'Jonge Ajax-aanwinst maanden buitenspel na in vakantie opgelopen blessure'
Vrijdag, 28 juli 2017 om 11:05

Mateusz Gorski moet voorlopig nog wachten op zijn officiële debuut voor Ajax. De zeventienjarige doelman is dit seizoen eindelijk speelgerechtigd na zijn winterse komst van FC Wroclaw, maar Gorski heeft zich tijdens zijn vakantie geblesseerd aan zijn schouder. Hij ligt daardoor zeker 'een paar maanden' uit de roulatie, zo meldt Ajax Showtime.

Gorski is inmiddels onder het mes geweest en zal als hij weer fit is aansluiten bij Ajax Onder-19. In de selectie van nieuwbakken trainer John Heitinga zal hij de concurrentiestrijd tussen de palen moet aangaan met Issam El Maach en Nick Plomper. Hij tekende begin dit jaar een contract dat hem voor drie seizoenen aan de Amsterdamse club bindt.

Het is niet de eerste keer dat Ajax het debuut van een uit het buitenland afkomstige jeugdspeler moet uitstellen vanwege een zware blessure. De club ging vorig jaar in zee met het Hongaarse aanvalstalent Olivér Horváth, maar hij liep vrijwel onmiddellijk na zijn komst van MTK Budapest een zware knieblessure op. Ook hij debuteerde nog niet, maar is inmiddels wel weer fit.

Meer nieuws
   
06:30
06:30
Winkelmedewerker belandde per ongeluk op selectiefoto PSV: 'Kan niet voetballen'
7
   
06:00
06:00
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
3
   
00:04
00:04
'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
14
   
00:00
00:00
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
6
   
23:25
23:25
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (3)

 
Lekiam
 
3
28 juli 2017 om 11:23
Het meest zure is het nog voor die jonge zelf. Hij komt bij een club waar hij graag naartoe wilde en dan kan die nog niet meedoen.
 
vastreke
 
2
28 juli 2017 om 11:25
Wat triest voor deze jongen Kon hij eindelijk minuten gaan maken Loop je op zo'n knullige manier een blessure op Hopelijk is hij er snel bovenop Beterschap
 
lausho
 
1
28 juli 2017 om 13:41
Vervelend voor zowel Gorski als Horvath, Ajax kan wel een goede begeleiding bieden op dat gebied gelukkig, kijk nog steeds uit naar hun debuut in de jeugdelftallen. Schon vond ik al een leuke speler en ben ook benieuwd naar Kotarski, Jensen en Pasquali.