Jürgen Klopp maakt zich zorgen: 'Zo kan het niet langer, kom op'
Dinsdag, 23 juli 2019 om 07:50

Jürgen Klopp maakt zich zorgen over het gebrek aan rust voor voetballers en hoopt op veranderingen in de toekomst. De manager van Liverpool liet vorige week weten dat hij blij is dat 'het seizoen van dertien maanden' van Sadio Mané ten einde is. De aanvaller speelde afgelopen vrijdag nog de finale van het toernooi om de Afrika Cup, terwijl zijn werkgever al lang en breed aan de voorbereiding op komend seizoen is begonnen.

Mohamed Salah nam eveneens deel aan Afrika Cup en is nog steeds op vakantie, terwijl ook Copa América-winnaars Alisson en Roberto Firmino later zullen aansluiten. Op vrijdag 9 augustus opent Liverpool tegen Norwich City het nieuwe seizoen in de Premier League. Vijf dagen eerder is Manchester City de tegenstander in de strijd om de Community Shield. "Het zal wel een klaagzang lijken, maar de situatie is zoals hij is. Op lange termijn is dit niet acceptabel", gaf de manager van the Reds te kennen.

Meer: ‘Feyenoord raakt naast Slot en Hulshoff nog een staflid kwijt aan Liverpool’ | Liverpool-icoon zet vraagtekens bij komst Arne Slot: ‘Tijden zijn veranderd’

Liverpool, dat overigens een deel van de voorbereiding om hoofdzakelijk commerciële redenen in de Verenigde Staten afwerkt, speelt dit kalenderjaar om de Europese Super Cup en het WK voor clubteams, naast de Premier League, de Carabao Cup, de FA Cup en de Champions League. "Nu, hier, is het geen probleem. Iedereen is hier, behalve die drie jongens voorin en Alisson. Maar het is niet zo dat je na drie dagen alweer kan zeggen: 'Hey, kom op, laten we weer gaan rennen!'. Ze hebben een drukke zomer achter de rug", benadrukt de Duitse oefenmeester.

"Dat moet in de toekomst veranderen. Dat moet veranderd worden. Zo kan het niet langer, kom op. Er moeten breaks komen. Geef ze die vrije tijd. Durf dat uit te spreken. Beschouw niet elke wedstrijd alsof het de laatste van een decennium is. De Premier League is de competitie die het vroegste start. Huh? Waar is de tijd om te trainen? Kom op!", verzuchtte Klopp. "Alsof niemand zich een week zonder voetbal kan voorstellen. Elke keer maar wedstrijden. De druk is groot, we moeten dit stoppen. Als er meer rustperiodes zijn, zullen de prestaties beter worden. Dan kun je ook op lange termijn van deze jongens genieten."

Meer nieuws
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
0
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
32
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
JohanVlerksen
 
7
23 juli 2019 om 08:15
Toch wel een verstandige man he?
 
Naranja Mecani
 
27
23 juli 2019 om 08:19
Volslagen gelijk heeft hij. De kalender is voor heel veel, en vooral de top, spelers te belachelijk voor woorden. Er wordt roofbouw gepleegd op deze gasten. Herstellen is bijna niet meer mogelijk. Er moet wat gebeuren nu.
 
lucas1234
 
10
23 juli 2019 om 08:35
Dit jaar was het ook wel heel erg extreem met de Afrika cup, cold cup en de Copa America, waarbij door de Europese competities geen rekening is gehouden, bij bijvoorbeeld een Wk of EK stoppen veel competities eerder dan normaal, maar dat was dit jaar niet het geval, en gaan veel spelers pas half juli op vakantie terwijl begin augustus de competities weer beginnen. Echt idioot.
 
Lars224
 
4
23 juli 2019 om 09:03
En volgend jaar is er weer een copa america, omdat ze dan gelijk lopen met het ek..
 
TILBURG013
 
17
23 juli 2019 om 08:38
Ach het is maar hoe je het bekijkt. Ze verdienen mega veel geld dus mag ook wel wat tegenover staan. Ik heb deze zomer 3 weken vakantie en moet voor de rest ook gewoon heel het jaar werken voor een stuk minder salaris. Vind het maar een beetje aanstellers.
 
sniewaar
 
21
23 juli 2019 om 09:27
Heeft niks met geld of aanstellerigheid te maken. Als professioneel sporter moeten je spieren gewoon voldoende rust krijgen om optimaal te kunnen presteren. Daarnaast geeft het veel meer kans op blessures. Daar heb je als supporter toch ook baat bij?
 
Oliii4
 
2
23 juli 2019 om 09:48
Bij sommige sporten speel je op een EK of WK om de dag. Bij de tour de france rijdt je nu ook 3 weken aan een stuk met 3 rustdag. Ik geef Klopp hier wel deels gelijk hoor, maar ik stoor me aan de coaches die klagen als hun ploeg toevallig eens 3 keer in anderhalve week moet spelen. Het speelschema staat te vaak ter discussie
 
TILBURG013
 
4
23 juli 2019 om 10:04
Inderdaad zoals Oliii4 zegt, wat denk je van wielrenners? Of tennissers spelen vaak wedstrijden van 4 uur met een dag rust tussendoor. Zo kan ik nog meer voorbeelden opnoemen. Voetballers zijn gewoon ontzettende mietjes als je het allemaal naast elkaar legt en ze verdienen ook nog het meest..
 
Sharafdin
 
8
23 juli 2019 om 10:43
ja klopt, en daarna weer 6 maanden vakantie... Voetbal gaat het hele jaar door.
 
Koftheprof
 
1
23 juli 2019 om 12:10
@sniewar Tilburg013 heeft gelijk bij deze. Je kan ook het team uitbreiden. Een team als liverpool hoeft niet altijd met de top te spelen. geef de jeugd ook eens een kans. Op dit punt is alles al bekend dus je kan je erop voorbereiden. Vooral in een competitie als Engeland. Van Gaal zei dit ook en werd met de vloer gelijk gemaakt, toen hij bij man U was.
 
TILBURG013
 
0
23 juli 2019 om 12:20
6 maanden vakantie? Je bent niet goed. Veel wielrenners fietsen over 1 maand alweer de vuelta..
 
Topvoetbal1999
 
7
23 juli 2019 om 08:29
Klopp heeft natuurlijk een punt. Maar ik vind het wrang dat hij dit vorig jaar ook niet zei na het WK meen ik me te heugen. Maar nogmaals Klopp heeft een punt. Met het drukke schema van Engelse clubs is het voor spelers ontzettend zwaar en is een rustperiode geen overbodige luxe. Er zullen wellicht mensen zijn die denken dat die voetballers niet moeten zeiken (plat gezegd) omdat ze riante salarissen opstrijken, maar dat staat er echt los van. De intensiteit en de druk van voetballers wordt weleens onderschat.
 
LFH4
 
24
23 juli 2019 om 08:49
En dat wij ook maar 2 weken vrij zijn en iedere dag moeten werken voor een paar rot centen is geen roofbouw plegen... ze hebben meer rust dan mensen die gewone banen hebben hoor en hun zijn op hun 34ste al klaar terwijl wij straks tot ons 70ste moeten en dan nog niet zo riant kunnen leven als hun
 
Isno Vais
 
0
23 juli 2019 om 09:02
Wat een gezever weer van klop, zijn gewoon 3 maanden vrij geweest straks als in augustus als de competitie weer bevind...
 
Isno Vais
 
2
23 juli 2019 om 09:02
Wat een gezever weer van klop, zijn gewoon 3 maanden vrij geweest straks als in augustus als de competitie weer bevind...
 
FCG95
 
9
23 juli 2019 om 09:13
Hou op zeg, dit is niet te vergelijken met het werk dat de gewone man doet, dus probeer dat dan ook niet. Jij en ik maken ze belangrijk omdat ze toevallig goed kunnen sporten, maar gun ze dan ook een beetje vakantie. Isno Vais, dat ze 3 maand geen (officiële) wedstrijden gespeeld hebben, wil niet zeggen dat ze vrij zijn geweest. Oja, LFH4, als jij maar 2 weken vrij hebt in je contract, zal ik toch even goed kijken, elke burger heeft recht op 4 vakantieweken per jaar.
 
sniewaar
 
7
23 juli 2019 om 09:35
Door het excessieve aantal wedstrijden worden spieren overbelast, er wordt dus wel degelijk roofbouw gepleegd op spelers. Als supporter van een club heb je er toch ook baat bij dat spelers fit en uitgerust aan het seizoen beginnen? Ga jij maar eens een keer 60+ wedstrijden spelen binnen een periode van 9 maanden. Een voetbalseizoen is lang en zwaar en de kans op blessures neemt aanzienlijk toe. Ook topsporters verdienen voldoende rust, ongeacht hun salaris. Dat eindeloze gezever van de loonslaaf die hier een beetje komt klagen dat ze langer moeten werken en minder verdienen, daar ben ik eerlijk gezegd een beetje klaar mee.
 
LFH4
 
0
23 juli 2019 om 12:29
Volgens mij ging t over een periode van 13 maanden....... lees het stuk eerst.. en ze hebben nu toch ook vakantie? 3 weken niks doen..
 
Isno Vais
 
0
23 juli 2019 om 13:28
Mwa op enkele spelers na niet FCG maar van atleten mag je toch verwachten dat ze wel aardig snel herstellen toch van een wedstrijdje ballen.. wat LFH bedoeld is dat de gemiddelde arbeider alleen de zomer en kerstvakantie vrij zijn en die lopen zich dagelijks meer af te matten dan een voetballer die miljoenen verdiend.. Ronaldo en dat soort toppers gaan na een training met gemak nog ff paar uurtjes het krachthonk in...
 
theo uphus
 
0
23 juli 2019 om 08:59
Klopp heeft natuurlijk gelijk. En het wordt nog erger, want de volgende zomer gaan ze in Zuid Amerika gewoon weer om die Cup spelen. Dus mogen al die Brazilianen en Argentijnen weer gewoon achter elkaar door gaan. Als je niet snapt dat dat roofbouw is snap je niks van topvoetbal. Die spelers gaan straks allemaal blessures oplopen als gevolg van het alsmaar tot het uiterste gaan met het lichaam.
 
Robeiir
 
6
23 juli 2019 om 09:00
hier gaan we weer... je kan ook gewoon je eerste 2 wedstrijden zonder mane en salah spelen hoor meneer klopp. De club is verantwoordelijk om de speler de nodige rust te geven. Een keer een zelf opgeleide speler de kans geven misschien? Dan gebeurd dat ook eens een keer. Sinds Owen is er geen enkel talent van Liverpool meer doorgebroken... De clubs hebben geld genoeg om dit probleem op te lossen. Als hij klaagt over 4 wedstrijden in 10 dagen dan heeft hij in mijn ogen gelijk maar dit is jezelf gewoon indekken tegen een eventuele slechte start.
 
FCG95
 
10
23 juli 2019 om 09:15
Dan wordt hij dus gedwongen de eerste wedstrijden met niet zijn sterkste 11 te beginnen. Als je dan 2x verliest, verlies je de titel omdat de Afrika Cup en de Copa zo lang duren?
 
Robeiir
 
4
23 juli 2019 om 09:26
Gedwongen????? Niemand dwingt er iemand. Klopp wordt niet gedwongen net zoals Salah en Mane niet gedwongen worden om deel te nemen aan de Africa cup... Het is gewoon heel makkelijk op voorhand rond te plannen. Er nu mee komen toont gewoon dat je er zelf geen rekening mee gehouden hebt en dus heeft iemand zijn job niet "perfect" uitgevoerd.. Ze hebben bovendien meer als genoeg middelen om dit op te vangen.
 
HansJanssen
 
6
23 juli 2019 om 10:06
Dus Trent Alexander-Arnold is niet doorgebroken de afgelopen twee seizoenen..
 
Robeiir
 
1
23 juli 2019 om 12:58
oke correct dat is dan wel de enige
 
Dridge
 
0
23 juli 2019 om 12:37
Sinds Michael Owen niemand meer doorgebroken? Weleens gehoord van Steven Gerrard?
 
Robeiir
 
1
23 juli 2019 om 13:01
die is gewoon in dezelfde periode doorgebroken vind ik persoonlijk. Maar aangezien hij ook al coach is geeft dat dezelfde indruk. Wat Hansjanssen zegt is correct. Maar ik vind het nog steeds een pijnpunt van Liverpool.
 
theo uphus
 
1
23 juli 2019 om 12:51
@ Robeiir Je wekt op mij de indruk de regelgeving omtrent het vrijgeven door clubs van spelers voor interlandvoetbal niet te kennen. Nationale bonden mogen via hun coach zelf bepalen welke spelers van hun nationaliteit worden opgeroepen voor interlandvoetbal en dus ook grote internationale toernooien. Spelers moeten gehoor geven aan die oproep en mogen al zeker niet door hun club worden tegengehouden. Houden clubs toch spelers tegen dan kan de nationale bond daar een zaak van maken met bijvoorbeeld tot gevolg dat de betreffende club een boete krijgt, de speler idem plus een schorsing. En dus wordt de club wel degelijk gedwongen om alle door de nationale bonden opgeroepen spelers vrij te geven. Dat jij er dan vervolgens nog bij beweert dat Liverpool sinds Owen niemand heeft opgeleid laat ik geheel voor jou rekening. Ik beschouw het maar als een gebrek aan historisch besef.
 
Robeiir
 
0
23 juli 2019 om 13:08
Ik zeg niet dat Liverpool deze speler kan tegenhouden. Spelers kunnen hun interlandloopbaan ten alle tijden beeindigen of kunnen altijd aangeven dat ze niet willen of kunnen spelen. Een speler is nooit verplicht om te spelen voor zijn nationaal team. Het gaat gewoon om de eer. Dat is de reden dat spelers het doen. Niemand dwingt iemand om iets te doen. Als het wel zo is dan is het dwangarbeid of slavernij. En ja Hansjanssen geeft een goed voorbeeld van 1 talent dat wel is opgeleid. Voor de rest is er geen enkele jeugdspeler die de afgelopen jaren is doorgebroken en zich een waardig eerste elftal speler kan noemen.
 
theo uphus
 
0
23 juli 2019 om 13:56
We zitten dicht bij elkaar als het om het wel of niet verplichten van spelers om interlandvoetbal te spelen gaat. Spelers kunnen zich inderdaad afmelden voor interlandvoetbal. Bas Dost heeft dat vorig jaar nog gedaan. Maar wat Klopp bedoelt, en waar ik het dan ook over had, is dat clubs die spelers niet kunnen verplichten te stoppen met interlandvoetbal en derhalve lijdzaam moeten toezien dat hun spelers zich in allerlei toernooien in de zomer over de kop werken waardoor die clubs worden benadeeld. Zij krijgen de "niet frisse" spelers te laat in de voorbereiding terug. Dat is wat Klopp hier, in mijn ogen terecht, aankaart. En je laatste opmerking blijft nog steeds zwak. Liverpool heeft twee backs die het zelf groot heeft gemaakt, heeft heel veel jaren gebruik gemaakt van de zelf groot gemaakte Jamie Carragher en Steven Gerrard en voor het overige heb ik niet de behoefte om in de analen van LFC te duiken om mijn gelijk van je te krijgen.