Jong Ajax-doelman Charlie Setford gaat gruwelijk de fout in tegen Roda JC
Vrijdag, 26 april 2024 om 20:37

Jong Ajax kende vrijdagavond een dramatische start van de thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. Doelman Charlie Setford liet zich de bal in de negende minuut afsnoepen door Vaclav Sejk, die eenvoudig de 0-1 kon binnentikken voor de bezoekers uit Zuid-Limburg.

Centrumverdediger Olaf Gorter leek kort daarvoor al in de fout te gaan, maar kon de bal nog op tijd naar Setford passen. De pas negentienjarige keeper dribbelde vervolgens zijn eigen strafschopgebied uit, maar ging daarbij in de fout. Sejk schoot vervolgens raak in een leeg doel, tot frustratie van Setford en zijn ploeggenoten.

Hans Kraay junior reageert bij ESPN op de flater van Setford. "De bal wordt heel slecht teruggespeeld, maar je kan hem toch gewoon een jetser geven? Hij moet niet aan de wandel gaan, hij moet hem in een keer wegrossen."

Jong Ajax kwam de fout van Setford overigens snel te boven. Slechts vier minuten na de 0-1 van Roda JC tekende Silvano Vos namelijk voor de gelijkmaker op Sportpark De Toekomst.

Belangrijk duel


Roda JC bezet met nog drie speelronden te gaan in de Keuken Kampioen Divisie de tweede plaats. Deze plaats geeft aan het einde van het seizoen recht op rechtstreekse promotie naar de Eredivisie.

Koploper Willem II komt vrijdagavond op eigen veld uit tegen nummer drie FC Groningen, dat vier punten minder heeft verzameld dan de concurrent uit Tilburg. Bij winst verzekert Willem II zich van promotie naar de Eredivisie.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
17:55
17:55
'José Mourinho aast op spectaculaire comeback in Premier League'
5
   
17:12
17:12
Het hoge woord is eruit: Thiago Silva keert na 16 jaar terug bij Fluminense
5
   
17:05
17:05
VZ Kort: Benefietwedstrijd voor Vitesse; Toornstra langer bij FC Utrecht
77
   
17:00
17:00
Pak 2,6x je inzet als Uitblinker Füllkrug op doel schiet tijdens PSG-Dortmund!
0
   
16:51
16:51
NEC wil Chery behouden, maar moet vrezen voor regerend landskampioen uit Europa
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
pinko
 
2
26 april 2024 om 21:07
Ik ben na de 1-1 ingeschakeld, dus niet gezien. Die gruwelijke blunders horen bij de Jong Ajax keepers. Gelukkig is er vanuit de jeugd sinds weet ik wat hoeveel tientallen jaren vanuit Jong geen keeper doorgestroomd naar het eerste. En ik ken alleen Gorter die als reservekeeper op de bank zit bij het eerste. Maar dat is na dit seizoen ook gebeurd. Resumé: keepers scouten is niet besteed aan de talentenjagers van Ajax. Daarnaast zit ik ook even naar jongens te kijken die volgens diverse supporters maar eens in het eerste moeten worden opgesteld. Vooral Fitz-Jim wordt genoemd. Nou, de tuinkabouter grossiert weer in balverlies. Op KKD niveau. En ook het technisch handelen van ene Rijkhoff is ondermaats. Alleen Vos kan me bekoren. Die doet daarom ook bijna nooit mee in het Schip elftal. Dat zegt al genoeg. Over Vos en Van 't Schip.....
 
SilverFront
 
4
26 april 2024 om 21:30
Nou idd, weet je Onana nog.. Die maakte echt alleen maar blunders bij Jong Ajax. Toen die overgeheveld werd hield ik m'n hart vast. Gek genoeg in het 1e van Ajax amper fouten gemaakt, tot aan pillen gate dan.
 
SashHaha
 
1
26 april 2024 om 21:34
Dit wordt gewoon gevraagd van die keepers en dan horen dit soort momenten er ook bij. Jong Ajax is ook de juiste plek voor dit soort (leer) momenten.
 
pinko
 
0
26 april 2024 om 22:15
Is ook zo. Kwam van de jeugd van Barcelona. Dat is dan de uitzondering die de regel bevestigd;-).
 
Ajax12321
 
0
27 april 2024 om 00:15
Je gaat voorbij aan het feit dat Vos normaal weinig laat zien in Jong Ajax en zijn beste wedstrijd in tijden speelde terwijl Fitz-Jim zijn zwakste wedstrijd in tijden speelde.
 
pinko
 
0
27 april 2024 om 17:27
Ik geloof jou direct. Elftal bouwen rond de onnavolgbare Fitz-Jim!!;-))
 
Ajax12321
 
0
27 april 2024 om 21:47
Zeg ik dat?