'Jorge Mendes vliegt naar Barcelona voor ontmoeting op topniveau'
Donderdag, 23 januari 2020 om 15:22

Luis Suárez is vanwege een knieoperatie minstens vier maanden uit de roulatie, waardoor de clubleiding van Barcelona op zoek is naar een geschikte vervanger. Volgens Mundo Deportivo is Rodrigo op de radar verschenen van de Catalaanse grootmacht. Technisch directeur Éric Abidal, diens assistent Ramón Planes en bestuursvoorzitter Òscar Grau zouden hierover dinsdag al een eerste gesprek hebben gehad met spelersmakelaar Jorge Mendes. Valencia zou naar verluidt zestig miljoen euro vragen voor de spits.

Mendes is niet de zaakwaarnemer van Rodrigo, die op zakelijk gebied wordt bijgestaan door zijn vader. De Portugese makelaar heeft echter wel een zeer goede band met Valencia-eigenaar Peter Lim, waardoor het balletje is gaan rollen. Volgens Mundo Deportivo onderzoekt Mendes de mogelijkheden omtrent een eventuele deal met Barcelona voor Rodrigo. Een huurovereenkomst met een verplichte koopoptie lijkt daarbij tot de mogelijkheden te behoren.

Bovengenoemde Spaanse krant meldt tevens dat Barcelona eerst overweegt om een speler te verkopen, om zo financiële middelen vrij te maken voor het aantrekken van Rodrigo. Nélson Semedo lijkt een optie te zijn, daar de rechtsback gebruik maakt van de diensten van Mendes als zakelijk adviseur. Semedo stond afgelopen zomer in de nadrukkelijke belangstelling van Atlético Madrid, maar een deal van circa 45 miljoen euro kwam uiteindelijk niet van de grond.

De 28-jarige Rodrigo, met een contract tot medio 2022 bij Valencia, stond een halfjaar geleden om het punt om bij Atlético te tekenen. Marca noemde destijds een transferbedrag van zestig miljoen euro, maar een definitieve overgang bleef uit. Rodrigo kwam in bijna 6 jaar tot 56 treffers en 40 assists in 208 duels voor Valencia. Naast de ex-aanvaller van Real Madrid is Barcelona de afgelopen dagen gelinkt aan Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) en Timo Werner (RB Leipzig).

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
10
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
10
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
1
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (26)

 
DavidDein
 
31
23 januari 2020 om 15:28
Als je 60 miljoen voor dit soort middelmaat moet betalen kan je beter goed gaan scouten en een talent van een jaar of 20 als backup gebruiken
 
siepie
 
34
23 januari 2020 om 15:51
Of gewoon Griezmann er neerzetten, aangezien dat zijn natuurlijke positie is
 
InsideRMadrid
 
4
23 januari 2020 om 16:10
Ik ben niet verbaasd dat barcelona weer tientallen miljoenen er tegen aan gaat gooien. Hoe lastig moet dit zijn voor de jeugdspelers die daar zitten? Ik heb het idee dat Rodry zelf die kant niet eens op wil gaan. Als Sua terug is staat hij weer iedere week langs de kant...
 
ConchaEspina
 
3
23 januari 2020 om 16:42
Pak dan door en haal meteen Lautaro weg. Zou echt verbaasd zijn als Barcelona deze speler voor 50-60 miljoen haalt.
 
Schams1
 
2
23 januari 2020 om 17:22
Precies dit, kijk eens naar Real, die kopen jonge talenten voor de toekomst voor minder dan 60 miljoen.
 
Gordinho
 
4
23 januari 2020 om 18:28
Real koopt de talenten want deze jonge spelers willen naar Real gaan in tegenstelling met Barcelona. Zoek maar de interview van Kubo dan weet je waarom. Kubo zei dat Barcelona niet wist wat ze met hem wilde doen. Later kwam Real Madrid met een heel project dat hij eerst naar Castilla ging, daarna met de eerste team traint, later wordt uitgeleerd aan een club in La Liga en als deze club hem niet opstelt dan krijgen ze een boete. Verschil is dat Real de spelers een weg die ze moeten bewandelen voorspiegelt. Barcelona's probleem is zijn directie en ontbreken van beleid. De trainer van Barcelona zegt dat hij geen spits nodig heeft. Toch gaat de directie een speler kopen. Daarom willen weinig jonge spelers naar Barcelona gaan. Ze zien en horen dat er geen project is.
 
RealMadrid09
 
2
23 januari 2020 om 15:31
Benieuwd of hij ``geaccepteerd'' wordt door de Barca fans, aangezien hij uit de jeugd opleiding komt van Real Madrid. Zal denk ik ook wel omdat zoiets vaker voorgekomen is.zou een goede aankoop zijn voor Barca, goede voetballende spits die alleen maar beter is met betere spelers om zich heen.
 
Millonario
 
12
23 januari 2020 om 15:40
Denk dat dat niemand wat kan boeien welke jeugdopleiding die heeft gehad. Feit is dat hij absoluut niet nodig is en voor 60 miljoen al zeker niet. Zou echt fout zijn als ze dit echt doen.
 
RealMadrid09
 
3
23 januari 2020 om 16:03
Millonario, Absoluut mee eens dat 60 miljoen veel te veel is voor hem, het zou inderdaad beter geinvesteerd kunnen worden, maar zonder het prijskaartje vind ik het wel een spits dat past in het Barca systeem. Dan zou Barca, mochten zij geen andere spits meer antrekken, kunnen rouleren met hem en Griezmann in de spits
 
Isco24
 
3
23 januari 2020 om 15:42
Dat boeit echt niet hoor. Eto'o kwam ook uit de jeugdopleiding van Real rollen, maar denk dat Rodrigo oprecht niet eens naar Barca zou willen..
 
El_Guaje7
 
20
23 januari 2020 om 15:32
60 miljoen euro betalen voor een aanvaller als Rodrigo is iets wat ik dit incapabel bestuur nog wel zie doen. Helemaal van de zotte natuurlijk, 60 miljoen voor Rodrigo. Moet wel zeggen dat uit de cijfers blijkt dat dit bestuur de club op financieel vlak zeer goed runt. Maar het technisch beleid laat al jaren te wensen over. Hou die 60 miljoen op zak en haal in de zomer een fatsoenlijke aanvaller zoals Neymar of Lautaro. Dan maar geen vervanger voor Suarez. Rodrigo past precies tussen het rijtje Paco, Arda Turan, Denis Suarez, Andre Gomes, Mina.
 
ConchaEspina
 
0
23 januari 2020 om 16:45
Het is niet omdat Barcelona de hoogste omzet in jaren haalt dat ze het goed doen. De echo's die ik hoor zijn minder positief, en dat Neymar afgelopen zomer halen de club echt in een gevaarlijke situatie bracht. Uiteraard kan dat ook dramatische campagne taal zijn van uitdagers voor het presidentschap maar misschien heb jij cijfers die jouw standpunt beamen?
 
Lebuffon
 
3
23 januari 2020 om 15:37
Wacht gewoon tot de zomer en ga dan vol voor Martinez. Als Barca perse op dit moment een speler willen, kunnen ze het best Giroud of Llorente huren van een half jaar. Dit is weer zo een onbegrijpelijke aankoop.
 
Isco24
 
11
23 januari 2020 om 15:37
Denk niet eens dat Rodrigo dit zou willen eerlijk gezegd. Als neef van Thiago en Rafinha, wetende dat hij als back-up zal eindigen, kan ik me niet voorstellen dat hij echt warm wordt van Barcelona..
 
Frankireal
 
3
23 januari 2020 om 16:22
Hij is neef van en gaat drm banken. Wat een goede reden??
 
riqui8
 
3
23 januari 2020 om 16:44
Nou denk ik niet dat hij van zijn neefjes negatieve verhalen gaat horen. Zijn allebei volgens mij niet uit boosheid jegens de club vertrokken. Wilden gewoon meer spelen, begrijpelijk. Hebben vervolgens wel beiden de jeugdopleiding van Barca genoten, en mij lijkt dat ze beiden de club dus uitmate dankbaar zijn en zich niet snel negatief uit zullen laten. Niet iedere speler heeft ruzie met elke ex-werkgever. (Ik moet wel zeggen dat ik de beide transfers niet heel close heb gevolgd. Kan zijn dat ik het mis heb, maar naar mijn idee is dit ongeveer de situatie.)
 
barcalover123
 
8
23 januari 2020 om 16:12
Begrijp niks van.. gebruik Griezman gewoon? Dembélé komt weer terug kan ie lekker vanaf links spelen met Fati als back up. Wacht tot de zomer en kijk dan hoe griezman et heeft gedaan als die het goed doet laat je hem staan en haal je en buitenspeler met diep gang a la Sane ofso. Als Griezman het kut doet kan ie weer naar links en haam je Martinez
 
InsideRMadrid
 
1
23 januari 2020 om 16:16
Lover / ik denk dat t voor barcelona heel lastig wordt om voor alle prijzen mee te doen zonder een goede centrumspits dus ik zie ze zeker wel kopen. Maar er er komen nog meer problemen aan. Volgens Bild gaat Bayern aan het einde van t seizoen coutinho weer rechtstreeks terugsturen naar barcelona toe.
 
ConchaEspina
 
1
23 januari 2020 om 16:46
Wij zitten met Bale en James, Barcelona met Coutinho en Dembele. Voor Barcelona praat je toch over ongeveer 250 miljoen aankoopbedrag. Benieuwd hoeveel ze daar nog van gaan kunnen uithalen.
 
barcalover123
 
1
23 januari 2020 om 17:22
Dembele zou ik nog kans geven na zn blussure. Hij heeft meer laten zien dan Couthino. Dembele heeft alleen zo veel Blussures. Kijke hoe die het na zn blussure op pakt.. als ie er niks van bakt lekker verkopen
 
Schams1
 
0
23 januari 2020 om 17:25
Ja, ik zou hem nog een kans geven tot het einde van het seizoen en als hij dan nog steeds niet overtuigd gewoon verkopen en geld vrij maken voor Neymar en Lautaro. Er zullen dan genoeg clubs zijn die Dembele zouden willen. Het kan ook zomaar zijn dat Dembele het goed doet samen met Grizzi, Grizzi is zijn maatje en ik denk dat Dembele beter met hem speelt dan met Suarez aangezien Messi bijna alle ballen aan Suarez geeft.
 
sannedijkstra
 
0
23 januari 2020 om 17:42
Het aankoopbeleid van Barcelona is een beetje Psv/united achtig aan het worden. Ook vraag ik me af op basis waarvan is Abidal als TD aangesteld ? Persoonlijk vind ik het jammer dat Barcelona zo op die manier United/psv vormen begint aan te nemen.
 
gomes1psv
 
0
23 januari 2020 om 19:45
Waarom wordt de assistent van de technisch directeur met naam en toenaam genoemd?