Johan Derksen komt met reactie: 'De kaars kon niet in haar vagina'
Woensdag, 27 april 2022 om 22:04

Johan Derksen heeft woensdagavond gereageerd op de commotie die ontstond na zijn uitlatingen van dinsdag. De voetbalanalist leek dinsdag te vertellen dat hij in zijn jongere jaren een vrouw heeft gepenetreerd met een kaars. Hij geeft nu echter aan dat de kaars 'loodrecht de lucht' in stond en niet in de vagina van de betreffende vrouw. Woensdagavond meldde RTL Boulevard dat het Openbaar Ministerie Noord-Nederland donderdag met een verklaring komt.

"Ik kan het verhaal misschien het beste vanaf het begin vertellen", reageert Derksen. "Het ging voor de zoveelste keer over Johnny de Mol. Als je iedere avond aan zo'n tafel zit, kun je de ethicus van Nederland worden, die al die mensen op de vingers tikt en afmaakt. Maar dan denk ik: de mensen van mijn generatie, die in de jaren zestig en zeventig volwassen werden en ondeugend waren, die hebben een losbandige periode meegemaakt. Wij hebben wel het een en ander meegemaakt. In de context van wat er nu gebeurt en hoe erop gereageerd wordt, heb ik willen stellen hoe dat in de zeventiger jaren ging. Ik vind het een beetje laf als ik iemand als Johnny aan de hoogste boom hang, als ik zelf ook geen helemaal schoon verleden heb. Daarom wilde ik dat verhaal vertellen."

Vaste tafelgast keert niet meer terug bij Vandaag Inside na bekentenis Derksen

Roos Schlikker keert na de bekentenis van Johan Derksen niet terug in Vandaag Inside.Lees artikel

De aanwezige columnist Yesim Candan benadrukt dat 'losbandig' een vreemde woordkeuze is wanneer het gaat om seksueel geweld. Daar blijkt Derksen niet van gediend. "Als je nou even je mond houdt, maak ik m'n verhaal af en mag je daarna de hele uitzending vollullen. Mag ik even m'n verhaal afmaken? Jij reageert voorbarig, want ik wil even wat vertellen", zegt de televisiepersoonlijkheid. "Hoe zoiets ontstaat: je gaat met z'n vieren daarheen. Die ene, mijn vriendin, viel steeds in slaap. Dat kan ook met mijn kwaliteiten in bed te maken hebben. Toen hebben we besloten om weg te gaan. Maar het waren de zeventiger jaren. Het AD schreef: 'Derksen penetreert vrouw met kaars'. Dat was gelul."

"Het was zo'n duizendurenkaars, die staat op zo'n sokkel, een heel groot ding. Die hebben we gepakt, de juffrouw lag op de bank en we hebben 'm tussen haar benen gedaan. Toen wij weggingen, stond die kaars loodrecht de lucht in. Je kunt een duizendurenkaars niet in een vagina stoppen. Daar is geen sprake van", aldus Derksen. "Het is onbeschaafd, ik was 24. Je schaamt je er dood voor. Maar ik wilde aantonen dat het tijdsbeeld enorm veranderd is. Nu word je overal voor neergesabeld, toen ging je over tot de orde van de dag. Maar ik kan goed begrijpen dat veel mensen die nu cancelen en actief zijn bij allerlei bewegingen, dat niet hebben meegemaakt. Die weten niet waar ik het over heb."

Yesim Candan geeft daarna aan het kwalijk te vinden dat Derksen spreekt over de tijdsgeest. "Alsof het dan minder erg is. Je hebt toch een verantwoordelijkheid. Omstanders hebben ook een verantwoordelijkheid. Ik vind dat iemand had moeten zeggen dat het te ver ging." Derksen reageert: "Ik heb het verteld, omdat ik iedere keer eraan denk als iemand weer neergesabeld wordt die iets geflikt heeft. Er zijn in Nederland heel veel hypocriete mensen die er schande van spreken, maar zich net als ik ook weleens hebben misdragen." Tafelgast René van der Gijp komt vervolgens met een opmerkelijke reactie: hij gelooft het verhaal niet, al zal Derksen in zijn ogen 'nooit toegeven' dat het verzonnen of aangedikt is.

Derksen weigert excuses te maken; 'enorm geschrokken' Talpa wil gesprek

Talpa wil een gesprek met Johan Derksen over diens uitlatingen. Lees artikel

"Ik geloof het verhaal niet", aldus Van der Gijp. "Het is een verhaal van vijftig jaar geleden. Ik vertel verhalen in het land, daar is de helft van waar. De andere helft heb ik er in de loop der jaren bij verzonnen om het leuker te maken. Ik heb er vanmiddag over nagedacht. Je gaat dus naar huis met twee mannen die lam zijn en twee vrouwen die nog lammer zijn. Daar geloof ik niet in. Ik geloof niet dat het zijn verhaal is. Wat hij heeft willen doen, is een verhaal vertellen om te laten zien dat we allemaal weleens iets gedaan hebben. Er zal wel wat van waar zijn, maar ik geloof er maar dertig procent van." Derksen reageert: "Het was geen grap en het is ook niet verzonnen." Er is volgens de analist 'geen enkele reden' om excuses te maken. "Ik heb me op 24-jarige leeftijd misdragen en dat spijt me bijzonder. Dat heb ik ook kenbaar gemaakt voor ik het verhaal vertelde. Maar ik ga nu niet vijftig jaar na dato m'n excuses zitten maken."

"Er waren vier mensen aanwezig en niemand heeft het als een verkrachting ervaren, omdat we er in de zeventiger jaren ook anders in stonden", aldus Derksen. Hij heeft de vrouw zelf echter niet meer gesproken. "Die mevrouw is wakker geworden met een duizendurenkaars tussen haar benen. Die heeft waarschijnlijk gedacht: hoe komt dat ding daar? En die is daarna overgegaan tot de orde van de dag. Of ik haar nog heb gesproken? Ik weet niet eens hoe ze heet."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
2
   
23:57
23:57
FC Nantes-aanvaller weigert te spelen vanwege anti-homofobie-boodschap op shirt
0
   
23:55
23:55
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
10
   
23:30
23:30
Vermoedelijke opstelling Ajax: Steven Berghuis keert terug in de basiself
7
   
23:22
23:22
Real Madrid bereikt principeakkoord met Modric en nadert deal met ander icoon
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (147)

 
Sir Paul
 
66
27 april 2022 om 22:10
Keutel intrekken? Om even in die zone te blijven. Toch geschrokken vd commotie waarschijnlijk.
 
Vernon
 
47
27 april 2022 om 23:06
Ja geschrokken, of het verhaal van gisteren was gewoon lomp en “lollig” bedoeld. Hoe dan ook, stom, walgelijk, en die kerel spoort gewoon niet.
 
 
73
27 april 2022 om 23:10
Aannames wederom. Net als gisteren. Bizar fenomeen
 
Vernon
 
2
28 april 2022 om 12:03
Mangalitsa Ik weet niet of je mij bedoelt, maar ik zeg daar dat we niet weten welke versie waar is. Wel is het zo dat het de woorden van Derksen zelf zijn. Daar mogen we dan toch waarde aan hechten?
 
Goalski
 
95
27 april 2022 om 23:19
Wat is het tegenwoordig toch met iedereen publiekelijk af te maken? Ik ben ook wel ooit in mijn zaakje gegrepen tijdens het uitgaan, had echter gewoon een vriendin dus duidelijk gemaakt geen zin te hebben en we gingen door met de gezellige avond stappen. Kan me niet voorstellen dat iemand nooit iets dergelijks heeft mee gemaakt, het is maar hoe groot je het wilt maken. Verkrachting is natuurlijk absurd, daar mag van mij de doodstraf voor terug komen, maar dit soort "ongein" is toch echt de jeugdige onbezonnenheid, doen en dan pas denken en spijt hebben, onderdeel van volwassen worden.
 
Lierse1997
 
16
28 april 2022 om 00:32
Uiteindelijk kent niemand het verhaal. Er zijn varianten waar het lollig opgevat kan worden, er zijn er waar dat echt niet meer kan.
 
MSN10
 
17
28 april 2022 om 07:05
Hij zegt ik vind het laf om Johnny aan de boom te hangen als ik zelf ook domme dingen heb gedaan in het verleden, maar wel Ali B kapot maken??? Rot op man met deze man slap geouwehoer. hij weet dat hij dat nooit moest zeggen en er werd hier aandacht aangegeven wat hij nooit dacht dat zou gebeuren. Het is een smerig mannetje joh
 
Vernon
 
1
28 april 2022 om 19:10
@goalski, is mij ook weleens overkomen, ik vond het vooral raar. Zo vol van achteren, hup, beetpakken die hap. Verder hangt het er vooral vanaf welke versie waar is. De eerste versie, met penetratie, is natuurlijk gewoon ver over de grens. Dat is wettelijk ook gewoon verkrachting. De tweede versie. kaars rechtop tussen de benen, vind ik niet zo spannend.
 
Formus
 
294
27 april 2022 om 22:10
Buiten het feit dat ik op dit moment dingen ook als anders/erger ervaar, is het wel zo dat er op heel veel slakken zout gelegd worden. We worden als maatschappij zo betutteld tegenwoordig, niks kan en niks mag meer. Daarmee wil ik niet zeggen dat vroeger alles beter was en dat zeker zo'n verhaal als gister (voor de nuance van vandaag) echt veel te ver ging. Echter mag tegenwoordig bijna niks meer. En dat is wel echt de "verpampering" van de hedendaagse maatschappij. Maar dit is geen gesprek voor een voetbalsite en misschien moeten de reacties op zo'n artikel wel maar gewoon uit staan.
 
Sta plaats
 
209
27 april 2022 om 22:16
Helemaal mee eens. Je mag niks meer verwerpelijk vinden zonder voor moraalridder te worden uitgemaakt.
 
4Ever4Ajax
 
71
27 april 2022 om 23:02
@Sta Plaats: Je hebt weinig zelfreflectie zo te zien. Je was vanochtend nogal fel in je reactie maar vooral je conclusies. Maar je viel mij aan omdat ik vond dat je nog niet kon oordelen en dat er teveel conclusies werden getrokken. Het zou je sieren als je daar op terug zou komen ipv hier het verhaal van Formus proberen te draaien.
 
Sta plaats
 
27
27 april 2022 om 23:15
@4ever4Ajax. Het lijkt erop dst je mij wilt cancelen dat ik het niet met je eens ben? Vreemde gang van zaken. Waarom kan ik niet oordelen als Johan zonder vraag of druk uit het niets met zon raar verhaal aan komt zetten?
 
Sta plaats
 
15
27 april 2022 om 23:24
Je gaat trouwens aan het punt voorbij dat hij dit zelf inbracht en dit verhaal niet vanuit juicy-kanalen of andere meuk naar buiten is gekomen.
 
4Ever4Ajax
 
70
27 april 2022 om 23:26
@Sta Plaats: Ik wil jou cancelen? Waar schrijf ik dat? En als je mijn punt niet begrijpt, laat dan maar zitten. Dan blijft het trekken aan een dood paard.
 
rayvg
 
3
28 april 2022 om 09:07
Moraalridder..
 
magikhetwete
 
2
28 april 2022 om 11:47
Vind het alsjeblieft verwerpelijk. Maar respecteer ook een ander zijn mening als die je moraalridder noemt. Je vraagt om het respect voor een mening, doe dat dan 2 kanten uit zou ik zeggen. Ik heb het voorval besproken met mijn vriendin, die zei ik zou me kapot lachen als wij dronken zouden zijn geweest en ik s'ochtends zo wakker werd omdat ik weet dat ik in een veilige omgeving verkeer. De omstandigheden van de hele situatie bepalen wat en hoe verwerpelijk het is. Jij (en ik) waren er niet bij, waren niet in die tijd aanwezig en kunnen alleen oordelen op basis van wat we lezen. Volgens mij is dat domweg te weinig om waarde te kunnen verstrekken aan ons oordeel. Aldus iemand die het verwerpelijk vind om een onveilige en respectloze situatie te creeren voor een ander.
 
rayvg
 
2
28 april 2022 om 12:30
@magikhetwete Dit is precies was ik bij een vorig topic hier over ook getypt heb. Alleen die personen kunnen er over oordelen.
 
Janta
 
131
27 april 2022 om 22:16
Vrouwen verkrachten komt in alle tijden voor en moet kunnen dus moeten ze niet zeuren. In welk historisch museum sta je tentoongesteld?
 
RobTheGooner
 
25
27 april 2022 om 22:22
Nergens staat dat je erover niet moet zeuren, echter moet je wel beseffen dat vroeger andere gedragsnormen waren ondanks deze wel of niet moreel goed waren. Het is vreselijk maar we moeten niet gaan doen alsof alles nu veel beter is, ondanks dat we erover uit spreken.
 
Sir Paul
 
36
27 april 2022 om 22:32
Mooie laatste vraag idd. De machtsverhouding man-vrouw is aan t nivelleren, dat gaat sommige mannen te snel denk ik. Vrouwen worden mondiger, zijn vaker te zien in bestuurlijke functies, leidinggevende functies, ondernemerswereld etc. Er zijn de laatste jaren wat verschuivingen gaande.Vrouwen lijken t terecht zat zijn als voorwerp gezien te worden wat enkel kindjes moet baren.
 
marton3103
 
56
27 april 2022 om 22:53
Het is maar net wat je verkrachten noemt. Tegenwoordig is de definitie van verkrachting veel uitgebreider en wordt de minste of geringste aanraking of opmerking al als seksueel geweld en ongepast beschouwd. Vroeger sloeg je een keer een dame tegen de billen en kon het 3 kanten op: je werd keihard genegeerd, je kreeg wél de gewenste aandacht, of je kreeg gewoon een rechtse hoek terug. Tegenwoordig is dit uit den boze en is de enige juiste reactie volgens velen, uitsluitend ergens een officiele melding maken en moet de boosdoener aan de schandpaal genageld worden. Bij deze mevrouw werd volgens Derksen blijkbaar een kaars tussen de benen gezet. Bij vrienden wordt weleens een l*l op z'n voorhoofd getekend of z'n broek omlaag getrokken. De ene persoon zal zoiets ervaren als een vervelend grapje, de ander zal zich diep gekwetst voelen. Laten we aub niet elk gevalletje langs dezelfde meetlat leggen en direct veroordelen zonder enige nuance.
 
ninjakai
 
34
27 april 2022 om 23:01
@sir Paul, je vrouwen zijn zogenaamd mondiger en het zat, maar haast net zo erg. Toxic femeninety is echt om de hoek en als die put wordt open getrokken wil ik nog wel eens zien wat van al dat deugen over blijft. Meest lichtende voorbeeld is een Johnny Depp die keihard in een cancel cultuur terecht gekomen is, maar naar nu blijkt de rollen 180 graden zijn omgedraaid. Klein tipje van de sluier, vergelijk voor de lol eens het gedrag van vrouwen bij de Chippendales met hey gedrag dat van mannen getolereerd wordt in een stripbar.
 
 
31
27 april 2022 om 23:04
Dat is het em nou juist, niet ieder geval is hetzelfde. Ik kan een vriendin van me prima op haar billen slaan. Ze kijkt me misschien boos aan en zegt, gast wat doe je. Ik kan een van m`n vrouwelijke medewerkers waarvan ik manager ben dan weer in geen geval op haar billen slaan, want dan verlies ik m`n baan. Nou heb ik geluk dat ik itt Overmars niet autistisch ben en ik totaal geen moeite heb dit soort situaties in te schatten.
 
marton3103
 
16
27 april 2022 om 23:28
Ik denk dat het helemaal niet te snel gaat voor sommige mannen. Ik heb juist de indruk dat tegenwoordig juist te snel en op onnatuurlijke wijze een nivellering van die machtsverhoudingen bewerkstelligt moet worden. Overal gaat het maar over gelijkheid etc, evenveel mannen als vrouwen bovenaan in de hierarchie lijkt een doel opzich, zonder overwegend naar kwaliteit te kijken als je het over dergelijke functies hebt. Vrouwen zijn misschien wel wat mondiger geworden, maar ze worden tegenwoordig ook bijna gedwongen om hun mond open te trekken. De laatste tijd zijn zoveel verhalen naar buiten gekomen, de een heeft problemen en wil haar verhaal kwijt, de ander wil haar mond niet open doen maar hoort vervolgens de ander en kan niet achterblijven. Weer een ander denkt, ik heb hetzelfde en wil de rest niet afvallen, een ander is weer bang dat er iets bekend raakt in de media en doet ook haar mond maar open.. en zo ontstaat een kettingreactie van zogenaamd mondige vrouwen waarvan bij wijze van spreken de helft eigenlijk geen problemen had en liever niks gezegd had. Ik ben ervan overtuigt dat de vrouwen die hun mond open willen trekken, dat echt wel doen, en vroeger ook. Alleen tegenwoordig wordt alles breed uitgemeten in de media, men is tevens bang om voor het minste of geringste in de media genoemd te worden en ook zijn er heel veel mensen die er juist alles voor doen om in de media te komen. Neemt niet weg dat ik het in de kern met je eens ben. Vrouwen moeten niet gezien worden als objecten, enkel voor het baren van kindjes. Maar ik denk ook niet dat dit in z'n algemeenheid het geval is. Alleen tegenwoordig wordt elk gevalletje wat hier maar enigszins op lijkt, breed uitgemeten in de media en is de wereld helaas te klein voor iedereen die hier een moraalridderlijke mening over heeft.
 
 
8
27 april 2022 om 23:53
@sirpaul vreemd, ik zie alleen maar mannen om me heen die hun ballen lijken te zijn kwijtgeraakt en ik hoor van vrouwen dat ze opzoek zijn naar een echte man.
 
Jeronsaik
 
23
28 april 2022 om 07:29
haha vrouwen worden mondiger. Ik word er al moe van bij het horen van het woord, vrouwen-rechten. Sorry hoor maar de hedendaagse rechten voor vrouwen heeft totaal niks meer te maken met het streven naar gelijke rechten en gelijke behandeling. en dan heb ik het echt niet over het feit dat vrouwen in het dagelijks leven lastig gevallen mogen worden tijdens boodschappen doen, in de billen geknepen mogen worden of dat je dickpics mag sturen ongevraagd. Ik heb het gewoon over het feit dat vrouwen graag gelijke rechten willen en gelijk behandeld wilt worden, maar je merkt uit duizende onderwerpen dat ze die alleen willen als het in hun voordeel is. Noem bijvoorbeeld de dienstplicht, wedje maken dat 99 op de 100 vrouwen vindt dat dienstplicht alleen voor mannen is? Of dat wanneer je gaat scheiden dat de kinderen maar automatisch bij de moeder moeten blijven en ze ook nog mogen bepalen wanneer jij als man het bezoeksrecht hebt? Ben wel eens op een bijeenkomst geweest waar het ging om huishoudelijk geweld. waar het alleen maar ging over dat mannen slecht zijn en teveel drinken. En toen een betreffende man ineens zei dat huishoudeijk geweld ook vanuit vrouwen komt en dat er te weinig aandacht wordt besteed of plekken zijn (opvang) voor mannen die daar slachtoffer van zijn. Van intimidatie, of chantage door de moeder die even roept dat ze anders met de kinderen vertrekt, of psychisch geweld. Toen ontplofte zowat het dak, hoe durfde die man het te hebben over niet bestaande slachtoffers en de rollen om te draaien. terwijl de kern van het verhaal voorbij ging. Niemand ontkende dat vrouwen vaker slachtoffer zijn van geweld maar dat er ook mannen zijn en dat daar geen aandacht voor is. hedendaags allemaal advertenties en acties voor borstk***, dat er weinig aandacht naar is etc - heb nog geen acties gezien betreft prostaat k*** vanuit de vrouw. zal er ook wel niet toe doen denk ik want dan gaat de aandacht weer uit naar de man, dat mag ano 2022 natuurlijk niet. Bij het onderwerp huishouden hebben vrouwen al het idee dat de man niks doet en wordt het bashen begonnen - maar dat in de realiteit de man vaak gewon 50 procent het huishouden op zich neemt. Gelijke rechten 2022 ... de wereld waar de vrouw het gewoon wilt bepalen en de man zich maar moet gedragen.
 
Formus
 
1
28 april 2022 om 08:44
Ok Janta en sommige anderen, als jullie niet kunnen lezen dat ik ook dingen als erger ervaar en dat van eergister veel te ver vind gaan en jullie komen met dit soort simpele aannames, dan heeft een gesprek geen zin meer. Tip: eerst goed begrijpend lezen doet wonderen. Maar dit is dus precies waar ik op doel. Er staan heel snel mensen klaar om direct te reageren ipv goed een verhaal te lezen en evt vragen te stellen. Dat is er dus mis tegenwoordig.
 
Sir Paul
 
1
28 april 2022 om 09:13
Ninjakai daar heb je een punt . Vrouwen kunnen net zo erg zijn. Zijn natuurlijk geen heiligen
 
THenry_228
 
0
28 april 2022 om 10:50
@jeronisak: nog zo eentje... Als je kinderen hebt, zoek maar eens als vader een mannentoilet waar je een baby kan verschonen... Ofwel dien je als een 'pervert' de vrouwentoilet in te gaan (want zo wordt je dan bekeken) ofwel dien je je kindje op de grond te leggen in de mannentoilet.
 
Samcro
 
4
28 april 2022 om 10:59
Ik denk niet dat je dan als pervert aangekeken wordt, ik kreeg (ben al even uit de luiers) juist goedkeurende blikken dat ik mijn deel deed als vader.
 
Vernon
 
0
28 april 2022 om 12:20
@Marton, er zitten inderdaad grote verschillen in. Het eerste verhaal (penetratie) is ook totaal anders dan het tweede verhaal (kaars rechtop tussen de benen). En vergeet niet, het zijn de woorden van Derksen zelf. Dat eerste verhaal was gewoon echt niet oké. Dus als iemand dat over zichzelf vertelt mogen we dat toch wel aannemen?
 
Vernon
 
0
28 april 2022 om 12:26
@THenry Daar heb ik me echt niks van aangetrokken. Alleen een verschoningsunit bij de vrouwen? Dan ga ik daar heen. Dat sommigen me een pervert vinden boeit me niet. De meeste vrouwen vonden het wel mooi, kijk nou, een vader die de luiers doet.
 
Baardgrasmus
 
54
27 april 2022 om 22:17
Prima dat je je uitspreekt tegen de vertrutting van de maatschappij, maar vind je dit het beste onderwerp om dat bij te doen? Ik bedoel, het is niet alsof onze (groot)ouders te pas en te onpas kaarsen in vaginas stopten en iedereen dat de normaalste zaak van de wereld vond, of wel?
 
Maestrop
 
77
27 april 2022 om 22:21
Maar die kaars ging niet de vagina in blijkt.......dan slaat het toch nergens op wat je zegt?
 
Baardgrasmus
 
84
27 april 2022 om 22:29
Gisteren ging ie er nog wel in
 
Sir Paul
 
30
27 april 2022 om 22:35
Derksen is duidelijk geschrokken vd commotie. Beetje verzachtend gereutel van Rene erbij. Ze hadden zich voorbereid. Wel heel doorzichtig.
 
Lierse1997
 
7
28 april 2022 om 00:34
Volgens Derksen omdat hij er niet in paste. Nu verklaart hij verder wel niet of het geprobeerd is.
 
Lucagio
 
3
28 april 2022 om 06:53
Wat je zegt Lierse1997, op de manier hoe hij het nu zei lijkt het wel alsof het geprobeerd is dat alleen is al walgelijk als vrouw zijnde walg ik van Derksen met zijn opmerking niemand noemde het op het moment verkrachting. Dus de vrouwen waren zo kort dat ze bewusteloos waren dan zegt men nog weinig. Hoe die vrouw het heeft ervaren weet hij niet want hij heeft haar nooit meer gesproken. De afgelopen uitzending was er alleen maar om Derksen te redden meer niet. Of die kaars nu paste of niet hij heeft schijnbaar geprobeerd. Daarnaast mijn moeder is van de leeftijd van Derksen en die zei ook er waren toen niet eens 1000 uren kaarsen. Maar ach ja je kan je hachje maar proberen te redden.
 
genieterr
 
13
27 april 2022 om 22:30
Ik denk juist dat we nu veel vrijer zijn geworden. Het is maar hoe je er naar kijkt. Vroeger moest alles stiekem, kon je eigenlijk niet daten voor je getrouwd was en werd je als vrouw weggezet als keukenslaaf. Nu kan en mag iedereen veel meer toch?!
 
Vernon
 
0
28 april 2022 om 12:32
Genieter Het verschilt per onderwerp. Vrouwen mogen en doen gelukkig veel meer. Maar het is wel preutser dan vroeger. In de flower power tijd was alles veel losser. Zoek nu op een strand nog maar eens een topless vrouw. In voetbalkleedkamers douchen veel jongens met een onderbroek aan. Met flirterige opmerkingen moet je nu veel meer oppassen. Daar zitten positieve kanten aan, maar ook negatieve. Mensen zijn banger om anderen aan te raken, terwijl een aanraking soms heel fijn kan zijn, bijvoorbeeld van een collega als je het moeilijk hebt.
 
 
39
27 april 2022 om 22:39
Vroeger mocht je veel minder dan nu hoor. Geen idee waar mensen vandaan halen dat je niets meer mag. Zeker in ons land mag je een hele hoop. Door internet noemen mensen je gewoon wat sneller een eikel. Dat is een onderscheid wat veek mensen niet snappen. Je mag van alles roepen en doen, alleen heb je kans dat mensen je dan een eikel vinden en je niet meer uitnodigen op hun feestje. En dat mag ook gewoon.
 
Formus
 
2
28 april 2022 om 08:54
Migi, nogmaals, ik zeg niet dat vroeger alles beter was, maar in mijn jeugd mocht echt wel veel meer. En dan heb ik t over jaren 80/90. En veel verandert voor gezondheid/ veiligheid en voor goede normen en waarden en dat begrijp ik heel goed. Maar er waren echt minder regels etc. En dan heb ik t niet eens over t hippie tijdperk ??
 
 
2
28 april 2022 om 10:07
Op bepaalde gebieden vast wel, maar het ligt er ook aan wie je bent. Vrouwen en homo's mochten in de jaren 70 en 80 een stuk minder. Vrouwen lastigvallen was toen denk ik wel wat makkelijker Zonder gekheid, we zijn idd wat strenger op discriminatie en ongewenst gedrag en sommige mensen slaan daar uiteraard in door, dat is onze specialiteit, maar onderaan de streep is "deugen"braakbraakbraak) een goede ontwikkeling als je het mij vraagt.
 
magikhetwete
 
0
28 april 2022 om 11:56
Ik denk dat ik wel blij word van wat je zegt! Vrijheid van meningsuiting, iemand een eikel vinden, vind ik verder prima. Maar iemand zijn fouten niet kunnen nuanceren en iemand cancellen gaat in mijn optiek wel erg ver. Daarmee geef je geen ruimte aan het mens zijn en fouten kunnen maken en dat vind ik gewoonweg jammer. Vooral aangezien we allemaal ons eigen normen en waardenkader hebben en ons eigen groeipad. Er mag nu heel veel, maar er wordt ook wel erg weinig geaccepteerd
 
Formus
 
0
28 april 2022 om 12:09
Migi, en dat laatste ontken ik dus ook totaal niet. Maar we slaan echt heel erg ver door ondertussen. Het mooiste persoonlijke vb is dat we in onze organisatie een vrouwenquotem kregen. Maar we hebben nu ondertussen op 3 topposities vrouwen gehad, die binnen 2 tot 4 jaar weer weg waren (6 dames!). Of ze konden de druk niet aan of het werk niet goed doen. We moeten niet doorslaan. We moeten op kwaliteiten blijven selecteren. En niet een vrouw, een minderheid, een beperkte of wat dan ook voortrekken. We moeten ze just gelijktrekken, niet voortrekken. En daar slaan we in door. Het moet niet allemaal direct, de inhaalslag heeft ook tijd nodig. Maar dat geduld is er niet, dat we keihard doorslaan. En ik denk dan dat we met de echt belangrijke dingen moeten beginnen: dus de dingen die Derksen zegt kunnen echt niet, mksbruik op welke manier ook niet. Maar we slaan door. Veel te hard en veel te ver aan 1 kant.Oh, en even wat vb andersom: drinken, roken, kroeg in, motorische voertuigen rijden zonder al te veel poespas. Oh, en zeehelden van vroeger worden gehaat nu. Ja, ze deden dingen niet goed, heel slecht zelfs. Maar, de nuance van de tijdsgeest moeten we niet vergeten. Dat praat het niet goed, dat plaatst het in een iets ander perspectief
 
 
0
28 april 2022 om 12:45
Het uitgangspunt moet natuurlijk ook bij gelijke geschiktheid zijn en, hoewel ook mijn verhaal anekdotisch is, kan ik met enige zekerheid zeggen dat in het zeer overgrote deel van bedrijven mannen nog steeds in het voordeel zijn. Ik heb vrij lang bij een organisatie gewerkt die directiefuncties bemiddeld en potverdikkie zo'n kamer met directieleden is over het algemeen mannelijk, oud en wit. Mensen uit het verre verleden cancellen door ze langs de meetlat van de huidige tijdsgeest te leggen is inderdaad volslagen belachelijk. Dat we moeilijker doen over roken en deelnemen aan het verkeer is toch juist goed? Weet je hoeveel mensen er dood gaan in het verkeer. Er is inderdaad een smalle lijn tussen betutteling en zelfbescherming, maar een beetje betutteling hebben we gewoon nodig. We zijn nou eenmaal te dom om te weten wat goed voor ons is (sorry nu doe ik weer arrogant).
 
Weef
 
2
28 april 2022 om 08:18
Hij zwakt zijn verhaal enorm af, maar zoals hij het eerder vertelde ging de kaars in de vrouw. Dan kun je vinden dat we tegenwoordig betuttelen, maar ik kan me niet heugen dat ook maar iets dat in de buurt komt ooit vrolijk lachend op TV is verteld. Dus is het niet eerder omgedraaid, dat we tegenwoordig een hele lage standaard hebben over wat er allemaal maar moet kunnen? Ik ben zeker geen fan van cancellen, maar als iemand echt strafbare feiten heeft gepleegd wil je zo iemand dan als voorbeeld op TV? Denk aan een Ali B. Maar het probleem is vooral dat fatsoenlijk discussies voeren over wat er wel en niet moet kunnen erg lastig is geworden. Er wordt al heel snel met zwart-wit (kracht)termen geslingerd: moraalridder, tokkie, gutmensch, racist, klimaatdrammer, wappie. En elkaars argumenten worden volkomen genegeerd.
 
Formus
 
1
28 april 2022 om 08:49
Weef en sommige anderen, ook voor jullie, ik zeg duidelijk dat ik het verhaal van eergisteren veel te ver vond gaan. Kom op mensen, met iets meer aandacht lezen
 
magikhetwete
 
0
28 april 2022 om 11:44
Ik wilde eigenlijk alleen de nuance aanbrengen dat fouten niet meer gemaakt mogen worden op je tweede zin. Ik schat in dat jij en ik het fout vinden wat Johan hier deed. Maar iemand enigszins niet afmaken om een fout van 40-50 jaar geleden lijkt mij ook wel gepast. Ik moet zeggen ik heb er wel respect voor dat iemand zijn eigen fout benoemd op live televisie zonder dat er aanleiding was, de rest is allemaal 'gepakt' en Derksen heeft alleen zichzelf gepakt en zichzelf publiekelijk neergezet als iemand die fouten maakt. Daar heb ik wel respect voor en ik hoop dat als de vrouw in kwestie zich meld dat zij daar samen over spreken en een oplossing in vinden die recht doet aan haar gevoel. Verder heb ik niet zo'n zin om te oordelen, 1 omdat ik het wel druk genoeg heb met naar mezelf kijken en proberen te leren van de fouten die ik maak en 2 omdat Derksen prima zelf weet dat het niet kan en hij niet een kaars in doos recidivist is geworden.
 
genieterr
 
97
27 april 2022 om 22:12
Dit programma wordt gekker en gekker. Van der Gijp die weet dat Johan liegt, maar klaarblijkelijk het allemaal wel prima vind dat een programma vol leugens zit. Heb ook wel te doen met John de Mol. Z'n zoon slaat vrouwen, z'n zwager gaat vreemd bij het leven, z'n programma managers maken misbruik van kandidaten. En dan heb je last but not least Johan, die sinds dit jaar elke dag op tv verschijnt.
 
Formus
 
29
27 april 2022 om 22:15
Volgens mij wilde hij Derksen zelf maar al te graag hebben voor de kijkcijfers.
 
sportweek86
 
112
27 april 2022 om 22:22
Is het al bewezen dat johnny de mol zijn ex heeft geslagen dan? We zien in de depp zaak dat hij publiekelijk is afgemaakt, maar zelf slachtoffer lijkt te zijn volgens de bewijzen tot nu toe.
 
genieterr
 
7
27 april 2022 om 22:28
Bewezen zien we pas na de rechtszaak. Echter waren er toch wel een hele hoop details met getuigen.
 
Tinus88
 
4
27 april 2022 om 22:30
Bewezen nog niet maar er zijn wel meerdere audiotapes uitgelekt waarin het er toch wel alle schijn van heeft. Maar eerlijk is eerlijk, schijn is niet genoeg om hem te veroordelen of het zeker te weten.
 
sportweek86
 
14
27 april 2022 om 22:37
Ik wacht zelf liever het oordeel van de rechter af, voordat ik iemand veroordeel. Wat ik nog liever zou zien, is dat mensen zich eens gaan verdiepen huiselijk geweld. Dan zullen de reacties iets genuanceerder zijn, en zullen ze ontdekken dat het niet zo eenvoudig in elkaar zit als het altijd in het nieuws komt. Want dat is wel een heel eenzijdig verhaal.
 
 
9
27 april 2022 om 23:54
En zogenaamd zou John daar zelf allemaal niks vanaf weten, we hoeven geen seconde medelijden te hebben met die semi maffioso.
 
Mezelf77
 
75
27 april 2022 om 22:12
Wanneer wordt die kerel nou eens echt op zijn gedrag aangesproken? Alles maar wegschuiven als "satire" maar ondertussen roept hij wat hij maar wil, zelfs als meer dan de helft niet waar is
 
SpeedyAFC
 
36
27 april 2022 om 22:51
De enige bron is Derksen zelf. En als die zegt dat de kaars rechtop stond, dan is er meer dan 50 jaar geleden dus helemaal niets gebeurt. Waar moet je hem dan op aanspreken?
 
Vernon
 
25
27 april 2022 om 23:13
Speedy, dat hij gisteren nog iets anders zei en dat heel grappig vond. Een kaars tussen iemands benen rechtop zetten is wat anders dan een kaars in iemand steken. En dat zei hij, en ze vonden het allemaal lollig.
 
SpeedyAFC
 
10
27 april 2022 om 23:18
En vandaag zegt hij heel iets anders. Morgen is het hele verhaaltje wellicht nooit gebeurt.
 
Berliner80
 
7
27 april 2022 om 23:32
Niet waar. Gisteren zei hij ook dat hij zich kapot schaamde.
 
Remcob
 
7
27 april 2022 om 23:45
Zoals ik gister al zei, als je de manier van vertellen hoorde, dan was het zo onsamenhangend dat het grootste deel van het verhaal wel verzonnen moet zijn. Ik ben het dus volkomen eens met vd Gijp. Alles aan de manier waarop hij het gister vertelde wees erop dat hij het op dat moment bedacht. Vandaag had hij zich beter voorbereid en probeerde het verhaal zo aan te passen dat hij er minder problemen mee zou krijgen en daarnaast niet het gezichtsverlies hoefde te lijden dat het compleet verzonnen was. Ook zijn opmerking dat ze dan maar de keeper erbij moesten vragen ter bevestiging. Die is vorig jaar overleden en dat weer Derksen dondersgoed. Laten we het erop houden dat Derksen gewoon compleet ongeloofwaardig is en zichzelf steeds vaker in de nesten werkt nu hij dagelijks op televisie is.
 
 
5
27 april 2022 om 23:57
@remco op mij komt t over als van dat John de Mol heeft gezegd tegen Johan van gooi dit verhaal ff de wereld in dan zijn ze mensjes daar mee bezig en komt mijn zoon buiten schot.
 
 
7
27 april 2022 om 23:12
Zei hij nu dan dat dit satire was? Gek, ik heb een stukje gemist denk ik
 
030FCU
 
180
27 april 2022 om 22:15
Waar kan je van die grote kaarsen kopen, vraag het voor een vriendin.?
 
Westend
 
2
28 april 2022 om 09:43
Zelfs in de supermarkt of de intratuin staan die dingen. Soms met een geurtje eraan
 
Aguerooo
 
153
27 april 2022 om 22:18
Tja, er waren al mensen wie deze zaak een verkrachting noemde zonder er bij te zijn geweest. Woke community, cancel culture, al dat gezeik maken programma's al dit compleet kapot. Alles op TV moet politiek correct zijn, je moet deugen en er is enige diversiteit gewenst. Ik kijk echt al heel lang geen TV meer omdat ik de mensen wie op TV komen walgelijk vind. De heren van Vandaag Inside ben ik ook zeker geen fan van, maar zijn wel degene wie zich niet beter voor proberen te doen dan dat ze zijn. Die zijn gewoon zichzelf op TV. Betreft deze zaak, er is dus eigenlijk niks gebeurt. De hooivorken kunnen de kasten weer in.
 
Sta plaats
 
89
27 april 2022 om 22:20
Zo vervelend he, mensen die seksueel misbruik veroordelen.
 
Aguerooo
 
92
27 april 2022 om 22:22
Is er iemand seksueel misbruikt dan? Volgens mij is dit juist niet gebeurt. Of was je er bij?Bij Vandaag Inside veroordelen ze ook gewoon seksueel misbruik. Dus weet niet waar je het over hebt.
 
Sta plaats
 
84
27 april 2022 om 22:24
Derksen noemde het gisteren expliciet penetreren. De spindokter heeft vandaag dit bedacht om de rel in de kiem te smoren
 
Aguerooo
 
46
27 april 2022 om 22:27
Want een kaars bij een vrouw naar binnen brengen klinkt heel geloofwaardig? Komop zeg. Het is wel duidelijk dat hij dit puur heeft gezegd om het verhaaltje in zijn ogen extremer te maken om z`n punt te maken dat het jaren geleden heel anders was dan nu en dat mensen hypocriet zijn. Je wilt hem gewoon veroordelen net als ontiegelijk veel mensen in dit land omdat hij dingen roept wat tegenwoordig niet meer mag. Niemand is perfect, iedereen heeft in z`n jeugd wel eens iets gedaan wat niet deugd.
 
Sta plaats
 
45
27 april 2022 om 22:33
Bedoelde hij dat met: 'technisch zou een officier dat als verkachting kunnen zien?' Een kaars tussen de benen plaatsen in die o zo vrij jaren '70? Wat hij heeft geroepen mag inderdaad niet en is strafbaar, daar wil ik hem best voor veroordelen hoor. Die vrijheid die hij heeft om dit te roepen heb ik ook namelijk om er iets van te vinden. Dat heeft niks met cancelculture te maken.
 
Herosennin44
 
34
27 april 2022 om 22:37
@Sta Plaats 'Ik wil alles kunnen zeggen en er geen kritiek voor terug krijgen anders is het cancel culture.' Ironisch niet.
 
Thamike
 
22
27 april 2022 om 22:45
Een kaars voor de vagina leggen van een bewusteloos meisje klinkt dat wel? Kom op zeg, als je een verhaal verteld van een situatie die jezelf hebt meegemaakt en waarbij jezelf aangeeft iets gedaan te hebben zonder enige druk of vraag dan moet je dat toch voor waarheid aannemen? Ik ben helemaal niet van het veroordelen zonder context of bewijs maar dit zegt de bron zelf uit eigen wil. Hou dan gewoon je waffel en maak geen punt of leef met de consequenties. Vergeet niet dat dit komt van iemand die andere de les leest, zijn baas beschermt maar geen enkel probleem heeft om iemand te diskwalificeren vanwege zijn uiterlijk of voorkomen.
 
4Ever4Ajax
 
15
27 april 2022 om 22:50
@Sta plaats: dat zei Derksen juist niet. “Er een kaars in gestopt”. Niet voor niets heb ik je al vanochtend hier meerdere malen op gewezen. Maar jij wist al wat er allemaal gebeurd was….
 
SpeedyAFC
 
15
27 april 2022 om 22:52
Vandaag verduidelijkt hij het. Niets aan de hand dus. Tenzij jij echt bewijs kan overleggen en niet kletst vanuit je onderbuik.
 
Suarez 7
 
7
27 april 2022 om 23:03
@4EverAjax. Op een discussieforum ga je discussies aan. Soms leer je daarvan. Ik vind dat je gelijk hebt, ik had niet zo snel Derksen moeten veroordelen en in het algemeen moeten we wat terughoudender zijn met zulke handelingen. Dat neemt niet weg dat persoonlijk onmiskenbaar conclusies getrokken gaan worden, maar die als feiten presenteren is iets anders. Ik denk bijvoorbeeld dat Derksen liegt. Hij had het over "erin stoppen", maakte de vergelijking met verkrachting, deed zijn uitlatingen in de context van de De Mol-zaak en het ging over een gebruikt voorwerp. Ik vind de associatie tussen verkrachting en een kaars tussen de benen daarmee vergezocht. Maar uiteindelijk moet je het niet als feiten presenteren en fel jouw waarheid als een universele waarheid verkondigen. Ik zal persoonlijk meer letten op het subjectieve als objectieve uiten.
 
4Ever4Ajax
 
7
27 april 2022 om 23:09
@suarez7: Misschien heb je gelijk, misschien ook niet. Ik kan het niet weten. En nogmaals, iedereen mag een mening hebben. Het ging mij er alleen om dat mensen conclusies gingen trekken uit zaken die ik veel te voorbarig vond (en presenteerden als feiten). Hierboven schrijft Sta Plaats zelfs dat gisteren Derksen expliciet zei dat hij het had over het penetreren van een vrouw met een kaars. Dat is gewoon pertinent onwaar. Daar heb ik moeite mee. Als mensen schrijven dat ze denken dat hij het heeft gedaan, helemaal prima. Maar nogmaals, ik heb er moeite mee als mensen het als feiten presenteren terwijl dat alles behalve zeker is.
 
Sta plaats
 
12
27 april 2022 om 23:10
@4ever4Ajax. Ik ga inderdaad af op de context die Johan gisteren gaf en ga met Thamike mee. Op basis daarvan kab ik dit beeld goed schetsen.De damage control van vandaag was een schertsvertoning. Ik hoef verder geen discussie of ik iemand mag veroordelen op basis van zijn eigen woorden ofniet. Dat heb ik je dan weer proberen uit te leggen vanochtend
 
Sta plaats
 
10
27 april 2022 om 23:13
En ja Derksen zei letterlijk `erin gestopt` en daarna die grap met de honkbalknuppel van Renee.Een kaars doe je ook `tussen iemand zn benen.` En als dat is iets waaevoor je je schaamt dan zal Johan heel goed het verschil tussen `erin gestopt` en `tussen gelegd` weten.
 
SpeedyAFC
 
6
27 april 2022 om 23:14
Ik denk ook dat Derksen liegt. Geloof het hele verhaal niet. Vier dronken mensen waarvan er twee spontaan in slaap vallen. Dan een kaars tussen de benen maar we hebben er 50 jaar nooit iets overgehoord van een van die vier. Terwijl er twee prof voetballers bij geweest zouden zijn.
 
Vernon
 
10
27 april 2022 om 23:17
@4ever Hij zei zelf dat wat hij gedaan had, als verkrachting zou kunnen worden gezien. Nou, een kaars rechtop tussen de benen zetten, is echt geen verkrachting. Het zijn zijn eigen woorden, daar mogen we toch op af gaan?
 
 
3
27 april 2022 om 23:19
@Suarez: Heel netjes en fijn om te zien hoe jij openstaat voor alles. Dat maakt dit forum een stuk fijner. Mooi om te zien. Zo zou het moeten.
 
SpeedyAFC
 
5
27 april 2022 om 23:20
Of die hele Derksen klets maar wat. Was gister al een raar verhaal, geloof er nu helemaal niets meer van.
 
4Ever4Ajax
 
3
27 april 2022 om 23:30
@vernon: Het is en blijft een raar verhaal van hem. Maar mensen gaan zaken invullen die ze niet weten. En ook dat is nog prima, maar ik vind dan wel dat mensen dat niet als vaststaand feit moeten presenteren, maar bij hun mening moeten blijven.
 
Remcob
 
1
28 april 2022 om 00:06
Als ik het filmpje zag, dan zei hij, een kaart erin gestopt, niet expliciet penetreren zoals je nu zegt. Volgens mij is het hele verhaal gewoon volledig verzonnen en is hij bang om dat toe te geven, omdat hij dan echt af gaat. Nu probeert hij het met een nieuw verhaal wat te verzachten, maar sowieso was een dergelijk verhaal verzinnen gewoon pure stupiditeit.
 
borrelhond
 
3
28 april 2022 om 02:57
Zoals iemand dit in een vorig topic al aangaf, dit is in principe gewoon een zedendelict. Ook in de tijd dat het zou hebben plaats genomen.
 
magikhetwete
 
0
28 april 2022 om 12:03
Ik vind het echt prima wat je allemaal roeptoetert, maar je bent de naam van iemand aan het besmeuren om je eigen gelijk te halen dat heet juridisch gezien smaad en is ook domweg niet toegestaan. Wie zonder zonde is werpe de eerste steen. Ja, iemand respectloos behandelen en fysiek intimideren is fout. Maar we weten domweg niets, laat het lekker aan verdachte/slachtoffer/de rechtsstaat over en ga zelf geen strafbare feiten plegen om je gelijk te halen. Just my 2 cents.
 
magikhetwete
 
0
28 april 2022 om 12:04
Complimenten!
 
 
20
27 april 2022 om 22:35
Je zal je maar druk maken over wat mensen van een tv programma vinden terwijl je nooit tv kijkt. Johan Derksen is helemaal niet zichzelf op tv, die zegt gewoon provocatieve dingen om kijkers te trekken. En als iemand niet zichzelf is, is het wel Genee. Ik heb niets tegen VI, vond het vroeger zelfs leuk, maar het is zo saai en voorspelbaar. Ik snap dat het bij veel mensen aanslaat, mensen zijn nou eenmaal vrij dom, maar er is toch niets authentiek aan VI joh. Of Derksen gisteren of vandaag de waarheid vertelde weet alleen hijzelf, maar dat er gisteren ophef over was is vrij logisch.
 
Maestrop
 
26
27 april 2022 om 22:49
Door mensen vrij dom te noemen zoals jij nu doet, kom jijzelf nogal dom over :D
 
 
21
27 april 2022 om 22:57
Nee hoor, het gemiddelde IQ is rond de 100, dat vind ik niet bijster hoog. Ik zou mij dan eerder arrogant noemen dan dom.
 
SpeedyAFC
 
4
27 april 2022 om 23:02
Of dat nimmer de waarheid sprak. Een verhaaltje van meer dan 50 jaar geleden met weinig context en veel suggestie. Geen enkele andere bron dan Derksen zelf. De rest verzinnen de mensen er zelf wel bij en dan gaan ze los.
 
 
6
27 april 2022 om 23:06
Ja daarom is Derksen ook een sukkel dat ie dit totaal vrijwillig zegt. Dat doet ie natuurlijk voor maar 1 ding, shockeren, dat is de formule van het programma, maar deze had ie gewoon niet goed ingeschat. Wel een zwaktebot om nu terug te krabbelen.
 
Maestrop
 
14
27 april 2022 om 23:16
Ja jij voelt je wel zwaar verheven boven je medemens. Daar geef je in jouw reacties wel vaak blijk van. Stuitend arrogant ben je inderdaad. Maar ik lees in een van je reacties dat je een manager bent.....ik heb serieus medelijden met de mensen die onder jou werken.
 
 
8
27 april 2022 om 23:19
En terecht, ik ben heel gemeen. Maar als je mn reacties echt vaak leest, zou je toch het vermoeden kunnen kweken dat ik niet helemaal serieus ben
 
Aguerooo
 
3
27 april 2022 om 23:46
@migi Zoals ik al zei, ik kijk geen TV en dus ook geen Vandaag Inside, hoewel ik Johan en Rene altijd wel respecteerde voor wat ze allemaal riepen zonder zich wat aan te trekken van de buitenwereld. Genee vind ik een enge vent wie zich voornamelijk lijkt bezig te houden met z'n ladyshaves en is ook de reden waarom ik het programma niet meer kijk. Dat ze tegenwoordig saai en voorspelbaar zijn heb ik geen idee van, en dat er ophef over was wat Derksen gisteren riep, begrijp ik. Maar de hooivorken werden ook al direct uit de kast gehaald en de zaak werd al gezien als "verkrachting", dat is toch ook gewoon idioot? Hij werd gelijk al weer veroordeeld door alle rechtertjes van deze wereld. Het was voornamelijk dom om überhaupt zo'n uitspraak te doen, een heel slecht voorbeeld om te laten zien dat sommige mensen ontzettend hypocriet zijn.
 
Samcro
 
5
28 april 2022 om 00:22
Vader, manager, etterbak. In that order.
 
Lucagio
 
8
27 april 2022 om 22:43
Hij wuift het wel heel makkelijk weg. Gelukkig zoals hijzelf verteld niet iets heel ernstig maar hoe weet hij dat zo zeker, hij is deze vrouw na die ene dag niet meer tegengekomen. Wie weet heeft deze vrouw het wel als onprettig ervaren, heeft ze aangifte gedaan maar werd het niet als een vorm van seksueel grensoverschrijdend gedrag gezien. Daar denkt dhr Derksen niet bij na want de tijd was anders. Hoe weet hij nu hoe die vrouw zich heeft gevoeld toen zij bij kwam.
 
SpeedyAFC
 
5
27 april 2022 om 23:04
Denk niet dat iemand zich druk maakt over een rechtopstaande kaars tussen de benen. Hoe, wat, waar, niemand die het weet. Misschien is het wel nooit gebeurt.
 
Aguerooo
 
3
27 april 2022 om 23:50
Als ze inderdaad aangifte heeft gedaan voor een rechtopstaande kaars tussen haar benen en het werd niet gezien als seksueel grensoverschrijdend gedrag, dan is dat geheel terecht. Komop zeg, waar hebben we het over? Zou toch wat zijn zeg, dat je de bak in gaat omdat je een kaarsje tussen iemand's benen zet. Moet niet gekker worden in deze maatschappij.
 
JK-Ajax
 
14
27 april 2022 om 23:05
Mensen vinden er iets van als je verteld ongevraagd een kaars in een vrouw haar gat te hebben gedrukt. En terecht ook, heeft niets met woke of cancel te maken haha
 
Sta plaats
 
46
27 april 2022 om 22:19
Slecht staaltje reputatie van het programma redden. Dat begon al bij Hlf8 met Helene en dan is dit het resultaat. Ongevraagd een kaars tussen haar benen plaatsen is niet waar hij gisteren op doelde. En lijkt mij ook niet iets waar je 50 jaar later nog spijt van hebt. Zeker niet iemand als Johan.
 
SpeedyAFC
 
7
27 april 2022 om 23:05
Vandaag is het verhaaltje weer anders. Morgen is het misschien wel nooit gebeurt. Geen andere bronnen en weinig context. Wie het weet mag het zeggen.
 
Maestrop
 
18
27 april 2022 om 22:19
maar als die kaars niet de vagina inging....dan is het (gelukkig) toch wel heel veel minder erg dan aanvankelijk gedacht?
 
Soccerfan_1
 
46
27 april 2022 om 22:28
Damage control
 
SpeedyAFC
 
16
27 april 2022 om 23:06
Hoe weet jij dat? Was je er 50 jaar geleden bij? Heb je een andere bron? Of verzin je maar wat, net als de heer Derksen wellicht doet?
 
mitchajax020
 
31
27 april 2022 om 22:29
Ze hebben voor deze uitzending al met elkaar zitten bekokstoven en het hele verhaal een andere wending gegeven. Nu zegt Derksen dat hij er een kaars heeft tussen heeft gezet en lachie van der Gijp gelooft zijn verhaal niet. Over die man via de telefoon vindt ik niet kloppen want je stopt in 2022 niet een kaars in een vrouw haar vagina maar ook niet in 1980 of 1960 dat is not done en niet tijdsgebonden, de reden wat hij zegt slaat gewoon nergens op.
 
007
 
42
27 april 2022 om 22:30
Vraag me wel eens af of de mensen die nu zo tekeer gaan tegen Derksen wel eens Bart de Graaff hebben meegemaakt? Of zelfs eerder, Dolf Brouwers. Ze hebben alledrie iets gemeen. Aandacht krijgen door te shockeren. De humor van VI is vaak niet mijn humor, daarom kijk ik er ook al vaak niet meer naar, maar wijlen Henny Vrienten zong ooit dat er een knop op de tv zit...Ja, ik ben soms ook boos op Johan Derksen, maar daarom kies ik er voor om naar andere programma`s te kijken. Dat zouden de Woke en cancel mensen ook moeten doen. Heb helaas de indruk dat ze alles en iedereen willen "opvoeden", maar dat ze zelf geen haar beter zijn. Kijk maar naar de toestanden met metoo bij D66. Als ik die vrouw heb gehoord bij Jinek. Serieus, en daarna Kaag nog boos worden op de media. Kom op zeg, in alle kringen kan men niet gedragen, en komen er dingen voor die het daglicht niet kunnen verdragen. De grappen waren gisteren niet gepast, maar die lui die nu het hardst "gewalt" roepen zijn ook hypocriet. Kijk maar naar D66, de partij met het "nieuwe leiderschap".
 
Herosennin44
 
47
27 april 2022 om 22:41
@007 Cancel culture is een hoax. Wat jij en anderen 'cancel culture' noemen is dat jullie willen zeggen wat je wilt en niemand daar kritiek op mag hebben of andere gevolgen voor zijn. Vrijheid van meningsuiting betekent niet vrijheid van consequentie. Als je het tweede gedeelte dus niet aan kan, stel ik je voor om je ook niet te uiten.
 
 
26
27 april 2022 om 22:46
Dit dus. Ik kan geen groen randje geven op mn telefoon. Maar bij deze.
 
007
 
6
27 april 2022 om 22:55
@Herosenin44, wat ik zeg is dat overal mensen zich niet kunnen gedragen. Met nadruk op overal. Ik ben niet voor vrijheid van mening als je doelbewust iemand gaat kwetsen. Ik ben tegen extremisten van BEIDE kanten. En die zijn er echt.
 
 
17
27 april 2022 om 23:23
@007: Mooi gesproken en helemaal mee eens. Hero doet hier graag wat JD bij VI doet. Schreeuwen om te shockeren. Niet nadenken over eventuele consequenties. Het doelbewust kwetsen is hem helaas ook niet onbekend. Hierdoor is dit een erg interessante discussie geworden om te volgen
 
Herosennin44
 
12
27 april 2022 om 23:37
@007 En de mensen aan de andere kant als zij zich misdragen krijgen hier ook kritiek voor. Ik snap dus niet wat je hiermee wilt zeggen. Dat is toch een teken dat 'cancel culture' gewoon onzin is en een excuus voor mensen die niet tegen kritiek kunnen?
 
Herosennin44
 
5
27 april 2022 om 23:52
@Mangalitsa Nee ik ben me erg bewust van dat wat ik zeg kan leiden tot kritiek en ga dus ook niet zitten janken als dat gebeurd, aangezien ik de keuze maakte mijn mond open te trekken. En wat was er kwetsend voor je aan wat ik zei? Dat je het gedrag van Derksen excuseerde, waarna ik verwachte dat als ik een vergelijking zou trekken met je eigen geliefden je spontaan anders zou piepen en je dat ook direct zoals verwacht dus deed, het gestoord noemde en me wilde `cancelen` door te hopen een verbanning te kunnen bewerkstelligen? Sorry hoor je bent echt wandelende hypocrisie. Dat `wat je zegt ben je zelf` argumentatie kennen we nu wel.
 
 
5
27 april 2022 om 23:57
Ik heb het gedrag van Derksen nergens "geexcuseerd". Ik zei alleen dat men niet al hun conclusies klaar moet hebben. Alleen dat jij moeite hebt met teksten lezen, dat is inmiddels wel gebleken
 
Herosennin44
 
0
28 april 2022 om 14:13
@Mangalitsa "Vreselijke tijd leven we nu in. Het is een verhaal, wat deels waar zal zijn. En je ziet al die goeddoeners weer uit hun holletje kruipen. Hoppa, lekker veroordelen. Het is echt om te janken hoe naar veel mensen aan het worden zijn." Hoef je iets dus te `excuseren` als je `goeddoeners` neerzet als `nare mensen;tegenstrijdig niet?) alsof zij hier het moraal niet op de plek hebben om dit gedrag compleet fout te vinden? Ik heb totaal geen moeite met lezen. Blijkbaar is het voor jou in deze belangrijker om kritisch te zijn op `goeddoeners` die te snel oordelen over een man die zegt een kaars in een bewusteloze vrouw te hebben gestopt en raar genoeg je daar niet het label 'naar mens' aan hangt. Wat een duivels die goeddoeners. Waarop moesten ze nog wachten dan? Dat hij ook zegt een Nazi kruis als stamptramp te hebben? Genoeg discussies waar ik je gelijk in zou geven aangaande wat je zei, maar niet bij dit
 
Reservebank
 
3
27 april 2022 om 22:31
Volgens mij heeft iemand gewoon geen zin meer om op tv te komen en probeert hij op deze manier onder zijn contract uit te komen?
 
mitchajax020
 
15
27 april 2022 om 22:32
Het klopt gewoon niet maar waar ik mij het meest heb aan geïrriteerd is dat gelach daarna en terecht dat die vrouw zei waarom niet daar wat over zei.Gijp vindt ik echt een lul van een vent, die kan alleen maar lachen en kan niet tegen kritiek
 
S.Snape
 
19
27 april 2022 om 22:33
Helemaal eens met wat Knoester zei. Je moet dingen in de tijdsgeest bekijken. Daarbij zei Johan ook dat die zich ervoor schaamde. En ik vind trouwens niks ergs aan een kaars tussen benen stoppen, wat het verhaal van Johan is. Wat ik wel kwalijk vind, is de reactie aan tafel gisteren, met dat gelach.
 
mitchajax020
 
19
27 april 2022 om 22:43
Met dat gelach ja daar stoorde ik mij ook aan maar wat jij zegt over je moet het in de tijdsgeest bekijken nee dat klopt niet, i Je steekt nu geen kaars in een vrouw haar vagina maar ook niet in 1960 of 70. En Derksen verdraaid nu het verhaal met een kaars tussen haar binnen, ja voelt het probleem en nu is het ineens van een kaars in haar vagina uit haar vagina. En dat geloof jij.
 
S.Snape
 
7
27 april 2022 om 22:52
Of ik het geloof doet er niet toe. Johan zegt het en het tegendeel kan niet bewezen worden. Dan lijkt het me onzinnig om erover te oordelen. Verder zou een kaars in een vagina steken nooit goedgekeurd moeten worden, ook niet in de jaren 70.
 
SpeedyAFC
 
7
27 april 2022 om 23:09
En jij gelooft dat er 50 jaar geleden uberhaupt iets is gebeurt? Vier mensen zouden erbij geweest zijn maar nooit heb je er ooit iets over gehoord.
 
RomBomCu
 
2
28 april 2022 om 07:21
Want Mitch is van elke andere verkrachtingszaak uit de jaren 70 op de hoogte? Wat is dit voor een oliedom argument. Één van de vier was bewusteloos, twee waren dikke maten en dan blijft er nog maar een iemand over. Het is heel sterk dat hij gisteren vertelde dat er een kaars in ging (een OvJ zou het als verkrachting kunnen uitleggen) en ook smakelijk mee aan het lachen was toen Gijp het over een knuppel had en nu opeens de kaars alleen tussen haar benen is gezet. Een kaars tussen iemands benen zetten kan je OvJ niet uitleggen als verkrachting.
 
 
7
27 april 2022 om 22:55
Op basis van wat geloof jij dit nieuwe verhaal van Derksen ? Waarom is dit verhaal anders dan het eerste verhaal.
 
mitchajax020
 
10
27 april 2022 om 23:06
@Janssen Ik geloof zijn 2de verhaal gewoon niet.Derksen is er zeker over aangesproken en nu draait hij alles om met de woorden met ik heb het er voor gezet en Gijpie die gelooft niet wat Derksen heeft gezegd en wil het liefst naar huis omdat meneer niet tegen kritiek kan en er is niet om hem gelachen wordt.Ik vond het gelach gewoon niet horen na wat Derksen gisteren zei, daar had iemand op moeten treden.
 
S.Snape
 
6
27 april 2022 om 23:14
De enige basis die er is, is Johan zelf, er is geen enkele andere bron. En waarom is dit verhaal anders? Er is toch een wezenlijk verschil tussen een kaars die in een vagina gaat of één die tussen benen wordt gezet.
 
Denn01
 
24
27 april 2022 om 22:36
Ik vind het grappig dat VZ voor bepaalde artikels de reacties uitzet en voor zulke artikels die niet eens iets met voetbal te maken hebben clicks wilt scoren en het bewust aan laten staan omdat het de moderators klaarblijkelijk zint. Kansloos.
 
 
5
27 april 2022 om 23:25
De moderators kiezen er echt niet voor dit aan te laten staan hoor. Ik denk zelfs dat zij het liever anders hadden gezien. De moderators zijn ook maar vrijwilligers. Vrijwilligers waar vaak, zeer onterecht, bijzonder kritiek op is
 
Benzema.
 
4
27 april 2022 om 22:37
Moeilijk om te oordelen omdat niemand bij die situatie was. Als je het zo hoort valt het inderdaad allemaal wel mee in tegenstelling tot gisteren. Wel vind ik dat Derksen een belangrijk punt aankaart. De huidige maatschappij zit vol met hypcriete mensen die elkaar over ieder dingetje zitten te veroordelen maar zelf ook niet heilig zijn.
 
cabinessence
 
39
27 april 2022 om 22:39
Lekker makkelijk. Gisteren heeft hij nog letterlijk gezegd, "er stond zo’n grote kaars, die hebben we erin gestopt". En nu snapt hij zogenaamd niet waarom iedereen zo moeilijk doet, want uiteraard heeft hij die kaars er heus niet echt in gestopt. Het zal wel. Hij doet altijd alsof hij zich van niets of niemand iets aantrekt, maar na alle ophef vertelt hij dus wel ineens een heel ander verhaal. En sowieso, dat hij dit verhaal vertelt onder het mom van "ach, zoiets heeft iedereen toch wel eens gedaan in z'n jonge jaren?" Eh, nee. Het maakt me niet uit wat toen de tijdsgeest was, hoe jong en hoe geil hij toen was, of hoeveel hij had gedronken, als je aan het geslachtsdeel gaat zitten van een vrouw die buiten westen is, dan is je morele kompas gewoon stuk. Het zou mij niet verbazen als dit het einde van Derksen's media-carriere gaat worden. En misschien is de tijd er nu ook wel rijp voor.
 
 
23
27 april 2022 om 22:44
Valt me wel van em tegen, normaal hoort nooit iets intrekken altijd bij de rol die hij speelt. En nu zat de kaars er toch opeens niet in? Ik denk dat Johan het verkeerd heeft ingeschat en vriendelijk doch dringend advies heeft gekregen om in te binden. En kunnen we stoppen met jankballen over cancelcultuur, als je op tv roept dat je een kaars in iemands hol douwt vinden mensen je een lul, dat is vrij logisch.
 
sportweek86
 
5
27 april 2022 om 23:19
Jij wil zeggen dat de mening die op tv en door grote online platformen worden uitgedragen niet enorm gestuurd word. Onder welke steen leef jij? En naar mijn mening vaak ook nog eens als afleiding voor problemen die veel meer prioriteit hebben om aangepakt te worden, maar die de baasjes niet goed uitkomt.
 
 
10
27 april 2022 om 23:22
Zeker die hele wappiepandemie is als een olievlek verspreid door Twitter en Facebook. De mening van het volk wordt overens altijd al gestuurd door media, alleen is de media nu massaler en globaler en nog belangrijker, er js geen zenddrempel meer. Iedereen kan onzin de ether en smijten.
 
tukkerpro
 
19
27 april 2022 om 22:53
Het wordt steeds gekker in dit land. Straks kijk je een vrouw aan en wordt je beticht van aanranding. Ook vrouwen maken zich schuldig aan aanranding van mannen, maar daar hoor je niemand over. Ik vind het sterk van Derksen dat hij zijn verhaal heeft gedaan en ook gewoon duidelijk aan geeft, dat hij excuses onzin vindt. De mensheid wordt steeds verrotter.
 
 
15
27 april 2022 om 22:58
Volgens mij heeft hij gisteren gezegd dat datgene dat hij gedaan heeft (tegenwoordig) onder verkrachting valt. Dan is een excuus alleen om niet voldoende!!
 
Arnout108
 
1
27 april 2022 om 23:02
Ben het niet helemaal oneens maar een beetje nuance kan denk ik wel. Mannen en vrouwen zijn wel gelijkmatig maar niet gelijk. Het komt nog altijd voor dat mannen en bepaalde machtspositie hebben en in de regel vaker de overschrijdende partij zijn. Er zijn vast voorbeelden te vinden van het tegenovergestelde maar dat is zeker in dit geval niet zo relevant omdat dat niet gebeurt is hier. Vraag me ook af waarom het goed is dat Derksen dit verhaal deelt, wie helpt hij hiermee?
 
Arnout108
 
6
27 april 2022 om 22:57
Snap eigenlijk beide kanten van de discussie wel. De tijdsgeest kan anders zijn, normen veranderen en wij weten niet hoe de omgang was tussen Derksen en alle andere betrokkenen was. Aan de andere kant is de tijdsgeest ook wel een heel makkelijk excuus, zo kun je iedere vorm van misbruik wel wegzetten als 'd'r tijdgeest' of 'oke in een bepaalde subcultuur'. Voor beide kanten van het verhaal is wel iets te zeggen met de vrij beperkte kennis die wij als reaguurders hebben.
 
 
11
27 april 2022 om 23:09
Even voor de goede orde voor het juristenvolk. Als iemand op tv roept; ik heb dit gedaan, vinden jullie het in jullie oneindige strafrechtelijke kennis dan goed dat mensen daar iets van vinden zonder meervoudig forensisch bewijs en ooggetuigenverslagen af te wachten?
 
SpeedyAFC
 
0
27 april 2022 om 23:46
Elke jurist weet dat iemand die wat roept niks waard is zonder bewijs of zelfs maar een slachtoffer. Wanneer de politie iets in de media meldt laten ze altijd specifieke details weg. Noemen ze dader kennis. Dat moet omdat er altijd malloten zijn die onzin gaan bekennen en die de politie eruit moet filteren. Maar ja, dit is internet. Iedereen kan zich een jurist noemen.
 
 
5
27 april 2022 om 23:49
Dat zal allemaal wel, maar er is bij al deze soort topics een groep extra moderators die meent dat vz een rechtzaal is.
 
miki1959
 
6
27 april 2022 om 23:36
Het was de tijd van flowerpower. Dit was toen heel "normaal". Iedereen deed het met elkaar. Iedereen experimenteerde met drank en met drugs. Laten we dat ook niet vergeten.
 
cabinessence
 
15
28 april 2022 om 00:05
Onzin. Er waren destijds mensen die deden aan drank en drugs. Er waren destijds mensen die met iedereen het bed in doken. Maar dat gold lang niet voor iedereen. Flower power was een subcultuur, niet de norm. Laat staan dat het de morele waarden of de wet bepaalde. Dus om nou te zeggen "sorry dat je verkracht bent, maar sommige mensen geloofden toen in flower power, dus leer er maar mee leven". Echt, serieus? En sowieso, flower power heeft in Nederland nooit echt bestaan. En zeker niet destijds in Veendam, of all places. Toen de hippies in de VS in de ban waren van Woodstock, Jimi Hendrix en de protesten tegen de oorlog in Vietnam, luisterden we in Nederland braafjes naar Cliff Richard, Heintje, Toon Hermans en The Cats.
 
Sir Paul
 
2
28 april 2022 om 09:33
De hippietijd in Nederland begon toen ie in de VS al afgelopen was. Begin tot ongeveer midden jaren 70. Eigenijk alleen in Amsterdam. Idd een subcultuur. Net als de gabberscene dat in de jaren 90 was. Toen zat ook niet heel Nederland aan de E. Mijn ouders waren eind jaren 60,begin 70 jong maar hebben nooit LSD gebruikt. Al twijfel ik over 1976,t jaar dat ik verwekt ben??