Jörgensen: 'Ik denk dat mijn vader Feyenoord net zo gaat missen als ik'
Zaterdag, 24 juli 2021 om 19:17

Het vertrek van Nicolai Jörgensen bij Feyenoord is zaterdag een feit geworden. De Deense spits, die al enige tijd was verbannen uit de A-selectie door trainer Arne Slot, gaat zijn carrière vervolgen bij het Turkse Kasimpasa. Jörgensen tekent een driejarig contract bij de club die met Dogucan Haspolat één Nederlandse speler onder contract heeft staan. In een uitgebreid en emotioneel interview op het clubkanaal van Feyenoord heeft de spits afscheid genomen van alle Rotterdamse fans.

"De eerste twee jaar waren erg bijzonder op het gebied van prijzen", doelt Jörgensen onder meer op de gewonnen landstitel in 2017. De Deen scoorde in dat jaar 21 keer in de Eredivisie. "We werden kampioen, dat was geweldig. Het moment op de Coolsingel met alle fans zal me altijd bijblijven. Ik genoot met mijn familie en zag wat het betekende voor de mensen en de hele stad. Dat voelde heel onwerkelijk. Bij FC Kopenhagen moesten we kampioen worden. Dan was er een groot feest. Hier kwam meer emotie bij kijken. Mensen huilden van geluk."



Het vervolg van Jörgensen bij Feyenoord verliep een stuk minder succesvol. De aanvaller kampte veelvuldig met blessures en behaalde niet meer de vorm die hij in zijn debuutjaar haalde. "Mijn derde seizoen voelde als een achtbaan", gaat de aanvaller verder. "Ik beleefde mooie momenten, maar de blessure aan mijn voet was ongelukkig. Dat maakte het een zwaar jaar. De laatste twee seizoenen pakten sportief gezien minder goed uit. Het is moeilijk en een beetje vreemd. Tegelijkertijd ben ik trots als ik terugkijk op mijn tijd hier. Ik kijk uit naar mijn nieuwe uitdaging."

Ondanks dat de spits geen onuitwisbare indruk wist achter te laten in Rotterdam, zal Feyenoord altijd een speciaal plekje in zijn hart hebben. "Ik ben hier erg gelukkig geweest", aldus een zichtbaar geëmotioneerde Jörgensen. "Ik had nooit verwacht dat ik zulke successen zou behalen bij een club. Het gaat niet alleen om voetbal, ik voel me onderdeel van Feyenoord. Als mensen me zien, behandelen ze me alsof ik hier ben geboren. Iedereen kent me. Iedereen is altijd vriendelijk en mensen begrijpen dat het niet altijd supergoed is gegaan. Zij leefden mee met mijn frustratie. Ik denk dat zelfs mijn vader Feyenoord net zo gaat missen als ik."

Meer nieuws
   
10:36
10:36
Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
12
   
10:17
10:17
Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
21
   
09:49
09:49
'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
14
   
09:30
09:30
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
15
   
09:27
09:27
'Ajax kijkt rond in LaLiga en hoopt op komst van Williot Swedberg'
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
Lerfr12
 
24
24 juli 2021 om 19:21
1,5 goed seizoen gehad van de 5 helaas. Blijft natuurlijk een kampioensheld. Het ga je goed Nico. En dat maakte het kampioenschap zo bijzonder. Pure tranen en blijdschap na 18 jaar. Bij psv en Ajax is een titel doodnormaal
 
DeBers
 
4
24 juli 2021 om 19:41
Het ga je goed. En dat maakte het zo bijzonder? De opbouw van je verhaal is compleet zoek.
 
InkeMontana
 
18
24 juli 2021 om 19:50
Ah neee , krijgen we nou weer zo'n 'Feyenoord supporter ben je niet voor je lol' verhaal? En dat supporters van andere clubs zogenaamd niet kunnen voelen wat het is om dat te zijn?
 
Bobiku29
 
17
24 juli 2021 om 20:33
InkeMontana, als Ajacied ben je met een prachtige vrouw getrouwd. Als Feyenoorder ook, alleen heeft ze borderline. De liefde is er in beide gevallen, maar als Feyenoorder sta je wel iets meer stil bij een goede periode, denk ik. Maar inderdaad, het gevoel is er bij andere clubs ook
 
Lerfr12
 
5
24 juli 2021 om 20:42
Is toch zo? Of voelt het zo bijzonder om kampioen te worden. Niet kampioen worden zou pas wat zijn haha
 
IKEA
 
8
24 juli 2021 om 19:29
Ikzelf vind het wel erg jammer dat hij is vertrokken. Bovenal een sympathieke man, een knappe Deense man. Ja, hij was dan niet al te goed zeker op basis van zijn debuutseizoen, maar wel een van de prettigere spelers in de competitie. Hoop voor Feyenoord dat ze weer zo’n sympathieke knul ervoor in de plaats kunnen vinden.
 
DeBers
 
5
24 juli 2021 om 19:43
Ik vond het sympathieke wel verdwenen die laatste twee jaar. Als hij er in stond liep hij sjagrijnig hoofdschuddend over het veld bij elke gemiste kans of pass die hij niet kreeg. Kapitein brompot.
 
IKEA
 
3
24 juli 2021 om 20:27
Ja, ik ben dan ook maar een sporadische voetbalkijker en let vervolgens meer op de details dan het voetballend niveau. Kan me voorstellen dat je zo’n Jorgensen anders benaderd wanneer je voor Feyenoord bent of echt enkel van goed voetbal houdt of iets in die trend. Ik vind het een topgozer en na zoveel jaren in Rotterdam is het altijd verdrietig zo’n sympathieke man te zien vertrekken. Een eredivisie seizoen met vooral veel tranen voorlopig, geen ADO, geen Jorgensen en Berghuis in het verkeerde tenue.
 
Bobiku29
 
5
24 juli 2021 om 21:14
Eens IKEA, ik vind het echt tragisch dat hij zo door de achterdeur vertrekt. Heeft gewoon heel veel voor Feyenoord betekend en het is een goede vent, die Feyenoord en de support altijd enorm gewaardeerd heeft. Ook toen hij de club al snel ontgroeid leek. Sprak altijd al uit dat hij met liefde in lengte van jaren voor Feyenoord te spelen en meende dat ook, dat vind ik mooi
 
Ape X
 
0
24 juli 2021 om 23:57
Hij kwam als schaduwspits, werd een centrale spits. Werd goed aangespeeld, met name door Toornstra van rechts. Kopte veel raak, kampioen na 18 jaar. Beter kon hij niet binnen komen. Was ook sterk aan de bal als hij uitwijkte naar de flanken. Helaas werd het steeds minder. Zelf meer blessureleed, minder goede aanvoer. Neerwaartse spiraal die hij helaas zelf niet wist te breken. Hopelijk nog een nieuwe opleving in Turkije.
 
Inshane
 
4
24 juli 2021 om 20:00
Bizar dat hij in zijn eerste seizoen voor Feyenoord zo ongelofelijk goed was. Vond hem zeer compleet. Mooie afronding, uitstekende positionering. Het is echt frappant dat hij zo afgegleden is naar een ‘nobody’ bij Feyenoord. Zonde dat hij het goede niveau niet doorgetrokken heeft.
 
FranklinJanssenVanMierlo
 
0
24 juli 2021 om 20:32
Dank je wel en succes....
 
Repelsteel76
 
1
24 juli 2021 om 22:11
Jorgensen maakte in Denemarken ook al niet veel goals. Na het succesvolle jaar met veel doelpunten hadden ze hem moeten verkopen.
 
Bananana
 
1
24 juli 2021 om 22:10
Het ga je goed, Jørgensen! Zonde dat het zo is afgegleden na de eerste anderhalf jaar, hopelijk gaat het beter in Turkije. Beetje jammer trouwes dat VZ zijn naam zo consequent fout schrijft. Zoveel moeite is het toch niet om even de ø op te zoeken?
 
Fairplay1
 
0
25 juli 2021 om 09:02
Dat is nog altijd Kuyt...en niet hij?? Ik wens hem verder veel succes. Ik vraag me trouwens af voor hoeveel zij hem verkocht hebben. Volgens mij hebben ze ooit 18.5 mil. geweigerd, wat ik al niet begrijp, dat je het weigert. Dan heb je niet zoveel vertrouwen in de scouting.
 
WQSMilan
 
0
25 juli 2021 om 22:18
Kuyt zat toch meer op de bank. Dat hij de laatste wedstrijd besliste neemt niet weg dat Jorgensen belangrijker was.