Jon Dahl Tomasson en Malmö na twee succesjaren uit elkaar
Donderdag, 30 december 2021 om 16:26

Jon Dahl Tomasson en Malmö hebben na twee succesvolle jaren afscheid van elkaar genomen, zo maakt de Zweedse club bekend via de officiële kanalen. Ook van assistent-trainer Remy Reijnierse wordt met onmiddellijke ingang afscheid genomen. Tomasson werd twee jaar op rij landskampioen met Malmö en reikte dit jaar tot de Champions League. Volgens informatie van FC Afkicken heeft de Deense oefenmeester recentelijk gesprekken gevoerd met sc Heerenveen om als opvolger te dienen van Johnny Jansen.

"Jon heeft aangekondigd Malmö te gaan verlaten en na overleg hebben we besloten uit elkaar te gaan", vertelt technisch directeur Daniel Andersson op de website van de club. "Het is natuurlijk jammer. Het is een succesvol avontuur geweest en we hebben fijn samengewerkt. We hebben veel bereikt in deze twee jaar. Aan de ene kant hebben we prijzen gewonnen en hebben we de Champions League bereikt. Maar ook is het niveau gegroeid en hebben jonge spelers de kans gekregen. Voor ons begint nu de zoektocht naar een nieuwe trainer. We zijn altijd voorbereid met mogelijke namen en een profiel welke kwaliteiten we zoeken."

Tomasson noemt het 'een moeilijke beslissing'. "Maar ik neem ook met een goed gevoel afscheid", aldus de Deen. "Ik voel dat ik met Mamö de top heb bereikt. Ik ben trots en dankbaar trainer te zijn geweest van een van de grootste clubs van Scandinavië. We hebben een fantastische teamgeest gecreëerd, een manier van spelen ontwikkeld tot een doeltreffende en moderne vorm van voetbal waarop kan worden voortgebouwd - en we hebben jonge spelers ontwikkeld en geholpen om door te breken. Het waren twee onvergetelijke jaren."

De voormalig trainer van Roda JC en Excelsior werkte voor zijn hoofdtrainerschap bij Malmö als assistent-bondscoach bij de Deense nationale ploeg. In zijn eerste jaar in Zweedse dienst leidde hij Malmö naar het kampioenschap en de play-offs voor de Europa League. Daarin bleek Granada te sterk. De revanche in Europa volgde en jaar later, toen naast een nieuwe titel beslag werd gelegd op een Champions League-ticket. Malmö verzekerde zich van de groepsfase van het miljardenbal, maar eindigde met slechts één punt als hekkensluiter achter Juventus, Chelsea en Zenit St. Petersburg.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
13
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
5
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
2
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
8
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
Oortap
 
9
30 december 2021 om 16:30
Erg goed gedaan bij Malmo, wellicht eentje om in het achterhoofd te houden voor Feyenoord wanneer Slot vertrekt?
 
Ijsmuts
 
5
30 december 2021 om 16:45
Wat mij betreft bewijst hij zich eerst wat vaker als hoofdtrainer. Bij Excelsior en Roda was het 3x niks. Met de keuze voor Slot stappen we eindelijk af van het adagium dat oud-spelers zo'n lekker uithangbord zijn voor de club, ik heb liever dat ze waarde toevoegen.
 
Oortap
 
10
30 december 2021 om 16:57
Je bent natuurlijk ook erg afhankelijk van je materiaal. Rijkaard kreeg ook niks voor elkaar bij Sparta.
 
fiorenoord
 
4
30 december 2021 om 17:04
Of recenter Dick Advocaat die met Sparta degradeerde en 1,5 jaar later Feyenoord uit het dal trok.
 
Meliora
 
1
30 december 2021 om 17:17
Voor zijn periode bij Roda wil ik hem nog wel het voordeel van de twijfel geven. In het half jaar dat hij aan het roer stond werd Roda echt geplaagd door blessures. Volgens mij lag toen bijna complete voorhoede er het hele seizoen uit waardoor er amper scorend vermogen was.
 
Ijsmuts
 
0
30 december 2021 om 19:31
Als je Rijkaard als argument aan wil dragen dan zeg je dus eigenlijk dat je coaches niet kunt beoordelen op het werk dat ze eerder hebben geleverd en elke aanstelling een grote gok is?
 
Bobiku29
 
6
30 december 2021 om 16:52
Ik hoorde laatst ergens dat Heerenveen hem al langer op de korrel heeft en dat ze de assistenten van Johnny Jansen hebben ontslagen met het oog op een latere komst van Tomasson. Dat daarom Ole Tobiasen ook al assistent is gemaakt. Bij Excelsior leek Tomasson het erg goed te doen, maar toen Dijkhuizen kwam ging het meteen nóg veel beter. Bij Roda was het niks, bij Malmö wel erg goed. Zou mooi zijn als hij zich bij Heerenveen zou kunnen bewijzen in Nederland. Het is wel een slimme vent
 
HveenBayern
 
4
30 december 2021 om 17:32
Verleden bij Heerenveen en al eens samengewerkt met Ferry de Haan bij Excelsior. Zou een erg goede optie zijn.
 
genieterr
 
4
30 december 2021 om 16:33
Klaar voor een volgende stap lijkt mij zo. Ben benieuwd waar zijn toekomst ligt. Zijn vrouw en 2 kinderen wonen in een prachtig huis in Rotterdam. Gaat hij terug naar z'n gezin, of nu een grote stap maken? Het is dat Feyenoord niks meer zoekt, zou een ideale coach zijn (onder Arnesen....)
 
ilithio
 
0
30 december 2021 om 16:36
Capabele gast. En een toffe vent. Welke Nederlandse clubs zoeken nog een nieuwe coach binnenkort? Is hij geschikt voor FC Utrecht, FC Groningen oid?
 
HveenBayern
 
13
30 december 2021 om 16:50
Heerenveen
 
hearrenfean91
 
1
30 december 2021 om 19:18
Als de verhalen kloppen lijkt hij naar heerenveen te gaan aankomend seizoen. Ik zou er heel erg blij van worden.
 
Udovic
 
1
30 december 2021 om 16:40
Als je weggaat bij een club terwijl ze je willen houden betekent dit doorgaans dat er al c(r)ontacten zijn met een andere club. In het geruchtencircuit worden Heerenveen en PSV genoemd.
 
eCKe
 
15
30 december 2021 om 16:55
Jon Dal Tomasson wordt aan alle kanten gelinkt aan Heerenveen. Johnny Jansen zijn aflopende contract wordt waarschijnlijk niet verlengd. Maar Ferry de Haan ontkent alles. Dat betekent dus witte rook binnenkort. Jon Dahl, welkom terug!!!
 
jeron
 
0
30 december 2021 om 19:22
Van Malmo naar Heerenveen is in mijn optiek een beste stap terug! Anderzijds wel mooi om te zien dat hij toch terug zou keren richting Nederland. Maar bij sc Heerenveen mist het gewoon aan goed beleid. Sinds daar Riemer en Foppe niet meer het voor het zeggen hebben is het hard achteruit gegaan