'Juve heeft beste papieren voor De Ligt na tegenvallend gesprek met Barça'
Vrijdag, 14 december 2018 om 13:43

Matthijs de Ligt is momenteel een van de meest gewilde spelers van de Europese velden en diverse absolute topclubs zouden strijden om zijn handtekening. Het Spaanse Sport weet vrijdag te melden dat Juventus momenteel de beste papieren heeft om de negentienjarige verdediger van Ajax over te nemen, doordat onderhandelingen met Barcelona zijn mislukt.

De Ligt en zijn entourage zouden met Barcelona gesproken hebben, maar die gesprekken verliepen voor de Catalanen niet zoals ze gewenst hadden. Ondanks dat de verdediger zich gevleid voelde door de interesse van Barcelona, heeft hij na deze gesprekken besloten om andere aanbiedingen te overwegen. De voornaamste reden hiervoor is dat de regerend kampioen van Spanje niet kon garanderen dat De Ligt een basisplaats zou krijgen.

Verder was Barcelona in financieel opzicht niet bereid om zover te gaan als andere clubs van plan zijn. Een van die clubs is Juventus en de koploper van de Serie A zou nu de beste papieren hebben om De Ligt binnen te hengelen. Sterker nog, la Vecchia Signora heeft volgens Sport het idee dat de aanvoerder van Ajax al zo goed als zeker naar Italië zal verkassen. Juventus is bereid om aan alle eisen van de Amsterdammers te voldoen.

Dat betekent naar verluidt dat Juventus een bedrag van tachtig miljoen euro op tafel zal leggen voor De Ligt. Het feit dat de defensie, bestaande uit Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci en Andrea Barzagli, op leeftijd is, lijkt te betekenen dat De Ligt direct een plaats zal krijgen in het elftal van Juventus. Overigens is Barcelona ook nog bezig met de komst van Frenkie de Jong, die volgens De Telegraaf 'zo goed als zeker' naar Paris Saint-Germain zal verhuizen.

Meer nieuws
   
08:39
08:39
Engeland heeft bar weinig vertrouwen in Slot: 'Hij is een Ten Hag in vermomming'
3
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
13
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
2
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (134)

 
Kerzoep
 
234
14 december 2018 om 13:53
Dit zou toch dé perfecte stap voor de Ligt zijn? Grote kans op een basisplaats en onder de hoede van de ervaren Bonnuci en Chiellini zich verder ontwikkelen en het pure Italiaanse verdedigen te leren. Tevens lijkt het me ook niet verkeerd om een jaartje samen met groot sportman Ronaldo te spelen.
 
Wijngaard
 
24
14 december 2018 om 13:55
Vind zelf ook Juventus een goede stap voor de Ligt. Anders is Chelsea ook een goede optie al weet ik niet of ze geinteresseerd zijn.
 
Zermatt_Person
 
70
14 december 2018 om 14:09
Chelsea?? Haha. Chelsea behandelt jeugdspelers als pure handelswaar en als je bij hun 1 seizoen niet presteert, wordt je gewoon bij oud vuil gezet. Daar zit De Ligt denk ik niet op te wachten hoor. De Ligt kan het beste naar Bayern Munchen gaan. Daar zijn Boateng en Hummels momenteel erg matig, waardoor ik De Ligt daar een kans maakt op een basisplaats. Bovendien gaat Bayern Munchen veel serieuzer om met hun investeringen dan Chelsea. Ook de Bundesliga is een veel minder zware competitie dan de Premier League. Hierdoor is de kans van slagen bij Bayern gewoon veel groter. Zeker voor zo`n jong iemand als De Ligt.
 
D.costa9CFC
 
93
14 december 2018 om 14:16
Wanneer chelsea de ligt zou halen voor 80 miljoen dan gaan ze hem echt niet als jeugdspeler behandelen. En het lijkt me sterk dat ze hem dan als 'handelswaar' gaan zien.
 
TheWorld
 
24
14 december 2018 om 14:18
De Ligt koop je niet als jeugdspeler, daarnaast is je uitspraak helemaal overdreven (zoals meestal). Kijk naar RLC die regelmatig mag spelen, de uitgeleende spelers zoals Abraham. Ze krijgen één van de beste opleidingscentrums ter wereld, veel ervaring en uitleenbeurten naar mooie clubs. En als het dan niet lukt dan hebben ze fantastische basis-opleiding en achtergrond voor ergens anders te slagen.
 
Robinde Bruyn
 
13
14 december 2018 om 14:21
De Ligt komt daar natuurlijk niet als jeugdspeler binnen, maar als aankoop van +50 miljoen. Daar valt wat dat betreft niet al te veel meer te handelen in de trant zoals jij schetst met 'echte' jeugdspelers. Maar ik begrijp je punt wel hoor!
 
Wijngaard
 
5
14 december 2018 om 14:34
Ik verwacht gewoon niet dat Bayern zo veel geld uitgeeft voor een buitenlander. Plus Chelsea onder Sarri speelt leuk voetbal, dat telt wss ook mee.
 
Bon Jovi
 
14
14 december 2018 om 14:59
Bayern met haar zuinige beleid en kritiek op clubs als psg en city gaat zelf echt geen 80 miljoen betalen voor de ligt. Ik snap niet dat er mensen zijn die bayern aan zulke dure spelers blijven linken. Bayern koopt goedkoop in, en liefst in de bundesliga.
 
elchino20
 
7
14 december 2018 om 15:03
Nee maar een speler van 80 miljoen kan ook bij grofvuil gezet worden... Chelsea heeft zoveel voorbeelden de ligt naar juve is de beste stap voor hem
 
Chygrynsky
 
8
14 december 2018 om 15:05
Noem eens wat voorbeelden op?
 
sinterklazah
 
23
14 december 2018 om 15:11
@Chygrynsky een goed voorbeeld is Morata, die ondanks zijn hoge prijs ook niet heel veel speelt en al een beetje naar de uitgang gedrukt wordt. Andere voorbeelden zijn bijvoorbeeld Fernando Torres en Diego Costa, die opeens ook naar de uitgang gebonjourd werden (tenzij het een probleem is wat Chelsea alleen met Spaanse spitsen heeft)
 
Willian-Borges
 
6
14 december 2018 om 17:16
De beste man word naar de uitgang gedrukt omdat hij niet presteert. Torres idem dito. Diego Costa kreeg ruzie met Conte dat kan je Chelsea moeilijk kwalijk nemen.
 
consy
 
9
14 december 2018 om 13:58
Zou een prachtige stap zijn indd maar heb wel weer erg mijn twijfels bij de bron. Sport moet nou eenmaal de pagina's vullen met materiaal wat lekker verkoopt, in Spanje hebben ze niet zoiets als een abonnement dus ligt de focus op de vrije verkoop.. Zou dit bericht dus eerder in de wandelgangen verwachten, maar we zullen zien.
 
Rodg
 
17
14 december 2018 om 13:59
Ja maar dan nog kan Juve hem toch geen basisplaats garanderen? Ja tijdens de Copa!
 
elchino20
 
8
14 december 2018 om 15:05
Barzagli is ecjt niet beter op moment dan een de ligt De ligt zou zeker meekunnen op niveau bonucci en chiellini zijn nog te goed om uit de basis te spelen dus dat word rouleren maar de ligt is perfecte vervanger van barzagli kan die groeien naar een basisplaats want bonucci en chiellinj zijn noet de jongste meer
 
Araman
 
3
14 december 2018 om 15:55
Het is een flauwekulargument. De Ligt is er de speler niet naar die basisplaatsen eist. Hij is van zichzelf bewust en weet dat hij goed genoeg is die basisplaats te veroveren.
 
NL_Modric
 
5
14 december 2018 om 14:19
Het zou inderdaad de perfecte stap zijn. Al snap ik de beredenering niet echt. Bij Barcelona zegt hij het af omdat ze geen basisplaats kunnen garanderen, terwijl ze bij Juve juist veel rouleren.
 
Sirius
 
13
14 december 2018 om 14:19
Het is natuurlijk wel de vraag of het Italiaanse voetbal hem ligt. De Vrij heeft zich toch vooral ontwikkeld tot een typische Italiaanse centrumverdediger. Aan de bal vind ik De Vrij echt een stuk minder. In Italie gaat het toch puur om het verdedigen. Daarom zie ik De Ligt liever bij een ploeg dat van achteruit voetbalt zodat zijn voetballende kwaliteiten aan de bal niet verloren gaan. Ik denk dat hij wel naar de meeste topclubs kan en anders zijn clubs als Liverpool ook een prima alternatief als die eventueel concreet worden.
 
AlexDelPiero10
 
14
14 december 2018 om 14:32
Sirius Bwah dat is fel verbeterd hoor, kijk Bonucci en Rugani, dat zijn twee toppers in de opbouw, en die zijn niet voor niets van de kampioen die Europees ook redelijk presteert.
 
Sirius
 
8
14 december 2018 om 14:40
Ik zeg ook niet dat ze er niets van kunnen. Nu eigenlijk nog een reden waarom Juventus wellicht een slechte keuze kan zijn. Ze hebben Bonucci (31), Chiellini (34), Benatia (31) en Rugani (24). Ik denk dat Bonucci, Chiellini nog minstens 2-3 jaar meekunnen en Rugani ontwikkelt zich ook nog. Echt een zekerheid op veel speeltijd is Juventus dus ook weer niet in de aankomende twee jaren.
 
gloryUnited
 
4
14 december 2018 om 14:44
De vrij was bij lazio juist zo goed omdat hij zijn goede voetbal combineerde met het bikkelharde van Italië. Dat maakte hem zo compleet
 
AlexDelPiero10
 
18
14 december 2018 om 14:48
Je stelt dat je De Ligt liever ziet bij een club waarvan het team van achteruit opbouwd, zo speelt Juve dus al jaren, met een prominente rol voor Bonucci als opbouwende cv, toen die uit viel hebben we zelfs met Vidal op cv gespeeld om toch maar die voetballende inbreng van achteruit te brengen, dusja, dat past perfect bij De Ligt. Chiellini is al 34 e, Benatia gaat weg want die is ontevreden, dan heb je nog Rugani, Bonucci, De Ligt en Chiellini, waarvan zeker Chiellini veel minder zal worden spelen, net als Barzagli nu, dan zal De Ligt zat vaak spelen, hij is ook nog maar 19, dus tegen zijn 21 is hij vaste eerste keus hoor, Juve ziet echt wel zijn talent, en dat is enorm.
 
Rodg
 
2
14 december 2018 om 15:00
@alex Barca kan precies hetzelfde perspectief bieden want Pique wordt ook een jaartje ouder dus dat zou het verschil niet moeten maken. Sterker nog bij Barca is nu minder concurrentie dan bij Juve.
 
AlexDelPiero10
 
7
14 december 2018 om 15:12
Rodg Juve kan/wil blijkbaar financieel verder gaan en zijn toch bereid om De Ligt meteen een plek te geven. Maar goed, de bron is vrij onbetrouwbaar, we zullen het allemaal wel zien zeker.
 
Shorty1991
 
8
14 december 2018 om 15:17
Volgens mij staat de Vrij al sinds zijn doorbraak op zeer jonge leeftijd bij zfeyenoord bekend om z'n opbouwende kwaliteiten en goede lange pass.
 
Clutch
 
7
14 december 2018 om 15:22
Ik denk overigens dat geen enkele Europese topclub een 19-jarige verdediger een vaste basisplaats kan garanderen. Die zal hij moeten delen met een aantal anderen. Ik volg Juve al een tijdje niet, maar spelen ze nog steeds met 3 verdedigers? Dat zou hun kansen dan inderdaad vergroten.
 
AlexDelPiero10
 
2
14 december 2018 om 16:03
Clutch Alleen nog sporadisch, vaste formatie is dezer dagen met 4 achteraan.
 
Sirius
 
2
14 december 2018 om 17:44
Ik vind het de laatste jaren echt meevallen. Aan de bal vond ik hem bij Feyenoord beter. Verdedigend is hij uiteraard wel aanzienlijk beter geworden.
 
Rodg
 
39
14 december 2018 om 13:54
Het lijkt me sterk dat je als nieuwkomer een basisplaats kan eisen bij een club als Barca en het lijkt me ook sterk dat een club als Juve dat wel toezegt. Ik moet het dus allemaal nog maar zien. Wat denk je als de Ligt, dat de club WK en CL winnaars Pique en Umtiti ernaast zet omdat jij een basisplaats eist? Lijkt me een ongeloofwaardig verhaal.
 
Buitenspelgoal
 
42
14 december 2018 om 13:57
Het is maar hoe ze het hier opschrijven. Ik denk niet dat De Ligt een basisplaats geëist heeft, meer dat hij op betekenisvolle speeltijd kon rekenen en niet in een soort Mina of Malcom scenario terecht komt waar hij eigenlijk zelden aan de bak komt. Ik denk niet dat hij een jaar lang vooral op de bank wil gaan zitten en copa del rey potjes wil spelen en dan liever kijkt of er topclubs zijn waar hij vaker in de basis zal staan in wedstrijden die er toe doen.
 
Rodg
 
8
14 december 2018 om 14:04
Je weet ook wel dat je als nieuwkomer niet gelijk alles vanaf minuut 1 kan spelen? Helemaal niet als daar spelers rondlopen die alles al hebben gewonnen, dan moet je je plek kennen, leren, ervaring op doen en er van overtuigd zijn dat je tijd wel komt. En anders genoegen nemen met een club onder de absolute top.
 
Shorty1991
 
7
14 december 2018 om 15:24
De Ligt moet dus lekker helemaal niets Rodg, zeker niet als ie nog meerdere opties heeft waar de voorwaarden beter zijn. Als je zoveel keus hebt, zit er vast een club bij die je wel genoeg kansen gaat bieden. Kan jij wel vinden dat ie z'n plek moet kennen en lekker een jaartje moet gaan meetrainen, maar zo werkt het niet.
 
bobje99
 
3
14 december 2018 om 15:25
Als je kn kiezen uit bijna al de topclubs in Europa is het toch niet gek dat de speler vraagt wat het plan met hem is. Als de club dan zegt je moet eerst twee jaar achter wen ervaren rot ervaring op doen en daarna kom jij in beeld is dat wen ander verhaal dan dat men zegt je wordt gehaald voor de basis. Dat is natuurlijk een ander verhaal dan een basisplaats eisen maar in essentie hetzelfde.
 
passionforpink
 
9
14 december 2018 om 13:59
Natuurlijk kan je dat wel. Barca wil De Ligt hebben, net als bijna iedere wereldtopploeg dat wilt. De Ligt is hot en heeft dus wat te vragen. Voor De Ligt is het belangrijk om een basisplaats te krijgen, want het voetballende aspect weegt voor hem ogenschijnlijk zwaarder dan het financiã«le. Dan kan je toch beter kiezen voor een ploeg die je zo graag wilt hebben dat ze je ook serieus van plan zijn je in de basis te zetten, dan voor een ploeg waar je eerst éã©n of twee jaar op de bank moet plaatsnemen. Edit Misschien is eisen niet het goede woord, maar hij heeft zeker wat te kiezen en dan is het niet gek om rekening te houden met je sportieve perspectief.
 
Rodg
 
11
14 december 2018 om 14:07
@passionforpink in de absolute top krijg je geen garanties, wat denk je nou? En helemaal niet als je als 19 jarig ventje van een club komt die in een matige competitie speelt en in de CL weleens waar erg goed heeft gespeeld maar ook nog cruciale fouten heeft gemaakt zoals afgelopen woensdag. Wat overigens moet kunnen op zijn leeftijd, maar daarom lijkt mij het eisen van een basisplaats echt wel een broodje aap.
 
Miccoli
 
21
14 december 2018 om 14:26
Natuurlijk kun je dat wel eisen als De Ligt zijnde. Zoals Passionforpink al beschrijft, heel de Europese top zit achter hem aan. Hij kan dus eisen stellen. Wilt Bacelona hem geen x aantal basisplaatsen of minuten garanderen? Prima, dan gaan we praten met Bayern, Juventus of Manchester City. Bij Juventus lijkt het dus wel mogelijk te zijn om veel speeltijd te krijgen aangezien de huidige verdedigers ondertussen al bijna met pensioen gaan. Het lijkt mij overigens stug dat De Ligt een basisplaats eist, maar wel vraagt om veel speeltijd. Het is jongen die na dit seizoen al 2.5 jaar een basisplaats heeft. Dan ga je niet ineens terug naar op de bank plaatsnemen. Hij moet spelen om beter te worden en om zijn potentie waar te maken. Dat zien deze clubs hopelijk ook in.
 
passionforpink
 
4
14 december 2018 om 14:51
Garanties op speeltijd krijg je misschien niet, want als je het bagger doet zal je echt wel wissel komen te staan. Uiteindelijk zal de beste spelen. Maar je kan wel kijken wat het perspectief is, wat de plannen van de club zijn met hun huidige spelers en met jou. Als Barcelona de komende jaren in principe centraal achterin wil spelen met Pique en Umtiti, heb je min of meer de garantie dat je Niet zult spelen en dat is geen gunstig perspectief. Dan kies je natuurlijk eerder voor een club waar je kansen op een basisplaats groter zijn omdat de Cv's al flink op leeftijd raken en de club op korte termijn moet verjongen. Dan pas je in de plannen en zijn je kansen beter.
 
RomanEmpire010
 
0
14 december 2018 om 15:34
Hahah, Rodg, hou verstandig je mond. Je loopt hier te bleren alsof je in de wereld actief bent en dagelijks de gang van zaken mee maakt en tevens denk je de waarheid in pacht te hebben, maar wat je allemaal zegt is dus onzin. Je zou een enorm slechte zaakwaarnemer zijn als je tegen je client zou zeggen zijn plaats te kennen in het geval De Ligt. Wanneer er zoveel interesse is, kan je juist eisen stellen. Was Barcelona nou de enige club, dan is het een ander verhaal. Echter als Barca het niet wil doen, doet een andere grote club het echt wel. Daarnaast moet Pique z’n plek eens leren kennen, want Pique is alleen goed als er een wereldtopper naast hem staat. Eerst was dat Puyol, nu is dat Umtiti. Pique is afhankelijk, terwijl De Ligt een leider is achterin die fouten goedmaakt voor anderen. Hij is dus in dit geval de Puyol voor Pique. Die speelt hij binnen no time uit de basis.
 
Rodg
 
7
14 december 2018 om 15:49
Roman ajb, je bent bij Barca en Spaans nationale elftal niet al jarenlang onbetwist basisspeler als je er niets van kan. En dan zeg je over mij dat ik maar wat loop te bleren, mooi is dat! Pique heeft alles, maar dan ook werkelijk alles gewonnen en vaak meerdere keren wat er te winnen valt en dan kom jij ff zeggen dat die er niets van kan. Weet je hoe lastig het is om bij Barca op die plek te voetballen, met zoveel ruimte in je rug en er verwacht wordt dat je ook nog eens een keer een bal goed in kunt spelen. Waarom denk je dat niemand hem eruit gespeeld heeft? Dan even zeggen dat De Ligt beter is dan Pique, je maakt jezelf gewoon belachelijk man. En niemand van 19 kan een basisplaats eisen, dat is precies wat heel veel anderen hier ook zeggen. Ja je moet vragen wat het plan en perspectief is, maar dat is wat anders.
 
AsRoma8
 
0
14 december 2018 om 17:40
Wil je dat contractueel vast gaan leggen dan? Daar heb ik nog nooit van gehoord.
 
Sanderr
 
7
14 december 2018 om 14:00
Het woord 'garanderen' vind ik ook altijd een beetje eng in zulk soort teksten inderdaad. Echter denk ik wel dat de kans op (veel) speeltijd bij Juve groter is dan bij Barca vooralsnog. Juve heeft een paar veteranen centraal achterin: dit zijn weliswaar geweldige leermeesters voor De Ligt maar ze zijn niet meer in staat om altijd te spelen. Ook speelt Juve (dacht ik althans) zo nu en dan met 3 Cv's, wat Barca natuurlijk nooit doet. Ook dat vergroot de kans op speeltijd.
 
NJfromVOL
 
5
14 december 2018 om 14:03
Ik ben het helemaal met je eens. Er worden veel geruchten en nep nieuws de wereld in geholpen en dit is er ook een van. Een basisplaats eisen kan niet, niet bij Barcelone, niet door een NL voetballer. Dit bericht is waarschijnlijk ook onttrokken aan de dikke duim van een journalist die even geen inspiratie had.
 
Bossie
 
2
14 december 2018 om 14:45
Hij zal het niet eisen. Aan de andere kant is de Ligt ook geen koekenbakker. Heeft al een Europese finale gespeelde, ervaring CL, vaste waarde Nederlands elftal aanvoerder Ajax 1. Dus hij komt ondanks zijn jeugdige leeftijd wel al met wat ervaring
 
Caddeto
 
1
14 december 2018 om 17:01
Misschien moet je eens een cursusje economie volgen. Vooral opletten bij het hoofdstuk 'vraag & aanbod'.
 
droadnagel
 
21
14 december 2018 om 13:54
Een basis plaats eisen bij Barcelona als 19 jarige. Het moet niet gekker worden. Als hij zo graag elke week wil spelen en in de basis elf starten moet De Ligt gewoon bij Ajax blijven , geen enkele topclub geeft garantie op speeltijd.
 
AFCAjax0164
 
21
14 december 2018 om 13:58
In hoeverre kun je dat serieus nemen? Lijkt mij niet dat hij zoiets eist. Helemaal niet als je weet hoe hij qua karakter in elkaar steekt.
 
lfc11
 
1
14 december 2018 om 14:00
De bron is het Spaanse Sport, dus alles wat er staat, moet je met een flinke korrel zout nemen.
 
Sanderr
 
26
14 december 2018 om 14:04
Hoe kom je erbij dat De Ligt een basisplaats komt 'eisen' bij FC Barcelona, dat staat toch helemaal nergens? Als je alle roddelkranten zo gaat interpreteren als jij doet wordt het wel een bont gebeuren allemaal hoor haha!
 
Miccoli
 
4
14 december 2018 om 14:29
Dat staat er ook niet, maar ik zou het wel begrijpen als De Ligt vraagt om zekerheid als het gaat om speeltijd. Hij kan dat ook vragen in zijn huidige positie. Bijna de gehele top van Europa wilt hem hebben. Als er een club niet aan zijn 'eisen' voldoet, dan zal er vast een andere zijn die hem wel zo graag wilt en hem speeltijd kan garanderen.
 
marocberkane
 
5
14 december 2018 om 14:53
Je snapt toch zelf ook wel dat geen enkele topclub in de wereld een speler een basisplaats zal garanderen.
 
vedetterut
 
0
14 december 2018 om 16:11
Hij kan dat gewoon eisen. Het is een van de meest gewilde talenten ter wereld dus als Barcelona of Juventus hem wil hebben moeten ze met een goed plan komen. Waarom zou hij naar een van die clubs gaan om 2 jaar op de bank te zitten achter Piqué/Umtiti of Chiellini/Bonucci als hij ook naar pakweg United, Liverpool of Chelsea kan gaan en daar wel wekelijks minuten kan maken? Hij moet naar een topclub die hem de zekerheid kan bieden op basis van zijn kwaliteiten dat hij 70% van de wedstrijden in de basis zal starten.
 
Patroo
 
34
14 december 2018 om 13:55
Lijkt me ook een betere optie. Met Barzagli, Bonucci en Chiellini als mentoren en Ronaldo als trainingstegenstander kan je wel zeggen dat De Ligt in ieder geval wat gaat leren daar.
 
AFCAjax0164
 
5
14 december 2018 om 13:57
Denk dat dat voor De Ligt de ideale plek is om zich te ontwikkelen tot een verdediger van de absolute wereldklasse.
 
BVRCV
 
10
14 december 2018 om 13:58
De Ligt is natuurlijk het grootste talent in de centrale verdediging, maar is het niet een beetje teveel van het goede om als 19-jarige een basisplaats te vragen bij FC Barcelona? Je hebt Pique en Umtiti voor je. Wie zou moeten banken dan?
 
consy
 
30
14 december 2018 om 14:00
Waarom ga je er vanuit dat De Ligt een basisplaats eist? Omdat Sport dat neerkwakt in hun goedkope roddelkrantje? Kom op, niet vergeten om zelf na te blijven denken ipv je geloof te leggen in een Spaanse krant.
 
BVRCV
 
7
14 december 2018 om 14:23
Beste consy, dan hoeven wij dus niet meer op berichten van Voetbalzone te reageren met als bron Sport. Ik snap dat er vaak onzin wordt geschreven in de Spaanse kranten, maar ik denk zeker wel dat de Ligt (samen met zaakwaarnemer Mino Raiola) in staat is geweest om aan te sturen op een basisplaats. Hij is namelijk het grootste verdedigende talent. Wel moet hij tot het besef komen, dat mocht hij bij een nieuwe club gaan spelen je jezelf gewoon weer moet gaan bewijzen op dat niveau. Ik leg mijn geloof dus niet alleen in een Spaanse krant. P.s. Ik zeg overigens nergens dat hij een basisplaats eist, maar dat hij erom heeft gevraagd. Stukje begrijpend lezen.
 
Luisbarca
 
0
14 december 2018 om 14:58
Ik vraag mij af waar jij hebt gelezen dat Bvrcv er vanuit gaat dat De Ligt een basisplaats opeist. Met een klein beetje begrijpend lezen zie je dat het niet het geval is. Als je graag met mensen in discussie wilt gaan, moet je maar in het debatteam gaan.
 
Patroo
 
2
14 december 2018 om 14:05
Het grootste verdedigende talent op dit moment moet gewoon spelen om zich te kunnen ontwikkelen tot een wereldverdediger. Stel dat hij alleen maar de Copa mag spelen, dan loopt hij ook risico dat hij minder speelt bij Oranje.
 
wyzijnkampioen
 
9
14 december 2018 om 14:03
Als dit bericht klopt en dat van Frenkie ook krijgt Ajax dus maar liefst 155 miljoen voor twee talenten. Bizar bedrag!Plak daar nog Ziyech aan vast en Ajax krijgt ruim 200 miljoen binnen voor 3 spelers.
 
Iseldiroed
 
3
14 december 2018 om 14:08
Plus een miljoen of 70 van de cl en misschien nog verkoop vd beek/onana/nico. Kom je zeker over de 300 miljoen uit
 
wyzijnkampioen
 
7
14 december 2018 om 14:12
Als ze willen kunnen ze er zelfs 450 miljoen van maken haha.De Ligt 80 miljoen, Frenkie 75 miljoen, Ziyech 60 miljoen, Tagliafico 40 miljoen, Vd.Beek 30 miljoen, Onana 60 miljoen, CL inkomsten 80 miljoen bij nog 1 ronde verder komen en 25 miljoen voor overbodige spelers zoals bijvoorbeeld Kristensen, Sinkgraven, Labyad, Cassierra, enzovoorts.Op die manier kan Ajax richting een eigen vermogen van ruim 600 miljoen gaan. Dat is gewoon Europese topclub waardig.Mocht de Super League ooit komen voor clubteams dan hoort Ajax daar ook zeker bij te zijn!
 
Isco24
 
26
14 december 2018 om 14:32
Ja tuurlijk, misschien Blind ook voor 80 miljoen.. Waar haal je die bedragen vandaan? Waarom zou er een club zijn die 40 voor Tagliafico gaat betalen bijvoorbeeld? Onana 60 miljoen? Alisson heeft 62,5 gekost. Die is toch wel een stuk verder dan Onana. En ik snap dat Ajax hem niet kwijt wil en ze niet hoeven te verkopen gezien de financiele situatie maar er moet wel een club zijn die 60 moet willen betalen voor hem en die ga je niet vinden.
 
Sanderr
 
10
14 december 2018 om 14:33
Alles een tikkeltje overdreven, denk je niet wyzijnkampioen? Oke, de bedragen voor De Ligt en Frenkie zou je in een gunstig geval nog kunnen halen maar 60 miljoen voor Ziyech? Nope. 40 miljoen voor Nico? Nope. 30 miljoen voor Donny? Nope. 60 miljoen voor Onana lijkt me ook erg veel maar wie weet kom je er in een op hol geslagen keeperscarrousel in de buurt. Echter een belangrijkere vraag is: waarom zou je in hemelsnaam zou veel (basis)spelers in 1 zomer willen verkopen? Dat slaat werkelijk waar nergens op.. Een eigen vermogen van 600 miljoen is ook leuk, maar ook daar heb je niet gigantisch veel aan zolang de begroting niet structureel verhoogd kan worden. Dat betekent dus ook dat je bij lange na niet al die inkomsten kan herinvesteren en dat je er dus, aangezien je 6 (!) basisspelers verkoopt, hoe dan ook op achteruit zult gaan. De truc is juist om dat talent gelijkmatig te laten vertrekken zodat je ook daadwerkelijk vervangers kan aantrekken en je kern steeds (enigszins) bij elkaar kan houden. Dan kun je ook blijven presteren, als alles in 1 klap vertrekt is dat vele malen moeilijker.
 
Bergwijn
 
8
14 december 2018 om 14:37
Onana voor 60 miljoen euro, van de beek 30 miljoen, die linksback 40 miljoen en Ziyech 60 miljoen... geloof je het nou zelf of zit je iedereen hier in de maling te nemen?
 
wyzijnkampioen
 
3
14 december 2018 om 14:37
Becker is ook een stuk ouder dan Onana.Vind maar eens een topkeeper die al zo ver is in zijn ontwikkeling als Onana van onder de 23 jaar. Onana is nog jong en staat nog tot medio 2021 onder contract dus Ajax kan vragen wat ze voor hem willen. Ajax hoeft immers niet te verkopen want ze hebben al geld genoeg. Alleen de absolute hoofdprijzen zijn interessant.
 
wyzijnkampioen
 
3
14 december 2018 om 14:41
@Sanderkoevoets Ik zeg ook niet dat ze het moeten doen maar het zou wel kunnen als ze het zouden willen bij wijze van spreken. De transfermarkt is totaal op hol geslagen en hoe verder Ajax in de CL komt hoe meer Ajax natuurlijk voor zijn spelers kan vragen. Dus ook voor Vd.Beek.
 
Bergwijn
 
4
14 december 2018 om 14:44
Ik moet trouwens wel altijd lachen om jouw reacties wyzijnkampioen. Kan je ook vertellen welke bedragen PSV gaat ontvangen voor haar beste spelers?
 
CR14FF
 
1
14 december 2018 om 14:53
Lozano 5 parkeerplaatsen, Bergwijn 4 parkeerplaatsen, Dumfries 3 parkeerplaatsen, Zoet 2 parkeerplaatsen, en Hendrix 1 parkeerplaats
 
wyzijnkampioen
 
1
14 december 2018 om 14:57
Zoet 15, Dumfries 25, Rosario 15, Bergwijn 30, Lozano 40, Luuk 25 schat ik zo in.
 
Bergwijn
 
5
14 december 2018 om 15:03
Dus je vind die simpele linksback van Ajax evenveel waard als Lozano en zelfs meer waard dan Bergwijn? Je hebt mij weer laten lachen wyzijnkampioen
 
wyzijnkampioen
 
8
14 december 2018 om 15:14
Psv is al uitgeschakeld in de CL he Ik zei dat Ajax hoe verder in de CL komt hoe meer ze voor hun spelers kunnen vragen. Aangezien Tagliafico erg veel indruk maakt bij Ajax in de CL zal er vast veel interesse voor hem komen en kan Ajax hoog in de boom gaan zitten voor hem.Maar hoezo vind jij hem een simpele linksback? Dat vind ik dan weer lachwekkend
 
Sanderr
 
0
14 december 2018 om 22:38
Ik kan om jullie beiden wel lachen. Wyzijnkampioen die overduidelijk idioot hoge bedragen voor Ajacieden noemt en idioot lage voor PSVers, hoogstwaarschijnlijk om opzettelijk de boel een beetje te provoceren. Dan komt Bergwijn weer met een provocerende counter door Tagliafico een 'simpel linksbackje' te noemen. Zowel het op 40 miljoen taxeren van Tagliafico als hem een simpele back noemen is gewoon bizar hahah.
 
gilau
 
2
14 december 2018 om 14:11
Plus nog eens ruim 60 miljoen uit de CL. Mooi jaartje op financieel gebied zo voor Ajax!
 
Dysentery Gary
 
3
14 december 2018 om 14:04
Dat zou natuurlijk fantastisch zijn. Barzagli kapt er na dit seizoen mee. Chiellini over 2 á 3 jaar. Benatia kan zelfs na dit seizoen al vertrekken omdat hij ontevreden is over zijn speeltijd. Bonucci is een topverdediger maar geen wereldverdediger. Rugani hebben we dan nog over. De Ligt zou dan een welkome aanvulling zijn. Het wordt tijd om achterin met vers bloed te komen!
 
AlexDelPiero10
 
13
14 december 2018 om 14:38
Bonucci geen wereldverdediger? Jongens, dit is de man die Pep Guardiola persoonlijk aanwees als beste cv van Europa, de man die mede Juve weer groot gemaakt heeft, sommige Juventini zijn echt de weg kwijt inzake Bonucci sinds hij naar Milan is getransfereerd, en ja hij heeft een stroevere start, maar hij is nog altijd een absolute wereldtopper.
 
Dysentery Gary
 
4
14 december 2018 om 15:21
Hij is een topper zoals ik al zei, en heeft een geweldige pass. Maar verdedigend vind ik Benatia veel beter. Maar goed ieder zijn eigen mening. Daarbij wil ik niet zeggen dat hij geen aanvulling in onze verdediging is, maar verdedigend waardeer ik hem niet zo hoog als Chiellini, Barzagli en Benatia.
 
FoebeleVP
 
2
14 december 2018 om 14:04
Alles is momenteel beter dan Barcelona, die club is in verval door een gebrek aan beleid, na Laporta zijn ze Real gaan kopieren en met geld gaan strooien, geen jeugd die er meer een echte kans krijgt.
 
Rodg
 
6
14 december 2018 om 14:16
Weer zo'n kenner die maar wat roept. Dus het winnen van de Spaanse dubbel is in verval zijn, dus van de laatste 10 titels er 7 winnen is in verval zijn? Niet elke lichting kan zoals die van Iniesta en Xavi zijn, dat zijn golfbewegingen en dan moet je als absolute topclub inderdaad investeren ja. Net zoals Real, City, Juve en PSG doen.
 
SpeedyAFC
 
3
14 december 2018 om 14:32
Geen kans meer krijgt? Bij Barcelona kreeg de jeugd nooit kansen, hun zogenaamde eigen jeugd visie is echt een fabeltje. Alleen onder van Gaal braken er jeugdspelers door (alleen daarna nog Messi onder Rijkaard), daarna is bij Barcelona geen enkele jeugdspeler ooit meer vaste basisspeler geworden, het hele elftal is bij elkaar gekocht.
 
Rodg
 
6
14 december 2018 om 14:44
@speedy voor het gemak vergeet je even Busquets, Valdes, Roberto, Bojan en Pedro om er maar een paar te noemen. Pep bracht ook nog eens gasten als Cuenca, Tello en Montoya maar die kwamen gewoon tekort. Ik word toch steeds meer voorstander van een toets waar een beetje inhoudelijke kennis getest wordt voordat iemand allemaal foute informatie online kan gooien.
 
Isco24
 
9
14 december 2018 om 14:47
@ Speedy Van jou had ik wel meer verwacht eigenlijk.. Maar voor jou wil ik wel een stukje geschiedenis aanhalen: Geïnspireerd door de ideeën van Johan Cruijf werd in 1979 de jeugdopleiding La Masia in elkaar gezet. Het doel was simpel: de talentenopleiding van Ajax kopiëren om zoveel mogelijk talent uit de eigen jeugdopleiding door te laten stromen in het eerste elftal. Tien jaar na de oprichting begon het nieuwe opleidingssysteem zijn eerste vruchten af te werpen. Onder andere Guillermo Amor en Pep Guardiola braken door bij de Catalanen. Ongeveer vijftien jaar later zou een gouden generatie volgen waarvan jeugdproduct Pep Guardiola de trainer werd. Rond het jaar 2000 braken de hoogtijdagen van La Masia aan. De talentenfabriek draaide op volle toeren en produceerde zodoende een hele lading aan wereldtoppers. Victor Valdes, Carles Puyol, Xavi en Andrés Iniesta mochten hun debuut maken in Camp Nou. Vijf jaar later zouden Lionel Messi, Sergio Busquets, Gerard Pique, Cesc Fabregas en Pedro volgen. Pep Guardiola kreeg op deze manier de leiding over een team dat bestond uit bijna alleen maar spelers afkomstig uit de eigen kweekvijver. En de selectie kon destijds nog voetballen ook. Tussen 2006 en 2011 werd het landskampioenschap vier keer gevierd. Bovendien werd de Champions League in hetzelfde tijdbestek drie maal in de wacht gesleept. Andere bekende doorgebroken spelers (ook degenen die het niet wisten waar te maken, ondanks de kansen..): Bojan Tello Gio (dos Santos) Montoya Jonathan (dos Santos) Thiago Rafinha Bartra Cuenca dit zijn allemaal spelers die minimaal 100 wedstrijden voor het eerste van Barca hebben gespeeld. Hoe bedoel je, geen kansen?
 
SpeedyAFC
 
1
14 december 2018 om 15:07
@rodg Je hebt gelijk met Busquets maar dat is dan ook de enige. De rest is allemaal geflopt en van de hand gedaan. een of twee spelers in tien jaar tijd is wel een hele schamele oogst voor een top jeugdopleiding, vind je niet? Er is dan toch wel meer aan de hand.
 
SpeedyAFC
 
0
14 december 2018 om 15:12
@isco Nogmaals, afgelopen tien jaar zijn er een of twee spelers doorgebroken in de jeugdopleiding bij Barcelona. De rest heeft het niet gered terwijl vroeger de ene na de andere speler door brak. Kennelijk is er afgelopen tien jaar een en ander bij Barcelona veranderd. Kennelijk worden spelers niet meer goed begeleid naar het eerste en daar verder opgeleid. Want in de jeugd winnen de jeugdteams wel alle toernooien. Maar er is ook geen plek meer bij het eerste elftal, jonge talentjes moeten concurreren met peperdure aankopen. En die strijd winnen ze niet. Dus komt hun ontwikkeling stil te staan en worden het niet meer de topspelers die vroeger wel afgeleverd werden door hun jeugdopleiding. Met speeltijd bedoel ik overigens een periode achter elkaar met meerdere basisplaatsen, niet af en toe eventjes tien minuutjes invallen of spelen tegen de nummer 20 van la Liga. Kijk maar naar Ajax. Hoeveel minuten spelers als Frenkie en de Ligt nu al mogen spelen. Dan worden jeugdspelers beter. Dat is jeugd opleiden.
 
Rodg
 
0
14 december 2018 om 15:20
Speedy waar jij maar aan voorbij gaat is dat Ajax, jouw voorbeeld, ook niet op structurele wijze al 20 jaar lang wereldtoppers aflevert. Daar is het ook jaren maar heel matig geweest. Zo matig dat ze maar riepen dat spelers die ze op hun 17e haalden eigen jeugd waren. Het gaat altijd in golfbewegingen, als je niet snapt dat een lichting zoals Xavi en Iniesta niet elke 10 jaar voorbij komt dan valt er met jou over dit onderwerp echt geen zinnige discussie te voeren. Als we gaan kijken naar de top ploegen in Europa, hoeveel spelers uit hun eigen jeugd spelen er dan in de basis? En dan heb ik het over Bayern, Juve, Real, Man C en Psg. Kom maar eens met aantallen, ik wacht geduldig af!
 
Isco24
 
6
14 december 2018 om 15:31
Speedy. Jij zegt: "geen kans meer krijgt? Bij Barcelona kreeg de jeugd nooit kansen, hun zogenaamde eigen jeugd visie is echt een fabeltje. " -- Vervolgens weerleg ik jouw opmerking door alle namen te geven welke kansen hebben gekregen en al dan niet zijn doorgebroken. Vervolgens ga je verder met: "afgelopen tien jaar zijn er een of twee spelers doorgebroken in de jeugdopleiding bij Barcelona. De rest heeft het niet gered terwijl vroeger de ene na de andere speler door brak. " Maar je zei als eerste dat Barcelona de jeugd nooit kansen kreeg? Wat is het nou precies dan? Maar goed, nu wil ik best in gaan op je reactie omtrent Ajax en diens (jeugd)spelers. Je zegt: "kijk maar naar Ajax. Hoeveel minuten spelers als Frenkie en de Ligt nu al mogen spelen." Allereerst. Frenkie komt niet uit de jeugd van Ajax. Dan zouden we namelijk nu Dembele ook jeugd van Barca moeten noemen. Verder is het natuurlijk appels met peren vergelijken. Toen de jeugdopleiding werd opgebouwd was Barcelona niet de club die het vandaag de dag is. We waren een subtopper (vergelijkbaar met AZ in de Ed). Sociedad was groter bijvoorbeeld. Dat ze vervolgens een gouden lichting hebben gehad, is heel mooi en plukken ze nu nog de vruchten van (zie Messi, Busquets en Pique bijv.), maar als je eenmaal een top-5 club van de wereld bent geworden, kan je niet meer zo 'makkelijk' de jeugd een kans geven. Al is dat nog wel hetgeen wat ze moeten blijven doen, juist omdat ze alsnog zoveel talenten grootbrengen. Een voorbeeld die niet veel mensen kennen is Sergio Gomez. Gold als 1 van de grootste talenten uit La Masia, maar Dortmund kocht zijn contract af voor 3 miljoen euro. Hij traint nu al mee met het eerste van BVB die er een handje van hebben om talenten op te kopen voordat ze bijtekenen (dembele, Isak, Sancho en nu dus Gomez). Is een goede tactiek van Dortmund, zeker als het prijzen zijn van 3 miljoen euro. Dan kan je wel een keer een miskoop doen, voor dat bedrag. Waarom is het appels met peren vergelijken? Ajax is geen top-5 van de wereld, waar Barca dit jarenlang al is. Een club als Ajax kan dus makkelijker de jeugd langzaam inzetten en laten wennen. Bij een topclub in Europa moeten die jongens er eigenlijk direct staan. En dat Valverde nu minder jeugdspelers de kans geeft dan alle fans eigenlijk zouden willen, ligt natuurlijk niet aan de club Barcelona..
 
SpeedyAFC
 
0
14 december 2018 om 15:31
@rodg Elke club heeft zijn eigen niveau, overeenkomstig met hun budget. Ajax leid toppers op op eredivisie niveau. Elk jaar stromen er jeugdspelers in het eerste elftal in die basisspeler en later zelfs dragende speler worden. Ajax accepteert dat die spelers in het begin minder zullen zijn dan dure aankopen. Ze waken er juist voor om met aankopen niet teveel jeugd te blokkeren. Clubs als Bayern, Juve, Psg, Man United leiden ook zelf spelers op, bij hun breken er net zoveel zo niet meer spelers door dan bij Barcelona. Alleen hoor je die clubs geen fabeltjes vertellen over hun 'visie' om te spelen met zelf opgeleide spelers.
 
Rodg
 
4
14 december 2018 om 15:51
Kom met namen en aantallen dan, niet zomaar iets roepen zonder dat het onderbouwd is met feiten.
 
SpeedyAFC
 
0
14 december 2018 om 18:13
Bij Bayern spelen bijvoorbeeld Alaba en Muller in de basis. Bij Juve speelt Chilinni wekelijks. Bij Real heb je Nachio en Vazquez. Bij United heb je Rashford en Lingard. Kortom alle grote clubs hebben wel een of twee zelf opgeleide spelers. Ik begrijp ook niet dat je je zo druk maakt, iedereen ziet toch dat afgelopen jaren veel minder spelers bij Barcelona doorbreken en dat ze ook steeds vaker spelers voor de breedte kopen? Is ook niets mis mee, alleen prik ik het fabeltje van hun jeugdopleiding door, ze leiden allang geen spelers meer op voor het eerste. Ze kopen gewoon steeds vaker spelers in, net als andere topclubs dat doen.
 
Rodg
 
0
14 december 2018 om 19:56
Alaba komt uit de jeugd van Austria Wien, na 1 jaar Bayern en dan eigen jeugd noemen is precies wat ze bij Ajax ook doen. Dus 2 bankspelers van Real tellen wel maar als ze bij Barca niet in de basis staan tellen ze niet? Rashford en Lindgard zijn inderdaad ook onbetwiste basisspelers bij Man U. Je komt wederom met een halfbakken verhaal, je probeert maar van alles om je punt te kunnen maken maar het klopt van geen kant.
 
Isco24
 
7
14 december 2018 om 14:38
Welk verval dan precies? Ze staan eerste in de competitie, door in de CL, zitten nog in de beker en hebben met bijvoorbeeld Dembele een speler die kan uitgroeien tot een topper die nog jaren mee gaat. Is hij de nieuwe Messi? Nee natuurlijk niet, maar niet iedere club kan een Messi of Mbappe hebben.. En geen jeugd? Alena, Puig. Vreemd dat je dingen gaat roepen zonder verstand te hebben van zaken. Of was dat bij VP niet nodig?
 
FoebeleVP
 
1
14 december 2018 om 14:43
In Spanje is geen sprake van competitie, al jaren niet meer. In de CL hebben ze jaren gedomineerd, tot ze het roer omgooide en nu al jaren die prijs niet meer hebben gewonnen. Hoezo welk verval?
 
SpeedyAFC
 
1
14 december 2018 om 14:44
@isco24 Het Europese verval van Barcelona is enorm geweest afgelopen jaren. Nog niet zo lang geleden waren ze onder Guardiola onaantastbaar, speelde ze iedere tegenstander in Europa helemaal zoek en wonnen ze de CL meerdere keren. Dat is nu al een tijdje voorbij, ze hebben het lastig in Europa in de knock out fase en winnen de CL ook zelden meer. Alena en Puig zijn geen basisspelers en zullen het waarschijnlijk ook nooit worden. Sinds Messi's doorbraak heel lang gelden is er geen enkele jeugdspeler meer jarenlang een dragende basisspeler geworden. Wellicht kan Sergi Roberto het worden maar de kans dat ze die vervangen door een betere aankoop is vrij groot.
 
Isco24
 
3
14 december 2018 om 14:49
Dus omdat er geen sprake is van competitie, is de club Barcelona in verval? Wat zeg je precies? Overigens is het momenteel nergens zo spannend bovenin als in La Liga, maar dat terzijde..
 
Rodg
 
4
14 december 2018 om 14:52
Speedy jij zit echt zo vol ongelooflijke onzin dat je het zelf nog gelooft ook is helemaal bizar. De namen: Pedro, Tello, Busquets, Valdes, Bojan, Thiago, Bartra, Cuenca, Deulofeu en Munir je iets? Hebben allemaal een kans gekregen. En Roberto is al een paar jaar basisspeler, kijk jij wel wedstrijden? Van dit Barca komen Pique, Alba, Roberto, Busquets en Messi uit de eigen jeugd. Dat zijn 5 basisspelers, welke clubs in de absolute top in Europa kunnen deze cijfers overleggen. Ik wacht geduldig af. En dan heb ik het over categorie Real, Juve, Man City en Bayern.
 
Isco24
 
1
14 december 2018 om 14:54
@ Speedy Ze hebben hem inderdaad voor het laatst in 14/15 gewonnen en daarna 3 maal Real Madrid. Dus eigenlijk is elk team dan in verval? Daarnaast zeg je in je laatste alinea ineens iets heel anders dan net, waar je zei dat ze de jeugd geen kans geven. Dragende spelers die uit de jeugd komen, is een andere discussie. Dat ligt namelijk niet aan het aantal kansen dat ze hebben gegeven aan jeugdspelers. Puig heeft een hele grote kans om basisspeler te worden. Ze hebben in ieder geval ingespeeld op een soort Thiago-scenario.
 
Rodg
 
1
14 december 2018 om 14:54
Isco Barca speelt in een competitie met Real en Atletico, dan laat ik Sevilla en Valencia nog buiten beschouwing. Hoe kan hij beweren dat er geen competitie is, echt dit soort lui op VZ zijn zooooooo vermoeiend!
 
Isco24
 
2
14 december 2018 om 15:08
@ Rodg Nou op zich, kan ik een goede discussie wel waarderen en als hun mening is dat zij de competitie niks vinden en dit beargumenteren. Prima. Niet iedereen heeft (gelukkig) dezelfde smaak, maar ze brengen hun mening als een feit en daar kan ik slecht tegen. Als er 1 competitie is die vaak tot de laatste speeldag nog onbeslist is, is het La Liga namelijk. Ze mogen elk seizoen erbij zoeken in Wiki en dit vergelijken met bijvoorbeeld de Bpl, Bundesliga, Ligue 1, Serie A en dan zullen ze zien dat die competities vaak al lang en breed beslist zijn terwijl La Liga tot het laatste moment spannend is.
 
Rodg
 
1
14 december 2018 om 15:34
Ik kan een goede discussie op inhoud zeker ook waarderen maar als je zegt dat er in Spanje geen competitie is dan is de inhoud ver te zoeken he! Alsof die titel daar in je schoot geworpen krijgt, dat is voor Juve, Bayern en PSG de afgelopen jaren wel het geval geweest!
 
aardbei
 
1
14 december 2018 om 15:35
Om Barca een team in verval te noemen gaat nergens over natuurlijk, maar ik denk dat je het niet te letterlijk moet nemen. Men is verwend geweest met het Barca onder Pep en Rijkaard, daarna is het allemaal qua voetbal wel iets minder geworden. Ook kunnen we wel stellen dat er de laatste jaren meer spelers voor extreme bedragen zijn gekocht, dan destijds. Dat was ook wel een uitzonderlijke lichting natuurlijk. Verval gaat veel te ver, maar Barca heeft niet meer dat hele romantische wat ik er vroeger bij had. Misschien zit ik r naast, maar denk dat veel supporters er hetzelfde over denken. Zou dat wellicht komen door Messi, die zo allesbepalend en overheersend is, zonder dat hij dat waarschijnlijk zelf wil? Hoe dan ook, ik denk dat De Ligt perfect bij een team als Barca past. Een basisplaats heeft hij echter nooit geëist, daar is hij te intelligent voor
 
SpeedyAFC
 
3
14 december 2018 om 15:40
@isco24 Vergeleken met de periode ervoor. Ik vergelijk Barcelona uit de tijd met Guardiola met het huidige Barcelona. Dan zijn ze behoorlijk achteruit gegaan, dus in verval. Het huidige Barcelona heeft het zeer moeilijk tegen de andere Europese topclubs. Afgelopen jaren is Europa toch duidelijk door Real gedomineerd? Je kan toch niet ontkennen dat zij het stokje van Barcelona overgenomen hadden? Maar goed, ook daar is dit jaar een behoorlijk verval te zien. @rodg Afgelopen veertien jaar heeft Atletico een keertje de Liga gewonnen, op het nippertje ook nog eens. Alle andere jaren won Barcelona of Real. Dus wanneer Real of Barca weer eens wint, dat is niet zo spannend en ook niet zo`n grote prestatie. Ze zijn gewoon zo veel sterker dan de rest, hebben zoveel meer geld te spenderen dan de rest dat de rest er niet meer aan te pas komt. Alleen in de CL krijgen Real en Barca nog echte tegenstand. Sevilla en Valencia doen er in Spanje niet meer toe, die winnen nooit meer de landstitel.
 
Iseldiroed
 
7
14 december 2018 om 14:05
Wil je als Ajacied wel naar Juventus? Grote club. Maar in 96 heeft juve de cl van ajax gestolen door onder de drugs de finale te spelen en het jaar daarna (97) zelfde in de kwartfinales van de cl. Daarnaast moet Juventus niet voor niets door schandalen een paar jaar later voor straf degraderen.. Echte Ajacieden zijn niet dol op juventus.
 
Patroo
 
25
14 december 2018 om 14:09
Matthijs de Ligt was niet eens een spermacel in 96, en als je het zo gaat redeneren zou hij dan zijn hele leven bij Ajax moeten spelen. Nog erger, hij zou dan een wedstrijd uit bij Bayern moeten skippen omdat Duitsland niet zo’n lief land was 80 jaar geleden.
 
Formus
 
4
14 december 2018 om 14:18
Iseldiroed: je bedoelt denk ik in 1997 in de halve finale. Maar je kan een club niet voor eeuwig beschuldigen voor iets wat ooit gebeurd is. En dit is meer dan 20 jaar geleden. Vind het zelf ook echt erg hoe het gegaan os, maar neem het Juve van nu niks kwalijk. Vind daarentegen dat er wel beter onderzoek naar gedaan had mogen worden. Maar dat is weer een ander topic. On: De Ligt zal daar wel even wat kunnen leren zeg. Top. Hoop alleen niet dat ie het voetballen daar vergeet ??
 
GoldFinch
 
8
14 december 2018 om 14:41
Dom gekleurd gezwam weer helaas. Johnny Pep stond bij Ajax ook strak van de doping in de 70er jaren. Het matchfixing schandaal is in Italië destijds uitvoerig onderzocht door journalisten. In elke prof competitie gebeurt dit dagelijks. In België is het nu ook weer zover dat het onderzocht is. Het is Naïef om te denken dat alleen Juventus en een paar andere Italiaanse clubs hieraan doen of gedaan hebben.
 
JeffPaeter
 
1
14 december 2018 om 16:06
Idd. Wees maar zeker dat dit ook hier in Nederland gebeurt!
 
bombanera99
 
5
14 december 2018 om 14:23
Ik geloof er helemaal niets van dat Juventus bereid is om 80 miljoen te betalen voor de Ligt. Het zou wel een goede keuze zijn omdat hij daar positioneel verdedigen kan leren. Ze spelen daar ook met minder ruimte in de rug. Ik vind hem niet goed passen bij Pique. Hij zou een beter duo vormen met Umtiti. Dat betekent dat hij Pique eruit moet spelen en dat gaat hem voorlopig niet lukken. Umtiti daar kan hij puur verdedigend niet aan tippen.
 
Joentje
 
13
14 december 2018 om 14:32
Je weet dat Pique en Umtiti bij Barcelona spelen?
 
bombanera99
 
3
14 december 2018 om 14:38
Ik geef aan met Umtiti en Pique waarom hij niet naar Barcelona moet gaan.
 
Joentje
 
8
14 december 2018 om 14:58
Ahja.. dat valt er niet op uit te maken
 
SpeedyAFC
 
1
14 december 2018 om 14:38
@bombanera99 Tijden veranderen, Juventus is weer terug aan de Europese top en zullen voor topspelers gewoon de marktprijs betalen. En top verdedigers kosten tegenwoordig rustig 80 miljoen euro. Top middenvelders gaan al voor 130 miljoen van de hand en top aanvallers voor 180 miljoen euro of meer. Maar dan heb je wel een top speler die nog jaren mee kan en die je in de toekomst zelf ook nog een keer kan verkopen, er zit nog statiegeld op. Top clubs die daar niet in mee willen gaan zullen heel goed moeten scouten of zullen afhaken en afdalen naar de subtop.
 
bombanera99
 
0
14 december 2018 om 16:20
@speedy Daar heb je helemaal gelijk in. Maar toch is het moeilijk te geloven dat het de op 2 na duurste transfer wordt van Juve en dat voor een verdediger.
 
forevermessi10
 
3
14 december 2018 om 14:31
Als dit waar is zou dit echt de domste onderhandeling die ooit is gemaakt door barcalona. De ligt zou perfect Piqué zijn plek kunnen overnemen en piqué lekker op de bank zetten.
 
GoldFinch
 
7
14 december 2018 om 14:34
Juve zou de ideale club zijn voor De Ligt. Juventus rouleert veel achterin tussen Bonucci, Chiellini, Barzagli, Benatia en incidenteel Rugani. Het eerste jaar mee(rou)leren en zich ontwikkelen tot vaste kracht lijkt mij een prima optie op dit moment in de carriëre van De Ligt
 
Gerardovic
 
1
14 december 2018 om 14:35
Gewoon naar barca gaan, je bent nu al zeker meer dan goed genoeg voor de basis. Kom op, beetje vertrouwen in eigen kunnen Matthijs. Piqué is over zijn hoogtepunt heen, umiti redelijk okay maar wat speelt daar verder dan nog centraal achterin? Precies, Matthijs de Ligt per 2019-20!
 
Bean7777
 
2
14 december 2018 om 14:54
Een gegarandeerde basisplaats eisen bij Barcelona lol.gelukkig is De Ligt altijd een normale jongen gebleven...... Ik weet niet waar hij een klap van de molen heeft opgelopen heeft met zulke praatjes, maar de wedstrijd tegen Bayern liet zien dat hij vooral blij moet zijn in een roulatiesysteem bij een Europese (sub/top) ploeg. Overigens gaat hij het meer dan lastig krijgen bij Juve met Chielini, Barzagli, Benatia, Rugani.
 
 
1
14 december 2018 om 15:04
Perfecte stap, betere leermeesters als die 2 oude eindbazen krijg je niet!
 
aardbei
 
0
14 december 2018 om 15:08
Niemand kan een basisplaats eisen, tenzij je Messi of Ronaldo heet... Het is natuurlijk wel zo dat De Ligt niet zomaar iemand is. De complete top van Europa zit achter hem aan, dat weet iedereen en dus kan hij dat als wisselgeld gebruiken. Dat zal zijn zaakwaarnemer ook zeker doen. Mensen moeten wel begrijpen om dingen in de juiste context te zien en niet alles letterlijk nemen. Kijk puur naar hoe De Ligt zich opstelt in de media, daar kan menig wereldtopper nog een voorbeeld aan nemen. Hij heeft dus echt niet bij een absolute grootmacht als Barca een basisplaats geëist, maar logischerwijs wel wat zijn vooruitzichten zijn. Waarschijnlijk zijn ze er na dat gesprek dat het nog best wel onduidelijk is en nu wordt het spel verder gespeelt. Bij een team als Juventus heeft hij waarschijnlijk meer kans op een basisplaats, vanwege de leeftijd van de verdedigers die er nu rond lopen. Hij gaat straks met zijn vertrouwelingen gewoon alles naast elkaar zetten en de voor hem juiste afweging maken. Maar 1 ding staat voor mij vast: De Ligt zal nooit bij een club als Barca, Juve, Real of bayern een basisplaats eisen. Daar is hij veel te intelligent voor
 
JohnAalders
 
3
14 december 2018 om 15:20
Italanen zijn meesters in het verdedigen. Daar wordt die sterker van dan bij Barca. Goed voor het Nederlands elftal dan
 
Clutch
 
2
14 december 2018 om 15:25
75 voor De Jong, 80 voor De Ligt, 35-40 voor Ziyech, 20-25 voor Onana. Dat wordt nog een leuk bedrag voor Overmars om mee aan het werk te gaan. Misschien moet die Mbappe even polsen.
 
Sander79
 
2
14 december 2018 om 15:27
Beetje rare berichtgeving. Er is bij geen enkele club een garante op een basisplaats. Presteer je niet lig je ernaast.
 
gomes1psv
 
2
14 december 2018 om 16:09
Bijzonder dat Barcelona niet het uiterste wil gaan wat betreft geld. Er moet na Pique en Busquets toch ook weer leven zijn? Voor 150 miljoen kun je voor de komende 10 jaar De Ligt en De Jong ophalen. Als je alleen voor Coutinho al meer heb betaald, wat is nu dan ineens het probleem?
 
Sa2Juve
 
1
14 december 2018 om 16:23
Bij Juventus zal hij zich beter ontwikkelen als verdediger lijkt me. Naast een Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci trainen en voetballen is toch mooi voor zo'n jonge speler. Ik denk ook wel dat dit een goede kans op slagen heeft. Hijzelf heeft al een rondleiding gehad bij Juventus en volgens Nedved verliepen te gesprekken en rondleidingen positief. Alleen denk ik niet dat het bedrag waar is. Ik zie Juventus namelijk nooit tachtig miljoen betalen voor een verdediger. Ik denk eerder richting zestig miljoen maar ik dacht ook nooit dat ze Cancelo voor 45 miljoen gingen halen en Ronaldo voor +110 miljoen euro.
 
Leicester
 
0
14 december 2018 om 16:23
Perfecte stap voor De Ligt spelen met Bonucci en Chiellini daar wordt hij zelf sowieso beter van als verdediger. Daarnaast heeft Juventus een topploeg en een echte prestatie cultuur
 
Emile Hesky G
 
0
14 december 2018 om 16:58
Hij heeft toch sterkere competities voor het uitkiezen? Serie A is niet meer wat het ooit geweest was..
 
Klich
 
1
14 december 2018 om 17:36
Geweldig stap lijkt het me. Een verdediging die in bijna binnen drie Jaar moet vernieuwd worden volledig. Daarnaast kan hij een goed duo vormen met Benatia of Rugani. Vind Juventus ook een mooier stap dan Barcelona, de stad is natuurlijk leuker maar vol toeristen. En in noorden van Italia is ook prachtig. Verder vind Juventus mooier dan Barcelona maar dat komt door de afkeer ik heb voor Barcelona.
 
Rossoneri27
 
1
14 december 2018 om 18:00
Ziet Juventus dan helemaal niets in Rugani? Beter voor het italiaans voetbal dat die elders wel een kans krijgt, bij een grootmacht als Juve snap ik dat je altijd vele betere spelers zult hebben dan je talenten maar als je dan ook nog andere talenten gaat kopen moet dit wel als een dolk in de rug voelen voor Rugani. Snel naar Roma/Napoli/Lazio!
 
JorisDR
 
1
14 december 2018 om 19:00
Ik mag hopen dat hele verhaal toch wel grote onzin is. Juventus die 80 mio gaat betalen én een basisplaats garandeert voor een jong (weliswaar groot) talent : ondanks dat grote talent lijkt me het niet aan te sluiten met het beleid wat je bij een Europese topclub verwacht. Tweedes lijkt De Ligt me helemaal geen type dat een basisstek gaat "eisen" ; daar is hij veel te nuchter voor en beseft hij ook wel dat het zo niet werkt. Als het allemaal wel waar is - en dus zeer grote twijfel ook al gezien de bron - dan heeft Barca gewoon gelijk : een basisplaats eis je niet op, die moet je afdwingen op training en in wedstrijden en al helemaal bij een grootheid als Barcelona. Tot slot : de leuke discussie tussen Rodg/isco24 enerzijds en Speedyafc anderzijds : die laatste beseft dus inderdaad duidelijk niet dat dit in golfbewegingen gaat ; ook bij Barca is er niet elke 5 jaar een toptalent niveau Messi/iniesta/xavi. Desondanks staat er nog altijd heel wat jeugd basis bij Barcelona maar als het niet uit La Masia kan komen, dan moet je, gezien het niveau, de markt op ; enerzijds omdat het niveau dat Barca nastreeft duizelingwekkend hoog is en dus ook omdat zelfs La Masia niet ieder jaar een nieuwe Iniesta kan afleveren. Moet wel gezegd ter verschoning van Speedy : het huidige bestuur kan wel beter ; er zou sneller kans moeten gegeven aan een jeugdspeler maar stellen dat er helemaal niemand meer uit de jeugd van Barca komt is er dan natuurlijk wel weet helemaal over aan de andere kant.
 
Rodg
 
0
14 december 2018 om 20:02
Ik ben ook zeker met je eens dat het huidige technische bestuur niet optimaal is, niet betreffende scouting en niet betreffende de rol van La Masia spelers. Maar ik ben ook niet blind voor de druk om bij een club als Barca er direct te moeten staan. Alleen Pep kon het zich veroorloven om spelers rustig te brengen maar die voerde dat op een gegeven moment zelfs te ver door met een basisplaats voor Cuenca tegen Real.