'Juventus is bereid 2 spelers te verkopen om komst Joshua Zirkzee te realiseren'
Maandag, 17 juni 2024 om 10:35

De transfer van Joshua Zirkzee naar AC Milan staat op losse schroeven, zo meldt het Italiaanse CalcioMercato. De onderhandelingen met i Rossoneri bevinden zich naar verluidt in de afrondende fase, maar de commissie voor de zaakwaarnemer van Zirkzee vormt een groot struikelblok, waardoor ook Juventus steeds meer kansen ziet om de deal te kapen.

Achter de standvastigheid van de entourage van Zirkzee schuilen ook meerdere clubs die geïnteresseerd zijn in de Nederlander, waardoor het management van de aanvaller geen haast heeft om tot een akkoord te komen met AC Milan.

Juventus is een van die geïnteresseerde clubs. Eerder nam de club Douglas Luiz al over van Aston Villa in ruil voor twintig miljoen plus Samuel Iling Junior en Weston McKennie. Thiago Motta, de nieuwe trainer van Juve, maakte er geen geheimen van ook Zirkzee graag aan de selectie te willen toevoegen.

Motta werkte afgelopen seizoen bij Bologna zeer succesvol samen met Zirkzee en eindigde op een knappe vijfde plaats in de Serie A, waardoor Bologna zich plaatste voor de Champions League. Motta heeft enorm veel respect voor Zirkzee en zou hem bij Juventus graag in de spits naast Dusan Vlahovic willen hebben.

Echter wordt het realiseren van de komst van Zirkzee een hels karwei voor Juventus. De club loopt niet over van de financiële middelen en zou dan ook spelers moeten verkopen om de spits naar Turijn te halen. Mogelijk worden Moise Kean en Filip Kostic het kind van de rekening.

Juventus denkt een belangrijke troef in handen te hebben in de strijd om Zirkzee, daar sportief directeur Cristiano Guintoli een warme relatie onderhoudt met zaakwaarnemer Kia Joorabchian.

Zirkzee bevindt zich momenteel in Duitsland met de selectie van het Nederlands elftal. De aanvaller werd in eerste instantie thuisgelaten, maar werd door de hamstringklachten van Brian Brobbey later toch aan de selectie toegevoegd door Ronald Koeman.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
12:44
12:44
Ajax-target imponeert niet: 'Gun het niemand om 34 wedstrijden van hem te zien'
2
   
12:15
12:15
Test jouw kennis over EURO 2024 en win maar liefst 5.000!
0
   
12:12
12:12
Van Hanegem wijst naar mogelijke verklaring voor minder optreden van Veerman
16
   
11:23
11:23
Geld op bankrekening Vitesse raakt op; aanvraag faillissement dreigt
54
   
11:13
11:13
Oranje-supporters: 'Hij hoort thuis in de zandbak en is klaar in Oranje'
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
Dysentery Gary
 
6
17 juni 2024 om 10:59
Kean en Kostic lozen voor Zirkzee lijkt me een puik plan. Maar de vraag is alleen waar hij komt te spelen. Vlahovic zit in de spits. Het kan zijn dat Zirkzee op 10 gaat spelen en dat zou dan inhouden dat Koopmeiners niet meer komt? Daarnaast zou ik ook echt voor Calafiori gaan. Die jongen kan de hart van de defensie voor de komende 10 jaar vormen. Alleen doen ze bij Bologna wel erg moeilijk rondom hem. Ik snap het opzich ook wel. Je gaat de CL in en je verliest al je belangrijke spelers. Zie dat maar eens op te vangen.
 
JuventusPuglia
 
0
17 juni 2024 om 11:07
Ben inderdaad ook benieuwd hoe die dan wil gaan spelen, Vlahovic is toch echt de nummer 1 en ik verwacht met de aanvallende speelstyle van Motta dat Vlahovic nog meer gaat scoren dan die al deed. En Calafiori MOETEN we echt halen, Wat een topper is dat! Ik snap dat Bologna heel moeilijk doet, Hem vervangen is bijna onmogelijk. Echter zou ik als Juventus zeinde dik betalen voor hem
 
utrecht19
 
1
17 juni 2024 om 11:18
Volgens mij speelde Vlahovic gisteren ook iets meer met een andere diepe spits dus op zich zouden ze samen moeten kunnen spelen. Je moet Zirkzee niet halen als back up in ieder geval. Hopelijk is Zirkzee volledig fit en kan hij nog wat minuten maken dit EK.
 
Carrasco
 
4
17 juni 2024 om 11:17
Ac Milan of Juventus, zou mij niet uitmaken waar Zirkzee gaat spelen. Eindelijk weer eens wat Nederlandse aanvallers in de top van Europa. Gakpo bij Liverpool, Zirkzee Serie A top. Xavi en Malen die op een hoog niveau spelen. Goed voor het Nederlands voetbal.
 
dewaterdrager
 
7
17 juni 2024 om 11:25
Op zich is dat wel redelijk belangrijk. Giroud moet vervangen worden bij AC Milan, en Juventus heeft op dit moment Vlahovic.
 
Carrasco
 
4
17 juni 2024 om 11:35
Heeft beide voordelen. Bij AcMilan zal hij de directe vervanger van Giroud worden lijkt me. Maar bij Juventus krijgt hij te maken met zijn trainer van Bologna (Motta). Hij kent Zirkzee. Ook zal Motta met Vlahovic en Zirkzee in de basis willen spelen. Wellicht een lichte voorkeur voor Milan. Maar Juventus ook een prima keuze.
 
hoogers1991
 
0
17 juni 2024 om 12:47
Beter ac Milan meer perspectief
 
Sitostick
 
2
17 juni 2024 om 11:31
Milan zou wel zoveel beter zijn. Hoop dat dit nieuws onzin is.
 
Carrasco
 
3
17 juni 2024 om 11:37
Lichte voorkeur voor Milan, Zirkzee zal daar eerste spits zijn waarschijnlijk. Toch fijn om weer een Nederlandse spits in de top van Europa te hebben spelen.
 
GLENNN
 
1
17 juni 2024 om 11:47
Kostic zou ik nog niet direct weg doen, maar Kean verruilen voor Zirkzee zou top zijn. Wie speelt dan op links bij Juve? Cambiasso?
 
JuventusPuglia
 
1
17 juni 2024 om 12:29
Yildiz/Chiesa, Cambiasso is links back, Juventus gaat niet meer 3-5-2 spelen onder Motta
 
GLENNN
 
0
17 juni 2024 om 13:30
Ah oké, dat wist ik niet. Dacht dat Juve wel aardig vast stond met de 3-5-2 haha. Maar dan inderdaad Chiesa op links, heerlijke speler. Gaan ze dan meer 4-2-2-2 spelen ofzo? Moeten nog wel wat spelers bij toch? Rechtsback hebben ze vgm niet echt meer? En naast Bremer een echte topper ook niet echt, toch? Of zijn Danilo en Gatti goed genoeg? En Djalo? Cm/cvm kan je met Locatelli, Rabiot (mits die verlengd), Miretti, Fagioli, D.luiz voldoende kiezen hé. En wat doen ze met spelers als Alcarez? Weah op de flank en Chiesa? En dan Zirkzee/vlahovic duo voorin?
 
JuventusPuglia
 
1
17 juni 2024 om 15:20
Motta switched meestal tussen 4-3-3 en 4-2-3-1, Een rechtsback is nodig, Als CV naast Bremer probeert Juventus Calafiori van Bologna te kopen, Al word dat nog moeilijk aangezien ze hem niet kwijt willen. Maar hij is een must in het spel wat Motta wil spelen. Aangezien hij voetballend heel sterk is en veel inschuift naar het middenveld. Douglas Luiz komt waarschijnlijk en dan heb je nog Fagioli en Locatelli. Rabiot gaat waarschijnlijk weg, Dus een middenvelder zal er waarschijnlijk ook nog bij komen Er komt ook nog een speler op de flank bij, Greenwood word vaak genoemt. Weah kan ook op de flank spelen, Maar die zal dan waarschijnlijk back up worden. Die speelde onder Allegri altijd als wingback, Maar als speelt voor Amerika speelt die altijd als rechtsbuiten waar ik hem ook het beste vind.
 
Nijogeth
 
0
17 juni 2024 om 14:28
Ik denk ook niet dat je Kostic verkocht gaat krijgen met zijn gisteren opgelopen knieblessure.
 
GLENNN
 
0
17 juni 2024 om 14:33
Is dat een zware blessure dan? Zonde voor Servië dan ook.
 
Mason38
 
0
17 juni 2024 om 12:54
Offtopic: Wat vinden Juve / Serie A volgers van Samuel Iling Junior? Omdat hij ook genoemd wordt in dit artikel. Deze wordt vaker gelinkt aan Spurs. Zou een talentvolle winger zijn.
 
GunneRo
 
1
17 juni 2024 om 14:41
Kia Joorabchian zaakwaarnemer? Dan weet je dat sportieve keuze niet leidend is. Bij hem gaat het om eigen commissies en warmhouden van zijn relatie met technisch managers. Bij Arsenal met Edu ook fout gegaan.
 
Dutch89
 
3
17 juni 2024 om 15:25
Yep 15 miljoen commissie willen ze hebben stond in een ander artikel. Schandalig dat er zoveel geld uit het voetbal gehaald word door dit soort onzin.