'Josep Guardiola vond PSV een goede plek voor mij om me te ontwikkelen'
Woensdag, 22 maart 2017 om 14:10

Oleksandr Zinchenko werd afgelopen zomer door PSV op huurbasis overgenomen van Manchester City. De Oekraïense middenvelder staat te boek als enorm talent, maar heeft zich in Eindhoven niet ontpopt tot basisspeler. Zinchenko koos bewust voor een huurperiode in de Nederlandse Eredivisie.

"Om iedere dag een stap dichter bij mijn einddoel te komen moet ik een goede professional zijn, ook al op mijn leeftijd. Ik mag geen dag verliezen", zegt Zinchenko in gesprek met ELFVoetbal. "Ik ben iemand die altijd het maximale nastreeft. Toen ik in de zomer bij Manchester City tekende heb ik een gesprek gehad met Josep Guardiola. Hij vond PSV een goede plek voor mij om me te ontwikkelen. Maar ik zit zelf achter het stuur."

De middenvelder maakte overstap van het Russische FK Oefa naar Manchester City. Zinchenko was op een bijzondere manier in Rusland terecht gekomen. Mede door de situatie in Donetsk besloot hij te vertrekken bij Shakthar. "De beslissing om Shakhtar te verlaten hebben mijn ouders, zaakwaarnemers en ik gezamenlijk genomen. Er waren wel wat meningsverschillen, ook met het oog op wat er op dat moment in Donetsk gaande was", stelt de middenvelder. Vier maanden trainde Zinchenko bij Rubin Kazan in afwachting van een contract, dat er uiteindelijk niet kwam. "Er was mij van alles toegezegd maar niets werd waargemaakt. Toen heb ik mijn koffers gepakt en ben ik vertrokken, naar Oefa."

Meer nieuws
   
15:55
15:55
'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
0
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
44
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
1
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
Master D
 
0
22 maart 2017 om 14:22
Een leuke speler die zeker talent heeft, echter is zijn rendement vooralsnog veel te laag en dat heeft hem toch veel speeltijd gekost en uiteindelijk hebben ze van Ginkel gehaald in der winsterstop die speeltijd van Zinchenko inneemt.
 
MillanO
 
6
22 maart 2017 om 14:28
Talentvolle speler maar het is beter dat PSV afscheid van hem neemt aan het einde van het seizoen. Er zijn een aantal jeugdspelers die, naar mijn mening, hetzelfde niveau hebben als Zinchenko. Geef die jongens maar eens de kans want vooralsnog ziet Cocu ze niet staan. Misschien dat als Zinchenko weg is dit probleem word opgelost.
 
MrGarrison
 
8
22 maart 2017 om 14:35
Sorry hoor, maar Zinchenko is niet minder dan de middenvelders die nu spelen. Als hij bij Jong PSV meedoet, steekt hij er gelijk met kop en schouders bovenuit. Je ziet ook dat als hij erin komt er meer leven in het spel komt. Fantastische speler die door Cocu compleet genegeert wordt.
 
MillanO
 
8
22 maart 2017 om 14:42
Je hebt gelijk dat het een opwindende speler is om het zo maar even te noemen maar hij is nog heel erg grillig. Misschien heb je wel gelijk dat hij meer kansen had moeten krijgen. Het zijn altijd dezelfde spelers die worden gewisseld. Pröpper mocht er ook wel een paar keer uit voor Zinchenko. Cocu negeerd wel meer spelers maar voor mij gaan bepaalde jeugdspelers zoals Rosario, Gudmundsson en Lammers even voor. Straks vertrekken ze als Philip ze geen kans geeft en daar gaan we denk ik wel spijt van krijgen.
 
JdW17
 
2
22 maart 2017 om 15:06
Zinchenko is echt wel duidelijk minder dan Prã¶pper en van Ginkel hoor. Je ziet aan alles dat hij veel talent heeft, maar vaak nog veel te onstuimig, oogt vaak gevaarlijk maar heeft ook nog veel vaak balverlies op gevaarlijke plekken. En van die spelers die jij noemt is wel te begrijpen dat ze niet spelen, Rosaria is duidelijk minder dan Hendrix en Guardado. Gudmunsson is harstikke wisselvallig, hij maakt de ene week een hattrick en dan zie je hem weer een maand nauwelijks. Lammers had misschien een kans kunnen krijgen toen de Jong totaal uit vorm was, maar moet wel worden gezegd dat Lammers op dat moment ook niet goed draaide. Lammers heeft in de eerste seizoenshelft ook een aantal maanden nauwelijks gescoord.
 
Nijogeth
 
1
22 maart 2017 om 16:55
Duidelijk minder niet, wel een ander type speler. Propper is een loper, van Ginkel een speler met kracht en diepgang (siem de Jong overigens ook) en Zinchenko meer een spelverdeler. Zinchenko is een technische speler met oog voor ruimte en lopende mensen, maar daar lijkt in dit elftal niet echt veel ruimte voor. Dat is jammer, want zet Hendrix (wat toch meer een breker is dan Guardado in mijn ogen) op 6 en Propper langs Zinchenko en je krijgt zeker weten meer voetbal in het middenveld en met Hendrix heb je dan wat meer defensieve zekerheid achter Zinchenko, zodat deze meer kan focussen op zijn spel bij balbezit en met Propper heb je dan iemand die wat meer de diepte kan zoeken met zijn loopvermogen, maar ook extra meters terug kan maken. Met de loopacties van Pereiro en de snelheid van Bergwijn zou er dan toch aardig wat gevaar kunnen komen. En dan vergeet ik Ramselaar nog, wat inhoudt dat PSV eigenlijk te veel goede middenvelders heeft voor dezelfde plekken.
 
JdW17
 
1
22 maart 2017 om 22:40
Ander type inderdaad, maar hij is ook wel gewoon duidelijk minder ver.
 
Sirius
 
4
22 maart 2017 om 14:40
Bij dit soort jongens wordt er nog teveel gekeken naar het prijskaartje. Manchester City betaalt 2 miljoen (in Engeland is dat kleingeld) voor een jonge speler en men denkt gelijk dat het een speler van wereldformaat gaat worden. Feit is gewoon dat we in Nederland soms te bescheiden zijn om te denken dat dit soort talenten te matig zijn voor het niveau dat een Nederlandse topclub na moet streven. Dit soort spelers zijn leuk om de selectie mee op te vullen, maar zullen hier in eerste instantie op de bank plaats moeten nemen. Als je bij PSV geen basisplaats kunt afdwingen, moet je als talent zeker niet verwachten dat je wel de kans krijgt bij Manchester City. Gelukkig gaat deze jongen er goed mee om en beseft dat hij in Eindhoven goed zit om zich te ontwikkelen. Je ziet het bijvoorbeeld bij Celina. Hij wil volgend seizoen niet meer in de Eredivisie spelen omdat het niveau niet hoog is. Die jongen speelt werkelijk niets klaar in de Eredivisie, maar is er in gaan geloven toen hij een wedstrijdje op mocht komen draven in de voorbereiding bij Manchester City. Ze betalen veel geld voor matige spelers en dat heeft zijn keerzijde op de betreffende speler...
 
cabinessence
 
12
22 maart 2017 om 14:58
Een speler met hele grote plus- en minpunten. Hij heeft zeker potentie, is energiek, werkt hard, wil altijd de bal hebben en als hij in het veld staat gebeurt er tenminste wat. Daar staat tegenover dat hij echt nog veel te slordig en onbesuisd is. Hij neemt nog te vaak te grote risico's en lijdt veel balverlies. Ik vind zijn spel nog te onbetrouwbaar om hem in de basis te zetten.
 
JdW17
 
0
22 maart 2017 om 15:08
Totaal met je eens ja, je ziet echt wel dat hij heel veel potentie heeft. Maar hij neemt nog te vaak de verkeerde beslissing, weet nog niet goed wanneer hij wel of geen actie kan inzetten. En hij mist net als bijvoorbeeld Bergwijn nog de rust voor de goal.