Juventus meldt tweede coronabesmetting in spelersgroep
Dinsdag, 17 maart 2020 om 19:24

Blaise Matuidi is besmet geraakt met het coronavirus, zo meldt Juventus dinsdagavond. De middenvelder is na Daniele Rugani de tweede speler van de huidige koploper van de Serie A die positief is getest. Juventus meldt dat Matuidi op woensdag 11 maart vrijwillig in zelfisolatie is gegaan, dat hij geen symptomen vertoont en zich goed voelt. Zijn gezondheid zal nauw in de gaten worden gehouden, zo voegt de club eraan toe.

Rugani werd op 11 maart positief getest, waarna alle werknemers van Juventus vrijwillig in quarantaine gingen. Op dit moment zijn spelers drie clubs getroffen door het virus: Juventus, Sampdoria en Fiorentina. Van Sampdoria hebben Fabio Depaoli, Bartosz Bereszynsk, Manolo Gabbiadini, Omar Colley, Albin Ekdal, Antonino La Gumina en Morten Thorsby een positieve test afgelegd; bij Fiorentina gaat het om Dusan Vlahovic, Patrick Cutrone en German Pezzella.

Zondag plaatste Matuidi op zijn socialmediakanalen nog een videoboodschap vanuit zijn huis, waarin hij de ernst van het virus benadrukte. "In eerste instantie had ik niet echt door hoe erg het was", gaf de middenvelder toe. "Ik wist niet hoe gevaarlijk het was en hoe snel de verspreiding is verlopen. Duizenden mensen hebben in Italië positief getest in een paar dagen tijd, zonder dat we het echt doorhadden. We moeten inzien dat dit virus ons allemaal kan treffen, ook onze families en onze naasten. Het is belangrijk dat we ons hiervan bewust zijn en dat we de regels volgen."

Matuidi kondigde eind vorige maand aan dat Juventus heeft besloten om gebruik te maken van de optie om zijn contract met een jaar te verlengen. De wereldkampioen van 2018, 32 jaar, staat dus minstens tot de zomer van 2021 onder contract in Turijn. Hij speelde dit seizoen 31 officiële wedstrijden voor Juventus, waarin hij eenmaal scoorde en tweemaal een doelpunt voorbereidde. Hij is momenteel met zijn familie in vrijwillige zelfisolatie; het land is inmiddels 'op slot' en inwoners mogen alleen de deur uit bij dringende situaties of voor hun werk.

Meer nieuws
   
19:00
19:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
16
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
   
18:33
18:33
Vitesse heeft positief puntenaantal na eerste Eredivisie-thuiszege van het jaar
8
   
18:04
18:04
Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0
   
18:00
18:00
Dumfries sneert op kampioensfeest met opvallend spandoek naar Theo Hernández
51
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
Bianconeri_
 
67
17 maart 2020 om 19:38
Heel apart dat de symptomen van dit virus uiteenlopen van niet merkbaar tot aan de intensive care. Als je zo hoort dat veel voetballers het hebben zonder symptomen zou je toch denken dat er mogelijk veel meer mensen zijn besmet dan we denken. Buiten de mensen om die we niet kunnen/willen testen is er ook nog een groep die er zelf niets van merkt en zich dus ook niet laat testen. Forza Blaise!!
 
Benzema20
 
8
17 maart 2020 om 19:42
Dit vond ik ook heel apart . Daarom zegt de GGD waarschijnlijk ook dat het aantal besmette personen eigenlijk al veel hoger ligt zonder 6/7000 . Veel mensen worden niet meer getest of hebben maar hele kleine ziekteverschijnselen waardoor ze denken dat ze de 'gewone griep hebben of gewoon verkouden ziin .
 
Bianconeri_
 
16
17 maart 2020 om 19:54
Ja klopt, maar dat zijn wel personen met lichte klachten. Arteta, Mangala bijvoorbeeld hadden niet eens klachten en de testresultaten waren toch positief. Die 6000 kan dus nog weleens veel hoger uitvallen. Voor degene die het hebben niet zo erg, want die hebben geen klachten, maar de kans op verspreiding (naar zwakkere) is dus nog groter zou je zeggen.
 
AadHandgranaat
 
8
17 maart 2020 om 21:40
In principe juist minder groot. Dat 50/60% besmet zal raken staat in principe vast, de vraag is alleen wanneer. Wanneer een grote groep nu al besmet blijkt zonder symptomen is dat juist positief, aangezien je zonder hoesten/niezen/etc aanzienlijk minder virus verspreidt dan met. Deze symptoom loze groep was anders een groep geweest die je had ingecalculeerd voor een later stadium, inclusief symptomen/klachten.
 
Gaalmeister
 
0
17 maart 2020 om 23:41
Er schijnen ook vrij veel"false positives" te zijn. Dus mensen die het niet hebben maar wel positief getest worden. Omdat de testen nog niet helemaal betrouwbaar zijn...
 
Ajax-2019
 
0
17 maart 2020 om 19:43
Dat veel meer mensen het hebben die niet geregistreerd staan is sowieso bekend.weet niet meer waar ik het las maar Britse onderzoekers zeiden een tijdje geleden dat het werkelijke aantal daar 10-20x zoveel is als er officieel geregistreerd staat.
 
Thamike
 
5
17 maart 2020 om 19:43
Ja is ook gek. Je zou zeggen dat Blaise in Quarantaine veilig zou zitten maar schijnbaar toch door iemand opgelopen. Misschien al eerder?
 
Ajax/barca2014
 
1
17 maart 2020 om 20:06
Vorige week werden er nog wedstrijden in de Cl gespeeld. Kan je nagaan hoe het dat de week ervoor nog ging.
 
 
14
17 maart 2020 om 20:06
Sowieso het feit dat er relatief veel bekende mensen besmet zijn. Dat zou op 150.000 besmetting op 6 miljard mensen wel erg toevallig zijn. Aan de ene kant alarmerend, maar aan de andere kant is het sterftepercentage dan ook lager dan men denkt.
 
Primetime
 
15
17 maart 2020 om 20:12
@migi, bekende mensen reizen over het algemeen erg veel en hebben duizenden contacten per week. Dus dat vergroot de kans ook enorm.
 
 
16
17 maart 2020 om 20:17
Ja dat zal ook uiteraard wel zo zijn, maar zelfs dan zou de kans dat ze 1 van die 150k besmette mensen tegen het lijf lopen nihil zijn. Maar goed, we zien het wel, komt vast goed.
 
Soccerfan_1
 
8
17 maart 2020 om 20:32
Zou je denken? Dat is gewoon zeker. Er lopen zoveel meer besmette mensen rond zonder dat iemand het weet omdat ze amper tot geen klachten hebben.
 
PorQue
 
4
17 maart 2020 om 22:42
Je moet het zo zien. In NL zijn er officieel rond de 1700 op dit moment besmet, maar in werkelijkheid ligt het aantal veel hoger omdat verreweg de meeste mensen slechts kuchen of helemaal geen symptomen hebben. Alleen zijn zij wel dragers van het virus en kunnen zij ouderen/mensen met gezondheidsproblemen aansteken die wel uiteindelijk op de Intensive Care zullen behandelen. Daarom moeten we onszelf zoveel mogelijk isoleren en ''social distancing'' uitvoeren. Dus als je naar buiten moet, mensen ontwijken, afstand houden etc. Want als de Intensive Care afdelingen overbevolkt raken, dan raakt het land echt in de problemen. Daar gaat het nu dus om: Intensive Care/ziekenhuizen ontlasten. Als je te snel teveel ernstige gevallen binnenkrijgt, stort alles in. Dan moet je keuzes maken tussen wie leeft en sterft.
 
bf1994
 
0
18 maart 2020 om 01:31
Yes, ze gaan ervan uit dat het aantal besmette personen eigenlijk veel meer is dan wat er bevestigd is. Wat eigenlijk goed nieuws is. Dat betekent dan ook dat de mortaliteit een stuk lager ligt.