Johan Bakayoko maakt supporters van Feyenoord warm met lofzang over speler
Vrijdag, 3 mei 2024 om 11:14

Johan Bakayoko geniet van het spel van Feyenoord-aanwinst Anis Hadj-Moussa, zo laat de aanvaller van PSV blijken te gast in de Cor Potcast. Waar de 21-jarige vleugelflitser zich eerder al via Instagram meldde onder een compilatievideo van Hadj-Moussa, noemt Bakayoko de Vitesse-huurling nu ook in de razendpopulaire podcast van FC Afkicken.

Aanstaande zondag speelt PSV in eigen huis tegen Sparta. Na afloop van het thuisduel mogen de Eindhovenaren zich na zes jaar weer landskampioen noemen. In de week voorafgaand aan de kampioenswedstrijd is Bakayoko te gast in de podcast van Bart Vriends, verdediger van de Kasteelheren. Bakayoko, Vriends, Thomas Verhaar en Maarten de Fockert hebben het onder meer over hun favoriete passeerbewegingen.

De heren zijn het erover eens dat de akka panna een van de mooiste passeerbewegingen is, maar Vriends kan ook genieten van een andere actie. "Ik vind die écht hele goede schijntrap ook mooi. Doen of je schiet, stilleggen en gelijk door. Dat vind ik echt geweldig." De Fockert noemt een schijntrap van Abdelhak Nouri in de Youth League als voorbeeld. "Dan draait die speler helemaal om", kan ook Vriends zich herinneren.

Bakayoko vindt een schijntrap in beweging nog mooier. "Hoe heet die speler van Vitesse ook alweer? Anis Moussa! Hoe hij die fakeshot doet, pfff... Hij geeft hem echt heel zuiver. Iedereen trapt er gewoon in! Dat vind ik echt heel mooi."

Het is niet de eerste keer dat Bakayoko laat blijken fan te zijn van Hadj-Moussa. Vorige maand reageerde de Belgisch international onder een video van ESPN op Instagram. Onder de compilatie had Bakayoko slechts één woord nodig om Hadj-Moussa's hoogtepunten te omschrijven: "Wauw..."

In de comments vroegen veel voetbalfans zich af of de rechtsbuiten van PSV een compliment uitdeelde of juist sarcastisch was, maar met zijn nieuwe uitspraken helpt Bakayoko die opvatting de wereld uit. Hadj-Moussa krijgt net als Bakayoko aan het begin van zijn carrière regelmatig kritiek op zijn rendement. Laatstgenoemde heeft daar dit seizoen overigens behoorlijk mee afgerekend.

Toch vindt Bakayoko het nog steeds belangrijk dat voetbal ook entertainment is. "Voor mij is dat misschien zelfs het belangrijkste in voetbal. De reden dat ik met voetbal ben begonnen, is om plezier te hebben. Dat is mijn reden. Ondertussen weet ik wel dat ik ook rendement moet hebben, want daar kijken mensen naar. Als je mooie acties hebt, maar geen goals en assists, dan draai je een dramatisch seizoen. Ergens is dat wel jammer."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
23:57
23:57
Kökçü van de hemel in de hel doordat Benfica zege weggeeft in minuut 93
0
   
23:55
23:55
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
9
   
23:16
23:16
Feyenoord wordt op 'logische' vervanger Slot gewezen: 'Maar hoop dat hij blijft'
1
   
22:55
22:55
Summerville weet welke club Premier League-droom Leeds kan verstoren
5
   
22:19
22:19
Roda eindigt seizoen met kansloze vernedering op eigen veld tegen NAC Breda
49
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
Partyboooi
 
30
3 mei 2024 om 11:51
Heb toevallig al geluisterd, maar ik ben toch te oud voor deze onderwerpen. Gastjes van 21 die een personal shopper hebben en een stylist, haha. Geen wonder dat ze hun carriere geen idee van de echte wereld hebben. Nee deze uitzending was niks voor mij, anders wel leuk moet ik zeggen die podcast!
 
Andres13
 
4
3 mei 2024 om 11:57
Als je op die leeftijd zoveel geld hebt weet je ook van gekkigheid niet wat je met je geld moet doen. In de Premier League is het nog een graadje erger. Daar heeft bijna iedere speler een privechef, social media team en allerlei andere mensen om zich heen. Ik vind het altijd wel interessant wat er gebeurd met voetballers na hun carrière. Veel vallen in een zwart gat en dat is niet zo gek als je zelf alles uit handen hebt gegeven en ineens minder relevant bent voor anderen.
 
MessiBazoer
 
2
3 mei 2024 om 12:29
Spelers met een eigen social media team zijn wel dun gezaaid hoor. Dat is meer voor de echte top.
 
Achterman
 
13
3 mei 2024 om 12:36
Privé chef vind ik niet eens zo gek. Perfecte voeding zodat lichaam en geest in top conditie zijn klinkt voor mij heel logisch. En ja, die voetballers zijn allemaal een 'merk'. Dat merk moet ontwikkeld worden. Dan snap ik dat je expertise in huurt om dat te doen.
 
Pesso-PSV
 
2
3 mei 2024 om 12:12
Ik zie het als een hobby voor hem. Zolang dat er niemand mee wordt lastig gevallen. Mag hij lekker zijn gang gaan.
 
moetnogtanken
 
0
3 mei 2024 om 12:28
Is het niet juist leuk om te horen wat dit soort gastjes allemaal doen met hun geld?
 
Liverpool-038
 
1
3 mei 2024 om 12:44
Erg benieuwd naar zijn speelkunsten in het Feyenoord-shirt. Iemand die gemakkelijk kansen creëert is altijd welkom met aanvallend spel, maar dit is natuurlijk ook afhankelijk van de toekomstige trainer.
 
psvgek95
 
16
3 mei 2024 om 12:56
Hierbij de bevestiging dat Bakayoko het inderdaad goed meende.. In tegenstelling wat veel feyenoord supporters dachten.
 
Psv-er!
 
22
3 mei 2024 om 13:00
Haha die werden hier helemaal gek omdat ze dachten dat hij sarcastisch was. Als je Bakayoko al een tijdje volgt weet je dat het een hele aardige gozer is die niet iemand zomaar uit zou lachen.
 
fiorenoord
 
8
3 mei 2024 om 13:51
Wel weer treurig dat je dit er nu bij loopt te verzinnen. In dat topic op VZ, en je kan het nog teruglezen, waren er een aantal die zich afvroegen of de reactie nou serieus of sarcastisch bedoelt was. Ook omdat VZ daar zelf op hintte in het artikel. Als dat helemaal gek worden is? Komisch genoeg kwam psvgek95 ook in dat topic voorbij om te roepen dat Feyenoorders enorm zuur zijn. Zou me lekker gaan focussen op het kampioenschap als ik hem was.
 
psvgek95
 
0
3 mei 2024 om 16:28
@psv-er haha inderdaad, was zeer grappig om te lezen. Ze moesten iets aangrijpen... Overigens die Bakayoko, wat een gouden kereltje is dat. Leuke interviews bij psv tv!
 
Baardgrasmus
 
2
3 mei 2024 om 13:48
Ik dacht al dat hij het meende, en ik had ook de indruk dat Feyenoorders dat vonden, maar misschien verkeerd gelezen.
 
Ijsmuts
 
3
3 mei 2024 om 14:53
@psvgek: lees het toenmalige topic nog even na voor je deze opmerking de lucht in slingert. Al heeft dat dan misschien weer niet veel nut want ook destijds blonk je niet uit in begrijpend lezen: De enige Feyenoorder die dit als sarcasme bestempelde was Mattijs. Fr010rdam vroeg op basis van de reacties op social media onder de post of dit wel of geen sarcasme was. Verder geen enkele Feyenoorder die hier moeite mee had
 
Kuyt007
 
0
3 mei 2024 om 15:09
Gelukkig zijn er meer Feyenoord supporters dan die! ??