Joshua Zirkzee krijgt stevige schorsing na harde overtreding
Maandag, 11 januari 2021 om 15:30

Joshua Zirkzee is voor drie wedstrijden geschorst nadat hij afgelopen zaterdag een directe rode kaart kreeg voorgehouden in de wedstrijd van het beloftenteam van Bayern München tegen 1860 München. De Nederlandse aanvaller ging na 27 minuten spelen over de schreef en raakte keeper Marco Hiller vol in het gezicht. De Duitse bond heeft hem voor drie duels uitgesloten en de schorsing geldt voor de 3. Bundesliga en de Bundesliga.

Zirkzee kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied en tikte het leer iets te ver voor zich uit toen hij zich door de defensie had gewurmd. Hiller kon de bal tijdig oppakken, maar Zirkzee stak zijn voet uit en raakte de sluitpost in zijn gezicht. Dat Hiller hevig bloedde en verzorgd moest worden, vergrootte de woede bij de spelers van 1860 München.

Zirkzee had zichtbaar spijt van het moment en bleef op het veld om Hiller zijn excuses aan te bieden. Scheidsrechter Martin Petersen kon niet anders dan Zirkzee een rode kaart tonen. De doelman kon niet veel later het duel hervatten. De rode kaart was een nieuw dieptepunt voor Zirkzee, die onlangs door hoofdtrainer Hansi Flick vanwege zijn houding werd teruggezet naar het beloftenteam.

Meer nieuws
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
13
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
   
23:00
23:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
22:58
22:58
Arda Güler is de held van Real Madrid op moeizame avond in San Sebastián
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
Frits de jong
 
25
11 januari 2021 om 15:36
Lijkt het mentaal dit jaar toch zwaar te hebben. Kan zijn goede seizoen van vorig jaar geen vervolg geven. Hij doet er goed aan om zich te laten verhuren. Wekelijks spelen, dat zou hem verder helpen.
 
EA_Snorts
 
43
11 januari 2021 om 15:44
Knap dat je iets over zijn mentale gesteldheid kan zeggen n.a.v. dit artikel en deze overtreding. Het is niet alsof hij uit frustratie een doodschap heeft gegeven. Ben het wel met je eens dat deze jongen er goed aan zou doen ergens wekelijks op het hoogste niveau te gaan voetballen. Hij is pas 19, dus extreem veel haast is er ook weer niet.
 
Nijogeth
 
23
11 januari 2021 om 15:50
Niet per se hierom, maar vooral het feit dat hij vanwege zijn instelling terug gezet is naar het tweede elftal. Dat geeft wel een teken.
 
somagunner
 
10
11 januari 2021 om 15:52
Mwah. In voorgaande artikels kon je lezen dat hij slaperig oogt en niet alles geeft tijdens de trainingen, geciteerd van Flick geloof ik.
 
Japie_Krekel
 
23
11 januari 2021 om 16:18
misschien zijn talenten als Zirkzee, Chong etc. ook gewoon groter gemaakt dan dat ze daadwerkelijk zijn. als ik een Haaland, Davies, Camavinga, Szoboszlai en Ansu Fati b.v. zie in dezelfde leeftijdscategorie zitten, dan zie ik daar veel meer talent in
 
BramThijs
 
16
11 januari 2021 om 16:28
Dan noem je toch ook wel voornamelijk de buitencategorie. Beetje appels met peren vergelijken. Toch worden deze jongens als grote talenten gezien omdat ze boven de meute uitsteken. Maar goed als ze volgens jou meteen van toegevoegde waarde bij een topclub moeten zijn, dan blijft er weinig over...
 
Japie_Krekel
 
25
11 januari 2021 om 16:31
van talenten die willen doorbreken bij een Europese topclub verwacht je toch ook dat ze buitencategorie zijn? Zirkzee staat onder contract bij Bayern, niet bij een AZ ofzo
 
Baardapenleger
 
3
11 januari 2021 om 19:41
Ja en volgens mij staat onder dezelfde club ook de beste spist van de wereld onder contract, dat maakt het nou ook niet veel makkelijker japie
 
SiniFR12
 
52
11 januari 2021 om 15:40
Ach, net de overtreding teruggekeken. Hij gaat voor de bal, de keeper duikt met gevaar voor eigen leven ervoor. Ik vind dit eerder een ongelukkige botsing met twee spelers die ten koste van alles de bal willen hebben dan een gewelddadige actie. Beetje overtrokken dit om hem 3 wedstrijden te schorsen. En vooral jammer voor die jongen zelf, zal juist nu de criticasters wel even de mond willen snoeren.
 
Jackieboy10
 
11
11 januari 2021 om 15:56
Ik vind dit ook eerder een ongelukkige samenloop van omstandigheden inderdaad. Het gebeurd gelukkig bijna nooit, maar het kan wel degelijk eens voorkomen. Kijk ook naar afgelopen weekend Arsenal tegen Newcastle in de FA Cup. Leno gooit zich daar vol voor de bal 2x, waarbij Carroll vol maait met zijn linker. Hij mist Leno en de bal, maar als hij Leno had geraakt dan was het ernstig geweest. Maar het is in mijn optiek niet iets dat je kunt voorkomen. De keeper wil koste wat kost geen tegendoelpunt incasseren en een spits wil scoren. Dan kan dit helaas gebeuren. Daarom vind ik 3 wedstrijden inderdaad ook overdreven, had er wat mij betreft 1 kunnen zijn.
 
Sieb nr. 15
 
4
11 januari 2021 om 16:00
Het was lomp, maar ik denk dat mensen die zelf voetballen of gevoetbald hebben, weten dat zoiets wel eens kan gebeuren. Het lijkt me eerlijk gezegd voornamelijk een behoorlijke inschattingsfout. Op het moment dat je die beweging inzet weet je dat je te laat bent, maar is het niet echt meer te corrigeren. Overigens is de rode kaart en schorsing gewoon logisch. Het was te lomp en onbezonnen.
 
superstick
 
6
11 januari 2021 om 16:06
Dus hij wordt teruggezet naar het beloftenteam vanwege disciplinaire redenen. Vervolgens krijgt 'ie direct rood in de eerste wedstrijd? Ik geloof dat Zirkzee niet in de beste fase van zijn prille loopbaan zit...
 
binny
 
1
11 januari 2021 om 16:06
Jammer hoor, maar ook wel goed voor zo'n jongen. Niet dat hij gebroken moet worden, maar tis goed om soms op je plek te worden gezet en even op de blaren te moeten zitten. Heb t fragment gezien en tis natuurlijk onbedoeld en ook best ongelukkig, hij probeert die bal nog een tik te geven maar de keeper is eerst. Dan is het wel wat onbesuisd en is dat precies wat je verwacht bij een tiener die zich heel graag weer wilt bewijzen.
 
Bereta
 
14
11 januari 2021 om 16:14
Zoals ik al vaker heb aangegeven hier. Dit is absoluut geen groot talent. Degene die hem echt een talent vinden hebben hem denk ik nooit zien spelen. Hij kan er gewoon niet zoveel van. Een typische Nederlandse spits anno 2020. Matige motoriek, ontzettend lomp aan de bal en geen techniek. Hij had vorige seizoen gewoon veel geluk en scoorde een paar keer. Dit is echter wel zijn niveau. Nu we het over spitsen hebben: Spitsen opleiden doen we in Nederland gewoon helemaal verkeerd. Er wordt te vroeg, te veel aandacht besteed aan positiekiezen en loopvermogen (want iedereen moet blijkbaar box to box zijn) en er gaat weinig aandacht naar techniek en de fijne motoriek die je nodig hebt voor de kleine ruimte in de 16. We moeten stoppen om iedere kind met een beetje lengte op 10 jarige leeftijd al in de spits te zetten. Als zo een jongen aardig kan ballen zet hem eerst op het middenveld zodat hij veel aan de bal komt en leert handelen in de kleine ruimte. Vervolgens als ze 15 - 16 zijn kan je er een spits van maken.
 
FCB_Catalunya
 
2
11 januari 2021 om 17:08
Ik moest hardop lachen om je eerste alinea, maar ik ben het er helemaal mee eens. In zo'n goed Bayern hadden jij en ik er ook echt wel een goaltje ingeprikt. Verder lijkt hij het nu al mentaal moeilijk te hebben. Wat betreft het spitsen opleiden: ik ben van mening dat we de afgelopen jaren gewoon geen enorme talenten in de spits hebben gehad. Memphis is van origine een buitenspeler en we krijgen nu met een Malen eindelijk weer een echte spits. Ook bij een Boadu zie je dat echt talent wel boven komt drijven, ongeacht wat voor opleiding je meegeeft. Je denkt toch trouwens ook niet dat een Traore, die zijn opleiding bij Ajax heeft gedaan, beter had geworden van het middenveld? Hij is lomp en ziet de vrije man gewoon niet.
 
Bereta
 
2
11 januari 2021 om 18:07
Je moet het natuurlijk wel een beetje relativeren. Voor een speler uit een grote jeugdacademie kan hij er niet zo veel van. Zo bedoel ik het. Het is een speler van het niveuw Jay-Roy Grot. maar als ik tegen zulke jongens zou spelel wordt ik gewoon gesloopt. Wat de spitsen betreft, het hoef niet gelijk een wereld talent te zijn he, daar heb ik het ook niet echt over. Ik bedoel meer dat een spits van de Europese subtop tegenwoordig al heel bewegelijk is met een aardige techniek en daarbij horende motoriek. Bij Nederlandse spitsen zie je gewoon dat in dat onderdeel onderontwikkeld zijn en volgens mij heeft dat deels te maken met het feit dat we veel te vroeg beginnen met de specialisatie van zo een speler. Robin van Persie heeft bijvoorbeeld in de jeugd heel veel uren gemaakt als aanvallende middenvelder, vleugelaanvaller en als spits. En dat zag je ook terug in carriere. In zijn prime komt hij moeiteloos tussen alle drie de positie switchen in dezelfde wedstrijd. Nu zeg ik niet dat we allemaal super spitsen gaan krijgen als we talenten op deze manier trainen, maar wellicht krijgen we zo wel iets meer dan van de lompe, lange gastjes die niet veel meer kunnen dan tegen een bal (of de keeper) aanlopen in de 16.
 
jorisdijk
 
0
11 januari 2021 om 20:39
Niveau Grot lijkt mij sterk, hij moet het niet van beuken hebben ofzo. Gewoon goed in positioneren en behoorlijk koel. Beetje een ouderwetse nummer 9.
 
IKEA
 
2
11 januari 2021 om 16:39
Het kan verkeren in voetballand. Het ene seizoen staat de wind altijd zus en het andere seizoen staat de wind altijd zo. Voor de bekwame jongens in medialand zal dit het zoveelste bewijs zijn in hun kruistocht jegens Zirkzee. Ben benieuwd wat voor een negativiteit we dit seizoen nog gaan ontdekken over Zirkzee en hoeveel we hiervan met een korrel zout moeten nemen.
 
Dolleleen
 
1
11 januari 2021 om 16:39
Die jongen moet even terug de luwte in en weer aan het voetballen komen. Denk dat verhuren het beste is. Als ie beide beentjes weer op de grond heeft kan ie weer terug naar bayern en mag ie het laten zien. Ben benieuwd welke lijn hij in gaat zetten...
 
IKEA
 
2
11 januari 2021 om 16:45
Het probleem is dat deze jongen in de luwte speelt, namelijk het tweede elftal van Bayern München, wat voor zijn leeftijd gewoon prima is. Echter zijn wij in Nederland natuurlijk hartstikke hitsig als er een talent op door breken staat bij een internationale reus. Het is best zielig, laat het voor wat het is zou ik zeggen maar we kunnen niet anders, lijkt wel.
 
Dolleleen
 
4
11 januari 2021 om 16:58
Volgens mij is ie vorig jaar aardig opgehemeld, hij is volgens mij net teruggezet naar het 2e, juist omdat ie naast zijn schoenen begon te lopen... en dat ophemelen ben ik ook niet echt fan van, maar dat is volgens mij een beetje de tijd waarin we leven.
 
FCB_Catalunya
 
3
11 januari 2021 om 17:09
En volgens de grote analisten had deze jongen bij Ajax de kastanjes uit het vuur moeten komen halen. Wat een lachwekkend idee zeg. Ik betwijfel hoe groot het talent van deze jongen daadwerkelijk is, maar een ding weet ik zeker: aanvalsleider van Ajax is nog niet zijn niveau. Verder doet de hele soap me een beetje denken aan Xavi Simons. Als die jongen een goede pass geeft, staan de media alweer op de stoep voor de lofzang.