'Joël Veltman ziet transfer naar geïnteresseerde PL-club zitten'
Vrijdag, 12 juli 2019 om 14:03

Joël Veltman ziet een transfer naar West Ham United wel zitten, zo meldt de Daily Mail vrijdagmiddag. De verdediger van Ajax gaf enige tijd geleden aan dat hij openstaat voor een vertrek uit Amsterdam. De Londenaren zouden interesse hebben in Veltman, die naar verluidt overweegt zijn loopbaan te vervolgen in de Premier League.

West Ham United heeft Veltman al een tijdje in het vizier. Nu de 27-jarige verdediger nog maar een jaar vastligt in de Johan Cruijff ArenA en Ajax geen intentie heeft de samenwerking te verlengen, is het goed denkbaar dat de negentienvoudig Oranje-international deze zomer voor een mooie transfersom van werkgever gaat wisselen.

"Het is mijn wens om een keer in het buitenland te voetballen", zo stelde Veltman eind juni in gesprek met Het Parool. "Dat kriebelt steeds meer. Dus ik sluit niet uit dat ik deze transferperiode nog vertrek", aldus de verdediger, die aangaf dat er nog niets concreet speelde. "Wel wat sluimerende belangstelling. Ik ben een ervaren verdediger, dus clubs weten wat ze aan mij hebben."

"De trainer (Erik ten Hag, red.) weet wat hij aan mij heeft. Hij heeft me ook het vertrouwen gegeven en veel laten spelen. Ik heb het naar mijn zin bij Ajax. Het is mijn club. En dan zal ik moeten knokken voor mijn plekje. Maar dat geldt voor iedereen", aldus Veltman, die tot op heden 216 wedstrijden voor Ajax heeft gespeeld. In deze duels produceerde de verdediger tien treffers en vijftien assists.

Meer nieuws
   
12:51
12:51
Sneijder en Theo Janssen maken overstap en gaan komend seizoen elders analyseren
9
   
12:37
12:37
Elfrink: 'Hij heeft de clubs voor het uitkiezen, maar is onbetaalbaar voor PSV'
2
   
12:09
12:09
VZ Kort: Hans van Breukelen gaat de kampioensschaal uitreiken aan PSV
77
   
11:57
11:57
Situatie van één speler bij Barça draait 180 graden na aanblijven Xavi
10
   
11:30
11:30
Pak 50x je inzet als Bayern München en Real Madrid allebei scoren!
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (75)

 
WILKYFEYENOORD
 
35
12 juli 2019 om 14:08
Stille kracht, maar als je in een andere competitie wilt spelen en Ajax wil niet verlengen, dan kan je rustig zoeken/rond kijken.
 
fc ramires
 
105
12 juli 2019 om 14:09
Zou deze man graag nog een seizoen of 2 bij ajax zien. Hij is kind van de club en goed terug gekomen van zijn blessure. De kritiek is ook vaak overdreven geweest op hem. Raar dat ajax zijn contract ( nog ) niet wil verlengen, hij heeft wel meer krediet verdient in mijn ogen. Zeker als je kijkt naar hoelang dolberg al loopt te schutteren op de spits positie.
 
Stormrage
 
76
12 juli 2019 om 14:14
Ik denk dat Ajax uit loyaliteit zijn contract niet wil verlengen. Veltman wil graag nog een keer naar het buitenland en als hij transfervrij is, is hij een stuk aantrekkelijker voor andere clubs. Ik denk dat Ajax hem dat gunt. Mocht hij wel deze transferperiode nog vertrekken, dan ontvangt Ajax nog wat geld voor hem. Win-win-situatie.
 
NJfromVOL
 
24
12 juli 2019 om 14:41
Dat is toch raar? Stel Ajax verlengt wel en neemt een transferclausule op (zeg 5 mln) dan belemmer je hem ook niet in een volgende stap. Ik denk eerder dat ze hem -door hem niet te verlengen- zachtjes richting de uitgang duwen. Filantropie is geen kernwaarde van bvo's
 
Zuidenaar
 
4
12 juli 2019 om 17:19
Wil je nu echt gaan zeggen als de ligt vertrekt ze niemand gaan trekken? Gast
 
71,72,73,95, ?
 
9
12 juli 2019 om 14:34
Je neemt me de woorden uit de mond.
 
D-Bergkamp
 
40
12 juli 2019 om 14:47
@ Ramires Het seizoen voor zijn blessure gewoon de beste rechtsback van de eredivisie in zowel aanvallend als verdedigend opzicht. Meeste voorzetten, meeste opkomende dribbels, meeste intercepties en er is dat seizoen geen assist vanaf zijn kant gekomen. Afgelopen seizoen tegen Juventus samen met Daley Blind de beste man op het veld. Mensen die zeggen dat Veltman slecht is kijken niet goed naar voetbal en volgen een schreeuw van de menigte.
 
Kyle66
 
6
12 juli 2019 om 15:17
@D-Bergkamp, als ik je meer dan 1 duimpje had kunnen geven, had ik dat gedaan. Hij wordt zo ontzettend onderschat door veel mensen. Als je naar zijn statistieken keek, klopten die simpelweg niet met wat veel mensen denken. Terwijl cijfers niet liegen.
 
gomes1psv
 
6
12 juli 2019 om 16:01
Tja, en mensen die zeggen dat Veltman zo'n kanjer is hebben een kortetermijngeheugen. Veltman ging afgelopen seizoen keurig mee in het niveau van Ajax, maar vóór zijn blessure werd hij zelfs door de meeste Ajax-fans uitgekotst. Nota bene de eigen supporters floten Veltman zo hard uit, dat de supportersvereniging van Ajax met een statement moest komen om hem te beschermen. En dan nu met z'n allen in koor roepen hoe zo'n fijne rasajacied is? Toen Veltman nog het lulletje was die een Spartaan wijsmaakte de bal uit te zullen trappen bij een blessure en zich vervolgens van zijn meest onsportieve kant liet zien, de Veltman die week op week fout op fout stapelde achterin, kwam ik hier nooit zoveel Veltmanfans tegen...
 
mountaincamp
 
2
12 juli 2019 om 16:24
Ik zou als technisch directeur ook altijd Manolev boven Veltman verkiezen. Eeuwig zonde dat PSV hem heeft laten gaan, vond hem de beste vleugelverdediger die ik op de Nederlandse velden heb gezien. Het bleef altijd genieten als je hem weer langs de zijlijn zag opstomen om vervolgens een afgemeten voorzet op de spits af te leveren. En toen ging mijn wekker weer af..
 
SilverHaze
 
9
12 juli 2019 om 14:48
Veltman is wel een rasajacied, maar geen Ajax voetballer. Goede verdediger, maar tegen Tottenham zag je toch wel dat het niet lekker meer loopt over rechts in balbezit, op dat niveau. Veltman verdient het om bij een minder voetballende ploeg een vaste waarde te worden. Krediet heeft hij zeker bij Ajax, maar wel als 12e man. Dat wil hij zelf niet meer denk ik. Ik zal niet snel vergeten hoe hij de uitwedstrijd tegen Madrid doodmaakte met zijn invalbeurt vol overtredingen en duels. Expres op Nacho vallen, die daarna uit frustratie rood pakt. Heerlijk. Ook de 2e helft tegen Tottenham was hij een van de weinige die nog in de duels kwam om de storm van aanvallen te bedwingen. Helaas was het niet genoeg. Nogmaals, hij wil ergens een vaste waarde worden, maar dat gaat gewoon niet meer bij het huidige Ajax.
 
Sverige4u
 
2
12 juli 2019 om 14:56
Ik begrijp het wel. Ajax zal Kristenssen of Veltman willen verkopen aangezien ze met Mazraoui en Dest al 2 jonge verdedigers hebben en wellicht komt daar Alvarez bij die ook op rechts kan spelen als er nood aan de man is. Kristenssen raken ze aan de straatstenen niet kwijt op dit moment en als er dan interesse is in Veltman...tja, pak je geld dan gewoon zou ik zeggen.
 
F-18/TACP
 
4
12 juli 2019 om 15:26
@ fc ramires Dat hij een kind van de club is en aardige gozer klopt, maar de meeste kritiek was echt wel terecht. Hij maakte te vaak domme overtredingen (de altijd aanwezige Veltmannetjes) die anderen ernstig in de problemen brachten en pakte ook te veel onnodige kaarten waarmee hij Ajax te vaak benadeeld heeft. Na zijn blessures oogde, het beter maar ik denk niet dat die korte periode dat hij speelde zijn nieuwe standaard zal zijn.
 
USofDude
 
119
12 juli 2019 om 14:13
Onbegrijpelijk inderdaad, dat er clubs interesse hebben in een speler die zich na een nare blessure heeft teruggevochten, om vervolgens zelfs in de halve finale van de CL zijn mannetje te staan.
 
arsenal890
 
32
12 juli 2019 om 14:19
Fijn dat die 1 wedstrijdje goed speelt. Is al op leeftijd en speelt nog steeds eredivisie. Heeft nooit laten zien hoger niveau aan te kunnen.
 
Roytje78
 
21
12 juli 2019 om 14:34
Volgens mij heeft hij vorig seizoen prima laten zien een hoger niveau aan te kunnen.
 
Tinus88
 
2
12 juli 2019 om 14:55
Veltman laat al jaren zien rem hoger niveau aan te kunnen, is op de rechtsback positie steevast een van meest constante spelers van het team. Central in de verdediging vind ik hem overigens een pak minder.
 
Scepticus38
 
9
12 juli 2019 om 15:05
@arsenal890 " Fijn dat die 1 wedstrijdje goed speelt. Is al op leeftijd en speelt nog steeds eredivisie. Heeft nooit laten zien hoger niveau aan te kunnen. " Is al op leeftijd en speelt nog in de eredivisie. Dat deden Frank en Ronald de Boer, Edwin van der Sar en Jari Litmanen op die leeftijd ook nog en toen stond de eredivisie er heel wat beter op dan nu en was het heel wat eenvoudiger om een mooie transfer te maken. De uitspraak " is al op leeftijd" is voor iemand van 27 sowieso al ronduit bespottelijk. Dan ben je als voetballer in de bloei van je leven.
 
Rvt212
 
2
12 juli 2019 om 15:41
Hoeft niet dat ligt heel vaak aan de speler zelf hoeveel ze beter worden. Sommige hebben het al rond hun 18e en sommige spelers komen later op bloei maar kunnen nog steeds goed worden
 
Hondjeketheo
 
1
12 juli 2019 om 22:02
Wat was t niveua toen van de ere divisie toen de boer en sar daar speelden?? of ben je dat vergeten
 
_RoyAlVoetBaL_
 
0
12 juli 2019 om 16:44
Het lijkt me dat fredericks gewoon basis blijft spelen hoor, maar Veltman kan een nuttige back-up zijn.
 
baradona
 
30
12 juli 2019 om 14:10
Gun het deze jongen van harte , nooit een onvertogen woord. Knap teruggekomen van een zware blessure, en vooral in de CL een goed niveau laten zien.
 
Patroo
 
14
12 juli 2019 om 14:10
Gun hem deze transfer wel. Altijd zijn best voor Ajax gedaan en veel respect hoe hij terugkwam van zijn blessure. Is natuurlijk niet de jongste meer en geen absolute topper, maar is altijd een nuttige kracht. Ajax heeft met Mazraoui en Dest genoeg opties op de RB positie.
 
bonk
 
1
12 juli 2019 om 16:32
Inderdaad, dat was ook meteen mijn eerste gedachten toen ik dit bericht zag. Ik gun hem die transfer wel, want op de RB hebben we nog Mazraoui, Kristensen en Dest is ook nadrukkelijk op de deur aan het kloppen. Dus wat dat betreft kan Ajax deze gok wel nemen vind ik!
 
TomGr
 
3
12 juli 2019 om 14:11
Imo zal dit een goede transfer voor Veltman zijn. Contract wat niet wordt verlengt en daarbij kan hij zich ook nog eens laten zien in de PL. Gun hem een mooie transfer.
 
penkie
 
5
12 juli 2019 om 14:12
Ik gun deze jongen zijn transfer wel. Ajax heeft ook genoeg geld om een vervanger te halen, en nog een week of 4 om dat te bewerkstelligen. Met het oog op de champions League voorronde.
 
Miccoli
 
7
12 juli 2019 om 14:14
Ik zou het jammer vinden als hij Ajax verlaat, maar ik gun het hem dan ook wel. Heeft het afgelopen seizoen helemaal niet verkeerd gedaan en ik denk dat hij ook in de Premier League gewoon goede wedstrijd zal gaan spelen. Daarnaast kan Ajax er nu ook nog een leuk zakcentje aan verdienen.
 
Rochus
 
3
12 juli 2019 om 14:15
Tsja het is een lastig geval. Ik vind hem altijd solide spelen, heeft wel elke wedstrijd een paar momentjes, maar als back-up ook voor het centrum zie ik wel mogelijkheden voor Veltman. Stelt zich richting Ajax en haar supporters altijd netjes op. Van de andere kant met 27 jaar mag je ook wel eens verder kijken, want echte stappen maken doet hij niet meer.
 
Arsenallz
 
2
12 juli 2019 om 14:19
Ik gun het Veltman wel. Niet altijd de meest sportieve speler geweest, maar dat doet er niet toe. Een club als West Ham zou ook prima voor hem zijn. Hij is inmiddels ook al 27, dus als hij nog een buitenlands avontuur wil wordt het nu wel tijd.
 
DominiqueThiem
 
2
12 juli 2019 om 14:21
Als het om een PL club gaat kan Ajax ook gewoon 10 miljoen voor Veltman vragen ook al heeft hij nog maar 1 jaar contract.Daar kan Ajax weer een goede vervanger voor kopen. Bijvoorbeeld Cesar Montes uit Mexico. Groot talent. Of Fosu Mensah zou ook kunnen. Fosu Mensah heeft ook nog maar 1 jaar contract bij Manu.
 
 
2
12 juli 2019 om 14:23
Talenten zijn leuk, maar je hebt ook ervaren spelers nodig.
 
DominiqueThiem
 
13
12 juli 2019 om 14:27
Die heeft Ajax genoeg met Blind, Tagliafico, Schone, Ziyech, Promes, Tadic, Huntelaar.
 
D-Bergkamp
 
3
12 juli 2019 om 14:51
@ Dominiquethiem Er voetbalt met Dest een enorm leuk talent bij Ajax die gewoon op gaat schuiven in de pikorde. Daarnaast is Kristensen ook nog niet weg en die heeft toch ook gewoon een basis plaats bij Denemarken. Hij kan echt wel iets. Oftewel er gaat geen rechtsback komen.
 
DominiqueThiem
 
3
12 juli 2019 om 15:04
Kristensen kan er echt geen pepernoot van. Is lomp, houterig, niet behendig, makkelijk uit te spelen, grote draaicirkel, kan niet goed verdedigen, heeft veel moeite medespelers te bereiken. Moet Ajax gewoon verkopen. Dest is een leuk talent maar nog geen Ajax 1 materiaal. Ik zou eerder de kans geven aan Timber die fysiek, aan de bal en verdedigend sterker is.
 
 
2
12 juli 2019 om 15:45
Mee eens dat ze ervaring hebben, maar wil jij de CL in met bijvoorbeeld een Schuurs of een Magallan ? Of heb je dan toch liever Veltman ? Ik ben geen Ajax supporter, maar ik vind Veltman minimaal een klasse beter dan deze andere spelers.
 
 
0
13 juli 2019 om 21:21
Alvarez wordt gehaald als vervanger van de ligt. Als je naar de reserves kijkt kom je dus bij Schuurs en Dest uit. Wil jij met een nieuwe nog onbekende verdediger en daarachter enkele tieners de CL in ?
 
 
3
12 juli 2019 om 14:22
Als ik Ajax was had ik hem niet laten gaan. Hij kan zowel als rechtsback als rechter centrale verdediger nog zeer van dienst zijn. Ik kan me niet voorstellen dat je met Schuurs of Magallan als back up de CL in wilt gaan. Ideale reserve voor 2 posities.
 
Stefandefree
 
1
12 juli 2019 om 14:52
Met Magallan niet? Die man heeft bij 10 miljoen gekost, dan zou hij toch op zijn minst goed genoeg moeten zijn als back-up? Ik denk niet dat Ajax Veltman dit gaat ontnemen. Ze willen hem zelf niet verlengen, dus dan mag hij een jaar op de bank zitten als back-up, terwijl er een mooie PL club interesse in hem heeft? Zou wel zuur zijn voor hem.
 
 
3
12 juli 2019 om 15:43
Ik heb tot nu toe niemand gesproken die snapt dat hij gehaald is, en dan ook nog eens voor 10 miljoen. Omdat ze zoveel betaald hebben, wil niet zeggen dat hij goed is. Ook in de huidige voorbereiding maakt hij een slechte indruk.
 
Stefandefree
 
0
12 juli 2019 om 15:53
Over de huidige voorbereiding van Ajax weet ik niets, dus dat zal dan wel zo zijn. Over zijn niveau, dat is denk ik lastig te zeggen. Wat hij tot nu toe heeft laten zien is inderdaad niet denderend, maar hoeveel kansen heeft hij nou helemaal gehad? Denk dat het uiteindelijk geen type voor Ajax is, maar om nou ook weer 10-15 miljoen voor die Mexicaan te betalen terwijl Magallan volgens mij nog geen 3 wedstrijden achter elkaar mee heeft mogen doen lijkt me ook niet wenselijk.
 
WILKYFEYENOORD
 
2
12 juli 2019 om 14:22
8 miljoen, lijkt me best veel.
 
MRPEANUT
 
2
12 juli 2019 om 14:22
Mooie transfer voor hem! Nu Kristensen nog verkopen, met Mazraoui en Dest heeft Ajax de rb positie goed bezet
 
DominiqueThiem
 
2
12 juli 2019 om 14:26
Beter een nieuwe betere rechtsback kopen. Mazraoui is beter op het middenveld. Dest is nog niet ver genoeg in zijn ontwikkeling en aan de erg kleine kant. Fysiek zwak.
 
MRPEANUT
 
3
12 juli 2019 om 14:51
Mazraoui op het middenveld kan ik me zeker in vinden, maar ik vind persoonlijk Dest definitief goed genoeg als 2e rb, klein is die zeker, maar hij is een veradening in offensief opzicht. ik denk dat we talenten als Dest de kans moeten blijven geven, we moeten geen club worden waar (grote) talenten straks weggaan omdat ze geen kans kregen
 
DominiqueThiem
 
1
12 juli 2019 om 15:05
Ik zou eerder dan Timber de kans geven. Verdedigend betrouwbaarder dan Dest.
 
primoss
 
5
12 juli 2019 om 14:25
Deze speler past totaal niet in het Engelse voetbal, regelmatig tegenstanders een oor probeert aan te naaien.. Kan beter naar een middenmoot Spaanse of Italiaanse club gaan,past die met zijn irritante gedrag beter.
 
Casual
 
4
12 juli 2019 om 14:27
Please stay away...ondanks dat ik niet op hem zit te wachten zie ik ook geen basisplaats voor hem in team op het moment bij West Ham.
 
Zeertjes
 
0
12 juli 2019 om 19:28
Als vervanger van Zabaleta?
 
Geldwolf
 
10
12 juli 2019 om 14:28
Zou werkelijk waar een onbegrijpelijke aankoop zijn. Veltman zou niet eens opvallen bij een RKC of Emmen. Pure middelmaat.
 
Roytje78
 
1
12 juli 2019 om 14:33
Volgens mij is er niemand die hem een mooie transfer misgunt. Stabiele en solide verdediger die zich vorig seizoen sterk heeft teruggevochten en laten zien dat hij bij een hoger niveau goed kan aanpikken. Iets wat velen niet hadden verwacht. Zoals Geldwolf hierboven ook al aangeeft, het is een speler die niet bij RKC of Emmen zou opvallen, maar dat zou hij ook niet doen bij een topclub.
 
JaLi71
 
1
12 juli 2019 om 14:51
Voor 15 miljoen mogen ze hem hebben, maar geen cent minder.
 
eredivisionist
 
2
12 juli 2019 om 14:58
Voor Joël een mooie kans op een buitenlands avontuur voor Ajax de kans om er nog een leuke transfersom uit te halen. Bovendien past Joël niet in het ideale plaatje voor zowel rechtsback als centrale verdediger maar is altijd nuttig aanwezig geweest. Ben wel benieuwd of Ajax voor de rechterkant van de verdediging 1 of 2 spelers gaat halen. Dit zal natuurlijk afhangen van wat er te halen valt maar ook of er vanuit de jeugdopleiding een kandidaat is die met name op rechtsback het gewenste niveau kan halen. Kristensen vind ik tot op heden een twijfelgeval. Hij doet het op zich niet slecht maar echt overtuigen doet hij ook niet. Desondanks zijn er altijd spelers die verrassen dus waarom zou kristensen dat niet kunnen.
 
LordFootball
 
1
12 juli 2019 om 15:54
Helemaal mee eens! Gun die jongen een prachtig avontuur in Engeland! Daarnaast wat je zegt over Kristensen, iedereen ziet dat het geen Ajax speler is, maar soms hoeft dat ook helemaal niet. Is duidelijk beter in een 5 mans verdedigingssysteem, maar als hij zich op verdedigend vlak sterk ontwikkeld kan hij ons allemaal verassen denk ik!
 
daveke
 
3
12 juli 2019 om 15:16
Ik zou Veltman toch gewoon houden en contract verlengen. Het is gewoon een nuttige verdediger. In de winterstop van het afgelopen seizoen dacht Ajax ook we hebben Wober niet meer nodig dus die laten we gaan. Dat is een fout geweest in mijn ogen. Wober Deed het prima als vervanger van Blind en de Ligt en zelfs als linksback. Dat kun je niet zeggen van Magallan en Sinkgraven. Maak deze fout nu niet met Veltman.
 
_RoyAlVoetBaL_
 
2
12 juli 2019 om 16:42
Zou top zijn haha. Van m'n favoriete club naar m'n 2e Ik ben sws altijd wel blij geweest met Veltman, dus het lijkt me erg leuk om hem in de PL wat potjes te zien spelen.
 
AFCA_Babel
 
0
13 juli 2019 om 10:16
Van de speler kan ik geen hoogte krijgen. Meest van tijd is hij waardeloos en speelt hij als een natte krant. Maar dan speelt hij weer een tijdje goed en dan denk je van oh misschien is het toch wel een goede speler. Een echt jojo voetballer. Maar hebben we dan problemen niet al een paar jaar met rechtsbacks. Van der Wiel, van Rhijn, Veltman, en ook over Mazraoui ben ik niet optimaal tevreden. Maar die jongen doet zijn best als middenvelder op de rechtsback positie. Maar denk dat nu Ajax de nodige miljoenen in huis heeft het een moet gaan informeren bij Frankfurt naar Danny da Costa of bij Leipzig naar Klostermann. En dan Mazraoui gebruiken zoals hij opgeleid is als middenvelder.