Juventus laat club van naam veranderen: 'Het wordt nu FC Colentina'
Dinsdag, 5 december 2017 om 12:30

Juventus Boekarest werd in 1992 opgericht en promoveerde afgelopen zomer naar de hoogste competitie in Roemenië. Hun clubnaam en logo lijkt sprekend op het Italiaanse Juventus en daar heeft de club uit de Serie A verandering in weten te brengen. La Vecchia Signora heeft het voor elkaar gekregen dat de club uit Roemenië binnenkort door het leven gaat als FC Colentina.

Juventus veranderde eerder dit jaar van logo, maar wil toch niet dat de Roemenen gebruik blijft maken van het logo dat bijna hetzelfde is als het vorige van hen. "Er was al een Juventus Boekarest voor de Tweede Wereldoorlog, maar die club verdween en deze club heeft gewoon die naam gebruikt", laat Emanuel Rosu, volger van het Roemse voetbal, weten in gesprek met Football Italia. "Niemand maakte er een probleem van, omdat Juve Boekarest een kleine club is met weinig supporters."

Volgens Rosu vindt men het in Roemenië het niet vreemd dat Juventus actie heeft ondernomen voor de naamwijziging. "Het maakte Juventus tot voor kort niets uit. Ze hebben het waarschijnlijk pas opgemerkt toen Juventus Boekarest promoveerde. De nieuwe naam wordt FC Colentina." De kans is overigens niet groot dat Juventus Boekarest volgend seizoen nog op het hoogste niveau actief is. De club is hekkensluiter met negen punten uit twintig wedstrijden.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
10
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
Skede
 
9
5 december 2017 om 12:47
Ach, je kunt er ook trots op zijn dat een club uit Roemenië zich door jou heeft laten inspireren. Helemaal nu Juventus zelf een ander logo heeft.
 
Skede
 
3
5 december 2017 om 13:12
Hmm, ik vind dit geen kopieren eerlijk gezegd. Er is wel duidelijk verschil te zien, alleen is hun logo ontworpen op basis van Juventus' oude logo. Kopieren vind ik precies hetzelfde logo pakken en dan alleen je eigen naam er op zetten. Dit vind ik inspiratie.
 
talentloze
 
5
5 december 2017 om 13:39
Dit heeft met portret en merkrechten te maken. Je mag niet zomaar jouw een logo ontwerpen dat teveel op een ander logo lijkt. De swoosh van nike mag je ook niet zomaar gebruiken/kopiëren. Als je je eigen logo wilt maken en dat op de swoosh wilt laten lijken heb je eerst toestemming nodig van Nike/de ontwerper
 
Bianconeri_
 
9
5 december 2017 om 12:50
"heeft afgedwongen" klinkt wel heel zwaar, hoogstwaarschijnlijk heeft Juventus gewoon gevraagd of ze het wilde veranderen en ze anders voor de rechter zouden komen, en die zou de club uit Boekarest sowieso verliezen. Als beide ploegen het goed gaan doen kan er namelijk een conflict komen tussen het merk Juventus en bijbehorende randzaken. Buiten dat feit om, snap ik uberhaupt niet waarom je vrijwel exact hetzelfde logo en dezelfde naam wilt gebruiken. Dan voel je jezelf als club toch een soort van Chinese imitatieclub afkomstig van Aliexpress. Van mij mogen ze het hoor, geen enkel probleem mee, maar het straalt niet veel statuur en klasse uit. Eerder rommel imitatie van de plaatselijke markt in Zuid-Europa.
 
Jorinus
 
12
5 december 2017 om 13:09
Moet wel zeggen, Roemenen hebben wel smaak qua logo's zeg. Ziet er stukke beter uit dan het huidige van ons Maar goed, heb het ook altijd een vreemde situatie gevonden. Je zou bijna denken dat Juventus Bucharest een relatie heeft tot Juve als Ajax Cape Town tot Ajax.
 
Teckelaar
 
30
5 december 2017 om 12:53
Blijft toch eeuwig zonde dat Juventus nu een ander logo heeft. Het oude logo is vele malen mooier en straalt ook veel meer uit.
 
TorettoRCG
 
3
5 december 2017 om 13:00
Het nieuwe logo was "beter" voor branding en dergelijke. "beter" om op merchandise allerhande te zetten en een eigen merk te creëren. Wat de supporters daar van vonden was blijkbaar bijzaak.
 
recoba_uruguay
 
6
5 december 2017 om 13:15
Juventus logo is echt spuuglelijk vraag me echt af of de Juve supporters dit ok vonden om hun oude logo te vervangen voor dit
 
koeral
 
5
5 december 2017 om 14:00
Kwestie van smaak. Dat jij het spuuglelijk vindt, betekend niet dat iedereen het lelijk moet vinden. Ik vind het nieuwe logo juist wel wat hebben. Beetje nostalgie die terug komt.
 
droppie
 
1
5 december 2017 om 14:19
En dan te bedenken dat de oude Colentina thuis speelde met een wit/zwart verticaal gestreepte shirt en witte broek. Ergens komt mij dat bekend voor :P
 
cabinessence
 
1
5 december 2017 om 16:01
Ik was een paar jaar geleden in Ecuador en zag daar regelmatig voetbalshirtjes met het Barcelona-logo. Alleen waren dat geen shirtjes van FC Barcelona en in het logo stond BSC in plaats van Fcb. Ik dacht aanvankelijk dat het hele slechte nepshirts waren, maar het bleek dat een van de topclubs van Ecuador gewoon schaamteloos de naam en het logo van FC Barcelona gejat heeft. Ik heb toen nog een wedstrijd van Barcelona SC mee kunnen pikken, de topper tegen LDU Quito. Ik heb ook eens een wedstrijd bezocht in Nicaragua. Daar kunnen ze er ook wat van, qua namen jatten. Daar spelen op het hoogste niveau een Juventus en een Real Madriz.
 
Millonario
 
3
5 december 2017 om 16:08
Leuk dat je valse verhalen vertelt, maar ik zal je ff moeten corrigeren. SC Barcelona in Ecuador is opgericht door een Catalaanse immigrant, dus ze hebben dit niet zomaar schaamteloos gestolen zoals jij doet beweren. Ken je feiten. Everton, Liverpool, Portuguesa, Vasco Da Gama. Zelfs Atletico Madrid is gebaseerd op Athletic Bilbao. Barca is dan weer gebaseerd op FC Basel.
 
cabinessence
 
3
5 december 2017 om 16:15
"leuk dat je valse verhalen vertelt, maar ik zal je ff moeten corrigeren." Och och, "valse verhalen" nog wel. Nou nou... "sc Barcelona in Ecuador is opgericht door een Catalaanse immigrant, dus ze hebben dit niet zomaar schaamteloos gestolen zoals jij doet beweren. Ken je feiten." Barcelona SC had aanvankelijk een ander logo (gebaseerd op het wapen van de stad Barcelona), dat hebben ze na 30 jaar vervangen door een duidelijke kopie van het logo van FC Barcelona. De club is inderdaad in eerste instantie vernoemd naar de plaats van herkomst van de oprichter, maar met dat logo zijn ze wel opzichtig mee gaan liften op de naam van FC Barcelona. Zo goed? Of moet je me nu nog een keer corrigeren?
 
sydneyfc33
 
0
5 december 2017 om 17:03
In zuid Amerika kom je meer clubs tegen met bekende namen uit Europa. Juventus en Liverpool worden vaak gebruikt of de clubkleuren en logos hetzelfde geen idee.
 
Millonario
 
2
5 december 2017 om 16:03
Zo zijn er nog clubs in Zuid-Amerika. Liverpool in Uruguay, Everton en Palestino in Chili. In Ecuador heb je ook SC Barcelona met een logo dat veel weg heeft van dat van Barca. Die zijn ver van huis dus doet niemand daar moeilijk over. Hoe dichter, hoe lastiger zeker