Jong Ajax speelt spectaculair gelijk tegen hekkensluiter; ook PSV remiseert
Maandag, 25 maart 2019 om 21:54

Jong Ajax heeft maandagavond op spectaculaire wijze gelijkgespeeld tegen Jong FC Utrecht, hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Michael Reiziger kwam twee keer op voorsprong tegen de Domstedelingen, maar kon de overwinning niet over de streep trekken. Jong PSV speelde tegelijkertijd met 0-0 gelijk tegen Jong AZ, terwijl Almere City FC te sterk bleek voor TOP Oss: 3-0.

Jong Ajax - Jong FC Utrecht 3-3
Na een minuut stilte vanwege de schietpartij in Utrecht vorige week vlogen de Amsterdammers uit de startblokken. Debutant Damjan Dostanic kon profiteren van goed voorbereidend werk van Vaclav Cerny en zette zijn ploeg al na vijf minuten op voorsprong. Even later was het Cerny zelf die het bezoek nog meer pijn deed door de 2-0 te maken. Na de thee deden de Domstedelingen via Mohamed Mallahi snel iets terug en even later stond het zelfs 2-2 na een goede kopbal van Junior van der Velden. Quinten Timber maakte namens Jong Ajax daarna de 3-2, maar de bezoekers pakten alsnog een punt dankzij Jonas Arweiler.

Jong AZ - Jong PSV 0-0
Al vroeg in de wedstrijd kreeg Jong AZ een tegenvaller te verwerken, aangezien Henri Weigelt per brancard het veld moest verlaten. De verdediger werd vervangen door Justin de Haas. In het eerste bedrijf kregen beide ploegen enkele goede mogelijkheden om te scoren, maar de doelmannen hielden hun doel schoon. Jong AZ raakte in de tweede helft onder meer de lat, terwijl Matthias Verreth aan de andere kant van het veld verzuimde te scoren. Door de remise blijft Jong PSV op de vijfde plek steken in de Keuken Kampioen Divisie en behoudt FC Den Bosch plek vier.

Almere City FC - TOP Oss 3-0
Het duel, dat vrijdag bij een 0-0 tussenstand werd gestaakt, werd in minuut 28 hervat door doelman Ronald Koeman, zoon van de bondscoach van het Nederlands elftal. De vervanger van de geblesseerde Nick Olij moest al snel een tegentreffer incasseren, aangezien Ilias Alhaft de sluitpost omspeelde en raak schoot: 1-0. Meteen na de rust stond het al 2-0. De verdediging van TOP Oss was niet alert en Stijn Meijer kon profiteren met een stift. Tien minuten voor tijd moest Damon Mirani van Almere City FC het veld met rood verlaten. Daarna had Huseyin Dogan de uitgelezen mogelijkheid op 2-1, maar hij miste de strafschop. Ricardo Kip verzorgde vervolgens het slotakkoord.

Meer nieuws
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
   
17:33
17:33
Cziommer onthult welke Premier League-trainer hij naar Ajax probeerde te brengen
0
   
17:13
17:13
Bologna speelt teleurstellend gelijk, mede door rode kaart voor Sam Beukema
3
   
17:11
17:11
Arsenal maakt het onnodig spannend tegen Tottenham, maar houdt druk op titel
32
   
17:05
17:05
Drie voormalig Eredivisionisten schieten Bournemouth naar 3-0 zege op Brighton
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
JackGrealish
 
1
25 maart 2019 om 22:50
Kan iemand mij vertellen of die Damjan Dostanic potentieel basismateriaal is? Zie hem nooit in het rijtje van toekomstige ajax spitsen, maar weet toch op zn jong ajax debuut te scoren, is nog jong en zie hem bovendien op FM altijd wer ver komen ...
 
Tomido
 
4
25 maart 2019 om 23:51
17 jarige jongen die afgelopen zomer pas overgekomen is van Excelsior. Heeft in de u19 nog het probleem dat Brobbey daar speelt (brobbey is ook pas 17) en moet samen met hem dan dit seizoen vooral concurreren voor de plek in de spits. Is eigenlijk ook altijd wel een zekerzijnde wissel dat hij rond de 70e minuut er in wordt gebracht voor Brobbey. Het is voor hem wel te hopen dat Brobbey volgend seizoen door gaat naar Jong Ajax en hij dan bij de u19 als eerste spits zou kunnen spelen.
 
wolterx
 
2
26 maart 2019 om 00:39
Hoop dat hij volgend jaar een echte kans gaat krijgen en dat hij Pinas op de bank kan houden. Ben geen fan van laatst genoemde, zijn ontwikkeling stokt en kan vaker niet mee in aanvalsspel, Dostanic oogt daarin wat natuurlijker. Voor volgend seizoen lijkt hij me dan ook de beste optie voor in de punt met hopelijk Ünüvar, Hoogewerf en Hansen rondom hem. Zou mooi zijn.
 
Twan000
 
10
25 maart 2019 om 23:22
Hoe kan het toch dat jong ajax altijd moeite heeft met jong utrecht... punten verspelen tegen utrecht leren ze dus blijkbaar al in de jeugd
 
Tomido
 
2
25 maart 2019 om 23:54
Het verschil is vooral de speelstijl. Tuurlijk 2-0 mag je nooit meer op deze manier weggeven (vooral de vrije kopbal bij de 2-2 mag nooit gebeuren op dit niveau), maar soms gebeurt dat nou eenmaal. Jong Ajax moet het vooral hebben van techniek, waar Utrecht zeker vandaag toch wel fysiek aan het spelen was. Als je dan een scheids hebt die shirt vastpakken, doorschoppen, en harde tackles allemaal heel lang accepteert dan kan je daarmee Ajax ontwrichten omdat die dan een beetje inhouden en bang zijn voor een blessure.
 
jajowi
 
3
26 maart 2019 om 03:24
triest dat je dit als excuus moet gaan gebruiken. zo is nu eenmaal voetbal. hier wordt je hard van. ik denk dat de Jong en de Ligt lachen om deze reactie.. Zij houden wel van mannelijk voetbal. maar dat is mijn mening verdiend punt al had het 3 moeten zijn want utrecht had een pingel moeten krijgen op het laatst. maar daar zijn we wel aan gewend , Utreg en Knvb is en blijf en slechte combi.
 
CoJW
 
1
26 maart 2019 om 08:06
Ja een pingel. Maar de 3-3 had nooit mogen vallen Utrecht speler gooit verkeerd in, als een pupil.
 
Tomido
 
1
26 maart 2019 om 13:05
@jajowi, mooi hoe je zegt hoe ik dit als excuus gebruik. Ik leg de schuld volledig bij de eigen spelers en geef toe dat een gelijkspel terecht is. Aan jouw gepikeerde reactie zie ik dat jij voor Utrecht bent, mooi dat je later dan zelf de schuld bij de knvb/scheidsrechter legt door het niet krijgen van een penalty. Tuurlijk, mannelijk voetbal is leuk. Maar aan jouw reactie te zien keek je thuis op de tv en zie je heel veel dus niet, die nummer 3 van jullie die Hoogenhout is echt geen enkele minuut met voetbal bezig geweest. Schoppen,tijdrekken, bal weg tikken met vrije trap en shirt vasthouden. Dat was het enige wat hij deed en het werd allemaal geaccepteerd door de scheidsrechter. Dus ja, mannelijk voetbal is leuk maar dan moet het wel fair blijven he . Al kan ik jou met je brilletje op dat nooit in laten zien wat voor vervelende schopploeg jullie hebben.
 
buitenspelval
 
2
26 maart 2019 om 01:36
Het verschil zat ‘m vooral in leeftijd en ervaring. Jong Ajax speelde met o.a. liefst vijf debutanten i.v.m. interlandverplichtingen van vaste selectiespelers. Nordin Musampa, Terrence Douglas, Damjan Dostanic, Liam van Gelderen en Enric Llansana zijn allen nog jong en deden het helemaal niet zo onaardig.
 
Zytto34
 
2
26 maart 2019 om 09:12
Omdat Jong Ajax ze altijd treft tijdens interlands en dan de beste spelers van Jong interlands moeten spelen en de beste o19 spelers ook. Vandaag had je 5 debutanten die allemaal rond de 17 zijn en die spelen dan tegen 22-jarige wissels van utrecht, dus dan is een gelijkspel niet gek.
 
Tomido
 
1
25 maart 2019 om 23:57
Leuke open wedstrijd met toch wel een terechte uitslag. Eerste helft was voor Ajax, 2e helft was voor Utrecht. Toch blijf ik het maar altijd raar vinden op de toekomst. Al tijdje geleden kaarten gehaald en moest barcode invullen van clubcard omdat het een risicowedstrijd is. Daar aangekomen is het uiteindelijk toch een stuk drukker dan verwacht. Ajax komt op 1-0 en 2-0, niks aan de hand. Dan scoort Utrecht de 2-1 en een groot deel van het publiek (alle vakken hadden bepaalde plekjes) hoor je mensen juichen en blij zijn met de goal, dit terwijl het uitvak leeg was gehouden. Dan heb ik zoiets van wat heeft het voor zin om dit een risicowedstrijd te maken en barcodes in te laten vullen als jullie uiteindelijk toch gewoon alle supporters door elkaar neer zetten. Deze wedstrijd is het allemaal goed gegaan, maar dit soort taferelen is eigenlijk elke wedstrijd wel een terugkomend iets. Je hoeft er maar éã©n keer een "verkeerde" tussen te hebben en de hel breekt los.