die me mijn woorden laten inslikken. Bij de transfer van Veerman dacht ik echt dat het weer een Maher of Ramselaar zou worden. Maar de jongen is vanaf dag 1 fantastisch en wordt steeds beter. Ook vanavond sterk gespeeld en dit interview. Heerlijke zelfverzekerdheid en bluf. Zet de lat lekker hoog voor jezelf en doe er alles aan om je woord waar te maken.
 
MT87
 
8
17 augustus 2022 om 00:59
Ik zag het ook niet in Veerman zitten, maar achteraf gezien hadden we het kunnen weten. In interviews stak Veerman nooit zijn ergernissen onder stoelen of banken. Bij Heerenveen was hij één van die spelers die als eerste zijn koppie liet hangen, maar hij werd gewoon wanhopig van zijn kwalitatief uitermate teleurstellende medespelers. Uiteindelijk had hij er, vooral dat laatste halfjaar, geen zin meer in. Natuurlijk is dat slecht. Maar nu hij uitgedaagd wordt bij PSV wordt hij per wedstrijd beter. Het is een beetje een eigenheimer, maar echt een goede voetballer. Ik sluit dan ook niet uit dat hij bij PSV hetzelfde krijgt als hij uitgeleerd is. Denk niet dat we daar nog seizoenenlang van gaan genieten. Eerlijk gezegd denk ik dat hij na dit seizoen vertrekt, en dat dat het beste voor alle partijen is, want anders gooit hij de kont tegen de krib.
 
Regulator
 
0
17 augustus 2022 om 10:50
Helemaal vergeten dat Veerman in de media behoorlijk zat te huilen. Maar goed, is ook een jonge gast. Speelt nu op een heel ander niveau, met mensen die een hele andere mentaliteit hebben. Naast een sportieve ontwikkeling zal hij zich ongetwijfeld ook op persoonlijk vlak verder ontwikkelen.
 
kali
 
1
17 augustus 2022 om 09:14
Als je het waarmaakt volgende week wel… anders krijgt hij dit nog wel een paar keer te horen, bluf is goed mits op het juiste moment natuurlijk! Verder hoop ik van harte dat psv dit eindelijk weer eens over de streep weet te trekken aan alles lijkt het met dit team meer dan mogelijk ogen veel sterker, zelfverzekerder dan voorgaande jaren. Ook lijkt het prima in de groep te zitten! Ben reuze benieuwd hoe Ajax en psv het dit jaar tegen elkaar gaan doen, ze zullen elkaar waarschijnlijk weinig ontlopen
 
Regulator
 
0
17 augustus 2022 om 10:47
Bluf is bijna altijd leuk imo. Ook dat bijv. de uitspraken van Schone in de kleedkamer van Feye of Psv (?) werden opgehangen als extra motivatie en na winst (ik dacht de 6-2 van Feye) extra zout in de wonden werd gestrooid. Waar ik zelf een hekel aan heb is praatjes voor de camera en vervolgens tijdens de wedstrijd geen stap extra willen rennen. Daar hadden ze bij Ajax in het verleden wel eens last van. Ik heb oprecht veel zin in het nieuwe seizoen. Top 4 heeft zich heel goed versterkt en ook meerdere clubs daaronder. Ik hoop iig dat alle (top)clubs op volle kracht tegen elkaar weten te spelen.
 
kali
 
0
17 augustus 2022 om 12:22
Ben ik wel met je eens maar dat moet je wel de status hebben dat je het in het verleden bewezen hebt. Ajax was die jaren natuurlijk heer en meester tegen Feyenoord. Psv en Joey nog geen zak bewezen de afgelopen jaren (tuurlijk de beker gewonnen) maar dan blijft het atijd een risico met zulke uitspraken. Joey is sowieso wel iemand die echt heel graag de camera opzoekt en hoop van harte dat hij de winnende mag maken (of loopt hij straks dan naast zijn schoenen?).
 
D.Pranjic
 
0
17 augustus 2022 om 11:30
Zijn als Heerenveen zijn de door dat constante gezeur van veerman ook flink genaaid in de prijs. We wouden 10 miljoen, maar door dat gezeur van veerman werd dat flink naar beneden gehaald. Voor 6 miljoen zijn we bestolen, en al helemaal als je ziet dat een middelmatige spits als strand larsen nu al meer dan 10 miljoen moet kosten. Absurd.
 
MT87
 
10
17 augustus 2022 om 00:52
Veerman doet me echt denken aan een jonge Van Bommel in zijn PSV tijd. Die begon ook ooit als 10. En was net zo recht voor zijn raap in de media. Ik heb al gezien dat mensen dat irritant vinden, maar ik vind het heerlijk. Geen blad voor de mond. Wat slecht is is slecht en wat goed is is goed. Hoop dat hij zich doorontwikkelt tot zo'n carriere. Barca, Bayern (captain), Milan. En in Oranje belangrijk. Alleen dan nooit je man laten lopen, he, Joey?
 
Futbolboss
 
12
17 augustus 2022 om 02:50
Vindt 'm meer lijken op een type Kroos, crosspasses, sterke passing en ook lichaamsbouw.
 
jajoh89
 
6
17 augustus 2022 om 06:50
Kroos heeft een hele andere lichaamsbouw..
 
G-schock
 
2
17 augustus 2022 om 02:08
Ik heb een hekel aan dit soort uitspraken, vind dit meer bij Ajax passen. Veerman verbaasd me wel echt sinds de aller eerste oefenwedstrijd dit seizoen. Lijkt ook echt een soort leidersrol op zich te nemen in het team. Hoop alleen dat hij iets minder maniertjes gaat laten zien. Haalt het sympathieke bij z'n geweldige speler een beetje weg.
 
SvenZxzy
 
29
17 augustus 2022 om 03:13
Ik denk dat jij een heel klein beetje heel erg overdrijft.
 
Sanderr
 
14
17 augustus 2022 om 07:38
Ik denk het eigenlijk niet hoor haha. Persoonlijk vond ik het een prachtig interview van Veerman, lekkere directe Volendammer, zo is hij gewoon. Maar ik weet echt wel honderd procent zeker dat exact dit interview in een Ajax shirt een andere comment sectie had opgeleverd hoor. Ken genoeg gebruikers die daar bovenop gevlogen waren om te stellen hoe arrogant het wel niet is om zo hoog van de toren te blazen na een gelijkspel tegen een Schotse ploeg. Maar ach, dat zul je altijd houden
 
Psvlld
 
3
17 augustus 2022 om 09:02
En andersom als hij wel heel bescheiden was geweest, dan zou PSV geen topclub mentaliteit laten zien. We weten toch allemaal hoe het gaat??. Rangers heeft de finale van de EL gehaald door o.a. Dortmund uit te schakelen, toch lees ik hier dat die club er helemaal niks van kan. Je kan überhaupt nooit winnen (zowel Ajax als PSV), wat je ook zegt.
 
Robinde Bruyn
 
4
17 augustus 2022 om 05:52
Ja, wat is er mis met wat branie, zelfvertrouwen en dergelijke? Of is dat meteen arrogant? Kom op man: chin up, chest out. Bij PSV is het juist jaren veel te voorzichtig geweest. Zeg gewoon waar het op staat: de CL halen, Europees overwinteren en kampioen worden!
 
Afcjarno
 
3
17 augustus 2022 om 07:24
Natuurlijk past dit meer bij Ajax, omdat Ajax er ook echt vol op zou klappen en met lef en durf spelen. Psv gaat volgende week op zoek naar een speelwijze waarbij ze zo min mogelijk risico nemen maar wellicht weer scoren uit een standaardsituatie.
 
Soccerfan_1
 
2
17 augustus 2022 om 06:20
Doe dat nou niet. Dan zal je net zien. Plus dit werkt erg motiverend voor rangers hè. Ik vond psv nou niet echt overtuigend en als de scheidsrechter wel een penalty heeft dan kan je ook gewoon verliezen hè. Je kan die instelling wel hebben maar dat moet je niet voor de camera vlak na de wedstrijd zeggen. Daar krijg ik persoonlijk Dries Mertens vibes van. En we weten hoe dat af liep. We hopen op het beste in de returnwedstrijd.
 
 
22
17 augustus 2022 om 06:26
Een pingel? Voor die kopbal op een halve meter op de bovenarm/schouder? Daar was niet eens echt twijfel. Ook is er natuurlijk geen twijfel over de rode kaart die Colak had moeten krijgen. Dan miste Rangers Colak komende week en speel je 30 minuten tegen 10 man. Onbegrijpelijk dat hij geen rood kreeg
 
Afcjarno
 
4
17 augustus 2022 om 07:22
Het moment dat de bal de arm raakte is inderdaad niet echt penalty waardig, maar door de voorbeweging die Teze maakte kon je hem prima geven. Gewoon heel onhandig.
 
Sanderr
 
17
17 augustus 2022 om 07:34
Helemaal niet Afcjarno. Al sta jij met je arm de helikopter te doen voor er geschoten wordt, dat doet er niet toe. Op het moment van contact was de arm langs het lichaam en hij kwam er van erg dichtbij op, zeer hoog op de bovenarm. Die kun je dus helemaal niet "prima geven", dit is gewoon geen penalty, heel simpel. Teze neemt inderdaad risico want als ie die bal wel raakt met zijn arm omhoog is het wel een penalty, maar dat was niet het geval dus dat is ook niet relevant.
 
SilverFront
 
2
17 augustus 2022 om 07:57
@sanderk91 Op het moment van contact was de arm langs het lichaam? Haha in de verste verte niet! Zijn arm was toen nog steeds uitgestoken in een hoek van 90 graden, ik zou het even terug kijken als ik jou was. Teze kwam daar gewoon goed weg, als die bal 10cm verder van zijn schouder komt, dan gaat deze bal gewoon op de stip. Ik snap je punt dat het er niks toe doet wat je van tevoren met die arm doet, maar juist door die gekke beweging was zijn arm nog helemaal niet langs zijn lichaam op het moment dat die bal terugkwam van die Rangers speler. En hij neemt natuurlijk een risico hiermee, want ook al is het van dichtbij, als je arm zo ver van je lichaam af is dan zijn er genoeg scheidsrechters die hem op de stip leggen vanwege die beweging.
 
 
5
17 augustus 2022 om 08:02
@silverfront: Kijk het dan maar even terug. Op het moment van impact is de arm weer naar beneden. Als deed hij de Macarena voordat de arm raakte, dat maakt niets uit. Zijn arm was weer naar beneden op het moment van raken en de bal was nog bij de schouder ook. Deze kon je bijna niet op de stip leggen.
 
SilverFront
 
2
17 augustus 2022 om 09:18
@mangalitsa dat had ik vanochtend al gedaan. Het is dat ik geen screenshot hier kan plaatsen, maar kom op zeg. Letterlijk zijn arm op 90 graden als die bal hem raakt, als je dat niet kan zien dan zou ik vandaag nog langs Specsavers gaan als ik jou was. Het fragment is op de twitter van Ziggo Sport nog gewoon terug te vinden. Uiteindelijk komt deze bal inderdaad op de onderkant van zijn schouder, maar Teze neemt hier gewoon een onwijs groot risico. Hij zwaaide letterlijk zijn arm bijna recht omhoog de lucht in toen die bal eerst langs hem af kwam.
 
 
0
17 augustus 2022 om 09:28
De arm was niet meer "recht omhoog in de lucht" toen de bal hem raakte, dus waar zijn arm zich toen bevond, boeit helemaal geen reet. Ja, dat was wel een risico, maar dat doet er (gelukkig) niet meer toe. Zijn arm was niet langs zijn lichaam inderdaad. Hij was licht naar beneden gebogen op het moment van raken. Een graad of 70 (90, als je het naar boven wil afronden). Al met al is het gewoon geen hands en deed Teze weinig fout.
 
SilverFront
 
0
17 augustus 2022 om 10:23
Het gaat er natuurlijk ook om dat Teze niet bepaalt waar die aanvaller de bal gaat koppen. Dus met je handen recht de lucht in steken net voordat hij gaat koppen is natuurlijk alles behalve handig. Uiteindelijk loopt het goed af, maar dat kwam niet omdat Teze het zo goed oploste En ook al was het van dichtbij, ik ben ervan overtuigd dat als de bal op zijn hand was gekomen dat hij echt direct op de stip was gelegd.
 
Sitostick
 
1
17 augustus 2022 om 13:29
Dus als Gakpo zijn hand opsteekt vlak voor het nemen van een corner, en hij krijgt 5 minuten later een bal tegen zijn schouder, is het dan volgens jou ook hands Jarno?
 
Afcjarno
 
1
17 augustus 2022 om 07:21
Was de beste man aan kant van psv maar zo goed speelde hij ook weer niet? Maakte gewoon weinig/geen foutjes dat is heel iets anders.
 
 
6
17 augustus 2022 om 07:28
Geweldige openingen ook weer (al was de pass van de wedstrijd van Guti). Hoe makkelijk Veerman hem diep legt of het veld naar de andere kant verspreid, zie ik echt niemand anders in de Eredivisie doen. Prachtig om te zien. Ik snap ook niet dat men over hem twijfelde over die zes miljoen. Al ziet niet iedereen Heerenveen zo vaak als dat ik hen zie natuurlijk
 
Afcjarno
 
0
17 augustus 2022 om 08:56
Oh, ik zie dat eigenlijk wekelijks gebeuren bij Ajax (de rest kijk ik zelden) met Blind en afgelopen weekend Alvarez zelfs meerdere malen. Nogmaals, ik vond hem de beste man aan PSV kant maar hij deed de dingen die hij moest doen gewoon goed, waar veel van zijn ploeggenoten veel fout deden.
 
 
9
17 augustus 2022 om 08:58
Ik heb Ajax dit jaar driemaal zien spelen en dat nauwelijks gezien. In ieder geval niet met de kwaliteiten van Veerman. Die lijkt mij ook lachend in de basis van Ajax te spelen. Ik vermoed dat jij Ajax dan ook de veel betere ploeg vind. Zomaar een aanname hoor
 
Afcjarno
 
1
17 augustus 2022 om 09:48
Ajax is een betere ploeg
 
 
5
17 augustus 2022 om 10:14
Ik had al het vermoeden dat jij niet geheel objectief zou zijn in deze, haha. Dan is met jou verder discussiëren helaas ook niet mogelijk
 
vp10Arsenal
 
0
17 augustus 2022 om 08:43
Als je medespelers het niveau KKD hebben, dan wordt het lastig he.. Gakpo speelde slecht, De Jong is slecht, Saibari speelde de eerste helft ook niet best en de 2 backs hadden de dozen er nog om.
 
HCH1
 
13
17 augustus 2022 om 07:25
Als een Ajacied dit zegt, is het arrogantie….nu is het zelfvertrouwen. Aan de andere kant, als PSV niet wint van dit ultrazwakke Rangers, hebben ook niks te zoeken in de CL.
 
juvedeef
 
1
17 augustus 2022 om 07:25
In de tweede helft toen PSV hoog druk en goed combinatie spel liet zien. Was Rangers nergens te bekennen. Als je hiermee begint dan kun je ze makkelijk hebben. Je houdt het nooit een hele wedstrijd vol. Maar toch kan je grootste gedeelte domineren.
 
F-18/TACP
 
2
17 augustus 2022 om 08:08
Puur op basis van gisteravond denk ik echt dat het "fifty fifty" is wie er uiteindelijk doorgaat. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht door degelijke/goede fases af te wisselen met zwakke fases. Op zich denk ik wel dat PSV in het algemeen kwalitatief beter is, maar gezien de vorm waarin PSV verkeert ben ik er nog niet gerust op.
 
DieGelbeReds
 
4
17 augustus 2022 om 08:18
Op basis van gisteravond is me toch wel duidelijk geworden dat PSV eigenlijk meer kwaliteit heeft. Zie de kansenverhouding 60-40, ook omdat Rangers heeft laten zien dat ze uit een stuk minder zijn dan thuis. Ik verwacht ook een ander PSV en niet geheel onbelangrijk, een fris PSV aangezien ze het weekend rust hebben. Tel daarbij nog op het thuispubliek en voor mij is PSV echt wel favoriet volgende week woensdag.
 
Pesso-PSV
 
0
17 augustus 2022 om 08:20
Joey presteert erg goed. Is al een dragende speler. Beetje bluf bij hoort bij zijn karakter. Jammer Cody al zijn CL wedstrijden niet zijn kwaliteit gezien.
 
jermainejenas
 
2
17 augustus 2022 om 08:21
Denk toch dat PSV dit thuis gaat winnen. Moeten ze eigenlijk ook wel anders heb je Monaco voor niets uiegschakeld.
 
mattijs
 
0
17 augustus 2022 om 08:31
Prima speler, als hij op paar punten zich ontwikkeld kan hij nog mooie stap maken. Iets meer inhoud, handelingssnelheid. Ik begin mij wel irriteren aan zijn handjes, en non verbale momenten. Als iets niet naar zijn wens gaat, heeft hij echt 2 a 3 sec smoor erin. Dit is onnodig en hoort erbij.
 
vp10Arsenal
 
1
17 augustus 2022 om 08:45
De Jong in de spits en Teze rechtsback was toch wel tergend om te zien. Gakpo en Max speelden ook dramatisch en Saibari kwam het laatste half uur pas los. En dan weigert Ruudje wat te wisselen... Ik heb er niet bijzonder veel vertrouwen in.
 
DeEchteAjacied
 
1
17 augustus 2022 om 08:53
Ben benieuwd, hoop dat PSV inderdaad doorgaat. Wel is mij opgevallen dat PSV echt best wel weinig kansen creëert. Tegen AS Monaco 2 wedstrijden erg matig, gister tegen Rangers vond ik het ook niet veel. Hierbij natuurlijk wel gewoon AS Monaco krediet geven, waren aanzienlijk beter. Het moet allemaal uit standaardsituaties komen, wat opzich een enorm wapen kan zijn. Het veldspel kan wel beter, als Veerman het niet op zijn heupen heeft zien we er weinig van.
 
Repelsteel76
 
1
17 augustus 2022 om 09:03
Zou ook wel heel gek zijn in de play offs CL dat het kansen regent. Dat wordt vaak beslist op details.
 
Bobbel75
 
0
17 augustus 2022 om 09:01
Ben wel benieuwd of Van Gaal hem bij het NL elftal haalt. Aan de ene kant denk ik dat ie het niet doet maar je kan em ook niet negeren lijkt mij. Op dit moment hoort ie bij de beste middenvelders van de eredivisie.
 
Sir Paul
 
2
17 augustus 2022 om 09:43
Ben benieuwd of vGaal naast Gini ook Berghuis en Klaassen gaat thuislaten om dezelfde redenen. Heel benieuwd. Wedje van niet?
 
pinko
 
0
17 augustus 2022 om 12:20
Nee, zijn van Ajax. Vanuit de echoputðÿ˜‚. Man, man, wat is dat toch met jouw Calimero gedrag.
 
Sir Paul
 
2
17 augustus 2022 om 16:50
De hele staf is 1 Ajaxbolwerk. Rensch mag ff meetrainen alsof t niks is. Vind je dat niet opmerkelijk?Martijn Reuser wordt erbij gehaald. Nooit wat gepresteerd als staflid. Danny Blind als assistent. Nooit wat gepresteerd als staflid. Louis zie ik nog wel boven de partijen staan maar heeft ook t AjaxDNA.Waarom Wijnaldum niet en Bergwijn wel? Beide speelden niet. Toch wordt de 1 waarvan t een kwestie van tijd was dat ie naar Ajax zou gaan wel geselecteerd en de andere niet. Ondanks dat Klaassen Berghuis geen basis spelen zie ik ze met deze staf gewoon geselecteerd worden. Klaassen vriendje van Daley. Tis een ons kent ons Ajaxkliek momenteel. De aanstelling van Reuser bevestigt mij dat er veelal in eigen keuken wordt gekeken.
 
ErnumsJung
 
0
17 augustus 2022 om 09:27
Met deze instelling en bravoure halen ze in Amsterdam kampioenschappen, bekers en overwinteringen in Europa binnen… zo zouden je spelers altijd moeten reageren!
 
Sir Paul
 
1
17 augustus 2022 om 09:45
Juist. Durven. Lef tonen.
 
linksbuiteadem
 
0
17 augustus 2022 om 10:20
Ik hou wel van zijn bluf, sommige zullen het arrogant vinden maar zolang je wel realistisch blijft en ook sympathiek kan zijn, kan ik dit soort zelfvertrouwen wel waarderen in voetballers. Veerman laat het in ieder geval zeker zien tot nu toe.
 
DWS020
 
0
17 augustus 2022 om 11:03
Come on Glasgow! Zorg er alsjeblieft voor dat de miljoenen in Amsterdam blijven
 
pinko
 
3
17 augustus 2022 om 12:19
Veerman kan best wel een puzzelstukje worden voor van Gaal in Oranje. Een niet geheel identiek type als b.v. Wim Jonk, maar die kon ook met 1 pass een medespeler vrijspelen of voor de doelman zetten. Van dit type spelers heeft Oranje op dit ogenblik er geen een. F. De Jong is meer van de opbouw van achteruit, maar bijna nooit van de splijtende dieptepass. En dat had Jonk wel, en heeft Veerman ook. Ik zou hem zo in de basiself van Oranje opstellen.